Pozdrav,
pitanje:
imam asrock fm2a88m extreme4+
i kupio bi nove rame, moze netko reci jel kingston hyper x savage 2 keksa 16 gb kompaktibilan sa ovom maticnom, ne vidim ga niti na jednom popisu, a 1866 je podržan sa matičnom-.
hvala na odgovoru. pozz
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ću ti pobliže objasnit, jer sam prije koji tjedan kupovao dodatno ram-e.
Matična mi podržava ddr3 i u njoj sam imao do sada kingstone od 4 gb 1333mhz . I odlučio još 4 gb. No mora se pripazit da imaju istu latenciju. Jer ako odstupaju onda neće radit kako spada ILI neće radit uopče (čitaj nema bootanja).
Kupio sam na kraju apacer 4gb 1333 mhz ali sa latencijom CL9.
Ta CL9 mi se morala poklapa sa onom na matičnoj isto.
Što se tiće tvojij rama U kompu. Ako neznaš kako to pronač, onda instaliraj speecy i u programu odi na ram sekciju. Tamo ćeš naći njezinu latenciju.
Našao sam da tu memoriju koju ti hočeš kupit ima latenciju CL11.
Sad je pitanje koju memoriju imaš u matičnoj, ako memorija u matičnoj ima latenciju vrijednosti CL11 onda će radit, tj. trebalo bi. No meni je sve radilo kad sam pripazio na tu vrijednost.
Što se tiće same matične, ona podržava do 64 gb memorije, tako da tu nemaš prepreke.
gle, ne vidim razloga da nebi mogao koristit 1866 memu koju si naveo ali ako budeš kupovao kod nas u nekom dućanu ostavi si mogućnost zamjeniti za 1600 u slučaju da bi bilo nekih problema .... To kaj nije mema navedena na listi ne znači i da neće raditi ....
lp