Gigabyte EP45-DS3P problem

poruka: 18
|
čitano: 3.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ovako u zadnje vrijeme sam promjenio puno komponenta i očito je došlo do "kuršlusa". Prvo sam kupio grafulju hd5770 i ok sve radilo, onda sam kupio kučište i napajanje (imao sam MS 550W i kupio sam LC 650W) i opet sve radi, onda sam kupio hladnjak za procesor (Katanu 3) i kupio ploču (umjesto Asus P5B uzo Gigabayte EP45-DS3P) i tu po meni nastaje problem. Tu ploču sam uzeo zato da mogu clockat procesor pošto na Asusici to baš nije radilo najbolje, e sad ja imam intel E8400 koji radi na 3.0GHz i ja sam ga u BIOS-u clocko na 3.4GHz tako da sam samo digao sabirnicu sa 333 na 378, naravno množitelj je ostao 9, a drugo nisam ništa dirao, znači napon procesora nisam dirao, nego je ostalo na auto tj da napon ak treba ide do 1.28. Nakon toga normalno sam ušao u Win 7 odvrtio 3D Mark 06 dobio rezulta od 14800 bodova dok sam na staroj ploči i sa procom na 3.0GHz dobio rezultat od 13600 bodova (dobio sam nevjerojatni skok od 1200 bodova), nadalje odvrtio sam OCCTPT i to na sat vremena i sve je u redu (postavit ću rezultate iz OCCTPT), temperatura procesora je bila 35 stupnjeva, uglavnom niti jedna komponenta se ne pregrijava. Da bi se sada nakon sati on sam ugasio. Onda ga opet koristim, on bude upaljen oko 11 sati, ovisno nekad i više i opet se ugasi kom, ali onako normalno kao da sam ja stisnuo Shuting Down i komp se ugasi (uglavnom temperature su redu, čak i puno niže nego što je dozvoljeno). Molim za pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Probaj zadnji BIOS za ploču ubacit, i provjeri postavke memorije (koja je i takt koji).

Ovako je kod mene: FSB 533Mhz, mnozitelj X8, RAM na 1066Mhz, i tako dobijem takt od 4,2Ghz te imam FSB:DRAM 1:1, što mi idealno odgovara. Maximus II ploča.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 9:41 (Weky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam zadnju verziju BIOS-a - F9c, FSB mi je na 378, a RAM mi radi na 800MHz, evo mogu dati sliku iz Everesta, daje mi omjer DRAM : FSB omjer 12:10. Ne mogu vjerovat da bi to bio razlog zašto mi se komp ugasi.

Također da li ima veze što mi je u BIOSU HPET MODE na 32 bit a može se odabrati 64 bit mode. A ja imam Win 7 x64.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 10:03 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Hm, neznam, nemoze raditi problem FSB DRAM omjer. Vjerovatno problem leži u ploči. Pokušaj podići napon procesora za minimalno naprjed.
Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da li ima još netko savijeta. Molim pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Gigabyte EP45-DS3P problem
Weky kaže...
 Pokušaj podići napon procesora za minimalno naprjed.

Slažem se , možda ploča undervolta procesor.

znam koliko neznam
16 godina

samo ti daj procu još soka,moj bivši e8500 je radio 24/7 na 1.4v na 4ghz na gigabjtici ud3p

koji je e8400 c0 ili e0?

uglavnom mislim da mu treba minimum 1.35 ako je c0!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dart_tom kaže...

samo ti daj procu još soka,moj bivši e8500 je radio 24/7 na 1.4v na 4ghz na gigabjtici ud3p

koji je e8400 c0 ili e0?

Moj proc je E0 evo dajem i sliku iz Everesta, al mi nije jasno jedno, da mu fali napona pa jel ja ne bi dobio BSOD ili zamrzavanje kompa ili resetiranje, a ne gašenje kompa i to kao da sam ja stisnu Shut down, znači gašenje kompa na regularan način. E to mi nije jasno.

16 godina
MasterOfDisaster kaže...
dart_tom kaže...

koji je e8400 c0 ili e0?

Moj proc je E0 evo dajem i sliku iz Everesta, al mi nije jasno jedno, da mu fali napona pa jel ja ne bi dobio BSOD ili zamrzavanje kompa ili resetiranje, a ne gašenje kompa i to kao da sam ja stisnu Shut down, znači gašenje kompa na regularan način. E to mi nije jasno.

e sada ovo sto si reako je klasicno slabo napajanje,meni se to prije desavalo kada sam na bivse napajanje stavio 4870x2 i komp se upali ali kada pokrenem 3dmark ugasi cijeli komp!

mada vidim da imas 650w ali mozda je u njemu problem!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 20:54 (dart_tom).
15 godina
dart_tom kaže...
MasterOfDisaster kaže...
dart_tom kaže...

koji je e8400 c0 ili e0?

e sada ovo sto si reako je klasicno slabo napajanje,meni se to prije desavalo kada sam na bivse napajanje stavio 4870x2 i komp se upali ali kada pokrenem 3dmark ugasi cijeli komp!

mada vidim da imas 650w ali mozda je u njemu problem!

Ja sam napajanje kupio prije 3 tjedna u Linksu, ima certifikat 80+ i gledao sam reviewe i napajanje daje bez problema 600W, a ja bez problema odvrtim 3D Mark 06 i OCCT (1 sat mi vrtio bez problema bez grešaka, pogledaj u prvom postu slike), tako da nije napajanje. Sad ne znam jel mi možda u kući dođe do smanjenja napona i on se jednostavno ugasi. Evo danas već radi 15 sati bez prekida, skida torrente, igram Singularity na MAX detaljima (igrao sam oko 3 sata - bez problema). Nemam pjma. Već sam lud. Baš me zanima jel će se opet ugasit.

15 godina

Kažeš Windows se uredno odjavi ? Pada mi na pamet neispravno power dugme na kućištu ili tastaturi...

znam koliko neznam
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maks-rs kaže...

Kažeš Windows se uredno odjavi ? Pada mi na pamet neispravno power dugme na kućištu ili tastaturi...

Da uredno se odjavi, ono shuting down windows i ugasi komp. Znači ne resetira ga, već ga normalno ugasi. A ne kontam kak misliš neispravno power dugme, kućište je novo, matičnu ploču sam kupio od susjeda koja je kod njega bila pola godine i on nije imao takvih problema, a da je krivo spojeno ne bi mi se upalilo računalo, jel da????

17 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...

.......cut  ... i ja sam ga u BIOS-u clocko na 3.4GHz tako da sam samo digao sabirnicu sa 333 na 378, naravno množitelj je ostao 9, a drugo nisam ništa dirao, znači napon procesora nisam dirao, nego je ostalo na auto tj da napon ak treba ide do 1.28.

ako je podešen automatski, za 3.4 mu treba sigurno 1.36 V

evo, moj ti je q8400 i na 3.6 povuče 3.7 V

a i nije mi baš normalno da ti je nakon sat vremena hebačke torture s OCCT-om tebi temp proca 35° ccccc....

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 19:40 (Bugofil).
15 godina
protjeran

Pazi na brzinu memorije, da ne premašuješ nominalne vrijednosti prilikom OC-a.

I ako ne znaš do koje mjere podići napon, za početak stavi na "Auto".

Ako se i dalje dešava, podignio napon na 1.45V, pa ga malo ostavi da se muči, prati temperature, i ako sve ficera, to je to.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
16 godina

Sve je o jako ćudno,da je nestabilan samo bi se skrešo ili bsod ili nesto deseto a ne da se winsi odjave i onda se ugasi,da nisu winsi s.ebani možda?

inaće to su odliće ploće,ja sam imao ud3p i sve pohvale  tako da je ovo uber ćudnoNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo za sada komp radi bez gašenja 1 dan i 17 sati, pa me zanima koliko će izdržati. Da napomenem ja uopće nisam clocko memoriju znači ona je ostala na 800 MHz i sve njezine postavke na Auto. U međuvremenu cijelo vrijeme se skidaju torrenti, gledam serije, igram Singularity i sve je ok. I zanima me još nešto zašto mi u Systemu ne piše 3.4 GHz nego piše 3.0 GHz. Dok u Everestu i 3D Marku 06 pokazuje da je proc na 3.4 GHz. Evo priložit ću slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...

Evo za sada komp radi bez gašenja 1 dan i 17 sati, pa me zanima koliko će izdržati. Da napomenem ja uopće nisam clocko memoriju znači ona je ostala na 800 MHz i sve njezine postavke na Auto. U međuvremenu cijelo vrijeme se skidaju torrenti, gledam serije, igram Singularity i sve je ok. I zanima me još nešto zašto mi u Systemu ne piše 3.4 GHz nego piše 3.0 GHz. Dok u Everestu i 3D Marku 06 pokazuje da je proc na 3.4 GHz. Evo priložit ću slike.

taj Win7 system i meni pokazuje da mi je proc na 3.2 a dignut je na 3.6, zanemari to, krivo pokazuje.

meni jedino nije jasno zašto nisi dizao sinkrono FSB i memoriju 1:1, pa bi ti memorija išla s tom brzinom proca na kojih 840 Mhz bez problema ?

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
15 godina
Bugofil kaže...
MasterOfDisaster kaže...

taj Win7 system i meni pokazuje da mi je proc na 3.2 a dignut je na 3.6, zanemari to, krivo pokazuje.

meni jedino nije jasno zašto nisi dizao sinkrono FSB i memoriju 1:1, pa bi ti memorija išla s tom brzinom proca na kojih 840 Mhz bez problema ?

Prvo da se pohvalim da mi komp radi bez prekida 5 dana i 10 sati i za sada je sve ok, a što se tiče memorije meni everest pokazuje da mi memorija radi na 907 MHz (dao sam i sliku), da li je to moguće, a da uopće u BIOS-u nisam ništa dirao. Kad odvrtim testove u Everestu za memoriju ono mi pokazije da mi memorija radi na 907 MHz. Sad mi opet baš nije jasno kako je to moguće. Ali glavno da komp radi i ne gasi se. Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice