Core i7 980 Extreme

poruka: 12
|
čitano: 2.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

Jedna od poznatijih Njemačkih e-trgovina uvrstila je u svoje cjenike novi Intelov šesterojezgreni Core i7 980X procesor.

Šest fizičkih jezgri, mogućnost obrade dvanaest threadova u isto vrijeme, 12 MB L3 cache memorije, takt od 3.33 GHz uz TrboBoost do 3.6 GHz prema prvim informacijama koštat će

oko 1049 €. Poprilična investicija, no ipak jeftinija cifra od očekivane, budući da se trenutni top model Core i7 975 prodaje po identičnoj cijeni. Novi model će vjerojatno zamijeniti mjesto i7 975 modela, dok će dotični dobiti novu, nižu cijenu.

Tekst je preuzet sa Sobitz-e.

Alternativni izvor - Fudzilla.

Evo pošto je riječ o dugoočekivanom šesterojezgrenom procu mislio sam da je red da otvorim

temu i da malo prokomentiramo ovu zvjerčicu. Šteta što kreće od ovako visoke cijene, ali to se

i očekivalo.Izlanuo se

Moj PC  
4 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

Fora, konacno i 6 jezgri, nebi se cudio da i AMD izbaci svoje 6-jezgrene pulene na mainstream trziste uskoro,

kad vec imaju opterone s 6 jezgri.

Medutim nekako mi to nije prevelik korak naprijed, ne mislim bas uprgrejdati s 4 jezgre sljedecih dvije, tri godine

dok ne dodu bar 8-jezgreni procesori, pa da se isplati.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

ja imam svog dvojezgraša i ostat ću na njemu bar još 2 i po godine dok ne odem na fakultet

a kad odem onda uzimam čudo od kompa,ako tad bude bilo 8 jezgri onda uzimam tog ^^

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Core i7 980 Extreme
drnde kaže...

Fora, konacno i 6 jezgri, nebi se cudio da i AMD izbaci svoje 6-jezgrene pulene na mainstream trziste uskoro,

Mislim da će AMD izbaciti x6 procesore pred kraj četvrtog mjeseca...

15 godina
protjeran
Core i7 980 Extreme

ajoj braćo moja milaaa otkud men 2000 maraka za sixa ja da imam tripla ja bi bio na devetom nebu,kad AMD izabci šestojezgraše ne vjerujem da će biti više od 250e

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

Lol, 1000€, prava sitnica, kod nas su ionako jos prvi modeli i7-ice po 1000€...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

To je cijena u Njemačkoj,pa znate kako to ide u nas,uvijek malo pricjene.Nece biti ispod 1250€ sigurno

Intel Quad Core Q6600 @ 2.4GHz | Gigabyte EP35-DS4 | PowerColor ATi Radeon HD3870 X2 1GB GDDR4 | 8GB Kingmax @ 800MHz | Hitachi 500GB 32MB 7.200rpm | Chieftec 850W | Windows 7 x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WozZyE kaže...

To je cijena u Njemačkoj,pa znate kako to ide u nas,uvijek malo pricjene.Nece biti ispod 1250€ sigurno

Kod nas nece ni biti u ponudi...ne znam tko ce sa obzirom na stanje u drzavi kupovati taj CPU!?

Ako i dode kod nas, prodati ce se max 3-4 komada u cijeloj Hrvatskoj!

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
17 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Mislim da će AMD izbaciti x6 procesore pred kraj četvrtog mjeseca...

Da, hoće, samo nažalost će bit u 45nm proizvodnom procesu.

15 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

malo me začuđjuje kaj će  podržavat ddr3 samo  do 1066mhzIznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BobbyZ kaže...

malo me začuđjuje kaj će  podržavat ddr3 samo  do 1066mhzIznenađen

Zar nije službeno ista stvar i sa svima Core i7 9xx neExtreme modelima pa opet bez problema staviš na 1600MHz?

17 godina
neaktivan
Core i7 980 Extreme

Evo gaCool

Kad vidim svoj dual core sa samo 2 thread-a muka mi dođeIzlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 11:19 (Penryn).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice