Posto nisam dugo nista citao o procesorima (od kad je izasao onaj 1. dual core proc ( to je bio onaj intelov zar ne?)) sad me zanima. Ako je proc recimo dualcore dal dal onda on ima gigaheca recimo 2.2x2. Pa on zapravo ima 4.4 gigaherca? Nadam se da ste me razumjeli.
Dual/triple/quad-core pitanje
- poruka: 34
- |
- čitano: 6.684
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ne sabiraju se frekvencije. Aplikacije koje mogu koristiti vise jezgri ce se brze izvoditi, dok ce aplikacije koje ne koriste vise jezgri koristiti jednu na deklariranom taktu (u tvom slucaju 2,2 GHz).
A sta mi je onda bolje da uzmem za igranje neki s vise jezgri s recimo 2.2 ili s 1. ali 3.0gh?
Zasad je dual core najbolji izbor jer nema jos uopce ili puno igara koje ce pravilno iskoristit quad core procesor, ako ne mijenjas cesto komp onda odmah u startu uzmi quad core, recimo Q6600 @2.4Ghz (tako sam ja napravio i jos ga cloakao na 3.0Ghz) jer u buducnosti ce dolazit aplikacije / igre koje znaju iskoristit sve 4 jezgre
nEMAM ja para za to meni treba neki do 600kn max 700kn. KOji mi preporucate.
Hmmm mozda nesta izmedju ova 2
1. http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=4901
2. http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=5665
Recimo ja bi birao izmedju ta 2 s tvojim budzetom, ako se uzme kvalitetni hladnjak za proc mozda ih mozes i clokat...ali pircekaj da netko od iskusnijih odgovori mozda oni imaju neke druge bolje ideje
Za 600-700kn ne možeš baš manevrirati hm.. ali kolega forumaš ti je dobro preporučio.
Quad core prockasi su još uvijek svojevrsni 'high-end' i nema niti jednog za ispod 1000kn, ali kroz 6 mjeseci će se situacija promjeniti pa će polako dolaziti i 8 jezgreni procevi, a 4 jezgrenih će biti i za 'uredska' te 'budget' računala
Igre će tek krajem godine početi i to polako koristiti 4 jezgre (Far Cry 2 recimo..).
Trenuto mi treba neki do 700kn a posle 4mj cu dobiti 3000kn pa cu onda makinu kupiti. Imam ja sad 2000kn ali cu jos kupiti i sapphite radeon HD4850 panemam para za bolju.
A sta kazete na ovu CPU AMD Athlon64 X2 6000+ BOX, dual core, SckAM2 dualcore, 3.0ghz,772kn
amd athlon 64 x2 6000+ je jedan od najboljih procesora koji se može naći za tu cijenu svi ostali intelovi su preskupi a oni intelovi koji su oko 600kn su slabiji od amd athlona 64 x2 6000+
Nemam prijedlog koji proc, ali imam pitanje (da ne otvaram novu temu). Koji je smisao AMD-ovih triple core procesora? Za 2 i 4 ima logike, ali za 3...
Nemam prijedlog koji proc, ali imam pitanje (da ne otvaram novu temu). Koji je smisao AMD-ovih triple core procesora? Za 2 i 4 ima logike, ali za 3...
Za 600-700kn ne možeš baš manevrirati hm.. ali kolega forumaš ti je dobro preporučio.
Quad core prockasi su još uvijek svojevrsni 'high-end' i nema niti jednog za ispod 1000kn, ali kroz 6 mjeseci će se situacija promjeniti pa će polako dolaziti i 8 jezgreni procevi, a 4 jezgrenih će biti i za 'uredska' te 'budget' računala
Igre će tek krajem godine početi i to polako koristiti 4 jezgre (Far Cry 2 recimo..).

Mene samo zanima dol ce ovaj gore procesor koji sam naveo izdrazati do bozica sljedece godine ili barem do 4mj. Sad mi jesu ogranicene pare ali onda nece biti.
A koju ti imaš uopće matičnu?
E da o tome opce nisam razmisljal samo malo da pogledam.
edit: Imam WinFast c51mcp51
E da o tome opce nisam razmisljal samo malo da pogledam.
edit: Imam WinFast c51mcp51
Ako ocu dual core? I dal mogu gdje naci neku dobru maticnu do max 400kn a da podrzava te visejezgrene i ram do barem 3gb.
I daj ako mozes mi slozi Dobru maticnu barem 2gb rama i proc AMD Athlon64 X2 6000+ BOX, dual core, SckAM2 dualcore, 3.0ghz,772kn do 1500kn max. ZNaci 772kn+maticna+ram=1500. I ako mi mozes jos bolji proc strpati u tu racunicu bilo bi super. Ali to je
Ako ocu dual core? I dal mogu gdje naci neku dobru maticnu do max 400kn a da podrzava te visejezgrene i ram do barem 3gb.
I daj ako mozes mi slozi Dobru maticnu barem 2gb rama i proc AMD Athlon64 X2 6000+ BOX, dual core, SckAM2 dualcore, 3.0ghz,772kn do 1500kn max. ZNaci 772kn+maticna+ram=1500. I ako mi mozes jos bolji proc strpati u tu racunicu bilo bi super. Ali to je
Neznam gdje to mogu vidjeti. I reci mi dali mi je bolje recimo uzeti Procesor AMD Phenom X3 8750 , socket AM2, BOX , 1.5 Gb cache, 95 za 989,43Kn pa staviti neku AM2 plocu za 450kn i memoriju 250?
Neznam gdje to mogu vidjeti. I reci mi dali mi je bolje recimo uzeti Procesor AMD Phenom X3 8750 , socket AM2, BOX , 1.5 Gb cache, 95 za 989,43Kn pa staviti neku AM2 plocu za 450kn i memoriju 250?
1 x Procesor Intel Core 2 Duo E7200 , 2.53GHz, socket 775, 3Mb cache
1 x DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5
1.530,55Kn
1. intel mi je sranje totalno AMD rula ali ja sam kratak s parama. Kupiti cu grafu sapphire radeon HD4850 onda jos to roje jebote to je 270kuna min. To je puno para. Trebam to svesti na minimum na parama, a maxsimum za igranje.
1. intel mi je sranje totalno AMD rula ali ja sam kratak s parama. Kupiti cu grafu sapphire radeon HD4850 onda jos to roje jebote to je 270kuna min. To je puno para. Trebam to svesti na minimum na parama, a maxsimum za igranje.
Pa ako ce biti potrebno ocu. Ako c e igre zehtjebar 2.6 onda cu klokati. Ali ovak ne. Ja vise volim amd ali ako cu tako jeftinije i bolje proci onda ok. Samo mi reci po cemu je intelova bolja.
Pa ako ce biti potrebno ocu. Ako c e igre zehtjebar 2.6 onda cu klokati. Ali ovak ne. Ja vise volim amd ali ako cu tako jeftinije i bolje proci onda ok. Samo mi reci po cemu je intelova bolja.
Samo me to napajanje jos zdere kako da njega sredim.
Puno hvala eto narucio sam:
GB am2 s940 GA-M565-s3 nVidia560-Maticnu
AMD Athlon 64 AM2 6000+ BOX 3.0ghz dualcore-proc
Kingmax DDR2 2gb 800mhz x2-RAM
Sapphire Radeon HD4850 512mb DDR3-grafulju
I
LC-Power PFC LC6550GP 550w napajanje.
Sve to dolazi u petak. Puno hvala svima najvishe kompotku.
Edit: Evo jucer mi sve doslo sve ovo gore plus disk 1tb. Idam ja komp ispeglat kroz 3d marka da savim rezu na forum.
dali da uzmem dual ili quad core koji je bolji gledao sam CPU AMD Phenom 9500 BOX, quad core, 2.2GHz, SckAM2+ i CPU AMD Athlon64 X2 6000+ BOX, dual core, SckAM2 koji je bolji
dali da uzmem dual ili quad core koji je bolji gledao sam CPU AMD Phenom 9500 BOX, quad core, 2.2GHz, SckAM2+ i CPU AMD Athlon64 X2 6000+ BOX, dual core, SckAM2 koji je bolji