Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu....

poruka: 365
|
čitano: 44.989
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu....
athlon64 kaže...

dobro ispricavam se faco ajde sad prestani spamat svi smo shvatili da si pun para ali ne shvacam poantu tvog razgovora i vaseg opcenito, temu teba lockat, sve je tako jednostavno, intel entuzijastima, amd gejmerima koji pokusavaju ustedit OMG.

Zabrijo si mozda bi ti dobro doslo da predahnes ako prijavimo postove??

Netrebas se meni ispricat nego ljudima koje si nazvo kretenu, i imas ali stvarno imas malo pre malo godina da se tolko bahatis...

Trece, ovdje niti ja niti don nismo niti intelovac niti amdovac samo obrazlazemo realna stajalista koja jesu svako na svoj nacin..

Iako se to sve cini kao spam ima se dosta toga za naucit...

15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

dobro ispricavam se faco ajde sad prestani spamat svi smo shvatili da si pun para ali ne shvacam poantu tvog razgovora i vaseg opcenito, temu teba lockat, sve je tako jednostavno, intel entuzijastima, amd gejmerima koji pokusavaju ustedit OMG.

Zabrijo si mozda bi ti dobro doslo da predahnes ako prijavimo postove??

Netrebas se meni ispricat nego ljudima koje si nazvo kretenu, i imas ali stvarno imas malo pre malo godina da se tolko bahatis...

Trece, ovdje niti ja niti don nismo niti intelovac niti amdovac samo obrazlazemo realna stajalista koja jesu svako na svoj nacin..

Iako se to sve cini kao spam ima se dosta toga za naucit...

On se ispričao za tvoju informaciju!

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
14 godina
protjeran

Navodno će imati nešto slično kao Intel HTT, u šta čisto sumnjam...

Prije da će imati nešto bolji memorijski kontroler s kojima planira rasturiti (recimo DDR3 triple + dual [and/or quad] chanel)

Intela na temelju memorijske propusnosti.

AMD je uvjek sam sebi bio sinonim za memorijski kontroler koji su uveli u CPU prije Intela.

Novi AM3r2 (sadašnji je r1) bi trebao biti skroz isti, samo sa triple/dual (možda i quad) chanelom.

Zamišljam to kao combo kontroler, dakle ako imaš 3 memorije od mogućih 6,

imaš triple chanel, ako dvije, onda dual chanel, a mogućnost quad chanela nije nemoguća.

Prvu opciju bi bar ja volio vidjeti (dual+triple)...

Time krajnji korisnici nebi puno izgubili prijelazom sa AM3r1 na AM3r2 ploče...

(kod intela ili triple ili single chanel, nema druge, osim na drugoj ploči)

EDIT: nikad ne Quotam, a kad quotam uvjek budem post ispod,

a kad ne, budem u PM daleko od posta na kojeg odgovaram, ovako moj post opet nema smila..Mršti se

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 19:56 (Don Kihoty).
16 godina
Don Kihoty kaže...

Navodno će imati nešto slično kao Intel HTT, u šta čisto sumnjam...

Prije da će imati nešto bolji memorijski kontroler s kojima planira rasturiti (recimo DDR3 triple + dual [and/or quad] chanel)

Intela na temelju memorijske propusnosti.

AMD je uvjek sam sebi bio sinonim za memorijski kontroler koji su uveli u CPU prije Intela.

Novi AM3r2 (sadašnji je r1) bi trebao biti skroz isti, samo sa triple/dual (možda i quad) chanelom.

imaš triple chanel, ako dvije, onda dual chanel, a mogućnost quad chanela nije nemoguća.

Prvu opciju bi bar ja volio vidjeti (dual+triple)...

Time krajnji korisnici nebi puno izgubili prijelazom sa AM3r1 na AM3r2 ploče...

(kod intela ili triple ili single chanel, nema druge, osim na drugoj ploči)

Ovakve informacije cijenim... jel jos sta treba znati??

14 godina
protjeran
Batista kaže...

Pustite klinju, nema posla pa ne moze da vas ignorira... :)

@toxic... - lijepo, lijepo... Recimo ja znam da ima isplativijih napajanja od Tagana kojeg sam narucio, al isto tako boli me briga dal je Corsair (koji mi vec ide na uha van) ucinkovitiji... Npr. jedan LC power od 460 watta koji ima 80+ silver cert...

CWT je CWT, bio on u Corsair napajanju, u nekim Cooler Master napajanjima, ili u LC-Poweru...

Kvaliteta je neupitna...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
14 godina
neaktivan

eee, to sam ja vec spominjao neko mi je na pc expertu rekao za taj AM3r2 socket, jel bi to trebao bit novi socket za thubane, toxic, ajde malo bolje procitaj post uopce nisam tebi rekao da si kreten, a oi nakoje se to odnosilo su stvarno kreteni hahaha, procitaj opet pa ces malo bolje shvatit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
athlon64 kaže...

eee, to sam ja vec spominjao neko mi je na pc expertu rekao za taj AM3r2 socket, jel bi to trebao bit novi socket za thubane, toxic, ajde malo bolje procitaj post uopce nisam tebi rekao da si kreten, a oi nakoje se to odnosilo su stvarno kreteni hahaha, procitaj opet pa ces malo bolje shvatit.

Socket će ti biti isti kao i AM3(r1), pasat će svi AM3 procesori.

Samo neće moći raditi u triple chanelu (osim ako nešto drugo ne smisle).

razlika će biti u povezivanju linija sa sabirnicama, tj. pinova procesora itd..

14 godina
neaktivan

aha dakle procevi ce pasat na stari am3 ali ako se uzme novi dobije se bolji memorijski kontroler, ja mislim uzet 4 gb dual channel dominatore od 1600 mhz, to bi trebalo dobro ic...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...

S ovim se u potpunosti slažem.

Ako si možeš priuštiti nešto skuplje, zašto uzimati jeftinije i onda

drugima prodavati maglu koji je proc isplativiji i slične stvari.

Ima i drugih stvari u životu eto zašto!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 20:19 (Hyperion).
16 godina
Don Kihoty kaže...
Batista kaže...

@toxic... - lijepo, lijepo... Recimo ja znam da ima isplativijih napajanja od Tagana kojeg sam narucio, al isto tako boli me briga dal je Corsair (koji mi vec ide na uha van) ucinkovitiji... Npr. jedan LC power od 460 watta koji ima 80+ silver cert...

CWT je CWT, bio on u Corsair napajanju, u nekim Cooler Master napajanjima, ili u LC-Poweru...

Kvaliteta je neupitna...

Ma stari, kuzim ja to, bez brige. Da pojasnim, da cx400 kosta 50 kn manje od navedenog lc-a - radje bi uzel lc-a, jer svi pjevuse o corsu... Prokleti bili i nasi distributeri, koga vraga ne uvoze silverstone, enermax...

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Penryn kaže...

S ovim se u potpunosti slažem.

Ako si možeš priuštiti nešto skuplje, zašto uzimati jeftinije i onda

drugima prodavati maglu koji je proc isplativiji i slične stvari.

Ima i drugih stvari u životu eto zašto!

Pa nek onda kaže tako, a ne drugima solit pamet šta se isplati a šta ne.

A ako nemaš za druge stvari u životu onda si ne možeš priuštiti nešto skuplje vezano za komp.

Other bands play, Rammstein burns.
14 godina
protjeran
Batista kaže...
Don Kihoty kaže...
Batista kaže...

Kvaliteta je neupitna...

Ma stari, kuzim ja to, bez brige. Da pojasnim, da cx400 kosta 50 kn manje od navedenog lc-a - radje bi uzel lc-a, jer svi pjevuse o corsu... Prokleti bili i nasi distributeri, koga vraga ne uvoze silverstone, enermax...

Baš to se i ja mislim... Jednostavno se Corsaira presitiš. Bar ja...

Gledam i plačem, i ne želim ga...

Zato sam i uzeo Silicon Power 1333 DDR3... Mogao sam i 1333 Corsaira uz malu nadoplatu,

ali neću... Oboje imaju Elpida čipove, makar Corsair ima High End, a Silicon Power ima nekakav mainstreem do high end čipov (u skupljim DDR3 memorijama),

ali meni to stvarno ne treba... Osmijeh

Ps - Meni je Enermax najdraži... Ali nema... Imam ga u diTech-u, kad idem u AUT-iju si povezem komad-dva za frendove (ispod sica). Belji se

14 godina
neaktivan

hyperion , ako covjek ima para da kupi sebi onu evga plocu sa 2 socketa i na nju stavi2 core i7 extremea i 8 5970-ki u corsfire to je njegov problem sta ce on bacat pare na to, nemas ti tu sad sta: IMA i boljih stvari u zivotu,ne tice te se to lol, to mu je zadovoljsktvo, i ja bi sebi kupio takvu mrcinu da imam para.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@ Kihot,javi kad budes isao u Austriju pa da mi doneses kojeg Xigmateka :)

stvarno,ali stvarno bi trebala jedna tema za borbu izmedi Intel i AMD fanova....tema bi u sat vremena imala 20 stranica sigurno jer je to vjecna borba kao kod vukodlaka i vampira :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Snakepriest kaže...

@ Kihot,javi kad budes isao u Austriju pa da mi doneses kojeg Xigmateka :)

stvarno,ali stvarno bi trebala jedna tema za borbu izmedi Intel i AMD fanova....tema bi u sat vremena imala 20 stranica sigurno jer je to vjecna borba kao kod vukodlaka i vampira :)

Ako baš hoćeš. Namigiva

Nadam se samo da znaš kojeg točno želiš, jer ja ne znam koji su modeli CWT, koji su ChinaTech (izmišljena "šrot" kompanija)... Belji se

Tko ih sada većinom proizvodi? Jesu li se dokopali kojeg modela od Enermaxa?

14 godina
neaktivan

iskreno nije losa ta ideja s temom za fanove, pa kad neko spama, samo ga lijepo posaljes, ajde ti u onu temu ahahahha

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

to mozemo u bircu, psovat se do mile volje preko spoilera ko u kaubojskim filmovima :D

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Mislim da bi se ovo najprije moglo desit.Koliko znam najnoviji opetroni imaju quad chanel memory kontroler,tak da bi bilo logično da taj memorijski kontroler prebace u svoj flagship procesor za desktop tržište.

I'll be back
16 godina
neaktivan

Nije li Xigmatek CPU cooler glede nabave via AustrijaOsmijeh za Snakepriest-a, mislim da nema veze sa napajanjem ili sam u krivu...... nemaju veze šrotexcompanyNamigiva

Semprom140 stiže bolji 555BE...
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 21:47 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Prvo: AMD je druga firma na svijetu koja amo reći "profesionalno" proizvodi procesore a

nisu u stanju ugraditi jedan obični jeb*ni temperaturni senzor koji radi!!

Zanima me kako je to overclockirat AMD-ov proc, ovako "na slijepo".

Di to?

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Di to?

Šta?Smijeh

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Di to?

Neznam dal je njihov zemperaturni senzor kriv.No njihov softver koji kontrolira temperature vrlo često kaže temperature niže nego su u samoj prostoriji.

Eh sad ja mislim da je do softvera,jer nebi reko da su ipak toliko glupi da stavljaju neispravne senzore u CPU.Zato imaš coretemp koji je najprecizniji.Recimo na mojem Intelu Everest kaže puno niže temperature nego CoreTemp.

I'll be back
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Šta?Smijeh

Di to temperaturni senzor ne radi?

16 godina
microman kaže...
stipica_zd kaže...

Di to?

Neznam dal je njihov zemperaturni senzor kriv.No njihov softver koji kontrolira temperature vrlo često kaže temperature niže nego su u samoj prostoriji.

Eh sad ja mislim da je do softvera,jer nebi reko da su ipak toliko glupi da stavljaju neispravne senzore u CPU.Zato imaš coretemp koji je najprecizniji.Recimo na mojem Intelu Everest kaže puno niže temperature nego CoreTemp.

Ja bi prije reko da razliciti senzor drugacije se kuzi s razlicitm softwerom... Meni pak everest je ok, a core temp boze sacuvaj...

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Kroz ruke mi je prošlo 4-5 AMD-ovih proc-ova i samo na jednom je prikazivalo ispravne temperature(valjda).

Na više od pola reviewa po netu kažu da nisu uspjeli izmjeriti temp. jer je senzor prikazivao čudne vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 21:57 (Penryn).
14 godina
protjeran
Penryn kaže...
stipica_zd kaže...

Kroz ruke mi je prošlo 4-5 AMD-ovih proc-ova i samo na jednom je prikazivalo ispravne temperature(valjda).

Na više od pola reviewa po netu kažu da nisu uspjeli izmjeriti temp. jer je senzor prikazivao čudne vrijednosti.

Kad otključaš CPU interni senzori "on die" ne rade,

ali radi pokrovni senzor, ispod heatsinka, tj iznad jezgri...

16 godina
neaktivan
RE: Buldožderi X6 -> smrt Intela u Cinebenchu..
e da,kolika je otprilike razlika temperature na samom cpu (on die) i temperatura jezgri kod phenoma 2 x4 u loadu? Samo da vidim jer ću ulockat 550
14 godina
protjeran
pod009 kaže...
e da,kolika je otprilike razlika temperature na samom cpu (on die) i temperatura jezgri kod phenoma 2 x4 u loadu? Samo da vidim jer ću ulockat 550

"on die" je uvjek preciznija i toplija...

kad je otključan uvjek računam temperatura poklopca +5°C, to su po meni prave trenutne vrijednosti jezgri...

PS - Seti treba 4 sata i 10 min za jedan paketić po jezgri @ 3.8GHz,a sama ATi kartica 4850HD 720/1160 treba za jedan paketić

3min i 30sek... Brutalno...

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

PS - Seti treba 4 sata i 10 min za jedan paketić po jezgri @ 3.8GHz,a sama ATi kartica 4850HD 720/1160 treba za jedan paketić

3min i 30sek... Brutalno...

That is so cool...

Mrzim kad hodam pustnjom i pogodi me frižider... :)
14 godina
neaktivan

hah, u vez senzora, na mojoj hd 4670 su malo cudni, kartica u idleu stoji na 30, ja upalim igru onda unutar 3 sekunde skoci na 55 i s vremenom se popne na 60, cim igricu izgasim isti sekund je na 35, pa nemoze se tako brzo ohladit lol.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice