A ja kupio i7 10700k danas , e sad cemo se nabenchat za praznike da vidimo kakve su zapravo stvari i kolika je razlika posto imamo oboje 3080ke u konfi
Pozivnica je upucena
A ja kupio i7 10700k danas , e sad cemo se nabenchat za praznike da vidimo kakve su zapravo stvari i kolika je razlika posto imamo oboje 3080ke u konfi
Pozivnica je upucena
Pozivnica je upucena
Ma tu su negdje na 1440p.
Malo eksperimentiram sa predefiniranim postavkama.
Imas DSR pa mozemo sta god, i na 1440p su prilican BN za procesor pa 1080p netrebamo ni testirat daju prakticki isti FPS na tim rezolucijama.
Ažuriraj si Moj Pc da vidimo sa cime jos baratamo hehe, morat cu i ja ima toga za našvrakat bome
Edit
To cemo otvorit posebnu temu pa cemo tamo vodit evidenciju, treba prvo sve ovo naklokat i istestirat pa onda mozemo
Na koliko si nafrljio taj 10700K ? (all core boost mislim)
Na koliko si nafrljio taj 10700K ? (all core boost mislim)
Nisam jos stigao ni sloziti konfu, obaveze, pripreme za blagdane itd... Sutra cu fino i sloziti i istestirati sve pa sam za Božić i ostatak tjedna free i raspoloziv za sve.
Imas DSR pa mozemo sta god, i na 1440p su prilican BN za procesor pa 1080p netrebamo ni testirat daju prakticki isti FPS na tim rezolucijama.
Ažuriraj si Moj Pc da vidimo sa cime jos baratamo hehe, morat cu i ja ima toga za našvrakat bome
Ma kod Intela je laganica. XMP, voltaža, clock, disable c state i udri.
Mene sad trenuto grebe što sam stavio staro TX 850 napajanje koje je već pomalo izgubilo efikasnost.
Imam novo modularno RMi al pametna punica "slučajno čitaj : kurac slučajno " bacila kablove. Sad mi doslovno fali jedan pcie 8 pinski za grafu.
Naručio iz Casekinga 2 komada, pa kad dođu onda ćemo rokat.
Lego 5800x jučer i b550 Tomahawk.
Sad se sa štelanjem.
Sad sprej u ruke i prefrabaj taj ripjawz...
Ako si u Zg il okolici ja ti imam od EVGA G2 750 viska kablova (i za grafu) pa ako hoces dođes si po to kaj trebas.
Inace to napajanje sam imao davnih dana dok sam jos r9 390 vozio pa onda prodao komplet konfu i ta kutija od napajamja sa viskom kablova mi ostala u rezervi.
Ako si u Zg il okolici ja ti imam od EVGA G2 750 viska kablova (i za grafu) pa ako hoces dođes si po to kaj trebas.
Inace to napajanje sam imao davnih dana dok sam jos r9 390 vozio pa onda prodao komplet konfu i ta kutija od napajamja sa viskom kablova mi ostala u rezervi.
Nemre se samo tak mješat kablove od napajanja, nemaju sva napajanja isti pinout...Da nebi bilo plakanja.
Neka provjeri, napisao sam mu model od kojeg imam. Oba napajanja su high end prakticki i nebi trebalo biti problema.
E jebi ga sad kad sam naručio :-) Mislim da nisu ulazi isti pošto vidim da se prodaju odvojeno na cablemodu.
Baš sam od suseda uzeo set modularnih i ni jedan nije pasao. Jednostavno ona resica na vrhu ne paše, pa ne sjeda.
Jebote, dva kabla 20 i nešto eura + 15 eura dostava.
Imati punicu - neprocjenjivo.
Što je najgore šiknula mi je i garu i kutiju od hot pca (2200g+ab350m).
Za popizdit. Hvala ti svejedno.
Sad se sa štelanjem.
Sad sprej u ruke i prefrabaj taj ripjawz...
B-die bajo moj. Naravno na novom Ryzenu ga se ne isplati masno clockat.
Ća je život nego fantažija.
Neka provjeri, napisao sam mu model od kojeg imam. Oba napajanja su high end prakticki i nebi trebalo biti problema.
Niš to ne znači kaj su high-end oba...A i pitanje dal čovjek ima multimetar doma pa da provjerava pinove.
Jebote G.Skill i trošenje B-diea na ovo ruglo od boje...
Niš to ne znači kaj su high-end oba...A i pitanje dal čovjek ima multimetar doma pa da provjerava pinove.
Ne, baš mora bit oriđiđi.
Čak i za Corsair imaš posebno gold i black label kablove, odnosno za profi HX i RMi/x kućne radosti.
Oprez kod struje.
Haha, pa sta nisi naucio da takve stvari idu u poseban ormar, bunker i sl. pa na to sve naljepnica "NE DIRAJ"
Ajde rijesit ce se, tu smo
Ne, baš mora bit oriđiđi.
Čak i za Corsair imaš posebno gold i black label kablove, odnosno za profi HX i RMi/x kućne radosti.
Oprez kod struje.
Dobro, jedno je ako ne paše fizički, znači jednostavno ne ide nutra, a drugo kad ne paše 'električki', tad mogu biti sranja.
Haha, pa sta nisi naucio da takve stvari idu u poseban ormar, bunker i sl. pa na to sve naljepnica "NE DIRAJ"
Ajde rijesit ce se, tu smo
Fora je u tome što sam izdvojio sve na stepenice da mi ne baci.
I onda baci.
Drlog od 486 (do sada) mi stoji netkanut. 125 DVi to Vga konektora - svi na broju; 30 dvdova od Gine Wild isto.
I još isjekla kutije da stanu u kantu za papir.
Zamisli da ti dođe grafa, a tebi fali jedan pcie ekspres kabl. I nemaš ga nigdje nabavit.
A štaću, draga mi žena, samo ima deformaciju da čisti i baca sve pred sobom.
I još isjekla kutije da stanu u kantu za papir.
Zamisli da ti dođe grafa, a tebi fali jedan pcie ekspres kabl. I nemaš ga nigdje nabavit.
A štaću, draga mi žena, samo ima deformaciju da čisti i baca sve pred sobom.
Baci i ti njoj zubnu protezu u smeće.
Jebote G.Skill i trošenje B-diea na ovo ruglo od boje...
Bio najeftiniji kad sam ga kupovao. Mislim da mi boja nije nešto bila u fokusu tad.
Promster jedno pitanje , ovakve kablove mogu bez problema spojit na EVGA SFX 450w ?
Da, jer to je 'extension kit' i ne ide direktno u napajanje nego na kablove napajanja. A na onom 'kraju' koji ide u komponente svi kablovi su isti...
Općenito preferiram 'extension kitove' od onih koji idu u PSU, jer se ne pouzdam previše u onog tko to slaže dal je pogodio ili da se nije dogodila neka zabuna. Jednostavno nemaš brige.
Bio najeftiniji kad sam ga kupovao. Mislim da mi boja nije nešto bila u fokusu tad.
Jasno, B-die je B-die.
Sad se sa štelanjem.
javi kakve su ti temp sa 5800X (imas zracno ili vodeno hladjenje?)
ja za vikend prelazim na 5800X (Asrock B550 extreme4 maticna - ako ne uspijem s njom, onda sa gigabyte B550 aorus ili neka MSI/Gigabyte X570 u istom cijenovnom rangu)
imam b-die memoriju (3200C14), bit cu zadovoljan ako bude 3600C14 radio bez problema i onda krecem na undervolt (cruve optimizer) individualnih jezgri
Sad se sa štelanjem.
ja za vikend prelazim na 5800X (Asrock B550 extreme4 maticna - ako ne uspijem s njom, onda sa gigabyte B550 aorus ili neka MSI/Gigabyte X570 u istom cijenovnom rangu)
imam b-die memoriju (3200C14), bit cu zadovoljan ako bude 3600C14 radio bez problema i onda krecem na undervolt (cruve optimizer) individualnih jezgri
Oko 65-70 (spike) u gamingu pod Nocutom NHD 14.
PBO uključen (boost na 5 GHz) - ali vrlo nestabilan sistem. Kreša mi se doslovno "sve" nakon sat vremena sesije.
Sad sam ga ugasio. Sa memorijom se nemoj jebavat - od jučer pokušavam nać stabilan tajming. Najbolje XMP i adio Mare.
Ja ću ga isto undevoltat ili roknit u ECO mod.
Uzimajte X570 ploče, izvuku više iz tih procesora i memorije. Opšta je zabluda da će raditi isto sa B550. Pogotovo kad sastavljae High end računar sa 5800x i jačim procesorima. x570 ima bolju komunikaciju procesora i memorije.
Uzimajte X570 ploče, izvuku više iz tih procesora i memorije. Opšta je zabluda da će raditi isto sa B550. Pogotovo kad sastavljae High end računar sa 5800x i jačim procesorima. x570 ima bolju komunikaciju procesora i memorije.
Nije do procesora/maticne nego do usera, kad se sve pravilno porikta to radi najnormalnije. Ako jedno "smece" od ploce sto ga neki zovu tj. B450M Pro4f moze drzat tipa R5 3600 i E-DIE na 3800 CL16, e onda bogme moze b-die ic na 3600 CL14 na Zen 3.
Pa ne komuniciraju preko chipseta...tak da je to nebitno.
Sve ti zavisi do procesora...
Sve ti zavisi do procesora...
tako je, zavisi kak te potrebi kontroler na procesoru
u slucaju PBO2 je trenutno i do BIOS-a jer su u banani
5600X sistem sa 3600 memorijom rusenje malo malo, XPM ili manual postavke svejedno
stavim 4750G ukljucim XMP i radi bez greske, za sada, sve ostalo je isto, ploca, memorija itd
5800X stroj, jos uvijek nije stabilan, igre rade, ali premier i CB ga ruse
nema mira sa AMD-om, to je lutrija i zabava za cijelu obitelj, mene kak se jebem s time, a ukucani se zabavljaju kak sam zivcan i pizdim
Sad se sa štelanjem.
Oko 65-70 (spike) u gamingu pod Nocutom NHD 14.
PBO uključen (boost na 5 GHz) - ali vrlo nestabilan sistem. Kreša mi se doslovno "sve" nakon sat vremena sesije.
Sad sam ga ugasio. Sa memorijom se nemoj jebavat - od jučer pokušavam nać stabilan tajming. Najbolje XMP i adio Mare.
Ja ću ga isto undevoltat ili roknit u ECO mod.
nisu ti crashovi zbog RAM OCa već zato što su trenutno svi zen3 biosi zbugani (i većina releasova je beta) - svi prijavljuju probleme, od msi do gigabyte mbo vlasnika
trebamo pričekat kojih mj dana da amd izda nove agese
nisu ti crashovi zbog RAM OCa već zato što su trenutno svi zen3 biosi zbugani (i većina releasova je beta) - svi prijavljuju probleme, od msi do gigabyte mbo vlasnika
trebamo pričekat kojih mj dana da amd izda nove agese
Ovo je valjda prvi put da vidim da netko ima probleme, pratim reddit svakodnevno, uvijek netko kupuje nove Zen 3, testira i igra se sa klokovima itd i nitko nije rekao da ima problema sa crashanjem, da, jedno vrijeme je kod nekog modela bio problem sa XMPom koji nije loadao 1.35v nego ostavio stock 1.2v no to je rijeseno odavno (a i moglo se rijesit tak da manualno stavis 1.35v).