Core i7 - koga zanima

poruka: 63
|
čitano: 7.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Core i7 - koga zanima

To ti raste cijena zbog jačanja dolara prema kuni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Core i7 - koga zanima
angel of fire kaže...

kolko sam uspio vidjet po forumu da svi predviđaju pad cije core 2 procesorima

ak j etako onda me malo ovo zabrinjava

http://www.bug.hr/barometar/

malo pogledajte pa me rijesite straha

Još ćemo mi žaliti za Georgeom Bushem!
Stvar je u tečaju dolara. Cijena svih računalnih komponenti se određuje u dolarima. U vrijeme kad je Bush postao predsjednik SAD-a dolar je vrijedio više od jednog eura i vrijednost mu je bila preko 8 kuna. U zadnjih nekoliko godina vrijednost mu je konstantno padala pa je dogurao do svega 4,5 kune. Samo zbog tečaja nešto što je prije 8 godina koštalo 100 dolara i što je prije koji mjesec koštalo 100 dolara je za nas u Hrvatskoj teoretski pojeftinilo sa 800 na 450 kuna. Zbog toga su cijene kod nas išle još više dolje nego li su pojeftinile same proizvođačke cijene.
U zadnje vrijeme tečaj dolara raste. Trenutno je   srednji tečaj HNB-a   5,57 kuna za 1 dolar, a točno prije godinu dana je bio 5 kuna. U svibnju ove godine je bio oko 4,5 kune.
Budući da je Obama simpatičan cijelome svijetu i Amerika bi mogla prestati biti nesimpatična država ostatku planete, a ako još uspiju   pokrenuti gospodarstvo u SAD-u, moglo bi doći da daljnjeg jačanja dolara, a to znači da bi nam računala mogla i poskupljivati, a ne samo pojeftinjavati kako smo se navikli zadnjih nekoliko godina.

17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

I opet, kao i uvijek mi ćemo naje**t   :D :D

Dok će ameri imat iste cijene, unatoč tome što su ionako kod nas puuuno više sad će bit još više. Zakon :)

Kako citam, izgleda da onaj problem sa overclockingom u biti ne postoji, nego ima BIOS "switch" za ugasit.

Neki su clockali onaj najjeftiniji 920 valjda? na 4.3Ghz na Thermalright Ultri 120ex, znaci tu je sve OK.

Jedini problem je što je još rano u proizvodnom procesu pa su to sve 120W verzije, a kasnije kazu da ce izac one od 65W pa navise, sto znaci bolji OC.

A kad te izađu bit će i jeftinijih ploča, a i DDR3 će se spustit u cijeni. Izgleda da će tamo negdje za 6 mjeseci bit pravo vrijeme za kupovinu.

0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

prvo Nehalem jos nije doso pa trgovci iskoristavaju 5 minuta prije 12 da rasprodaju stare procesore po cim visim cijenama i drugo nazalost je dolar od ljeta naraso sa 4.60 na 5.60 pa se to osjeti i na cijeni procesora kojem btw u dolarima cijena nije rasla vec padala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

Joj, blizi se 17.11. ima li itko kakvih saznanja kad bi kod nas trebali doci Nehalemi, koji ducani ce ih imat itd? Mozda cak i po kojim cijenama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

Joj, blizi se 17.11. ima li itko kakvih saznanja kad bi kod nas trebali doci Nehalemi, koji ducani ce ih imat itd? Mozda cak i po kojim cijenama?

Vemil:
1010464 Intel Core i7 920 BOX, 4×2.66GHz, 1333MHz, LGA1366, 8MB 2.599,00 2.599,00 3 god. Artikl nije raspoloživ Dodaj u košaricu

očito nije raspoloživ još, ali poznata je cijena...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
Core i7 - koga zanima

meh, da, vidio sam, nadao sam se 400 kuna nizoj cijeni, mislim da malo pretjeruju... al ok, mozda ce hardveraj, adm ili netko imat nizu cijenu buduci je vemil i inace nesto skuplji

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

meh, da, vidio sam, nadao sam se 400 kuna nizoj cijeni, mislim da malo pretjeruju... al ok, mozda ce hardveraj, adm ili netko imat nizu cijenu buduci je vemil i inace nesto skuplji

Pa imat će nešto nižu vjerojatno, ali 400 kn teško. Uzmimo za primjer Q6600 (razlika Vemil - ADM 15kn) ili E8400 (razlika Vemil - ADM 84kn). Na Q9550 razlika je nešto veća, ali manja od 200kn. Ja očekujem da će biti možda 100kn skuplji od Q9550, znači ispod 2500kn u ADM-u bi trebo bit...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
Core i7 - koga zanima

pa da, tako nesto i ja racunam....

mislio sam uzimat q9550 i sad dolazi ovo pa sve cekam... ak ce bit tu negdje sa cijenom (spreman sam npr dati 400-500kn vise za i7 cisto jer mislim da je puuno bolji, a nije da si mogu priustit 1000+kn vise) onda uzimam... inace o9550 po nizo cijeno ide doma za koji dan/tjedan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

A jer neko zna kolko ce doc maticna sa x58 chipsetom?

Evo naso vec u infopulsu za 2000kn Gigbyte Ex58

Sad jer bolji ovaj najslabiji model i7 od Q9550 jer sam htjeo to ubost prvo pa sad vidim da je cijena skoro identicna i asus rampage maticnu koja isto dode 2000kn tak da prakticki nema razlike a mogu dobit novu tehnologiju za iste novce?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 20:10 (bibonzo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Da bar-ja očekujem jedno 1500kn(najmanje)

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BORN kaže...

Da bar-ja očekujem jedno 1500kn(najmanje)

Evo naso sam ja oko 2000kn bude gigabyte Asusove budu jos skuplje.

Gore sam editiro.
16 godina
Sused kaže...
Rhodin kaže...

Pa imat će nešto nižu vjerojatno, ali 400 kn teško. Uzmimo za primjer Q6600 (razlika Vemil - ADM 15kn) ili E8400 (razlika Vemil - ADM 84kn). Na Q9550 razlika je nešto veća, ali manja od 200kn. Ja očekujem da će biti možda 100kn skuplji od Q9550, znači ispod 2500kn u ADM-u bi trebo bit...

Moja predviđanja su očito sasvim točna Smijeh.
Ima ga u adm-u:
Dobro sam predvidio

A matična:

Zajedno, preko 4500 samo za proc i matičnu, to mi je stvarno previše...
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Ma izgleda da ovaj "ojačani" dolar uništava cijene kod nas...

Ako 9550 ode ispod 1800kn uzet cu ga, ali ako ne drzim se ovog 6600 kojeg imam.

A što se nehalema tice... cekam "tock" korak negdje za godinu dana

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
Moja predviđanja su očito sasvim točna Smijeh.
Ima ga u adm-u:
Dobro sam predvidio

A matična:

Zajedno, preko 4500 samo za proc i matičnu, to mi je stvarno previše...
Pa i malo je previše, ali nismo ni očekivali da će bit jeftin u startu :)

A ove ploče su stvarno pljačka... isti southbridge kao i na X38-ici (samo sa promjenjenim imenom), i manji zahtjevi za northbridge (zbog kontrolera), a svejedno tolika cijena... ne zelim ni zamišljat koliko ce kostat ASUS-ovi modeli. Vjerojatno 3000kn za start model :D :D
17 godina
Core i7 - koga zanima

Koliko ja vidim cjene starijih modela jos nisu nimalo pale, sad oce li uopce past ??.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
markoal kaže...

Koliko ja vidim cjene starijih modela jos nisu nimalo pale, sad oce li uopce past ??.

Pa 17.11. još nije ni došao. Još i ne prodaju Nehalemi kod nas, samo si ih trgovci unijeli na svoje cjenike. Od ponedjeljka krece prodaja. Past će cijene sigurno. Ne možeš ni očekivati da će pasti odma prvi dan, ali u roku od 2 tjedna trebale bi značajno pasti...
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Nema jos potrebe za core i7 procesorima, trenutno se jedino isplate ako se slaze kakva cross-fire ili sli konfiguracija, e tu pokazuju snagu i prednost pred Q6xxx i Q9xxx, ali koliko nas ima novaca da si priusti 4870 X2 ili 2 x gtx 280Plač

Dok se cijene ne stabilziraju i dodju na neku prihvatljivu granicu, takvi ce proizvodi dugo vremena skupljat prasinu na polici.... sto ce jednostavno s vremenom natjerati proizvodjace da pocnu snizavat cijene e onda ce se pocet malo i prodavati. Ne prelazim na core i7 jos dugo vremena, jer mi stvarno nece trebati, sad cu se switchat s proca u potpisu  na q6600 kojem cu napravit blagi oc @3.2ghz i meni dovoljnoBelji se

gigabyte p35 ds3, e2160 1.8@3.4, asus hd 4850 700/2200, 4gb @ 900mhz, Wd 640gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Zbog jačanja dolara i svjetske krize (koja će neminovno udariti i kod nas bez obzira što političari k*njaju) cijene će najvjerojatnije početi rasti i doči će do stagnacije kupovanja. Ukratko - tko kupi do kraja ove godine, kupio je još relativno povoljno, ali kroz 2,3 mjeseca hardver bi mogao bitno poskupiti Neodlučan

(nadajmo se samo da rast cijena neče biti toliki da ljudi uglavnom prestanu kupovati jer bi to značilo totalni kolaps hardverske industrije)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Nazalost mislim da ce i biti kako je napisao Dado ZG78.  Imam osjecaj da sam se zaj.... sto sam cekao 17.11 da izadu core i7, jer ce kao tad pasti cijene ostalih. Bas gledam q9550 koji mislim kupiti, je poskupio 250kn a mislim da nece bas pojeftiniti tako uskoro Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Koja glupost svima cijene padaju a nama rastuMršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

U ADM su cijene procesora još uvijek iste neko vrijeme, ne rastu. Grafa je 4870 najjeftinija u Vemilu.  http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_255_206

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130308!

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2008 17:27 (stoncin3).
16 godina
protjeran
Core i7 - koga zanima

bez uvrede AMD-ovcima, al' od sad ste out-of-date...

(BogatašU SUCKBogataš)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Zbog jačanja dolara i svjetske krize (koja će neminovno udariti i kod nas bez obzira što političari k*njaju) cijene će najvjerojatnije početi rasti i doči će do stagnacije kupovanja. Ukratko - tko kupi do kraja ove godine, kupio je još relativno povoljno, ali kroz 2,3 mjeseca hardver bi mogao bitno poskupiti Neodlučan

(nadajmo se samo da rast cijena neče biti toliki da ljudi uglavnom prestanu kupovati jer bi to značilo totalni kolaps hardverske industrije)

ma o cemu mi razgovaramo
kriza je vec odavno tu
kao sanader kaze da je kriza stigla(to je reko u petak) a kao u srijedu nije bila kriza
nego je njima dosla voda do grla i nemogu vise pricat gluposti
sad ce se kao zamrznut place
pa jedino su i njima gadovima u saboru rasle
to je sve mazanje ociju a sad ko hoce vjerovat nek vjeruje
ko da moze bit gore nego kaj je
a kaj se tice procesora ipak mislim da nije povezano s dolarom(bas tak puno)
jer porasli su samo intelovi procesori a amd-ovi padaju cijena
malo cudno kaj neViče
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
angel of fire kaže...
Dado_ZG78 kaže...

ma o cemu mi razgovaramo
kriza je vec odavno tu
kao sanader kaze da je kriza stigla(to je reko u petak) a kao u srijedu nije bila kriza
nego je njima dosla voda do grla i nemogu vise pricat gluposti
sad ce se kao zamrznut place
pa jedino su i njima gadovima u saboru rasle
to je sve mazanje ociju a sad ko hoce vjerovat nek vjeruje
ko da moze bit gore nego kaj je
a kaj se tice procesora ipak mislim da nije povezano s dolarom(bas tak puno)
jer porasli su samo intelovi procesori a amd-ovi padaju cijena
malo cudno kaj neViče
Poskupili su i AMD-ovi procesori, barem što se tiče Phenoma. Phenom X4 9650 u ADM-u je prije destak dana bio 1047 kuna, a sada je 1134. 
Poskupit će i u drugim trgovinama kad im stigne nova roba. 
Cijene skoro sve informatičke opreme, izuzev radne memorije i još nekih stvari,  su otišle gore, a naručito ako se usporede s cijenama iz 9. mjeseca.
Ja sam prije desetak dana kupio grafičku karticu, a jučer joj je cijena u istoj trgovini bila viša za 101 kunu, s tim da nije bila ni na kakvom sniženju kad sam je ja kupovao.
Dolar je u zadnjih pola godine ojačao oko 25% u odnosu na kunu, a budući da se cijena IT opreme izražava u dolarima, za očekivati je bilo da poskupe i računala. To nema nikakve veze s gospodarskom krizom s kojom u zadnje vrijeme novinari i političari plaše narod.

U Velikoj Britaniji cijene Core i7 su otprilike ovakve:
Intel i7 920, 2.66GHz, OEM   £259.87 (2160 kuna)
Intel i7 920, 2,66GHz, Retail £270.16 (2250 kuna)
Intel i7 940, 2.93GHz             £516.02 (4285 kuna)
Intel i7 965, 3.2GHz, OEM     £880.27 (7308 kuna)
Intel i7 965, 3.2GHz, Retail   £892.02 (7408 kuna) 
16 godina
Core i7 - koga zanima

Ppa da, ali razmisli malo  ta cijena u VB je vrlo visoka naspram cijene u dolarima buduci kad pogledas stranice u SAD-u i ovo sto si ti naveo, nije bas 1:1, ali nije ni daleko, a koliko je jaca funta od dolara... sad njima je to mozda kikiriki naspram njihovih prosjecnih placa, a sta nama? kod nas su cak i nesto skuplji, a di su nase place?

Ne kazem da trgovci ne bi trebali imati neku zaradu, al ono... ako je nabavna cijena 284 dolara za 1000 komada i recimo da je prijevoz jos oko 16 dolara po procesoru sa ostalim troskovima, takodjer na 1000 komada i dajmo im jos finih 10% zarade ispada 330 dolara. Sad dodajmo jos 20 dolara cisto da se nadje da nisam previdio neku zelju za dodatnom zaradom i/ili nekim dodatnim troskom i to ispadne lijepih 350 dolara po procesoru, sto je 66 dolara po procesoru za zaradu i troskove i ispada procesor po trenutnom tecaju ispod 2000kn u cemu bi trebali biti pokriveni troskovi i ostvarena neka zarada... e, sad, cijene kod nas su od 2300-2600kn, ko je tu lud?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Core i7 - koga zanima

amd ide dolje intel gore (cijene)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Iako imaju fenomenalne procesore,malo pretjeruju s cijenama,pogotovo s Extrem verzijama i onih malo viseg takta,pa za te cijene solidno racunalo sastavis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Core i7 - koga zanima

Pa cuj ono tebe nitko ne tjera dati duplo ili puta 4 novaca za nesto bolji procc, i onaj najslabiji nehalem je prejak za vise od 90% korisnika trenutno i ne da se u potpunosti iskoristit (ili ako se da, ne znaci da neki slabiji ne bi bio adekvatan) -> kvaliteta ima svoju cijenu.

To je ko da kazes da su Maserati ili Lexus ili tako nesto preskupi -> istina jesu, ali su puno bolji od prosjecnog automobila i nema toliko high end-ova pa si mogu priustit tu cijenu jer ima uvjek kupaca za njih

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core i7 - koga zanima

Jos jedna recenzija core i7 procesora 920 i 965 http://www.guru3d.com/article/intel-core-i7-920-and-965-review/1

Kad sam vec mislio da sam se odlucio sta cu kupiti sad sam opet u dilemi da li da uzmem i7 920 ili q9550. Najbolje je ne citati sve te recenzije i forume nego otic u ducan kupiti komponente i gotovo Viče

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice