CPU benchmark sa osrednjim GPU-om

poruka: 68
|
čitano: 5.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Tražim na internetu benchmark koji testira, kako je to običaj - desetak ili petnaestak CPU-a, ali da se testiranje odvija na nekom osrednjem GPU-u.

Recimo, benchmark 15 različitih procesora na 5770.

Ako netko ima ikakvu ideju gdje to mogu pronaći - bio bih zahvalan.

Edit: Mislim da bi takav benchmark izgledao otprilike ovako:

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 15:45 (Random.).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...sat vremena kasnije.

Itko? Bilo kakav benchmark?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne razumijem potrebu za time...

Benchmark samog procesora ne ovisi o jacini graficke kartice. Da li mislis na neki 3d benchmark, da se koristi oboje? Ako da, ondi na 3d mark stranicu, odaberi za komponente svoju graficku i onda mijenjaj procesore te gledaj prosjecne rezultate.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: CPU benchmark sa osrednjim GPU-om
Leryan kaže...

Ne razumijem potrebu za time...

Benchmark samog procesora ne ovisi o jacini graficke kartice. Da li mislis na neki 3d benchmark, da se koristi oboje? Ako da, ondi na 3d mark stranicu, odaberi za komponente svoju graficku i onda mijenjaj procesore te gledaj prosjecne rezultate.

Mislim o benchmarkovima sa igrama, ne o sintetičkim benchmarkovima. Nešto kao ovo što ima 3DMark samo sa performansama u igri.

Zašto? Zato što bi onda dobili (ako sam u pravu) ovo:

Jesam li u pravu? Jesam li u pravu?

16 godina
protjeran
Random. kaže...

Mislim o benchmarkovima sa igrama, ne o sintetičkim benchmarkovima. Nešto kao ovo što ima 3DMark samo sa performansama u igri.

Zašto ne uzmeš benchmark-e određenih igara kojim želiš bench-ati (i Unigine-ove proizvode kao što su Heaven, Sanctum i Tropic)?

Ne postoji određen benchmark u kojem ćeš izabrati na kojim igrama želiš bech i kliknuti "Bench", nego se to radi na pojedinačnim benchmark-ima.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 15:17 (Mentalist).
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Random. kaže...

Zašto ne uzmeš benchmark-e određenih igara kojim želiš bench-ati (i Unigine-ove proizvode kao što su Heaven, Sanctum i Tropic)?

Ne postoji određen benchmark u kojem ćeš izabrati na kojim igrama želiš bech i kliknuti "Bench", nego se to radi na pojedinačnim benchmark-ima.

Ne razumijem što hoćeš reći.

Određene stranice (Tom's Hardware, Anandtech, Tech Report...) rade to da mi ne bi morali. Testiraju hrpu procesora u raznim igrama i uvijek za GPU koriste trenutno najjači GPU da bi izbjegli bottleneck.

Odlučio sam se za određeni GPU. Kako da saznam koji CPU da kupim a da bottleneck ne bude prisutan?

Tako da pronađem onakav benchmark sa desne strane moje slike, odnosno benchmark koji će testirati razne CPU-e uparene sa određenom karticom.

16 godina
protjeran
Random. kaže...

Određene stranice (Tom's Hardware, Anandtech, Tech Report...) rade to da mi ne bi morali. Testiraju hrpu procesora u raznim igrama i uvijek za GPU koriste trenutno najjači GPU da bi izbjegli bottleneck.

Odlučio sam se za određeni GPU. Kako da saznam koji CPU da kupim a da bottleneck ne bude prisutan?

Tako da pronađem onakav benchmark sa desne strane moje slike, odnosno benchmark koji će testirati razne CPU-e uparene sa određenom karticom.

Jedan je način.

Sastaviš računar, nova instalacija Windows-a, novi driver-i od chipset-a do grafičke.

Ubaciš grafičku iz mid-range segmenta.

Na disk prebaciš:

• Crysis benchmark
  • Stalker benchmark
  • Dirt 3 benchmark
  • Battlefield 3 benchmark
  • Witcher 2 benchmark
  • Metro 2033 benchmark
  • Unigine Heaven benchmark

Uzmeš teku i na stranicama napišeš:

• Ime procesora
  • Rezolucije na kojima si testirao, za svaki procesor pojedinačno
  • Postavke na kojima si testirao, za svaki procesor pojedinačno 
  • I normalno, najviši najniži i prosječni FPS

I onda, ubaciš prvi procesor, benchmark-aš, uredno pišeš podatke.

Onda drugi, pa treći...

I tako sve do kraja.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Random. kaže...

I onda, ubaciš prvi procesor, benchmark-aš, uredno pišeš podatke.

Onda drugi, pa treći...

I tako sve do kraja.

{#} Odkud meni 15 različitih procesora za test? Odkud mi isto toliko grafičkih kartica?

Odkad je web stranica koje za nas rade benchmarkove, tako nešto nije potrebno, a i da je potrebno, samo vlasnik nekog hardware shopa si može priuštiti takav način testiranja.

16 godina
protjeran
Random. kaže...

{#} Odkud meni 15 različitih procesora za test? Odkud mi isto toliko grafičkih kartica?

Odkad je web stranica koje za nas rade benchmarkove, tako nešto nije potrebno, a i da je potrebno, samo vlasnik nekog hardware shopa si može priuštiti takav način testiranja.

Aha.

Tebi je trebala neka stranica na kojoj ćeš naći bench-eve kao ono na Anandtech-u kad ukucas grafičku pa vidiš performanse u 50 programa?

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Random. kaže...

Aha.

Tebi je trebala neka stranica na kojoj ćeš naći bench-eve kao ono na Anandtech-u kad ukucas grafičku pa vidiš performanse u 50 programa?

Meni bi trebala stranica koja ima test (benchmark) jedne grafičke kartice srednje cijene tako da tu karticu upari sa deset - petnaest procesora i isti postupak ponovi na nekoliko novijih igara (Battlefield 3, Skyrim...).

Tražim li previše? {#}  Ništa komplicirano. U ovom dobu interneta, ovakvo nešto mora postojati.

17 godina
protjeran
Random. kaže...

Meni bi trebala stranica koja ima test (benchmark) jedne grafičke kartice srednje cijene tako da tu karticu upari sa deset - petnaest procesora i isti postupak ponovi na nekoliko novijih igara (Battlefield 3, Skyrim...).

Tražim li previše? {#}  Ništa komplicirano. U ovom dobu interneta, ovakvo nešto mora postojati.

Lijepo ti je kolega rekoa uzmes teku i pisesh :D A ako ti je teka previse lam3 onda fino napravis sam svoju wenb stranicu na kojoj ces vrtiti takve bencheve i trazis donacije od tih istih vlasnika hardver shopova kojiima nije ni na kraj pameti benchati tu gomilu gnoja kaj prodaju nego samo prodati sto vise "hardvera". [ Prozivani hw-ouneri izuzetno vjerojatno imaju jos manje entuzijazma za podvige benchanja opreme koju prodaju nego ti ;) ]

16 godina
neaktivan
gljinoliga kaže...
Random. kaže...

Lijepo ti je kolega rekoa uzmes teku i pisesh :D A ako ti je teka previse lam3 onda fino napravis sam svoju wenb stranicu na kojoj ces vrtiti takve bencheve i trazis donacije od tih istih vlasnika hardver shopova kojiima nije ni na kraj pameti benchati tu gomilu gnoja kaj prodaju nego samo prodati sto vise "hardvera". [ Prozivani hw-ouneri izuzetno vjerojatno imaju jos manje entuzijazma za podvige benchanja opreme koju prodaju nego ti ;) ]

Nitko ne traži prodavače hardvera da rade benchmarkove.

Ono što govorim jest da sa svih strana pršte gomile bencheva pa bi se i nešto poput ovoga trebalo moći pronaći.

14 godina

Ako zelis da ti procesor ne bude botleneck javi se sa konkretnim procesorom i karticom i pomoci cu ti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da ti nisi svjestan što tražiš.

Ajmo reći da trenutno na tržištu postoji 20 aktualnih grafičkih kartica i isto toliko procesora. Znači svaki sa svakim 400 bencheva. Onda sve podatke treba obraditi tablično i grafički (da bi na nešto ličili). Za pojedni test treba potrebno je vrijeme. Pa kome bi se dalo testirati svaki pojedinačni slučaj.

Ja sam ovdje još naveo malen broj (20) i nisam uračunao da treba mijenjati i matičnu. Lijepo ti je zohar rekao navedi konkretne komponente i dobit ćeš savjet ovdje na Bug forumu (di češ bolje).

Ako kupuješ npr. HD7970 pa nećeš ju valjda stavit na Athlona X3.

Glavni problem većine ljudi koji slažu konfiguracije na ovom i sličnim forumimi je što su to uglavnom "gaming" konfe gdje se gleda ubost što bolju grafičku, a ostale komponente samo da ju ne koče.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi ti pogledao linkove koje si stavio?

Prvi link test System ima HD7970

A drugi ima razne grafičke kartice i odnosi se samo na Mass Effect 3

EDIT: Čovjek koliko sam ja shvatio želi saznati koji procesot neće biti bottleneck za grafičku koju je izabrao i najbolje mu je da pita ovdje s konkretnim podatcima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 14:47 (miki13).
15 godina
protjeran
@miki13
nece ni athlon x3 biti bottleneck za 7970 ako igras na 30" monitoru sa aa na maksimumu..
14 godina
ansha kaže...
@miki13
nece ni athlon x3 biti bottleneck za 7970 ako igras na 30" monitoru sa aa na maksimumu..

Hoce.Tu si malo pretjerao.Sto veca rezolucija i zesci filtri manje se osjeti eventualni botleneck,tu si u pravu ali i tu treba Quad 3GHZ+ minimum.Zato se botleneck i ispituje na 1024*768 sa svime OFF.Da se vidi prava snaga procesora i njegova produktivnost u paru sa odredenom karticom.

15 godina
protjeran
Nije istina da je quad nuzan. Jedan i3 na 3ghz je u 99% slucajeva vise nego dovoljan. Bez problema dere phenome x6 u igrama.
Bottleneck se istina moze primjetiti na low detaljima i niskim rezolucijama, al dal mi je onda bitno jel se vrti na 120 ili 190fps?
14 godina
ansha kaže...
Nije istina da je quad nuzan. Jedan i3 na 3ghz je u 99% slucajeva vise nego dovoljan. Bez problema dere phenome x6 u igrama.
Bottleneck se istina moze primjetiti na low detaljima i niskim rezolucijama, al dal mi je onda bitno jel se vrti na 120 ili 190fps?

Pa I3 nije obican dual core nego je napredniji dual core od svih AMD procesora sa HT-om i velikim OC potencijalom,mislim na 1156 seriju.Dakle procesor sa 2 jezgre i 4 threada.Jaci od Athlona II X3 i X4 i u rangu sa Phenomima II X4 na 4200 mhz.Novi SB I3 je u rangu Athloa II X4 i ima isto 2C/4T.Athlon II X3 je u rangu sa Pentiumom G620,nesto jaci od Celerona G530 i daleko preslab da gura HD 7970 na bilo kojoj rezoluciji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 14:21 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
ansha kaže...

Pa I3 nije obican dual core nego je napredniji dual core od svih AMD procesora sa HT-om i velikim OC potencijalom,mislim na 1156 seriju.Dakle procesor sa 2 jezgre i 4 threada.Jaci od Athlona II X3 i X4 i u rangu sa Phenomima II X4 na 4200 mhz.Novi SB I3 je bolji od Phenoma II X4 i ima isto 2C/4T.Athlon II X3 je u rangu sa Pentiumom G620,nesto jaci od Celerona G530 i daleko preslab da gura HD 7970 na bilo kojoj rezoluciji.

Ma kako je bolji ako Phenom dobija i u renderingu i x264 encodingu?

14 godina

PII 955 je u par stvari bolji.I3 2120 ga opere u svemu vezanom za IMC,u svim igrama je produktivniji nego Phenom II i uz to je jeftiniji,hladniji i manje trosi.Pere ga i u 95% aplikacija.

I3 2120 vs 955BE.

Klik.

Klik.

Klik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 16:10 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

PII 955 je u par stvari bolji.I3 2120 ga opere u svemu vezanom za IMC,u svim igrama je produktivniji nego Phenom II i uz to je jeftiniji,hladniji i manje trosi.Pere ga i u 95% aplikacija.

I3 2120 vs 955BE.

Klik.

Klik.

Klik.

Nemoj mi sa sintetičkim testovima dolazit, Phenom ga opere u renderingu i enkodiranju koje ti oduzme dobar dio dana da se iskompletira. Uglavnom je PII bolji u svim RL aplikacijama, a to ti se gleda više od teoretskih FPU performansi ili sa pomičnim zarezom.

14 godina

Pa i nije bas mnogo bolji,bolji je u X264 i intenzivnim CPU cmarkovima.Tih pola dana o kojima pricas ne postoje.Inace pricam o I3 kao ukupnom proizvodu za vecinu forumasa koji gejmaju.Daleko je ispred PII 955-ce po tom pitanju.Ja sa imao I5 2500K i jedino sto sam enkodirao su bili benchevi na forumu.Isto tako radi i velika vecina ekipe tako da su to price za malu dijecu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Pa i nije bas mnogo bolji,bolji je u X264 i intenzivnim CPU cmarkovima.Tih pola dana o kojima pricas ne postoje.Inace pricam o I3 kao ukupnom proizvodu za vecinu forumasa koji gejmaju.Daleko je ispred PII 955-ce po tom pitanju.Ja sa imao I5 2500K i jedino sto sam enkodirao su bili benchevi na forumu.Isto tako radi i velika vecina ekipe tako da su to price za malu dijecu.

Kako ne postoje?? Pitaj Hyperiona koliko mu traje enkodiranje pa buš vidio koliko vremena oduzme sve to skupa. I naravno da ćeš mjerit performanse u CPU intenzivnijim aplikacijama ne vonima koje utiliziraju CPU na 30-40% ko što su neke igre.

Kad smo kod igara, i3 nije nimalo bolji od prosječnom Phenoma/Athlona II, imaš mojih testova i dojmova koliko hoćeš. Ako nemaš kaj radit s takvim procom onda ga prodaj, kaj da ti kažem.

14 godina

I3 jest bolja u gamingu od PII 955 i ekipe.Nudi mnogo za 900 kuna.Alternativa za 955-cu kad nestane a to ce biti brzo.PII 9XX je bolji u encodingu,visok takt i 4C/4T mu to omogucavaju.Inace idu tu novi,ponavljam novi sa garancijom,I5 7XX za 950 kuna i jedu 955BE u svemu,ama bas svemu i takoder su super odabir.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

I3 jest bolja u gamingu od PII 955 i ekipe.

Nije nije.

Ovo drugo smo apsolvirali {#}

14 godina

Nije na 1920*1080 i 1680*1050.Odvrti malo 1280*1024 sa nekom jacom karticom pa mi javi.{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nije na 1920*1080 i 1680*1050.Odvrti malo 1280*1024 sa nekom jacom karticom pa mi javi.{#}

Kako vam neide u glavu da nisu igre optimizirane za procesore?? Yebote, svaki drugi zatrola da je Intel bolji u igrama, da je AMD krš, ovaj ga odere itd. To su priče za malu djecu. Proc koji je brži u enkodiranju bit će i u igrama koje utiliziraju dostupne jezgre. Sad vi slobodno nastavite po svome, meni se neda više o tome raspravljat {#}

14 godina
ATiGamer kaže...

Kako vam neide u glavu da nisu igre optimizirane za procesore?? Yebote, svaki drugi zatrola da je Intel bolji u igrama, da je AMD krš, ovaj ga odere itd. To su priče za malu djecu. Proc koji je brži u enkodiranju bit će i u igrama koje utiliziraju dostupne jezgre. Sad vi slobodno nastavite po svome, meni se neda više o tome raspravljat {#}

Kako ne.Evo samo jedan od hrpe primjera.AII X3 koji radi jezgre vise ima bolji score u X264 i ostalim heavy CPU programima od G850 ipak losiji u gamingu.Malo provrti rewiew.Nije to bas tako kako govoris.

I BTW naravno da igre nisu optimizirane za procesore,jednostavno postoje arhitekture koje su vise produktivne u igrama.Trenutno je to SB a I3 2120 je SB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 17:09 (zoharbizo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice