Hladnjak za AMD Phenom II X4 955

poruka: 127
|
čitano: 25.119
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

kaj onda da performu uzmem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hladnjak za AMD Phenom II X4 955
Lord_Marko kaže...

Da.

17 godina
carmack kaže...
Lord_Marko kaže...

Da.

valjda nece smetat ramovima...

14 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
carmack kaže...
Lord_Marko kaže...

Da.

Ako bude smetalo,stavi ram na zadnja dva slota.

17 godina
carmack kaže...
Lord_Marko kaže...
carmack kaže...
Lord_Marko kaže...

Da.

sve 5 ali nece radit u dc

14 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
carmack kaže...
Lord_Marko kaže...
carmack kaže...
Lord_Marko kaže...

Da.

sve 5 ali nece radit u dc

Taj dual channel nema nikakve veze.

14 godina
Lord_Marko kaže...

pošto mi je tema zakljucana da postavim pitanje

mugen 3 mi nestane zbog rama, eh sad uzeti Zalman CNPS10X performa ili XIGMATEK Balder ? ovaj zadnji mi je nekako ljepsi ali mislim da su negdje istih performansi.

Balder ti je isti kao i Gaia po hlađenju, samo je skuplji ( što je baš zanimljivo ). Aiger ti je jači za klasu hladanjak kod Xigmateka od modela Baldera/ Gaia.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 11:34 (itomic009).
14 godina

Vlasnik sam istoimenog proca, prije 2-3 dana sam kupio SCYTHE Yasya SCYS-1000. Temperatura proca mjerena u HWMonitoru pokazuje u idle-u 29 stupnjeva. a u loadu nekih 38-40. Max 45. Ja sam zadovoljan jer sam smanjio buku stock coolera koji je zbilja vristao kad pokrenem cod4. Uz ovaj cooler ide i potenciometar za naredivanje brzine vrtnje coolera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 18:21 (Ivan_cno).
17 godina

Onda kaj da sad na kraju uzmem???

11 Zalman Performa
1 Xigmatek Balder
1 Xigmatek Aegir
2 Scythe Yasya
0 ili nekaj trece
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zalman Performa je dobar hladnjak, cijena je ispod 300 kn ( dakle nije skup ). Jedini minus za koji sam ja čuo je da baš i nije tih kad je CPU u punom pogonu. Zato ga ja osobno nebih uzeo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 21:58 (itomic009).
17 godina

Narucena je yasya, fala decki

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo malo bih oživio temu. Koristim navedeni procesor sa stock taktovima i nemam baš neke potrebe da ga clockam. Igram dosta igara, BF3 i BC2 i Skyrim. Sad trenutno imam Yasyu u svom kučištu, i onda imam problem da su mi prva dva slota rama prekrivena, ali uskoro ću imati potrebu za sva 4 slota, tako da mi ovaj cooler vise nije dobar. E sad, nemam bas ponuda da ga prodam, pa sam primoran zamjeniti. Trenutno imam tri ponude - katana 3 + nadoplata, Mini ninja i Gaia ?? Što da radim ? Kažem, nemam namjeru OC-ati, i dovoljno mi je da mi hladi proc na stock taktovima, tišina je plus :D

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
14 godina
goranbm kaže...

Evo malo bih oživio temu. Koristim navedeni procesor sa stock taktovima i nemam baš neke potrebe da ga clockam. Igram dosta igara, BF3 i BC2 i Skyrim. Sad trenutno imam Yasyu u svom kučištu, i onda imam problem da su mi prva dva slota rama prekrivena, ali uskoro ću imati potrebu za sva 4 slota, tako da mi ovaj cooler vise nije dobar. E sad, nemam bas ponuda da ga prodam, pa sam primoran zamjeniti. Trenutno imam tri ponude - katana 3 + nadoplata, Mini ninja i Gaia ?? Što da radim ? Kažem, nemam namjeru OC-ati, i dovoljno mi je da mi hladi proc na stock taktovima, tišina je plus :D

Definitivno Gaia plus nadoplata, Gaia je zakon sto se tice overclocka i tisine.

clock2much
15 godina
neaktivan

Ali hoću li sa Gaiom imati isti problem kao s yasyom i Ramima ??

Samsung Galaxy S, Firmware: CyanogenMod 7 , Version: 7.1 stable, Android: 2.3.7, Modem: XXJVT, Kernel: Stock-2.6.35.12, Launcher: Launcher pro, Theme: Rover's Cyan
14 godina
goranbm kaže...

Ali hoću li sa Gaiom imati isti problem kao s yasyom i Ramima ??

Ne.

clock2much
13 godina

Ako ti smeta samo ventilator mozes ga prebaciti na drugu stranu coolera tj da izvlaci zrak, a ne upuhuje. Mozda ce temp skociti stupanj ili 2...

15 godina
neaktivan

ma bas mi smeta hladnjak :)

15 godina
neaktivan

Ima tko kakva iskustva sa Cooler SCYTHE Grand Kama Cross SCKC-2000 ?

15 godina
neaktivan

Ja ti koristim Gaia hladnjak i imam sva 4 slota rama ispunjena,

ventilator je na strani di je ram,nista ne smeta,proc je clockan,a

tisina mi je prijatelj,preporuka

marroncevic
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

bok svima
imam 960t i zanimalo me koja je razlika ako FAN ima anti vibracijske gumice na cooleru ili ako su samo kukice, to pitam jer me zanima zbog baldera ili performe
p.s. balder ima heat-pipes direct touch, hoce li to imati neku veliku ulogu u hladenju u odnosu na performu koja to nema
hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ashcro kaže...

bok svima
imam 960t i zanimalo me koja je razlika ako FAN ima anti vibracijske gumice na cooleru ili ako su samo kukice, to pitam jer me zanima zbog baldera ili performe
p.s. balder ima heat-pipes direct touch, hoce li to imati neku veliku ulogu u hladenju u odnosu na performu koja to nema
hvala!

Balder je bolji i tisi cooler od Performe, ako se dvoumis izmedu ta dva definitivno idi na njega.

clock2much
14 godina

ma znam, ali problem je montaza na amd procesore, imam ga namontiranog kao stock jer drugog nacina nema a onda je montiran okomito i uzima zrak iz graficke dok performa ima backplate i to je puno bolje rješeno tako da ako hocu jos uvijek otici do linksa ako je potrebno zamijeniti za performu pa me zanima utjece li puno to sto uzima zrak iz graficke

14 godina
neaktivan
ashcro kaže...

bok svima
hvala!

Balder je dosta bolji, samo je AMD montaža malo zeznuta.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac)
14 godina

ma znam, zato sam ga i uzeo ali taj zrak od graficke me brine...

13 godina
ashcro kaže...

ma znam, zato sam ga i uzeo ali taj zrak od graficke me brine...

kakav zrak iz grafičke o.O....kako to može doć do coolera od procesora?

d4rkd3atH
14 godina

zbog lose instalacije na amd proc. on je postavljen okomito na graficku a ne paralelno, evo slike, onda hladi proc sa toplim zrakom iz graficke

14 godina
odjavljen
ashcro kaže...

zbog lose instalacije na amd proc. on je postavljen okomito na graficku a ne paralelno, evo slike, onda hladi proc sa toplim zrakom iz graficke

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo {#}

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac)
14 godina

dakle instalacija je kao na stock bez backplatea, a za intel je backplate

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 23:12 (ashcro).
13 godina

gle grafička se nezagrijava toliko odozada koliko ispod tak da se nemaš šta brinut...zato tu postoji hladnjak na procesoru koji HLADI procesor i stvara izravno hladan zrak procesoru..a i ovako i onako ti je procesor uvijek ugrijan tak da nikad neces dobit hladan zrak :D samo ispuhivanje

d4rkd3atH
14 godina

a jeli moguce da prejako hladi zato sto se vrti na minimumu(900 RPM) i temperature su u idleu 22C a u full loadu 30C proc je 960t 3.4 GHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice