Dali se isplati radit upgrade?

poruka: 51
|
čitano: 6.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Kao što u naslovu glasi pitanje, moju konfiguraciju cete vidjet  pod moj pc. 

Htio bi prodat maticnu, proc i grafu. I prec na platforumu 1155, i ubost si  ivy proc a kasnije dok skupim lovu kupio bi si grafu. 

Razlog prodaje i nadogradivanja mi je zastarijeli socket, pa bi htio prec na noviji, posto sam kupio neki dan SSD a maticna mi podrzava SATA II sučelje, pa nemogu dobit potpunu brzinu samog SSD-a, 

a ne pada mi napamet kupovat isti socket ploče samo radi sata III sučelja ili adapter koji dode cca 250kn.  

Ugl kaj mislite dali bi bio na gubitku ako bi prodao navedene komponente te kupio samo maticnu i proc i spojo bi se prek intergrirane grafe na procu dok nebi skupio za grafu?

0 0 hvala 0
17 godina

Tu nemaš potrebe ništa nadograđivati ako gledaš realno. Kakve su to priče da ti se SSD ne koristi na

SATA II ploči? Jedino što ti "pati" kada S-ATA III SSD spojiš na SATA II priključak su brzine sekvencijalnog

čitanja i pisanja, a to je NEBITNO jer ni u najmanju ruku ne utječe na brzinu SSD diska. Možda ti to "smeta"

pri bechmarkingu, ali u ničemu drugom to se ne osjeti, to bi i sam uvidio da spojiš taj SSD na S-ATA III, u radu

nema razlike, nema šanse da ju osjetiš. Niti bi neku značajnu razliku osjetio prelaskom na neki novi i5 procesor...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Dali se isplati radit upgrade?

Uz ovo što ti je kolega spomenuo htio bi ti napomenuti da je s1155 zastarjeli socket jer kroz 4-5 mjeseci intel izdaje novu platformu. Pa ako i budeš išao mijenjati pričekaj još jedno vrijeme.

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Tu nemaš potrebe ništa nadograđivati ako gledaš realno. Kakve su to priče da ti se SSD ne koristi na

SATA II ploči? Jedino što ti "pati" kada S-ATA III SSD spojiš na SATA II priključak su brzine sekvencijalnog

čitanja i pisanja, a to je NEBITNO jer ni u najmanju ruku ne utječe na brzinu SSD diska. Možda ti to "smeta"

pri bechmarkingu, ali u ničemu drugom to se ne osjeti, to bi i sam uvidio da spojiš taj SSD na S-ATA III, u radu

nema razlike, nema šanse da ju osjetiš. Niti bi neku značajnu razliku osjetio prelaskom na neki novi i5 procesor...

lllnuclearlll kaže...

Uz ovo što ti je kolega spomenuo htio bi ti napomenuti da je s1155 zastarjeli socket jer kroz 4-5 mjeseci intel izdaje novu platformu. Pa ako i budeš išao mijenjati pričekaj još jedno vrijeme.

Cuo sam da dolazi nova platforma iz Intela, kao navodno ce bit bolji 10% od Ivy-a. Znam da je moja kanta solidna, nebi ja nju uzeo samo radi sata III sučelja, nego imam osjecaj da je zastarjela, makar ponavljam kanta je dobra. 

Znači vi da ste na mojem mijestu nebi nista dirali odnosno mjenjali?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 20:36 (CrniVrag55).
17 godina
CrniVrag55 kaže...

Točno tako. Možeš komotno preskočiti i iduću generaciju.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
CrniVrag55 kaže...

Točno tako. Možeš komotno preskočiti i iduću generaciju.

Ok onda, poslusat cu  Vas.

12 godina
neaktivan

Poštovanje momci, ponovno dišem temu, imam 2700kn na raspolaganju, i htio bi zamjenit procesor i maticnu, vec imam u planu i5 4670k i gigabyte Ga-z87x-d3h. Eh sad dali je to dobra odluka? Odnosno dali bi se isplatilo promjenit? Trenutno imam ovaj komp:

Asrock h55m-le, 

i5 750 stock speed

1x8 Ddr 3 rama kingston hyperx blu

xilence cpu cooler

SSD: Ocz vertex 4 128 Gb

Za storage i igre Wd green 1TB

Corsair cx 500 v2 80 +

Xfx 7870 2gb black edition

Thermaltake element T

Evo šta mislite o tome? Da ste na mom mjestu bi napravili taj korak i upgrejdali? Zahvaljujem..

0 0 hvala 0
14 godina

po meni se ne isplati jer imaš odličnu grafičku i ssd tako da će ti sve igre dobro raditi i mislim da ubrzanje nećeš osjetiti

12 godina
neaktivan

Na hardu su mi igre , ssd mi je za OS i programe. A i ssd nema veze da igra radi brze, odnosno samo bi imao brzi loading a to meni nis ne znaci. Najvise mene zanima performanse..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala, cijenim tvoj odgovor, ali mene iskreno ne zanima Ivy bridge, je istina, pale su cijene ali ako vec dajem skoro 3000kn htio bi da imam novi 1150 socket iliti Haswell

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 12:20 (CrniVrag55).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zahvaljujem, znaci ipak bi se isplatilo prec na novu platformu? Budem pricekao jos par savijeta ako ce ih bit.

0 0 hvala 0
14 godina

slijedeće godine dolazi ddr4 na tržište, ja bi na tvom mijestu malo pričekao... 

1 5 hvala 0
12 godina
Zločko kaže...

slijedeće godine dolazi ddr4 na tržište, ja bi na tvom mijestu malo pričekao... 

...e tu je sad zanimljiva situacija, hoće li broadwell podržavati ddr4 i kakve ploče se očekuju zbog nove memorije, koliko će ddr4 biti must have, hoće li biti velikih razlika za obične korisnike itd. itd.

pretpostavljam da je tvoj savjet zlata vrijedan, ako je riječ o par mjeseci da se to razbistri i ako se čovjek može strpjeti

12 godina
neaktivan

A gle nije problem pricekat jos par mjeseci, ako imam 3 god taj i5 750 onda stvarno nije problem. Ali su problem financije, zato kada dode ddr 4 memorije morat cu kupit sigurno i to novo, naravno ako ce bas izac novija platforma od intela u isto vrijeme kada izadu i te nove memorije, i ako ce podrzavat ploca samo takve ddr4 memorije onda sam u banani. Ja ne zelim imat rocket ship komp a i nisam u mogucnosti. Ja na svom kompu igram igre, surfam netom, gledam na yt videa itd, kao svaki prosjecni korisnik. Posto sada imam 2700kn koji mi je ajmo rec zao potrosit, ali u drugu ruku ako cu dobit znacajni rast performansi ako bi presao na i5 4670k i neku dobru maticnu onda bi rado potrosio novce jer cu opet bit miran 2-3god. Pa eto, mene zanima da ste vi na mom mjestu jel bi isli na taj upgrejd? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
CrniVrag55 kaže...

A gle nije problem pricekat jos par mjeseci, ako imam 3 god taj i5 750 onda stvarno nije problem. Ali su problem financije, zato kada dode ddr 4 memorije morat cu kupit sigurno i to novo, naravno ako ce bas izac novija platforma od intela u isto vrijeme kada izadu i te nove memorije, i ako ce podrzavat ploca samo takve ddr4 memorije onda sam u banani. Ja ne zelim imat rocket ship komp a i nisam u mogucnosti. Ja na svom kompu igram igre, surfam netom, gledam na yt videa itd, kao svaki prosjecni korisnik. Posto sada imam 2700kn koji mi je ajmo rec zao potrosit, ali u drugu ruku ako cu dobit znacajni rast performansi ako bi presao na i5 4670k i neku dobru maticnu onda bi rado potrosio novce jer cu opet bit miran 2-3god. Pa eto, mene zanima da ste vi na mom mjestu jel bi isli na taj upgrejd? 

OK kužim imaš očigledno 3 soma kuna viška, ali ti nama reci di to ti imaš slabe performanse sa ovakvim procom i ovakvom grafom npr u igrama da ti treba noviji i bolji soket????

Ubi pare na nešto drugo ili ih stavit sa strane pa kad ti pc postane slab ubodi onda nešto.

Jer ovo zbilja nema smisla, jedino ako nisi fetišista pa ti smeta ime i5 750...

A vjeruj mi znam o čem pričam jer imam taj i5 750 i imam također 7870 i sve mi radi glatko ko avion. Ima možda par igara koje ne rade na full kako treba, ali da budem radi par igara investior oko soma eura za titanicu no way.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 12:46 (Doctor Freak).
12 godina
neaktivan

Imam dobre performanse, sa procesorom i grafickom, ali ako sada imam novce, rado bi ih izdvojio na novi socket. Jer ipak moj i5 procesor je star skoro 4 god. Mislis da nije toliko vazna uloga starosti procesora i moje maticne odnosno mog socketa u odnosnu na novi 1150 socket? 

0 2 hvala 0
14 godina
protjeran
CrniVrag55 kaže...

Imam dobre performanse, sa procesorom i grafickom, ali ako sada imam novce, rado bi ih izdvojio na novi socket. Jer ipak moj i5 procesor je star skoro 4 god. Mislis da nije toliko vazna uloga starosti procesora i moje maticne odnosno mog socketa u odnosnu na novi 1150 socket? 

Star je 3 godine i??? Jel ti je preslab za današnje igre?? Nije. Jesi ga klokao i dobio koji postotak na performansama?? Nisi.

Onda čemu ulupat 3 soma kuna???

Mislim smiješan si mi, ti bi uložio 3 soma kuna da imaš 80 fps-a u igrama, a sad imaš npr 70 i to je za tebe opravdano jer ti je proc star 3 godine?

Ne budi smiješan.

13 godina
odjavljen

Kupi si dobar cooler (npr. Noctua NH-D14) za proc i naclockaj ga i to ti je to.

A ako bi baš radio upgrade za tih 2700kn onda uzmeš FX 8320, neku 990FX matičnu i Noctua NH-D14 ili i7 4770 i neku B85 matičnu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 13:09 (Deawood).

4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne volim AMD, Intelovac sam ja godinama :D. Ugl mislite onda da mi se ne isplati radit upgrejd?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Intelovac sam i ja (pogledaj mi gear), ali FX 8320 je odličan proc za tu cijenu tako da ne vidim razlog zašto nebi išao na FX 8320, a i AM3+ platforma će imati još puno više procesora od 1150 pa ako ćeš kupovati novi proc za npr.3 godine onda možeš samo proc promjeniti, a matičnu ne.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zahvaljujem ti na odgovoru, ali nije to to. Intel je po meni Intel. Ugl ti mislis da bi se isplatlo radit upgrejd? 

0 4 hvala 0
13 godina
odjavljen

Gle, taj procesor naclockan može držati do HD 7870. Moj prijedlog je da si ostaviš te pare i kasnije kupiš i7 i neku jaču grafu, a za sada ti je ovako sasvim dobro.

P.S nisam ti ja lupio TD.

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Dok bude taj i5 750 već preslab da tjera nove igre kako treba, bit će ti i 7870 slaba vrlo vjerovatno, a onda če ti 2700kn itekako trebati.

Ako nisi svjestan kolko se dobro drži taj i5 onda ulupaj pare, za drugo ni nisi ;)

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja ovaj tvoj post nis ne kuzim. Kak nebi mogao drzat taj i5 750 7870 grafu?  i p.s. nisam ti ja kupio TD?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 13:49 (CrniVrag55).
13 godina
odjavljen
CrniVrag55 kaže...

Ja ovaj tvoj post nis ne kuzim. Kak nebi mogao drzat taj i5 750 7870 grafu?  i p.s. nisam ti ja kupio TD?

Za clockanog i5 750 je HD 7870 granica odnosno HD 7870 je zadnja grafa koju može iskoristiti na 100%.

Nisam ti ja LUPIO td odnosno nisam ti ja stisnuo Thumb Down, to je ovaj mali palac ispod posta koji označava ne slažem se ili sl.

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
CrniVrag55 kaže...

Za clockanog i5 750 je HD 7870 granica odnosno HD 7870 je zadnja grafa koju može iskoristiti na 100%.

Nisam ti ja LUPIO td odnosno nisam ti ja stisnuo Thumb Down, to je ovaj mali palac ispod posta koji označava ne slažem se ili sl.

Aha, ma nemas beda, ja to uopce nisam skuzio, ja sam aktivan na forum.hr. Tako da nisam niti primjetio taj palac dolje. Tu sam se reg samo da postavim pitanja, da imam više savijeta ako ne dobim dobar odg na forum.hr. A gle kada gledas realno onda se itekako isplati uzet noviju platformu jer sada gledajuci, ja imam 3000kn na raspolaganju da uzmem procesor i maticnu bit cu miran opet dulje vrijeme jer koliko sam citao na netu i5 4670k moze drzat high end grafe bez ikakvih problema, dok moj i5 750 moze kako si i sam rekao max 7870 grafu ili gtx 660. Eh sad ako ja ostavim moj i5 750 i ako cu za god dana htjet kupit novu grafu bit ce mi usko grlo procesor i sta sam onda? A ovak kada kupim haswell lako mogu prodat maticnu i procesor za cca 700 kn. I onda za tih 700 kn + ako cu imat opet ušteđevinu kupim novu grafu + napajanje, a opet onda mogu prodat staru grafu 7870 i napajanje cx 500. Zar ne? Ja odmah gledam i u buducnost.. a po tome bi mi se jako isplatilo, jer cu prodat kak sam vec i rekao, napajanje, maticnu, procesor, graficku, i za to kupim novu graficku + napajanje.  Šta mislis jel to dobar plan? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 14:13 (CrniVrag55).
14 godina
protjeran

Već smo ti odg a ti opet lupaš po svom.

To što ti misliš da imaš pametnu matematiku je jedno, a realnost je drugo.

Jer to što ti trenutno možeš dobiti prodajom i5 750 će se u budućnosti odraziti da npr 4770k procesor bude kud i kamo jeftiniji nego je sada pa će možda doči na isto, a možda prođeš i bolje jer dođe koji novi socket za pristupačnu cijenu a bolje performanse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znaci a sada se kao ne isplati ic? Pa uvijek ce doc novi i bolji jaci procesori. Tehnologija raste iz dana u dan. Drago mi je kaj me odgovaras da potrosim 3000kn. Ali sada iskreno da imas viska novaca nebi isao na novu platformu? Jer koliko vidim imamo isti procesor. 

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Kupi i7 4770 i jeftinu matičnu te naclockaj HD 7870 i miran si.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice