Zanima me koji su procesori najbolji u radu sa Photoshopom i Premierom?
Od Core i7 uzmite u obzir model 920, od Core 2 Quad 9550, a za Phenom II ne znam koji se uopće može usporedit sa Intelima.
Zanima me koji su procesori najbolji u radu sa Photoshopom i Premierom?
Od Core i7 uzmite u obzir model 920, od Core 2 Quad 9550, a za Phenom II ne znam koji se uopće može usporedit sa Intelima.
i7 920 bi bio dobar - ali su maticne preskupe - zato preporucujem q9550
to se ne može usporedit jer su to dvi različite klase procesora,mislim na i7 sa ova dva
Ja bih odabrao Q9550 i 4GB RAM-a i dobru matičnu, jer za takve aplikacije je jako važna količina RAM-a.
Ovisi koliko love imaš... i7 920 je trenutno po našim cijenama oko 200kn jeftiniji od q9550, ali priča se o nekim pojeftinjenjima od oko 40-ak % u sljedećih mjesec dana (za q9550).
Za i7 ti treba i DDR3, a sve osim DDR3 1600 je smeće tako da ti je to opet skuplje...
Da ja sebi sad kupujem novi komp bez sumnje bi uzeo i7... ako upgrejdam onda q9550.
Za Phenom II računaj da njihov najbolji model dodje kao Intelov economic edition...
A kad si već pitao platforme za tako specifičnu primjenu, najbolje bi bilo da odeš malo po recenzijama vidjet reuzultate za te određene programe, siguran sam da ih ima hrpa...
Za i7 ti treba i DDR3, a sve osim DDR3 1600 je smeće tako da ti je to opet skuplje...
A i ti ga lupiš bezveze (mislina "smeće")...:-)
meme1600 i 1066 slični rezultati
A i ti ga lupiš bezveze (mislina "smeće")...:-)
Evo baš sad malo gledam, izgleda da su u Linksu stavili cijene Phenoma II... nema šanse da se to isplati kupovat.
Pa 940 verzija dođe 2400kn !! to je skuplje od i7 920 & q9550 un f**king belivable.
Sad mogu 100% sigurno reć da je jedina odluka između q9550 i i7. Samo je pitanje cijene ukupne konfiguracije.
Evo šta sam nabrzinu složio pa sad svatko si uzme što mu odgovara:
AMD Phenom II X4 940 BOX
MBO ASUS M3N-HT Deluxe/HDMI
DDR2 4Gb - Corsair,800MHz, CL4,DHX -> ~4300kn
INTEL Core2Quad Q9550 BOX
MBO GIGABYTE X48-DQ6, iX48
DDR2 4Gb - Corsair,800MHz, CL4,DHX -> ~4400kn
INTEL Core i7 920 BOX
MSI X58 Platinum, s1366, Intel X58, 6xDDR3 (24Gb max)
DDR3 ( 2Gb ) Kingmax, 1600MHz, CL9
DDR3 ( 2Gb ) Kingmax, 1600MHz, CL9
DDR3 ( 2Gb ) Kingmax, 1600MHz, CL9 -> ~5400kn
ili Core i7 sa ekvivalentnim komponentama (citaj moguća jeftinija verzija)
INTEL Core i7 920 BOX
MSI X58 Platinum, s1366, Intel X58, 6xDDR3 (24Gb max)
DDR3 ( 2Gb ) Kingmax, 1333MHz, CL9
DDR3 ( 2Gb ) Kingmax, 1333MHz, CL9 -> ~4500kn
I sad neka mi netko kaže da je AMD "puno jeftiniji" -> NIJE
Opet kako kome odgovara, ali sa mojeg osobnog gledišta da li se isplati kupovat (za one koji kupuju cijeli novi komp) zastarjelu platformu, sa uskoro zastarjelom memorijom (mislim na Socket AM+) - NE.
a di si pobogu našao phenom II ? Nije valjda da je vec došao u Hrvatsku ?
a di si pobogu našao phenom II ? Nije valjda da je vec došao u Hrvatsku ?
sry na offtopicu, ali imam sad konfu u potpisu...jel mi se isplati kupiti Phenom 2 940? Mislim u smislu performansi i omjeru dobivenog i uloženog. Da li ovaj proc daje lošije rezultate na AM2+ pločama nego na AM3 ? help
savjeti ?
savjeti ?
ma da mi je imat trećinu tvog kompa bia bi prezadovoljan, mis da ti se ne isplati sad još trošit lovu
pa cila konfa ti je ludilo
sry na offtopicu, ali imam sad konfu u potpisu...jel mi se isplati kupiti Phenom 2 940? Mislim u smislu performansi i omjeru dobivenog i uloženog. help
Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7
nema al logično je da će davat
ma da mi je imat trećinu tvog kompa bia bi prezadovoljan, mis da ti se ne isplati sad još trošit lovu
sry na offtopicu, ali imam sad konfu u potpisu...jel mi se isplati kupiti Phenom 2 940? Mislim u smislu performansi i omjeru dobivenog i uloženog. Da li ovaj proc daje lošije rezultate na AM2+ pločama nego na AM3 ? help
ok, ok neću prelaziti na phenom II još, hvala na dobrim savjetima...ne šalim se u za windows experience iako znam da to nije nikakvo mjerilo...ali kad znas da imas super komp i onda ti se ovo pojavi onda to i nije bas lijepo...
ok, ok neću prelaziti na phenom II još, hvala na dobrim savjetima...ne šalim se u za windows experience iako znam da to nije nikakvo mjerilo...ali kad znas da imas super komp i onda ti se ovo pojavi onda to i nije bas lijepo...
i7 920 bi bio dobar - ali su maticne preskupe - zato preporucujem q9550
ako oces bas pravi proc i ako mias novaca uzmi i7 965 Extreme Edition 4x3.2GHz,, 1333MHz LGA 1366,, 8MB:-))ONDA SI BAJA....cijenu imas u vemila.
CORE 2 QUAD DEFINITIVNO.PRVENSTVENO ZBOG CIJENE.CORE i7 PRESKUPI ALI AKO IMAS PARE SLOBODNO NA NJEGA,SAMO SKUPI I ZA MEMORIJU I MATICNU JER SU TAKODJE SKUPI ZA TE PROCESORE
Najviše se isplati kupiti 'the next best thing' tj. drugi po redu proc po snazi u određenoj kategoriji (to si pogledaš po cjenicima na dan kupnje). To bi ti dalo najbolji omjer uloženo/dobiveno.
Ja nekako uvijek pikiram na drugi po redu proc u srednjoj klasi aktualne ponude i još nikada nisam požalio.
Najviše se isplati kupiti 'the next best thing' tj. drugi po redu proc po snazi u određenoj kategoriji (to si pogledaš po cjenicima na dan kupnje). To bi ti dalo najbolji omjer uloženo/dobiveno.
Ja nekako uvijek pikiram na drugi po redu proc u srednjoj klasi aktualne ponude i još nikada nisam požalio.