Core i5 procesori

poruka: 112
|
čitano: 27.757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Core i5 procesori

Evo još jedne gotove konfiguracije (MSG Aero Power n6):

Tip procesora AMD Phenom™ II X4 945 3,0GHz

Chipset AMD770/SB710 (ASUS M477T)

Memorija 2x2 GB DDR3 1333 MHz

Grafička kartica ATI Radeon™ HD5750 1GB

Čvrsti disk 1TB

Zvuk 8-kanalni

LAN 10/100/1000 Mbit

Kučište Midi tower, 400 W

Optički uređaj DVD±RW Dual Layer

Jamstvo 24 mjeseca

Šifra 0982110

Ostalo Čitač kartica,miš, tipkovnica,zvučnici

Kasperski Antivirus 2010

Cijena 5.399,00 kn

Ignorirajt grafičku, ako uzmen ovu konfiguraciju, uzet ću 5770, a s vrimenom i jači procesor.

16 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...

Evo još jedne gotove konfiguracije (MSG Aero Power n6):

Tip procesora AMD Phenom™ II X4 945 3,0GHz

Chipset AMD770/SB710 (ASUS M477T)

Memorija 2x2 GB DDR3 1333 MHz

Grafička kartica ATI Radeon™ HD5750 1GB

Čvrsti disk 1TB

Zvuk 8-kanalni

LAN 10/100/1000 Mbit

Kučište Midi tower, 400 W

Optički uređaj DVD±RW Dual Layer

Jamstvo 24 mjeseca

Šifra 0982110

Ostalo Čitač kartica,miš, tipkovnica,zvučnici

Kasperski Antivirus 2010

Cijena 5.399,00 kn

Ignorirajt grafičku, ako uzmen ovu konfiguraciju, uzet ću 5770, a s vrimenom i jači procesor.

Pa baš i nema "jačeg" procesora od tog, i ovo za grafu je fino, al mislim da ako nešto mjenjaš i ostale komponente ti ne budu po "akcijskoj cjeni", i sve je to ljepo, ali predpostavljam da je tu unutra MS od 400 W, a to će ti izgorit za po godine i povuć još nešto za sobom, stoga, gledaj i kvalitetnije napajanje, i mislim da je opet to puno novaca za tu konfiguraciju!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Hvala na odgovoru.

Da, i nije baš povoljna konfiguracija. Vračam se ja kupovini komponenti po želji, i bar 500W napajanje. Ona Phenom II x4 965 konfiguracija što sam mislio sâm složit mi se čini najbolje riješenje. Što se tiče Radeon 5750, ona i nije tako loša, ali nisam našao niti jednu koja ne traži napajanje s jednim 6 pinskim 75 watnim konektorom za napajanje PCI expressa (dva 6 pinska 75 watna konektora za crossfire x), a slični su zahtijevi i za 5770. Možda ipak revertiram na 5670. i5 760 mi se ne čini baš dobrom opcijim zbog socketa 1156 koji u biti neće dugo izdržati, što se tiće nadogradnji. AM3 mi se čini boljom opcijom jer podupire i six core phenom II. U biti na grafičku ne bih htio potrošiti više od 950 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 16:35 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...

Hvala na odgovoru.

Da, i nije baš povoljna konfiguracija. Vračam se ja kupovini komponenti po želji, i bar 500W napajanje. Ona Phenom II x4 965 konfiguracija što sam mislio sâm složit mi se čini najbolje riješenje. Što se tiče Radeon 5750, ona i nije tako loša, ali nisam našao niti jednu koja ne traži napajanje s jednim 6 pinskim 75 watnim konektorom za napajanje PCI expressa (dva 6 pinska 75 watna konektora za crossfire x), a slični su zahtijevi i za 5770. Možda ipak revertiram na 5670. i5 760 mi se ne čini baš dobrom opcijim zbog socketa 1156 koji u biti neće dugo izdržati, što se tiće nadogradnji. AM3 mi se čini boljom opcijom jer podupire i six core phenom II. U biti na grafičku ne bih htio potrošiti više od 950 kuna.

Evo još jedno pitanje, koji monitor imaš, odnosno koje je rezolucije pa ću ti sve ljepo onda odgovorit?!

16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Flanker-B kaže...

Hvala na odgovoru.

Evo još jedno pitanje, koji monitor imaš, odnosno koje je rezolucije pa ću ti sve ljepo onda odgovorit?!

Samsung T220 (1680x1050), već godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 17:02 (Flanker-B).
16 godina
neaktivan

Odlično, sad imam sve informacije, kao prvo, mislim da ti je pametnije ić na slabiji procesor a na jaču grafu, jer je pri većim rezolucijama bitnija grafika nego procesor, i mislim da nema smisla uzet Phenom II 9xx na grafu od 1000 KN, ić će to sve fino ali pametnije ti je da izmeš neki Athlon II X3 i GTX 460 i pošteno napajanje od 400 W i to je to, pila!?

16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Odlično, sad imam sve informacije, kao prvo, mislim da ti je pametnije ić na slabiji procesor a na jaču grafu, jer je pri većim rezolucijama bitnija grafika nego procesor, i mislim da nema smisla uzet Phenom II 9xx na grafu od 1000 KN, ić će to sve fino ali pametnije ti je da izmeš neki Athlon II X3 i GTX 460 i pošteno napajanje od 400 W i to je to, pila!?

Još jednom zahvaljujem, ali ću ja radije uzeti Phenoma II x4, jer meni kompjutor ne služi toliko za igranje, koliko za konverziju videa (mkv (720p ili 1080p) u avchd, uz uncropmkv ako treba), obradu grafike, itd. Na sadašnjem kompjutoru za uncropati jedan prosjećan 720p mkv film treba mi oko 6 sati na 2-pas, high quality (u programu uncropmkv). A što se tiće igri samo povremeno SC Conviction na 1280x800 ili nešto slično. Grafičke preko 1,500 kuna niti ne pomišljam, zasad.

15 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...

Hvala na odgovoru.

Neće izdržati nadogradnje? Pa s i5 lagano na i7 kad malo padnu cijene za godinu dvije...a drugo nemaš što nadograđivati na matičnoj(osim proca) ddr3 ram će biti još najmanje 5 godina.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...
Flanker-B kaže...

Hvala na odgovoru.

Neće izdržati nadogradnje? Pa s i5 lagano na i7 kad malo padnu cijene za godinu dvije...a drugo nemaš što nadograđivati na matičnoj(osim proca) ddr3 ram će biti još najmanje 5 godina.

Da, s quadcore i5, na quadcore i7, i to slabije modele. AM3 podupire i sixcore Phenom II sve do za sada zadnjeg modela 1090T na 3,2 GHz.

Svi bolji i7 (quadcore i sixcore) su za socket 1366.

15 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Mislim da svi dobro znaju da taj i7 odere x6! a i gdje ćeš iskoristiti 6 jezgri? Nijedna igra to još ne zna (a još će dosta proći...) ,samo renderiranje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, s quadcore i5, na quadcore i7, i to slabije modele. AM3 podupire i sixcore Phenom II sve do za sada zadnjeg modela 1090T na 3,2 GHz.

Svi bolji i7 (quadcore i sixcore) su za socket 1366.

OK, moja greška, ako ti komp treba za konvertiranje videa, jesi razmišljao o još nekoj lošijoj grafičkoj i da nagrecaš za SSD, to bi trebalo fino radit u kombinaciji sa PHenom-om II?!
A vjerojatno će ti taj komp trajat ohoho, tako da, bolje idi na jeftiniju soluciju, a to je AMD!?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 17:38 (Ivsa).
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Mislim da svi dobro znaju da taj i7 odere x6! a i gdje ćeš iskoristiti 6 jezgri? Nijedna igra to još ne zna (a još će dosta proći...) ,samo renderiranje...

Je*iga, čovjek je i rekao da koristi komp za konvertiranje videa, da ni ne igra ništa, onda mislim da mu je AMD bolja solucija, zbog puno jeftinijih matični, a i procesor mu savjetujem ako je za konvertiranje, možeš uzet i Athlon-a II 6xx, puno jeftiniji a nećeš vidit razliku između njega i Phenom-a II!?

15 godina
neaktivan
Core i5 procesori

ali opet, i7 ima 8 threadova...pa proguglaj...na velikoj većini testova i7 pobijedi x6 1055t

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

ali opet, i7 ima 8 threadova...pa proguglaj...na velikoj većini testova i7 pobijedi x6 1055t

To je sve OK što ti kažeš, i ja to znam, ali on oće komp za oko 5000 KN, mislim da mu je to malo premalo ako će ić na i7, iako bi se i to dalo složit, samo se meni čini da ni on sam ne zna što hoće!?
EDIT: Guglam ti ja, vidi mi potpis!? Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 17:49 (Ivsa).
16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Evo jedne konfiguracije si i5 760.

MBO: ASUS p7p55d le

CPU: Core i5 760 BOX

RAM: 2x2GB DDR3 Mushkin BlackLine Stilletto 1333 MHz

HDD: Samsung Spinpoint F3 1000GB

GRAF: Sapphire Radeon HD5670 1GB DDR5

PRŽILICA: Samsung SH-S222A PATA

KUĆIŠTE: LC Power Pro-914BII s 600 watnim napajanjem ATX 2.31

Total ako su sve komponente iz linksa: 5747 kuna (+- nešto sitno)

LC Power firma nije loša. Imam njihovo eksterno kućište za SATA Hard Disk.

Spinpoint F3 je sasvim solidan Hard disk.

Solid state diskovi su mi ipak preskupi.

i7 860 u linksa košta 2,459 kuna - previše, a i7 875k košta 2,949 kuna.

PS: Da li netko od vas ima iskustva s matičnim pločama s Blu ray audio layer content protection tehnologijom (mislim da je riječ o Cinaviji)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 18:03 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Imaš ga u telebitu za 2225kn. Još ako uzimaš prek firme...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Ne planiram uzimati preko interneta, već u zadarskom linksu, a on je u Zadru možda i najjeftiniji dućan informatičke opreme. Za marjur (isto u Zadru) ne znam jer nemaju cijenik na internetu (moraš doći kod njih i pitati ih za cijene) Vjerojatno ću konfiguraciju i sam sastaviti. Kupujući preko interneta sam se već opekao - u hg spota sam naručio hladnjak za grafičku prije 16 mjeseci (za staru ECS GF 8600), uplatio im na žiro, i nikad ga nisu poslali.

16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Plextor DVD pržilica u Telebita za 350 kuna!!!???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Flanker-B kaže...
Plahi kaže...

Ne planiram uzimati preko interneta, već u zadarskom linksu, a on je u Zadru možda i najjeftiniji dućan informatičke opreme. Za marjur (isto u Zadru) ne znam jer nemaju cijenik na internetu (moraš doći kod njih i pitati ih za cijene) Vjerojatno ću konfiguraciju i sam sastaviti. Kupujući preko interneta sam se već opekao - u hg spota sam naručio hladnjak za grafičku prije 16 mjeseci (za staru ECS GF 8600), uplatio im na žiro, i nikad ga nisu poslali.

Za to ih možeš tužit, ili bar ić u Potrošački Kod!?
Ja preko neta imam samo ugodna iskustva, čak i više neg ovak kad idem u neke trgovine!?

A šta misliš o ovome, cjene su otprilike, ne da mi se sad sve tražit, to nek bude tvoj posao:
Kućište - izaberi sam, kakvo ti je potrebno, nemoj preko 500 kn
Napajanje: Corsair CX 400 - oko 450 kn
Matična: neka solidna kao recimo 770 DE- 500 kn
Procesor: Athlon II 630 - oko 700 kn
RAM: tu imaš da biraš - oko 900 KN
Grafička - uzmi neku Nvidiju (210, 220, 240, ili 9xxx seriju) oko 800 kn
Disk: neki SSD - oko 1500 kn, ili običan Samsung F3 1 Tb oko 600 kn
DVD-ROM: oko 200 kn

Neznam jesam šta zaboravio, ti vidi, sa SSd-om ti je oko 5500 kn, a sa Samsungom od 1 Tb ti je oko 4600 kn, pa ti vidi, po meni odlične konfiguracije za ono što tebi treba, a možeš povremeno nešto i odigrat!?

I hvala dugme ti je tamo dole!?

16 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Flanker-B kaže...
Plahi kaže...

Za to ih možeš tužit, ili bar ić u Potrošački Kod!?
Ja preko neta imam samo ugodna iskustva, čak i više neg ovak kad idem u neke trgovine!?

A šta misliš o ovome, cjene su otprilike, ne da mi se sad sve tražit, to nek bude tvoj posao:
Kućište - izaberi sam, kakvo ti je potrebno, nemoj preko 500 kn
Napajanje: Corsair CX 400 - oko 450 kn
Matična: neka solidna kao recimo 770 DE- 500 kn
Procesor: Athlon II 630 - oko 700 kn
RAM: tu imaš da biraš - oko 900 KN
Grafička - uzmi neku Nvidiju (210, 220, 240, ili 9xxx seriju) oko 800 kn
Disk: neki SSD - oko 1500 kn, ili običan Samsung F3 1 Tb oko 600 kn
DVD-ROM: oko 200 kn

Neznam jesam šta zaboravio, ti vidi, sa SSd-om ti je oko 5500 kn, a sa Samsungom od 1 Tb ti je oko 4600 kn, pa ti vidi, po meni odlične konfiguracije za ono što tebi treba, a možeš povremeno nešto i odigrat!?

I hvala dugme ti je tamo dole!?

Solid state su mi ipak malo preskupi, a athlon II nisam niti uzimao u obzir do sada. Ipak mi i5 760 sve bolje zvuči

16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Ako imaš na raspolaganju oko 5500 kn, mislim da sam vidio da si tolko napisao, u čemu je problem, komp će te definitivno služit bolje neg taj kojeg si ti izabrao, ali nisam ja tu da pametujem, ja sam te savjetovao, a ti sam odluči!?
PS: Kasnije za nešto sitno para možeš kupit i dobar disk i sve rješeno, imaš odličan komp za tvoje potrebe!?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Stvar je u tome što mi treba i za corel x5 i photoshop cs5. Photoshop definitivno puno bolje radi na i5, nego na athlonu. ako neki tvrde da je i5 760 jači od Phenoma II 965, onda je sigurno jači i od athlona II. Uzet ću ili i5 760 ili Phenom II 945 ili 955 ili 965.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

Grafička xfx radeon hd4870 1gb ddr3

kakva je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core i5 procesori

http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&prod_no=1982

što mislite o toj grafičkoj?

Uz nju bi onda uzeo phenom II 945 ili 955BE

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Core i5 procesori

brate flankeru, napajanje od 600 W ne znaci ama bas nista. to je NO NAME napajanje koje u peak (vrsnom) radu moze izdrzati 600 W ali ce izgoriti vrlo brzo nakon toga i povuci nesto sa sobom. najpametnije ti je *NAPRAVITI* svoju konfiguraciju u nekom ducanu za neki iznos novaca. corsairovo VX 450 W napajanje je sigurno i jace i 100 puta pouzdanije od tog 600 W napajanja kojeg si naveo (a guess what, 450 W ili ajde 500 W je sve kaj ti treba za danasnji rad, pod uvjetom da se ne bavis overklokingom).

dakle, ako ciljas vec na nekakvih 6000-6500 kn evo nekaj kaj sam ja sklepal (links je ducan):

Matična ploča ASUS M4A785TD-V EVO - 785,00 kn

Procesor AMD Athlon II X4 640 BOX - 889,00 kn

Memorija PC-10600, 4 GB KINGMAX, DDR3 1333 MHz, kit 2x2GB - 709,00 kn

Tvrdi disk 750.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Black - 599,00 kn

Grafička kartica PCI-E XFX ATI RADEON HD 5830 - 1.755,00 kn

DVD±RW SONY OPTIARC AD-7260S - 169,00 kn

Kućište COOLERMASTER 690 II LITE Pure Black Edition - 679,00 kn

Napajanje 550W, CORSAIR VX Series CMPSU-550VXEU - 709,00 kn

ukupno: 6.294,00 kn

moze se doci i na ispod te cifre, jednostavno zamijenis karticu sa nekim jeftinijim pandanom. mislim da je ovo poprilicno dobro slozena konfiguracija, koja ima sve sto covjeku treba. hladnjak za CPU nisam uzeo, jer se Athlon tak i tak relativno malo grije, a osim toga ako se ne bavis OCom, vise od stocka ti ni ne treba. ja osobno jako vjerujem Kingmaxu, nikad s njima problema na 5-6 razlicitih racunala koje sam imao, tako da je i on unutra. ovaj WDov disk po performansama spada medju najbrze na trzistu a cijena mu je i vise nego povoljna. ako ciljas na 1 TB kapaciteta, Samsungov Spinpoint F3 je takodjer dosta kvalitetan, makar malo sporiji od ovog Blacka. Radeon HD 5830 je punokrvni Cypress - dakle, ima sve funkcije i kvalitetu kao i njegova starija braca serije 5850 i 5870. ono sto nema jest njihovu propusnost u vidu procesorske snage, a i radi na nizem taktu. svejedno, IMO bolja kupnja od 57xx serije koja je samo optimizirana 48xx serija, bez ikakvih dodatnih funkcija (uz to ima 128 bitnu sabirnicu, sto prakticki za pola smanjuje njenu GPU - RAM propusnost sto jako utjece na performanse na visokim rezolucijama i uz koristenje naprednih filtera). DVD je standardni, uklapa se u boje kucista. sa Coolermaster kucistem sam se odusevio, smatram ih jako kvalitetnima, a uz relativno nisku cijenu. ovo kuciste je dovoljno veliko i prostrano da neces imati nekih vecih problema ako slucajno budes nesto ekstra htio ugraditi unutra (kad ti garancija prodje ili prije toga u servisu). napajanje je klasika, makar bi i VX 450 W potjerao ovu konfiguraciju bez ikakvih problema i bez nekih vecih padova napona koji bi mogli uzrokovati probleme. 550 W je sasvim dovoljno jako cak i za jace graficke od ovog 5830 i za jace procesore, tako da mislim da s tim napajanjem in the long run ne bi trebao imati nikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Core i5 procesori

ako hoces konfiguraciju sa Core i5 procesorom, evo kaj sam smislio ponovo:

Matična ploča ASROCK P55 PRO USB3 - 869,00 kn

Procesor INTEL Core i5 750 BOX - 1.629,00 kn

Memorija PC-10600, 4 GB KINGMAX - 709,00 kn

Tvrdi disk 750.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Black - 599,00 kn

Grafička kartica PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 5770 - 1.199,00 kn

Kućište COOLERMASTER 690 II LITE - 679,00 kn

Napajanje 450W, CORSAIR VX Series - 585,00 kn

DVD RW Sony Optiarc - 169,00 kn

ukupno: 6.438,00 kn

primjeti da iako imas jaci procesor, zapravo imas slabiju konfiguraciju. tu poglavito mislim na graficku karticu, ali i na slabije napajanje od 450 W. razlike u brzini obrade grafike izmedju tog Athlona i ovog Core i5 procesora postoje i nisu male, ali ne vidim bas da ce ti se previse osjetiti ako imas 2-3 sekunde duze procesiranje. najvise se tu postavlja pitanje kakvim se obradama ti uopce bavis, koliko su velike slike te koliko su zahtjevni filtri koje apliciras na tim slikama. IMHO, konfiguracija sa Athlonom je bolja zbog bolje graficke kartice i jaceg napajanja i takva dodje 200 kn jeftinije od ove konfiguracije. da sam kojim slucajem stavljao onu graficku i napajanje, cijena ovog kompa bi se popela na skoro 1000 eura, sto je vec, ipak, neprihvatljivo.

sto se tice pojedinih komponenti, ovu istu asrockovu plocu imam na drugom kompu sa core i7 860 procesorom i mogu reci da stvarno i vise nego zadovoljava. stabilna je u radu, nema nikakvih rusenja, ne grije se. dobar izbor za sve prosjecne i napredne korisnike (koji se ne bave OCom, da..ima i takvih). kod procesora mozes birati izmedju 750 i 760 verzije, razlika je u taktu i u otprilike 100ak kuna. nista posebno. za RAM, kuciste, hard i DVD vrijedi sve isto kao i tamo. graficka je iz serije 57xx sto znaci da je usporediva po performansama sa 4870 karticom. napajanje je 100 W slabije od onog tamo, ali i takvo moze slobodno i bez problema gurati ovu konfiguraciju (isto takvo imam na Core i7 platformi i radi iznimno stabilno i kvalitetno). pa sad ti odluci...kad bi mi se ovako nesto nudilo, ja bi uzeo Athlona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Flanker-B kaže...

Još uvijek se dvoumim između i5 760 i Phenom II 965/955. Od gotove konfiguracije sam gotovo odustao.

bolje uzmi x6 1055T

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)
17 godina
protjeran
Core i5 procesori

Se moze sloziti kakva dobra konfa za 7500kn sa i5 750/760 i nekom Nvidiom,uz to mi trebaju i zvucnici od periferije...

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Black Iso kaže...

Se moze sloziti kakva dobra konfa za 7500kn sa i5 750/760 i nekom Nvidiom,uz to mi trebaju i zvucnici od periferije...

zasto svi pucate na taj i5 760, kad možete imat super konfu sa x6 1055 T i asrock 890, evo ti jedna super konfa :

1 x Asrock 890GX EXTREME3 - AMD 890GX, AMD SB850, ATX, FSB2600

1 x Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24,

1 x MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Cyclone 1GD5/OC

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GM, aktivni PFC, Hlađenje 120mm

1 x DVD upisivač SONY DRU-870S, DVD±RW, 24x DVD±R ,12x DL , 48x CD-R

1 x Coolermaster CM 690, crno, 213x482x524,5mm (š/v/d) , i/o panel

1 x Genius zvučnici SP-HF 1800A, drveni, 50W RMS, 145x380x182 mm

Ukupno :7.584,78Kn

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 15:05 (Mitch).
17 godina
Core i5 procesori

zato sto je taj procesor totalno neisplativ. njegova je cijena skoro 2.600 kn. za usporedbu i7 930 (koji je brzi od tog tvog procesora) kosta 2.370 kn. core i7 860 za 1156 socket kosta 2299 kn (cijene su iz linksa). oba intelova procesora su isplativija, pogotovo ovaj i930 zato sto kao platformu koristi 1366 socket koji ce se i dalje razvijati (za razliku od 1156).

Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice