- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stavi samo balanced.
uskoro prelazim sa 2700X na 5800X - sve ostale komponente iste, jedino ocekujem da cu RAM OCati vise od sadasnjih 3266MHz (ocekujem bar 3600MHz na 5800X)
pa ako nekog zanima koji benchmark usporedbe
zasad planiram izvrtit cinebench, aida64 (memory latency benchmark), CPU-Z i par igara (total war, forza, rdr2)
posto imam 1440p monitor, ne ocekujem drasticne razlike u average FPSu, ali zato ocekujem u minimum FPSu (0.1%, 1% - tj manje zastajkivanja/frame dropova u igrama)
ako ti je zauzece proca 10% naravno da nece biti na base clocku od 3.6GHz - ako skidas igre vjerojatno je do toga (jer npr steam dok skida igru je zna i u isto vrijeme instalirati sto onda digne CPU zauzece)
a i ako imas one RGB softver izbljuvotine (iCue, NZXT, asus, evga, itd) probaj ih pogasiti pa vidjeti onda zauzece procesora - jer ti softveri su bugoviti drlog koji trose vise hardwerskih resursa nego vecina drugih aplikacija
instaliraj si HWInfo64, ostavi ga da ti radi u pozadini i kasnije provjeri koje su ti minimum vrijednosti frekvencije procesora (ostavi komp na desktopu bez pokrenutih igara, epic launchera i ostalih gluposti)
koristi balanced power plan od windowsa, ne moraju se vise koristiti ryzen power planovi (morali su prije sa zen i zen+ procesorima u pocetku, no microsoft je poboljsao zen support pa vise nema potrebe za ryzen planovima)
uskoro prelazim sa 2700X na 5800X - sve ostale komponente iste, jedino ocekujem da cu RAM OCati vise od sadasnjih 3266MHz (ocekujem bar 3600MHz na 5800X)
zasad planiram izvrtit cinebench, aida64 (memory latency benchmark), CPU-Z i par igara (total war, forza, rdr2)
posto imam 1440p monitor, ne ocekujem drasticne razlike u average FPSu, ali zato ocekujem u minimum FPSu (0.1%, 1% - tj manje zastajkivanja/frame dropova u igrama)
x370 + 5800x ?
Jel uopće izašao BIOS update za tu ploču sa podrškom za 5xxx seriju?
vidim da je gigabyte ponovno stavio PBO2 bios za download, prije je bio F11i, koji imam i nije stabilan ne radi memorija kako treba, novi je F11n
to je jos uvije beta dok god ima slova jel tak?
prelazim na AsRock B550 Extreme4 maticnu
ne ocekujem da ce maticna imati ikakvog utjecaja na performanse
CPU cooler, RAMi, graficka, SSDovi i sve ostalo cu prebacit iz trenutne konfe na B550
Mitohondri- tako je.
Jel uopće izašao BIOS update za tu ploču sa podrškom za 5xxx seriju?
Officijalno - ne. Za sad imamo dokaze gdje su ljudi flashali CH6 plocu sa Taichi/Gigabyte biosom (ovaj od Gige je najnoviji, cova je uzeo bios od X470 Aorus Gaming 7 i flashao na CH6 sve mu radi na zadnjem biosu, cak i R7 1700, jedino kad se stavi Zen 3 ljudi imaju problem sa cold bootom, no to je do biosa i trebaju pricekat sljedeci). S obzirom da CH6 ima bios flashback, ljudi mogu testirat razno razne biose i ak imaju problema, vrate se na default. Treba se samo jos pricekat da se Zen 3 pojavi u velikim kolicinama pa da ljudi konacno mogu testirat te stvarcice i onda ce bit top.
kod nas su u shopovima dostupni svi procesori iz 5xxx serije, dok vani teske nestasice
cak je i 5800X skuplji u njemackoj nego kod nas (kod nas se 5800X nabavi za 490eur (kesh), dok je preko mindfactorya 523€
kod nas su u shopovima dostupni svi procesori iz 5xxx serije, dok vani teske nestasice
cak je i 5800X skuplji u njemackoj nego kod nas (kod nas se 5800X nabavi za 490eur (kesh), dok je preko mindfactorya 523€
Pa zato jer smo Hrvatska, tu ljudi vecinom kupuju procesore za 100€, jer to im je jedna cetvrtina place.
cudi me da stranci ne narucuju iz nasih shopova
Mene to uopće ne čudi.
Stranci jedva da znaju za Hrvatsku, a kamoli nase shopove
Malo OT... gledam bzvz jutub i izbaci mi highest paid esports players. Zguglam jednog od prvih najbogatijih i najpoznatijih egamera, tzv. Fatal1ty (Johnathan Wendel) jer me ime podsjeca na Asrock seriju maticnih. Guglam i skuzim da se ta serija maticnih zbilja zove prema njemu u suradnji s njime. Prva takva maticna bila je Fatal1ty P67 Professional prije 10g: https://www.dailymotion.com/video/xfwjca
Oba dvoje se tuku izgleda Ima on jos ispada gdje govori da 16gb rama nije dovoljno za danasnje standarde, tj. on misli da je 64gb optimalno jer svi ljudi u svijetu imaju upaljen chrome sa 305 tabova, igraju 10 igara istovremeno i usput renderaju i fotoshopiraju sa strane
Malo OT... gledam bzvz jutub i izbaci mi highest paid esports players. Zguglam jednog od prvih najbogatijih i najpoznatijih egamera, tzv. Fatal1ty (Johnathan Wendel) jer me ime podsjeca na Asrock seriju maticnih. Guglam i skuzim da se ta serija maticnih zbilja zove prema njemu u suradnji s njime. Prva takva maticna bila je Fatal1ty P67 Professional prije 10g: https://www.dailymotion.com/video/xfwjca
Jeje, na njoj mi je kucao 2500k, nazalost ta ploca je imala neki problem s paljenjem, tada su mi u Linksu rekli da je donesem pred kraj garancije da mi daju drugu ili novce, neka lijepa vremena!
Jeje, na njoj mi je kucao 2500k, nazalost ta ploca je imala neki problem s paljenjem, tada su mi u Linksu rekli da je donesem pred kraj garancije da mi daju drugu ili novce, neka lijepa vremena!
Bome i moj Haso veselo prede na jednoj takvoj samo novijoj (z87).
Jok. Abitica Fatal1ty fp-in9 SLI socket 775 u kombinaciji s q6600. davnih dana...
Hmm, ima nade za X370 pogotovo za Asrock usere. Za mene sa CH6 isto ima nade, zahvaljujuci Asrocku, tocnije nesluzbenom Fatal1ty X370 Gaming X BIOS-u: https://www.overclock.net/threads/rog-crosshair-vi-overclocking-thread.1624603/page-2301 Eto, da nisam jucer spomenuo Fatal1ty nebi se ovo dogodilo Jedini problem koji ljudi za sad reportaju je da ne rade gornja 4 USB 3.0 porta, sto je normalno jer Asrock ploca nema tolko USB 3.0, ali i skroz oke jer vecini ljudi ne treba 12 USB portova straga, ne ukljucujuci 3.1. Jos sam danasujutro ponudio covjeku 1200kn za Ryzena 3600. Rekao da je isto s Buga, ali da je vec dobio ponude. Hmm, mozda je ovo neka sudbina da ostavim sve kak je, ionak mi je i prvi Ryzen jos uvijek oke, evo igram Witchera 2 lol.
Ryzen 7 Pro 4750G, vec duze vrijeme pokusavam doci do ovog modela
Danas sam ga uspio nabaviti, sklepao nabrzinu stroj, prebacio komponente od 5600X konfe, stavio NH-L9a-AM4 na njega, nabrzinu odvrtio Forza Horizon 4 bench ,sa ponudenim Medium preset postavkama
Sasvim solidno ta integrirana grafa to vrti
Sve su stock postavke, all core je 4.3 a single 4.4 frekvencija
XMP memorija je 3600 CL16, inace sa istom tom memorijom i plocom mi se 5600X rusio i na manual i na XMP postavkama, dok ovaj radi tip top