Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.287
|
čitano: 3.101.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
7 godina
Re: Intel i7/i9 Club
rambox kaže...

suze liju crne oci ramboxove 

king is back, makar i samo sa 5%, ali je opet na tronu i mozes ti pisat koliko hoces.

CPU FPS CHART: #1 Intel, to je cinjenica i ljudi koji se igraju na pc-u samo to gledaju, bar oni koji cine vecinu igrace populacije

evo ti i tvoja faking potrosnja, pa odi plakat u AMD temu:

11900K consumes 100 watts for 143 fps
5950X consumes 95 watts for 145 fps
5800X consumes 59 watts for 144 fps
12900K consumes 52 watts for 146 fps
12700K consume 43 watts for 145 fps

kad dode 12400 bit ce tu jos vise plakanja 

osobno sam razocaran, jer samo ocekivao puno vise, minimum 15%, ali ok to je fanbojska zelja bila

svejedno da idem ponovno slagat PC uzeo bi 10 ili 11 gen

bit ce totalno drugacije pocetkom godine kada dode najbolji svjetski procesor i5 12400 i B serija ploca

Moj PC  
3 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

ovi testovi za potrosnju, kod softvera u slucaju i9 su sa PL2, zato je tako visoka

na PL1 max potrosnja je 150W i performase mu padnu oko 5% u tome slucaju, za multicore

zato je tako velika razlika u potrosnji u odnosu na igre, gdje mu nisu sve jezgre na PL2

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2021 22:12 (Mitohondri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7/i9 Club

Napokon netko uradio benchmark kako sapada deranje guzova

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Znaci nakon deranja guzova sve intel serije ispod 12gen su postale obsolute, koji ce to budala vise kupiti.. dvosjekli mac za intel ali tako je to svakih par godina. Core2duo, sandy, coffe pa adler. Sreca pa sam ja jos na kavi. Sve je to trenutno nebitno, cijene gpua su problem :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel i7/i9 Club

bome onaj tko danas slaže novi PC mislim da ima slatke muke :D

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Sumljam da mu je skatko kad vidi cijene i dostupnost grafi.
15 godina
To je ali za mene koji je još na 4/8 je super upgrejd sa 6 generacije tako da i5 odličan u svemu i čak mozda best buy što daje u ponudi.Slažem se da je gpu preskup ali čekat ćemo bolje vrijeme valjda će doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bik kaže...
Znaci nakon deranja guzova sve intel serije ispod 12gen su postale obsolute, koji ce to budala vise kupiti.. dvosjekli mac za intel ali tako je to svakih par godina. Core2duo, sandy, coffe pa adler. Sreca pa sam ja jos na kavi. Sve je to trenutno nebitno, cijene gpua su problem :D

Zašto ne kupiti i5 10400F za 1200 kn i ploču za 700 kn? To je i dalje najbolji uloženo dobiveno cpu na tržištu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 8:25 (forumaš).
7 godina
bik kaže...

kak mislis budala? 

nista se nije promijenilo, 10400/11400 + ploca je i dalje najbolja kupnja

pa taj kombo kosta kao ploca za novi i5

17 godina
bik kaže...
Sumljam da mu je skatko kad vidi cijene i dostupnost grafi.

oh da ja zaboravio da to još traje :D

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
4 godine
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Ja samo da vidim kakav će biti taj i5 12400 i koliko će koštati.

Čisto sumnjam da će biti nešto "mnogo" bolji od 11400 tako da mislim da je to i dalje najbolja kupovina.

Ako se gleda samo gejming, da li ima potrebe ići na i7? R5 5600X koji toliko hvale, predviđaju mu rok trajanja 5,6 godina za igranje igara a 11400 nije naročito gori od njega 

0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7/i9 Club

Ja ću piknuti 12700k oko nove.

U TW Troy sa mega njub ddr5 5200 c40 (120W) šije 5900 koji ima 3600c14 ddr4 i suče 140W.

A tek kitovi od 7000 c40 jao...

Evo ako kontate klingonski. Lik je zategao na 5200 na c32. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 11:07 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dakle, uništavanje polja riže napalmom.

https://m.youtube.com/watch?v=vlngwUuDYoc
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

sto vise gledam te testove, primjecujem kako je 5800X brutalan proc, u odnosu na 5600X i 5900X, a skoro zanemaren kod kupaca

isto sad vidim i za i7 takoder, svi su fokusirani na i5 ili i9, a u biti je i7 najbolji po meni

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
3dfx kaže...

kak mislis budala? 

nista se nije promijenilo, 10400/11400 + ploca je i dalje najbolja kupnja

pa taj kombo kosta kao ploca za novi i5

Kad je to prosjecni Intel kupac sitnicario i gledao "proformanse po dollar" cpu i low end ploce za 700kn ?! Za to imas Amd. Sastavljat si konfu te stedjeti na procesoru i ploci smatram smrtnim grijehom pc entuzijasta ;)

12 godina

Mislim da im je velika vecina kupaca na svitu bas gledala bang for $, nema na svitu bas toliko puno budala.

Kao Pc entuzijasti...

Survivor - eye of the tiger
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 14:25 (metallic).
12 godina
Brkaš iste one koji su amd-u davali 300 dolara za 6core, što je bilo otprilike 100% na cijenu za 20% na petfomanse i opet su se prodavali kao ludi.
Prosječni intelovac baš i gleda to što si naveo, zato i imaju 80% udjela na tržištu, sigurno ne radi dosadašnjih k modela koji su isplativi koliko i amd x modeli
12 godina

Upravo tako, evo kolega je objasnio.

Intel se povijesno kupovao mozgom, AMD srcem, bar tamo do 2017...

Povijest dalje znamo.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 14:27 (metallic).
16 godina
metallic kaže...

Intel se povijesno kupovao mozgom, AMD srcem

lol bas suprotno no dobro, svatko za sebe najbolje zna ;)

17 godina
Intel i7/i9 Club

Zanimljivo, dakle kad se sve prosječno stavi na papir R7 5900X ili R9 5900X imaju identične gejming performanse vs i7 12700K.

Ako vidimo detalje, tih 5mb više L3 Cache na i9 itekako može bit presudno na vagi FPS-a.Male CPU jezgre apsolutno su nebitne za gejming, i večina ekipe navedene malce jednostavno če isključit.

i9 8+8, 30mb L3 Cache

i7 8+4, 25mb L3 Cache

Treba imati u vidu, da je All Core turbo CPU frekvencija okvirno identična Alder Lake i7 vs i9.

Vezano za AMD 3D-V-Cache, ili kombinacija koja stiže baš me zanima kak če to utjecat na gejming sa brutalno preskupim grafama.

R7 5800X 32mb L3+64mb

R9 5900X 32mb L3+128mb

Na kraju tu je stari najači Rocket Lake 10/20 proc. Za finu usporedbu, e da on ima samo 16mb L3 Cache dakle duplo manje u odnosu na Alder Lake i9 12900K.

https://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i9/Intel-Core%20i9%20i9-11900K.html

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 14:38 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

Kad je to prosjecni Intel kupac sitnicario i gledao "proformanse po dollar" cpu i low end ploce za 700kn ?! Za to imas Amd. Sastavljat si konfu te stedjeti na procesoru i ploci smatram smrtnim grijehom pc entuzijasta ;)

PC entuzijasti mjere se u promilima, pogotovo u ovo doba globalne krize

Say hello to my little friend
12 godina
bik kaže...
metallic kaže...

Intel se povijesno kupovao mozgom, AMD srcem

lol bas suprotno no dobro, svatko za sebe najbolje zna ;)

Dao sam ti kompliment, a ti nisi skuzio i odbio si ga.

Ahh kolega.

15 godina
Ne necu ih isključiti dobro će doći da obavljaju druge stvari dok se ja igram na velikim
16 godina
ansha kaže...
* * *

* * * Brzi je sa jeftinom ddr4 memorijom, a i te ploce su ispod 200€, win-win... 12600K kosta kao 5600X i dosta je brzi...

Amen!

Dakle ovako:  Intel Core i9-12900K and Core i5-12600K review has been leaked - VideoCardz.com

Kao što vam je doktor rekao, ulagači su znali da će Kometa i Raketa nekako da se izvuku, ali sa Alderom priča se mijenja - čekajte samo sldeću genraciju!

Shell we begin?

16 godina
Intel i7/i9 Club

Kako je amd izbacio največe postignuće desetljeća "zen" tako je ovo intelov zen nakon dugo vremena. Nepobitna je činjenica da je intel opet in.Amd neče spuštat cijenu jer nije toliko slabiji ali pušit će lagano ako to ne naprave.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 19:28 (dery).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Intel i7/i9 Club

Bašm tak, niš od rata cijenama, vidimo to u Nvida/AMD taborima. Duopoli, dignu cijenu i paše jednima i drugima, sve se ionako proda i još fali. Tko želi relativno jeftino, konzola.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 19:34 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Kako je amd izbacio največe postignuće desetljeća "zen" tako je ovo intelov zen nakon dugo vremena. Nepobitna je činjenica da je intel opet in.Amd neče spuštat cijenu jer nije toliko slabiji ali pušit će lagano ako to ne naprave.

Oče itekako več je počelo(neslužbeno), ipak im je Desktop CPU segment okvirno na zadnjem mjestu po zaradi ili prioritetu zarade.Serverski CPU dio najbitniji, a tu je AMD još i jeftin(najskuplji Epyc je oko 10 000$=sve kaj odštampaju i prodaju) s obzirom kakve CPU performanse nude i kaj dolazi u budučnosti.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=922&jumpto=6434494&sort=asc&view=flat

Eto R7 5800X ide za 300$, specifična Microcentar prodaja ali opet to je znak da sniženja polako dolaze.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 19:44 (rambox).
16 godina

To je akcija u mikrocentru ali samo tamo je tako uvijek ništa to ne znači.

16 godina
Intel i7/i9 Club

Brutalan je 12400F na 4ghz dostiže 11900k na 5ghz. Eto tko je uzeo za igranje prijašnje seriju od i5 11600k  pojest će svoja muda od jada.

https://www.tomshardware.com/news/core-i5-12400f-strong-gaming-engineering-sample

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2021 22:53 (dery).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Intel i7/i9 Club

Malo mi je test smjesan ali eto tako je kako je amd vise u idle trosi struje nego u loadu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2021 9:21 (dreadmoore).
Moj PC  
1 1 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice