Dobar dan,
zanima me di mogu kupiti Procesor AMD Phenom II X4 945
gledao sam po nekim stranicama, imaju ga na webu a nemaju na lageru
pa bi ako neko zna di ima da me obavijesti
Hvala
Dobar dan,
zanima me di mogu kupiti Procesor AMD Phenom II X4 945
gledao sam po nekim stranicama, imaju ga na webu a nemaju na lageru
pa bi ako neko zna di ima da me obavijesti
Hvala
ADM (Acquisitum Magnum, www.adm.hr) je imao na stanju Tray verziju (ne dolazi s hladnjakom u kutiji već u plastici sam procesor).
560 Kn za gotovinu, dostava 45 Kn. Ja sam jedan kupio prošli tjedan.
da tam sam i ja gledo, sam bad mi je sto nema cpu al, nigdje drugdje ga nema pa cu taj uzet,
na ebayju ili amazonu nadem neki brutalni cooler za 100kn ak ce mi trebat,
nego, si zadovoljan njime?
samo ne kuzim na njihovoj stranici pise 560kn a u kad sam se prijavio 447kn
447 i nešto sitno je cijena bez PDV-a. Dodaj 25% gore i dobit ćeš 560.
Imaš u Portiu, Linksu i još nekima LC Power hladnjak za 90-100 Kn.
i više je nego dobar za taj procesor.
da, skuzio sam to oko pdv-a
sto se tice hladnjaka, imam stari a kad mi dode hladnjak na red onda cu neku si tihu "gromadu" kupiti na ebayu ili amazonu jer sad moram rame srediti
a sto se tice procesora, evo upiko sam ga prije 1h, i jako mi se svida, win7 pokazuje 7.3 ocjenu od 7.9 iako ne znaci to puno, a na obicnom radu ne skace preko 10%
i sto sam htio pitat, pod spec na procu pise da moze furat 1333mhz,
jel sad istina da ak ja kupim rame na 1600mhz da ce raditi, zato kad vec kupujem da kupim bolje zato sto nisu nes skuplji od 1333
(bio sam procitao negdje da ce 1600 raditi na procu al ce raditi na 1333 pa sad neznam jel to istina ili ne)
Ima memorijski kontroler za ddr2 i ddr3 koji podržava frekvencije do 1333 MHz.
To znači da RAM kad staviš da će ti raditi na 1333 MHz, ali i da možeš staviti na više (overclockin jel).
Gle ddr3 na 1600 kada radi na 1333 onda se smanje i tajminzi (latencije) memorije tako da performanse ostaju recimo iste.
ja ga isto sad ganjam, jer je najjači procesor koji moja ploča podržava, a budući da podržava ddr3, u budućnosti, kad budem mijenjao ploču, prijeći ću na novu platformu i zadržati procesor. uglavnom, kontaktirao sam sve firme koje ga imaju u cjenicima i kod kojih piše da je raspoloživ. više se ne proizvodi... zasad su mi adm i protis potvrdili da ih imaju, ali u tray izvedbi (bez coolera), još čekam da mi se jave iz adria computersa i notebook centra, možda oni imaju verziju s coolerom... pa bih svoj 6000+ onda jednostavno prodao u toj kutiji s novim stock coolerom, tako bi mogao postići bolju cijenu i značajnije si kompenzirat trošak kupnje phenoma. idealno bi bilo da si taj upgrade svedem na razinu od oko 200kn, to bi onda bilo opravdano i kao ulaganje u trenutne performanse, ali i kao ulaganje u buduću nadogradnju, jer am2 ploče neće postajati ništa mlađe, a svoje ću ddr2 kingmaxe na 1066 Mhz jednog dana bez frke moći zamijeniti za ddr3 module istog kapaciteta... ostat će mi samo kupiti novu - ili što noviju ploču - i imat ću sustav koji će me moći služiti još godinama...
Tog x2 6000+ ne možeš prodati ni za 200 Kn.
Njegov cooler ti paše za PII x4 945, bez brige.
ja sam svoj 6000+ prodao za 200 kn bez frke
tako da ne bi mogao i on svoj
ljudi za njih traže do 400kn:
http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=6000%2B&sort=relevance&f_category_id=9595
s novim coolerom, fino upakiran postići će on svoju cijenu... a oglasit ću ga i lokalno, dam se kladit da će bit zainteresiranih ljudi koji žele udahnut novi život svom kompu koji trenutno radi na nekom sempronu ;)
uostalom, prodaja mi je dosad išla dosta dobro, tako da vjerujem da i ovaj put neće biti drugačije. ali prvo treba nabavit ovog phenoma što povoljnije i po mogućnosti s coolerom...
a za phenoma imam xigmatek cooler koji sam si uzeo još prije godinu i pol i taj ne ide nigdje ni nakon zamjene proca ;)
u supernet.hr-u piše: Neraspoloživo i ne mogu ga dodat u košaricu.
jedini primjerak s hladnjakom u svim hrvatskim firmama koje sam uspio pronaći na webu je ovaj:
http://www.instar-informatika.hr/procesor-amd-phenom-ii-x4-945/0400208
rezervirao sam si jedan primjerak, naknadno nazvao i rekao mi čovjek da imaju na lageru još 10 komada. sad ako do sutra ne nađem ništa povoljnije, uplaćujem ga, tako da im u ponedjeljak sjedne lova (poštarina je dodatnih 50kn) i rekao je da će mi u tom slučaju u ponedjeljak poslati procesor.
sad mi je zao sto sam kupio tray u adm-u... 560kn samo proc
sad mi je zao sto sam kupio tray u adm-u... 560kn samo proc
I ja sam. Al imam u kutiji od prošlog proca (PII 550BE) taj hladnjak što dođe i uz 945 tako da mi nije potreban, tim i manje što mi je u kompu Freezer64pro.
Jedino da sam uzeo taj BOX mogao sam snimiti unboxing proca za svoj YT kanal a ovako je bilo ništa...
možda se ipak ne bi trebao gristi. ispreturao sam čitav web na temu najboljih procesora koji bi mogao ugraditi u svoju ploču, čak sam našao i modificirani bios koji bi mi omogućio ugradnju procesora s jezgrom thuban/zosma, tipa 960t ili 1065t (kojih baš i nema na našem tržištu, ali dobro... ima 1055t i dosta je skup)... međutim, saznao sam još jednu zanimljivu stvar. mnogi od ovih procesora (uključujući i "naš" 945) dolaze u dvije varijante - s TDP-om od 95W i TDP-om od 125W. čini se kako je niži TDP rezerviran za OEM verzije procesora, dok ovi "boxirani" procesori koji se prodaju s hladnjakom imaju TDP od 125W. nisam siguran u to, ali to je informacija na koju sam naišao na netu. i stvarno, kod ovih boxed procesora nije istaknut TDP... jedino ADM, koji prodaje tray verziju procesora, naglašava kako se radi o procesorima s TDP-om od 95W. znači, ako si kupim boxani procesor, velika je šansa da se radi o TDP-u 125W i riskiram da mi uopće neće raditi na ploči ili ako već i hoće, da će ju jednostavno "spržiti", bilo odmah bilo nakon nekog vremena. zbog svega ipak sam odlučio do daljnjeg ostati na svom dobrom starom athlonu... ako ništa drugo, upravo sam si nadogradio grafiku (prešao sa prastare GeForce 6600LE koja mi je u biti više služila kao DVI adapter na ATI 5770)... pa ću neko vrijeme uživati u toj nadogradnji... a nadogradnja procesora će onda vjerojatno ići nekom drugom prigodom, u sklopu malo većeg remonta, skup sa matičnom i ramima...
ja sam kupio tray 945 i stavio ga na plocu N68C-S UCC koja podrzava do 95W i radi, znaci nije od 125W :D
na procu ti pise seriski broj
na 125W verziji pise
HDX945FBK4DGI is an OEM/tray microprocessor
HDX945FBGIBOX is a boxed microprocessor
a na 95W verziji
HDX945WFK4DGI is an OEM/tray microprocessor
HDX945WFGIBOX is a boxed microprocessor
i prije neg sto sam kupio u adm-u, poslo sam im mail da mi potvrde te brojke od 95W verzije
Kupio sam svoj primjerak X4 945,tray verziju u ADM-a 560kn.
Meni su ga poslali u Sempronovoj kutiji i zamotanog u vrečicu od lidla.
Dosad nikakvih problema s njim.
Inače za garanciju dali moram imati tu njihovu "ambalažu" ili ne?
Kupio sam svoj primjerak X4 945,tray verziju u ADM-a 560kn. Meni su ga poslali u Sempronovoj kutiji i zamotanog u vrečicu od lidla.
Dosad nikakvih problema s njim. Inače za garanciju dali moram imati tu njihovu "ambalažu" ili ne?
Tu improviziranu ambalažu ne moraš imati. Samo moraš imati nekakav siguran način za dostaviti im procesor u slučaju kvara.
A valjda ćeš takvu neku kutijicu nabaviti ako bi im ga slao. Samo zadrži onu plastiku u kojoj je bio baš procesor i ona naljepnica, može dobro doći.
evo samo na kraju da dam "closure" sa svoje strane... na kraju mi je plan ipak uspio (plan je bio dodati 200kn za novi procesor). svoj athlon 6000+ sam prodao bez coolera za 350, za 500 (+50 poštarina) uzeo phenom 955be s coolerom. iskoristio sam i anomalije u trenutnim cijenama memorija, pa sam za 300kn prodao 4gb ddr2 i za 100kn kupio 4 gb ddr3 (zbog aplikacija koje koristim za posao ograničen sam na 32-bitne verzije os-a, pa mi više od 4gb nema smisla). još sam dodao 250 (+20 poštarina) za novu asus am3 matičnu... jedino još nisam prodao staru am2 matičnu u koju sam upiknuo sempron 2.0 koji sam imao sa strane... sve u svemu, mislim da sam prošao prilično dobro :)