imam problem sa bios-om ako mi neko moze ppomoci bio bi mu jako zahvalan
imam plocu asus p4s8x-x
problem je sledeci kada upalim racunar pise mi bios cheksum error i trazi da ubaci flopy da sa njega krene instalacija biosa
ja sam malo guglao i nasao sam na asusovom sajtu program aflash koji mi pomaze da flesujem bios i neove biose za svoju maticnu koji se zovu p4s8x_x4.awd i on je predzadnji jer je zadnji 1005.001 ali on je beta i njega ne preporucuju
e sada ja sam pratio upustva kako se instal ali mi problem nastane kaada trebam upisati ime biosa koji zelim instal uvijek mi izbaci gresku nzm zbog cega? ja skinem neke druge programe za instal biosa npr uniflash i on nesto radi ali mi uvijek kaze da instalacijan nije kompletna. esada svi ostali programi su radjeni za fajlove XXXXX.bin a moj je XXXXX.awd kao sto sam rekao
ovo mi se vec desavalo pa sam nosio maticnu na servis i uzeli mi dosta novca e sada buduci da je ova maticna vec izasla iz stosa i ne isplati mi se placati opet za popravku ako mi neko moze pomoci kako da ubacim novi bios jer koliko ja vidim on meni trenutno ne pokazuje nikakav bios da postoji...
jedino sto mi je uspjelo do neke mjere da mi kaze sta je u pitanju je preogram awdflash koji mije posele pokusaja instalacije biosa javio sledece
syistem was not new bios award bios version!
please updata rom bios frst ....
ja se ne razumijem bas u ove stvari pa ako neko moze da mi pomogne i da mi sve lijepo objasni vido ili slike ne skode smatrajte da nijedno objasnjenj nemoze biti opsirno jer se ne kuzim bas puno u ovaj bios.pozdrav svvima koji mi pokusaju pomoci izvinjavam se ako sam trebao naci neku temu pa samo dodati pitanje ali nisam imao vremena jer pisem sa mob telefona