Upucas par hiljada i prodajes dok je jos pad vrijednosti normalan pa mozes izvuc "solidan" novac za to da uz malo dodavanja opet imas bolje i novije...
Barem ja tako radim a i vecina koja vozi Intela...
Upucas par hiljada i prodajes dok je jos pad vrijednosti normalan pa mozes izvuc "solidan" novac za to da uz malo dodavanja opet imas bolje i novije...
Barem ja tako radim a i vecina koja vozi Intela...
Ne bih znao, do januara ili februara sam vozio Intel i jedan od razloga što smatram da mi je ta kupovina bila jako dobra je upravo to što se platforma zadržala kod mene punih 9 godina.
Mislim da si ok napisao u prethodnom postu, "ko boluje od upgrejditisa", taj stalno kupuje, prodaje, obrće... za opštu populaciju mislim da ide drugačije.
Najsvežije glasine i tračevi: TPU: Core Ultra 9 285K Doesn't Beat i9-14900K at Gaming
I sad kad AMD izbaci novi X3D bit će kuku lele
I dalje ne očekujem da novi X3D bude više od nekoliko procenata brži u odnosu na 7800X3D. Doduše, ako Intel ne napravi ni toliki napredak, otvoriće se još malo jasniji gap.
EDIT: Verovatno doduše ponovo izbace KS model posle nekog vremena, na 3-4% povišenim taktovima i bezbednom naponu.
Pa i vrijeme im je da izbace nesto brze od predzadnje serije Intel vidio da moze AMD pa zasto ne i oni
Čitam komentare na ovom linku šta je kolega Ivan(4) stavio, jel moguće da će novi procesori bit skoro iste snage a samo manja potrošnja? Neznam kolko bi se isplatilo onda prelazit na tnovo sa socketa 1700.
Pa nece biti gotovo nikakva razlika izmedu 14600kf i 245kf stime da i5 ima 20 threadova a ultra 5 ima 14 threadova sa HT off, svakako treba sacekat i recenzije ali kazem ne treba puno od arrowa ocekivat.
Ako si sada na i3 ili i5 13400f/14400 mozda tad i ima smisla prijeci na arrow 245kf ali koliko bude kosta prije ce ti se isplatit uzet 13700k ili 14600.
x3d ne bude brzi od 7800x3d vise od 5%, tako da o kukuleleu mozemo samo sanjat
Kao što je intel imao godinama kroz tick- tock, a znamo da AMD kopira Intel. Također kvaliteta košta, tih 5% će trebati i platiti.
Kao što je intel imao godinama kroz tick- tock, a znamo da AMD kopira Intel. Također kvaliteta košta, tih 5% će trebati i platiti.
x3d ne bude vise gaming kralj....uvijek ce biti ovaca
Živi bučkuriš su trenutne informacije! Amd moze biti gaming kralj jedino kad bude davao vise fps u apsolutno svakoj igri a ne njih par dakle ono sto je Intel radio zadnjih 15 godina!
Sad su makli ht tko zna kaj su jos radili na dizajnu i kuda ce to sve ici, uglavnom dosada ziva prije je bilo bolje
Realno su svi za kurac, evo i rockstar porta igru staru 14g i to stari naslov rdr, naopako sve
Sad su makli ht tko zna kaj su jos radili na dizajnu i kuda ce to sve ici, uglavnom dosada ziva prije je bilo bolje
Realno su svi za kurac, evo i rockstar porta igru staru 14g i to stari naslov rdr, naopako sve
Nisu ne,ako vidiš legitimnu Intel čitabu vezanu za gejming vs i9 14900K, čak su i naveli da je u četri igrice i sporiji od i9 14900K.
Ja samo vidim ovo, cijena starog R7 7800X3D neče padati upravo suprotno. 9000X3D za gejming, samo još više cijene jer sve drugo i nema taktičkog smisla iz AMD čoška!
Riza x3d ostaje dakle kralj gaminga. Arrow ima manji tdp i perf per watt bolji od raptora na to se išlo slično kao i riza 9000.
Još kad izađe novi X3D i AMD povrh gaming kralj perfomansi dobije i dodatnih 5%....tko drži do sebe kupuje X3D
Konačno su se sjetili nadodati koju gen5 lajnu više, 20 komada, 16 za grafu i 4 za ssd, #falaqurcu
Opet se intel bahati sa memorijom na non-K procesorima, core ultra 200serija non-K ide do max 7200mt/s dok K modeli idu preko.Pozitivno je to sto je mala razlika izmedu 7200mhz i recimo 8200mhz u igrama a tko je pametan tak i tak ce kupovat jeftini LGA 1700 alder/raptor.
Opet se intel bahati sa memorijom na non-K procesorima, core ultra 200serija non-K ide do max 7200mt/s dok K modeli idu preko.Pozitivno je to sto je mala razlika izmedu 7200mhz i recimo 8200mhz u igrama a tko je pametan tak i tak ce kupovat jeftini LGA 1700 alder/raptor.
A dobro, nebude sigurno netko uzimo "entry" level cpu s najacim i najskupljim ramima
6400 je stock, 7200 ovisno o mbo, 10000mhz ce biti top modeli
koliko vas ovdje vozi svoje intele sa ugasenim E jezgrama?
sta radis da ti toliko snage treba? sto se multithread snage tice vjerujem da bi 99% korisnika ovdje sasvim zadovoljilo 6 jezgri novije arhitekture npr 12400 ili cak stari 8700k odnosno cinebench r15 oko 1500 score
imao sam i ja hrpetinu jezgri i pratio dolje u msi afterburneru zauzece procesora, pa to se nista ne trosi... po windowsima 1-3%, u igrama 20-40% kako koji proc, tjednima nije bilo skoka preko 70% usagea
Napiši čovjeku šta radiš, čime se baviš, šta si jeo danas i gdje se krečeš....zašto prodaješ i kome, šta taj netko sa tim će da radi i gdje će da spava
Ajde da vidimo te nove Intele šta kažu....kada je release date??
sta radis da ti toliko snage treba? sto se multithread snage tice vjerujem da bi 99% korisnika ovdje sasvim zadovoljilo 6 jezgri novije arhitekture npr 12400 ili cak stari 8700k odnosno cinebench r15 oko 1500 score
imao sam i ja hrpetinu jezgri i pratio dolje u msi afterburneru zauzece procesora, pa to se nista ne trosi... po windowsima 1-3%, u igrama 20-40% kako koji proc, tjednima nije bilo skoka preko 70% usagea
Imao i 12400F i sad 12700K. Na oba proca ostatak konfe identican.
U Diablo 4 sa 12400F je znalo stutterat ponekad kad teleportam madju gomilu igraca, sa 12700K toga nema.
U Helldivers 2 kada je kaos sa milion botova/bugova dosta manji frame drop.
Max framerate identican jer je s obzirom na 3440x1440 rezoluciju GPU uvijek bottleneck, ali su manji dropovi frameova.
Napiši čovjeku šta radiš, čime se baviš, šta si jeo danas i gdje se krečeš....zašto prodaješ i kome, šta taj netko sa tim će da radi i gdje će da spava
Ajde da vidimo te nove Intele šta kažu....kada je release date??
24.10 je sale, srijeda/četvrtak bi trebali reviewi polako
Hvala za info, pa budemo to isprobali malo onda....da vidimo kako dišu, taman bih mogao odraditi jedan build
Ja mislim da budem preskocio, naravno popratiti cu sta se desava ali vise cekam 5090 da to ubodem pa sam miran.