Bios problem

poruka: 48
|
čitano: 10.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bios problem

imam problem sa bios-om ako mi neko moze ppomoci bio bi mu jako zahvalan
imam plocu asus p4s8x-x
problem je sledeci kada upalim racunar pise mi bios cheksum error i trazi da ubaci flopy da sa njega krene instalacija biosa
ja sam malo guglao i nasao sam na asusovom sajtu program aflash koji mi pomaze da flesujem bios i neove biose za svoju maticnu koji se zovu p4s8x_x4.awd i on je predzadnji jer je zadnji 1005.001 ali on je beta i njega ne preporucuju
e sada ja sam pratio upustva kako se instal ali mi problem nastane kaada trebam upisati ime biosa koji zelim instal uvijek mi izbaci gresku nzm zbog cega? ja skinem neke druge programe za instal biosa npr uniflash i on nesto radi ali mi uvijek kaze da instalacijan nije kompletna. esada svi ostali programi su radjeni za fajlove XXXXX.bin a moj je XXXXX.awd kao sto sam rekao
ovo mi se vec desavalo pa sam nosio maticnu na servis i uzeli mi dosta novca e sada buduci da je ova maticna vec izasla iz stosa i ne isplati mi se placati opet za popravku ako mi neko moze pomoci kako da ubacim novi bios jer koliko ja vidim on meni trenutno ne pokazuje nikakav bios da postoji...

jedino sto mi je uspjelo do neke mjere da mi kaze sta je u pitanju je preogram awdflash koji mije posele pokusaja instalacije biosa javio sledece

syistem was not new bios award bios version!

please updata rom bios frst ....

ja se ne razumijem bas u ove stvari pa ako neko moze da mi pomogne i da mi sve lijepo objasni vido ili slike ne skode smatrajte da nijedno objasnjenj nemoze biti opsirno jer se ne kuzim bas puno u ovaj bios.pozdrav svvima koji mi pokusaju pomoci izvinjavam se ako sam trebao naci neku temu pa samo dodati pitanje ali nisam imao vremena jer pisem sa mob telefona

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bios problem

Piše u manualu od tvoje ploče da možeš probat sa Asus EZ Flash koji pokrećeš sa ALT - F2 na početnom postu.

Probaj vidjet da li ide preko toga, isto tako skini manual ako nemaš

Link

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Bios problem

hvala na pokusaju ali preoblem je sto ja uopste ne mogu doci do biosa da mi sada pise del-setup ili to sto si napisao alt+f2 znaci nema toga

meni se ponasa kao da nema biosa znaci kada palim samo mi crn ekra sa ovim sto pise sto sam gore naveo mora se instal biosa ili fles kako se to vec pravo zove

15 godina
neaktivan
Bios problem

Ajde ako si skinuo manual, pogledaj na 26 str. imaš CLRTC, tj clear cmos, trenutno ti je na pinovima 1-2, prebaci na 2-3, čekaj 10 sec vrati nazad na 1-2, izvadi bateriju 2-3 min vrati nazad, i onda probaj upalit komp

Moguće da ti je i baterija u banani, evo pogledaj malo ovdje

Edit:

Nisi naveo koju grešku ti javlja kad upišeš ime fajla.awd, slobodno ti rename napravi nek se zove P4S8X.awd, i isto tako tražit će te da na disketu backup postojećeg napraviš

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 0:28 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

CLRTC sam vec pokusavao kao i vadjenje baterije

ja ne mogu napraviti backup jer mi on ne pokazuje da uopste imam instalrian bios znaci onde gde pise datum biosa nema nista

a sad ja nzm kako bi bateriju mogao provjeriti mora li ona biti ubacena dok radim bios mislim mora li raditi jer je komp u struji kupicu novu sutra ako baterija mora raditi

kada radim sa tim programom aflash koji je preporucen za moju maticnu on uopste ne pokusava da trazi po tisketi kada ukucavam ime fajla

pise open file inccorect ili open file failure  nisam bas najbolji sa eng uglavnom ove dvije greske mi izbaci

sa uniflash programom mi krene flesh ali  kada se pune oni kvadratici kako kod instalacije par ih preskoci i napise da je nepotpuno

sa awdflashom sam vec naveo kakavu gresku pokaze

15 godina
neaktivan
Bios problem

Probaj onda zamjenit bateriju, tražiš CR 2032, nekih 20 kn košta

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 0:41 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probacu to sutra pa javim sta ce biti hvala ti za sada na ovom

13 godina
protjeran
Bios problem

Ako sam ja dobro shvatio teb muci to sto ti pise ceksum error prije boota i nesto s fopijem pa ato zelis updateat bios???

Ako je tako stisni del tipku kad ti stane, nađi gdje ti pise load default setings i stisni na to pa potvrdi, otiđi na main i tamo moras imat halt on: all errors-- stavi na no errors...
Sry nisam čito manual tako da neznam kako ti točno bios izgleda pa ti nemogu točnu putanju reć

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kupio sam novu bateriju ali imam isti problem imas li jos koje rijesenje

13 godina
neaktivan

pa ja ne mogu doci do biosa u tome i jestee problem

a update biosa moram napraviti sa bootabilne diskete cd-a hdd-ea ja pokusavam sa flopyija ali nesto krivo radim pa mi nne ide

13 godina
neaktivan
Bios problem

nadam se da se slike vide gore mi sada izbaci error nadam se da ce se vidjeti na slici sta pise

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.mypicx.com/uploadimg/452424570_10182011_2.jpg ove je pisalo pre promjene imena odmah mi izbacivalo gresku

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako ne rade ovi linkovi evo ovaj gde su slike zajedno

http://www.mypicx.com/10182011/aaaa/

15 godina
neaktivan
Bios problem

Vidim da piše na slikama gore Flash Protection BIOS switch is ON.

Ostala ti je u biosu upaljena opcija da se neomogući flashanje BIOSA. Hmmm

Ono što si rekao da ti preskače kučice tj. blokove pri updejtu, to je zato je ta revizija biosa  već gore.

Jedino probaj sa onom zadnjom BETOM, možda uspije kaj. Mada sumnjam

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:27 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probavao sam i sa tom beta verzijom ali isto mi se desi jel sada ovo znaci da nema resenja i da je maticna dala svoje?

15 godina
neaktivan
coa13 kaže...

probavao sam i sa tom beta verzijom ali isto mi se desi jel sada ovo znaci da nema resenja i da je maticna dala svoje?

99% da je... probaj dat nekom možda uspije nekaj sredit, mada sumnjam

Edit: reci kolko memorije imaš?? Kolko pločica, ako su dvije, probaj sa jednom, pa zamjeni... moguće je čak i to

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 15:39 (Flying Dutchman).
13 godina
neaktivan

imam memorije jednu od 512 plocicu ma da mi na pocetku zna par puta da se ne upali zapistati kao da nema rama pa se onda nakon nekoliko restarta upali hmm sada mi se ne isplati kupovati ddr ram a moguce da nije do toga

ja sam je isto pre jedno 2 godinenosi na popravak isto mi ovako bilo samo sto tada nisam ni pokusavao felsovati a sada mi se ne isplati nositi na popravak davno je ova ploca izasla iz mode zato sam i potrazio resenje ovde u svakom slucaju havala na pokusaju da mi pomogenes

ako ti padne jos koja mogucnost napisi pa da probam ili ako imas jos neki program  poput ovih koje sam ja pokusao koristiti mene jedino iznenadjuje sto se svaki program ponasa drugacije tj ni jedan mi ne izbaci istu gresku...

jedino sto meni pada na pamet da bi mogao biti problem je to da ja nemam nikakav instaliran bios i da on nema sta da updatuje a ja nemam cd-a od maticne da bi mogao instalirati onaj orginalni koji je bio na maticnoj prilikom kupovine a i prokleta struja sve mi se ovo desilo zbog toga sto je nestalo ztruje dok je komp bio upaljen

15 godina
neaktivan
Bios problem

Ako već nisi probao, stavi memoriju u drugi ili treći utor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sve sam to vec probao i nazalost nista nije pomoglo :-(

13 godina
neaktivan

znas li samo sta ovo znaci

syistem was not new bios award bios version!

please updata rom bios frst ....

15 godina
neaktivan
Ajde slikaj i stavi ovdje, od pocetka od prvog trenutka kad upalis komp
16 godina
neaktivan
Bios problem

Znači nemožeš flashati BIOS no tvoja matična srećom ima opciju ASUS CrashFree BIOS2 koja omogućava da vratiš stari ili reflashujes BIOS ako pođe po zlu. Zato zanima me jesi probao sa USB-a da flashuješ? Imaš li slučajno originalni CD/DVD s driverima od chipseta za svoju matičnu?

Moguće ti je da je problem u imenu filea, pogledaj na ovoj stranici ove fajlove probaj flashati s ovim...

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa i je problem neki u imenu filea o tome se i radi koliko sam ja uspio da zakljucim iz svega ovoga

nisam probao da flashujem sa usba niti znam kako bi to uradio

jer on meni na pocetku ucita samo flopy i ide ata uredjaje tj cdrom

e sada sa kojim od ovih file da probada krenem od pocetka pa da vidim sta ce se desiti?

a kolegi sto me pitao za slike ako ovo ne uspije slike ce biti sutra jer sada ne mogu da ih stavim sa telefona moram ujutro do internet kluba pa cu ih upload

13 godina
neaktivan

nazalost nemam cd-a od maticne

16 godina
neaktivan
Bios problem

Jednostavno samo nabaci sve fileove na cd i trebao bi ti sam prepoznati ispravni file. Probaj mjenjati nazive, stavi više fileova. Ne treba ti nikakav bootabilni cd niti išta..

Recimo imao sam sličan problem na Asus M2N matičnoj sa BIOS-om. Jednostavno sam zaboravio promjeniti naziv iz M2N_nešto.ROM  u M2N.ROM i imao problem. Na drugom računalu sam to preimenovao i stavio na USB. Računalo je jednostavno prepoznalo disk i flash s USB-a je uspio..

Ovo ti govorim jer su ove matične slične.

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pokusacu i to sa usbom ali ne vjerujem da sam ja te srece da mi on bez bootabilog usba prepozna usb stick a kamo li da miprepozna ispravan file

13 godina
neaktivan

evo i slika  1 je prikaz kada upalim racunar zatim ubacim flopyy pa upisem dir da bi vidio sadrzaj diskete kuciam ime preograma aflash a posle toga bira opciju 2 da upisem novi bios

i onda na zadnjoj slici nastaje problem jer ne mogu potrefiti ime fajla uvije izbaci gresku jer ocito nesto ne stima sa imenom

http://www.mypicx.com/10182011/slike/

16 godina
neaktivan
Bios problem

Negdje na matičnoj bi morao postojati prekidač koji onemogućava flashanje. Vidim da ti javlja taj error na posljednjoj slici.. ako nije hardverski onda je softverski "prekidač" Dakle to moraš isključiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bios problem

Nebi se tijeo puno miješta ali disk boot failure ti izbacuje kad nema windowsa instaliranih ili kad je hdd u defektu ili nije spojen, a moguče je da ga i bios ne želi prepoznat pa zato to izbacuje.
Daj provijeri dal je hdd spojen ispravno dal je na master jumper prebačen i dal je uopće ispravan

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bio spojen ili ne hdd isto mi se desava pokusavao sam i sa skopcanim hdd-om i iskljucenim a hdd sam vec provjerio radi 100%

hmm kako pronaci sada prekidac na maticnoj kako izgleda imas li kakvu sliku

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice