Ne znam šta si gledao po netu, ali ti bi dobio fin fps boost sa R5 5600X. Ako imaš para, onda ti se "isplati."
Evo videa i svi manje više pokazuju da su dobitci fps-a na 1440p rezi minorni koliko ja vidim.
Pitanje.
Dvoumim se da li da kupim Ryzen 5600X i prodam svoj Ryzen 5 2600. Isključivo pitam za igranje na rezi 1440p, koliko sam malo gledao recenzije po netu dobio bi jako malo fps-a u igrama. Što me čudi, znači i dalje procesori jako malo utječu na broj fps-a u igri. Ili sam možda u krivu.
Mislim da bi profitirao jedino sa 5600X kad bi tipa imao u kompu 6800XT/6900XT/3080/3090, sve ispod toga razlika ono, lila... Razlika je nesto vislja jedino ak igras competitive igre na nizim postavkama (a i to opet ovisi o igri, tipa u neoptimiziranom smecu kao bf 2042 tak ti je svejedno dal imas 2600 ili 5600x i neku jacu grafu)
Ne igram competitive ige nego tipa Disciples Liberation, Cyberpunk 2077, The Ascent, Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, Division 2 i tako.
Pitanje.
Dvoumim se da li da kupim Ryzen 5600X i prodam svoj Ryzen 5 2600. Isključivo pitam za igranje na rezi 1440p, koliko sam malo gledao recenzije po netu dobio bi jako malo fps-a u igrama. Što me čudi, znači i dalje procesori jako malo utječu na broj fps-a u igri. Ili sam možda u krivu.
Ako ides na rezolucije 1440 i 2160 veci je stres na GPU i samim time razlike u CPU performansama nisu uopce velike.
Zavisi sta igras, ako ti trenutne igre koje igras rade fino na tom monitoru sa tom 3060ti i R2600 onda zasto mijenjati ako radi kako treba.
Sad zavisi i koji fps ganjas, ako pricamo o monitoru koji ti je naveden onda je to 75Hz monitor i ako neces ici na brzi monitor u smislu refresha onda ti je trenutni setup idalje solidan i dovoljan za vecinu igara.
Ako mislis ici na neki monitor od 120+ Hz onda ne bi bilo lose upiknuti i bolji CPU.
Ostajem na rezi od 1440p jer mi grafa (RTX 3060Ti) ne bi mogla gurati 4K nikako na high detaljima, a to je uvijet, ne planiram skoro mjenjati monitor, a ako budem mjenjao opet će biti 1440p i sa tako 75Hz, neću ići na 120+ Hz monitore.
Igre koje ja igram mi rade ok, ali sam mislio da ako bi sa tim procom dobio neki dodatni boost da bi gao onda uzeo, jer ga se sada već može nabaviti novog za 1.900 kn, svoj bi sigurno prodao za 1.000 kn, tako da bi to zapravo bila nadoplata od 900 kn, sad nisam siguran da li je ona ispaltiva ili čisto bacannje novca s obzirom šta igram i s obzirom da neću uzimati bolji i jači monitor.