Do kojeg iznosa za hladnjak?
Windows će funkcionirati!
pa ne kužim se u cijene hladnjaka ali recimo dali se dobar može kupiti od 100-200kn
pa ne kužim se u cijene hladnjaka ali recimo dali se dobar može kupiti od 100-200kn
Za te novce, recimo Scythe Katana 3 (samo pazi da je baš ovaj, jer imaju i odvojeni za AMD)
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903182
A za procesor, provjeri si samo za svaki slučaj da imaš najnoviji Bios,
i spusti mu sve postavke na "defaults" prije stavljanja novog procesora.
Poslije instalacije proca vrati, ako si imao podešen AHCI, memorijske timinge, clock i slično.
Windowsi bi trebali raditi uz pokoji "found new hardware".
Za te novce, recimo Scythe Katana 3 (samo pazi da je baš ovaj, jer imaju i odvojeni za AMD)
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903182
A za procesor, provjeri si samo za svaki slučaj da imaš najnoviji Bios,
i spusti mu sve postavke na "defaults" prije stavljanja novog procesora.
Poslije instalacije proca vrati, ako si imao podešen AHCI, memorijske timinge, clock i slično.
Windowsi bi trebali raditi uz pokoji "found new hardware".
dobro hvala ti puno, nadam se da je ovaj tih jer to mi je najbitnije pošto u sobi imam svega i kad nebi birao tihe nebi mogao ni spavat haha
Ako se ikako mozes protegnut , uzmi CM Hyper T4 , puno bolji izbor od Katane III !
a šta mislite o ovome
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835103065
sad vidim da je ovaj dosta skuplji 275kn
Nemoj gledat 212 Plus , gledaj 212 EVO model koji je bolji i noviji !
Nemoj gledat 212 Plus , gledaj 212 EVO model koji je bolji i noviji !
jeli ovo se isplati akcija u linksa evo 270kn
Da , taj se isplati !
Da , taj se isplati !
ok hvala
imao sam coolmaster zadnji ventilator koji vuče zrak vanka dao 120kn ono hebeno skup u linksa a zvučao je toliko jako da sam ga odmah prodao, kupio artic cool za 50 i radi kao sat ... sad nadam se da se ovaj coolmaster ne čuje kao ovaj što ide na kučište ))
Po potrebi mu mozes smanjit okretaje !
imam još jedno pitanje, prijatelj kaže da će moj ventilator koji sad imam na Intel Core2 Duo 2.13ghz moći i na ovaj novi procesor quad6600 dali je to istina ? jer ovaj ventilator koji je u kompu mi radi dobro
Ako su isti hladnjaci na ta oba proca onda ce ventilator na njih pasati !
Ako su isti hladnjaci na ta oba proca onda ce ventilator na njih pasati !
sad neznam dali su isti jer ni neznam kojeg imam pošto sam kupio složenu konfiguraciju odavno a nisam nikad skidao cpu od tada , ali prijatelj radi sa kompovima i on kaže da će ići ... tako da na kraju budem prošao super jer sam ovog quad660 dobio na ebayu kako sam rekao jeftino kad prodam svoj cpu izać će me quad660 150 kuna ))))
Uskoro kupujem novi procesor, Phenom II x4 955BE ili 965BE, box naravo. Sada imam hladnjak Arctic Cooling Freezer64 pro pwm, zanima me je li dostatan za PII x4 i blagi oc? Pretpostavljam da jeste i da je bolji od stock/box hladnjaka koji dodje uz PII x4.
Da koristim njega i dalje ili da koristim onaj sto dodje uz proc?
Koristi Freezera !
Pa naravno Freezera!
Možeš za gušt probat prvo sa stock hladnjakom čisto za usporedbu!
Koji hladnjaka do 900 kn cpu i5 2400k
Stvarno trebas hladnjak do 900 kn ?
Netreba, nego on je troll pa zato stalno nešto pita. Pitao je jedno 500 puta već iste stvari i tako stalno u krug.
Ma kakav i5 2400k to ne postoji. sta ce ti hladnjak za takvo nesto kada nije k serija. Uzmeš neki od 200-250kn i dovoljno. imas u ovome temu za hladnjake http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-po/4608.aspx
molim pomoc planiram cloknut svoj proc ,misli ga stavit na 3,6 Ghz, pa koji cooler da uzmem da dobro radi i da je stabilno i kakva su iskustva sa Q9400, molim odgovor ,mislim i mjenjat grafu npr. mislim uzet MSI 7870 i dodat rama jos 4 gb
Naziv matične ploče Gigabyte GA-EP45-DS4
Procesor QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333)
4gb Kingston DDR2-1066 MHz
OCZ napajanje od 600w
xfx 4870 512mb
win7 64x
s tim da ima monitor od 20 incha, 1680x1050
Uz taj proc ne bih stavljao ništa jače od HD 7850 ili GTX 650 Ti.
Hladnjak uzmi recimo CM Hyper 212 Evo ili TT Contac 29.
molim pomoc planiram cloknut svoj proc ,misli ga stavit na 3,6 Ghz, pa koji cooler da uzmem da dobro radi i da je stabilno i kakva su iskustva sa Q9400, molim odgovor ,mislim i mjenjat grafu npr. mislim uzet MSI 7870 i dodat rama jos 4 gb
Na akciji ti je Scythe Mugen 3 , pa si njega malo pogledaj , odlican hladnjak ! Ak ti je skup mogu ti i preporucit nesto jeftinije !
Isto preporučujem Mugena 3 odličan je!
Ovako prijatelj pita koji je bolje za uzet Coolermaster Blizzard T2 ili Coolermaster Hyper TX3. Ima kombinaciju neku pa samo ta 2 dolaze u obzir pa mora odabrat neki. Hvala unaprijed
TX3 je bolji !
TX3 je bolji !
Ok hvala na brzom odgovoru jer danas mora uzet.
Nema na cemu ! Inace , TX3 ima vise toplovodnih cijevi , veci raspon okretaja venta , veci protok zraka ...