AMD x6 spec?

poruka: 6
|
čitano: 2.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD x6 spec?

gledam nešto oko procesora u trgovinama pa bih molio pojašnjenje

trgovina 1)

Procesor AMD Phenom II X6 1090T; Proizvođač: AMD; Model: Phenom II X6 1090T; PartNo: ; Phenom II X6 1090T, Socket AM3, Radni takt 3200 MHz, L2 cache 3 MB, L3 cache 6 MB, BUS 2400 MHz, Jezgra Thuban, Hladnjak da   = cca 1660kn

trgovina 2)

AMD CPU Desktop Phenom II X6 1090T (3.2GHz,3072KB/6MB,125W,AM3,Cooling Fan) box HDT90ZFBGRBOX CPU Desktop Phenom II X6 1090T (3.2GHz,3072KB/6MB,125W,AM3,Cooling Fan)

box   = 1770 kn

trgovina 3)

Procesor AMD Phenom II X6 1090T BOX Black Edition, s. AM3, 3.2Ghz, 9MB c., 64 bit, SixCore   =  1999kn

pitanje:

1. koliko vrsta procesora x6 1090T ima? ( tj. da li jedni napišu 9mb kao zbroj L2 i L3 cache, pa je i jedan i drugi u biti isti procesor ); 

Pitam iz razloga ako je to sve jedan te isti procesor razlika je skoro 400kn po podacima sa interneta 1617kn - 1999kn

2. zar nisu svi 1090T 64bit? ( ako je odgovor pod jedan - dva i više )

3. zar nisu svi 1090t black edition?

4. što uopće znači black edition? ( da li to znači da se da clockat, ako da zašto dolazi s hladnjakom ako svi govore da ti hladnjaci što dolaze s procesorom su smeće i da se treba kupiti hladnjak

zasebno)

5. kakva je razlika između običnog i be? ( ako je odgovor pod 3 negativan; osim po mogućnosti clockanja )

6. se može kupiti 1090t be samog, bez hladnjaka? ( glede onog u zagradi pod pitanjem br. 4 )

7. Čemu služi L2 a čemu L3 cache?

eto toliko od mene

pa ako nije problem da odgovorite

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 12:54 (ss_robert).

0 0 hvala 0
17 godina
AMD x6 spec?

pogledaj ovdje

Koliko znam postoji samo jedan 1090 i taj je BE

što se tiče cijena, nije ništa čudno. Kada sam kupova svoj i5 (plaćen 1400kn) u nekim trgovinama je bio i 1700kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: AMD x6 spec?

Evo ovako:

1. Ima samo 1 (jedan), jedini X6 1090T model, i to je BE, isto tako 1090T je i jedini za sad BE od X6 modela.

na ovom linku, klikneš view details, pa ćeš dobit i sve detalje...

A razlika u cijeni...zbog razlike u nabavnoj cijeni, zbog različitih troškova same trgovine, npr protis i links...itd...uglavnom sve je to isti proc...marketinški.

2. znači jedan je, itaj je 64 bit, kao i svi amdi zadnjih ne znam već koliko kgodina

3. jesu, , tj taj jedan jedini je i BE...

4. znači da ima otključan množitelj...frekvencija proca (brzina) se određuje umnoškom brzine sabirnice (FSB) i množitelja proca... množitelji su inače otključani za smanjivanje, ali zaključani za povećavanje, pa je na takvim procevima jedina mogućnost OC-a povećavanje FSB-a...dok BE proc ima otključan množitelj i prema gore, pa se oc može komoton odraditi i samo podizanjem množitelja, dok FSB ostaje na default, u ovom slučaju 200.  Prednost toga je što FSB kod promjene mijenja i sve vezano na njega, a to je i brzina meme, i mem kontrolera, i HTT-a... pa tu može doći do limita OC-a, a kad imamo otključan množitelj onda je tu puno manje potencijalnih problema. Naravno i dalje se max oc postiže kombinacijom svih parametara, ali BE je odličan jer se samo povećanjem množitelja obično može dostići solidan OC.

Stock hladnjak je sasvim dostatan za normalan rad, isto tako i za neki OC, od proca do proca ovisi za koliki oc, ali on je tu za sve one koji žele taj proc, ali neće klokati, ili će malo klokati, ili im ne smeta buka itd itd...

5. obični nema otključan množitelj, znači govorimo o cijeloj AMD seriji, ne samo o x6, to je osnovna razlika između klasičnog i BE proca, isto tako Intelovi extreme procevi imaju otključan množitelj, dakle kod intela BE=Extreme

6. nekad ima i toga, ali razlika u cijeni bude sitna sitna da nema smisla. Iako konkretno baš 1090T još nisam vidio u ponudi bez hladnjaka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 13:03 (miki1981).
16 godina
neaktivan

Molio bih vaše mišljenje o ovom procesoru u igrama jer ga mislim kupiti kao dio nove gamerske konfiguracije do 6500.- kn.Uz njega bi uzeo neku dobru ASUS ploću i novog Radeona 6850!

15 godina
TONI54 kaže...

Molio bih vaše mišljenje o ovom procesoru u igrama jer ga mislim kupiti kao dio nove gamerske konfiguracije do 6500.- kn.Uz njega bi uzeo neku dobru ASUS ploću i novog Radeona 6850!

pogledaj samo svoje prošle teme glede kupovanja: 1  2 3 4  {#}

ja priđem udarim ga pesnicom..ajde sad šta si bio bezobrazan,skini tog rolexa,daj ključeve od mercedesa..onako..klinački
15 godina
superJozo kaže...
TONI54 kaže...

pogledaj samo svoje prošle teme glede kupovanja: 1  2 3 4  {#}

Pa kupio je on sve to, sad mu treba još nekoliko...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice