AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.172
|
čitano: 5.569.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pravim Intel fanboysima je uglavnom status na forumima: perma banned , eto na šta su spali. Ova slika savršeno opisuje trenutnu situaciju s fanboysima:

0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Iskreno žao mi vas je toliko je obećavao taj Ryzen ali jednostavno ima neku blokadu.

0 0 hvala 0
14 godina
mislioc kaže...
Iskreno žao mi vas je toliko je obećavao taj Ryzen ali jednostavno ima neku blokadu.

gefufna na cincilatoru to si mislio reci

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 22:00 (dreadmoore).
5 godina
protjeran

Pokazali su onu jednu igru koja extremno favorizira Intel, a i tu su razlike minorne, u svim ostalim igrama će AMD imati prednost, negdje više negdje manje, a s 5900x dobijem 12 jezgri, ono što mi Intel ne može ponuditi, a da ne pričam manjak pcie 4.0 podrške. Nije bezveze Zen 2 izdominirao Intel, a sada sa Zen 3 će Intel nestati s top 10 lista najprodavanijih procesora. Rocket Lake će biti DOA, iste godine izlazi prva prava nadogradnja u obliku Alder Lake no tek krajem iduće godine što AMD-u daje puno vremena da napumpaju market share.

0 0 hvala 0
7 godina
Kaby kaže...

Ma ništa to ne valja, pogledajte potrošnju 10600K i 10900K.. fušeraj žešči. 

Ma šta nevalja? 

Svaka njubara zna da 10600K troši više od 10900K. 

Sinko okani se foruma i ne smetaj stručnjaciman.  

AMD Fanboyčina
13 godina
Počastit ću se sa i5 10600kf taj je taman nije skup, a trga sve Ryzene za 1900kn. Kaj će mi high end od Ryzena kad ga opere u igricama mid range Intela.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 22:17 (mislioc).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja msm da cu cekat ddr5. Jebo ove cijene. Bolje ulozit pare u graficku ili cak taj i5. Mamila me B550-F Strix Wifi koja je malo na popustu i bas mi treba tako neki wifi drek, ali za 1440kn se kupe 3 komponente za komp. Ustvari cekam jos testove sutra, ali nekak sumnjam da ce na recimo 1440p 5600X rasturati sve po redu jer ipak je to i dosta gpu bound rezolucija. Kod mene je i faktor sto vise nisam tolko doma, makar razmisljam o ITX kucistu da mogu nosit komp bilogdje. Da sam hardcore gamer bi se razmisljao.

5 godina
protjeran
mislioc kaže...
Počastit ću se sa i5 10600kf taj je taman nije skup, a trga sve Ryzene za 1900kn. Kaj će mi high end od Ryzena kad ga opere u igricama mid range Intela.

Imam 2 Intel procesora doma, loš pokušaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 22:24 (Riot).
13 godina
Riot kaže...
mislioc kaže...

Imam 2 Intel procesora doma, loš pokušaj.

Svaka ćas! 

5 godina
protjeran

Moram dodati da je 3900x moj prvi AMD procesor, stoga te fore o Intelu nisu djelotvorne na mene s obzirom koliko sam dugo godina bio Intel korisnik, mogu multitaskat pa se prebacivat s AMD na Intel CPU i tako trollat s obje strane .

0 0 hvala 0
13 godina
Ne izvlači se sad vidno si utučen. HC se odjavio spojen u baro komoru. Ako mene pitate sramota je da ih Intel sa 14nm++++++ dobije i u jednoj igri po slikama u sekundi. Još kad uzmemo u obzir da je to Skylake sramota je još veća.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 22:39 (mislioc).

0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
mislioc kaže...

Ma sta trga? Rekao sam da je to inteloc najbolji cip,da ali kada OC-as i ram isto. Znaci treba ti z490 ploca, dobar ram, i dobre binove. Hmmm pa zar nisi i ti jedan koji 1080p rezu samo pljuje? Koji vrag ce ti onda ista vise kada nisi kompetetivac?  

Sacekaj sutra pa ces vidjeti lol rezove- dota ce biti jos veca jer je vulkan skaliranje. Cs,valorant,rocket  liga- sve naslovi koji igraju molijune ljudi svaki dan minimalno 15% ispred intela

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 22:38 (HCgamingCRO).
5 godina
protjeran
mislioc kaže...
Ne izvlači se sad vidno si utučen. HC se odjavio spojen u baro komoru. Ako mene pitate sramota je da ih Intel sa 14nm++++++ dobije i u jednoj igri po slikama u sekundi.

Nema nikakve sramote, znamo koliko je Intel financijski močniji, ja ću svakako napravit upgrade na Zen 3 i bit će mi osjetan upgrade, a lako pređem na Intela nakon Alder Lake generacije.

9 godina
The_Fichek kaže...

Bolje ulozit pare u graficku ili cak taj i5. Mamila me B550-F Strix Wifi koja je malo na popustu i bas mi treba tako neki wifi drek, ali za 1440kn se kupe 3 komponente za komp. Ustvari cekam jos testove sutra, ali nekak sumnjam da ce na recimo 1440p 5600X rasturati sve po redu jer ipak je to i dosta gpu bound rezolucija. Kod mene je i faktor sto vise nisam tolko doma, makar razmisljam o ITX kucistu da mogu nosit komp bilogdje. Da sam hardcore gamer bi se razmisljao.

Pa u čemu je razlika između 10600KF i 5600X? Performanse u igrama će bit unutar neprimjetnih 10%, za 10600KF treba bolji cooler i treba solidna Z490 ploča koje nema ispod 1400kn.. ako gledaš ITX onda kod AMDa imaš odličnu gigu B550I Aorus Pro AX za 1550kn, dok kod Intela nemaš ništa ispod 2200kn a da je Z490 i da ne throttla proc.

Sa obe varijante cjenovno praktički dođeš na isto, uz razliku što s AMDom dobiješ efikasniji(hladniji) i jači proc(u igrama tu i tamo), PCIe 4.0 i direkt vezu CPU-NVMe, mogućnosti za upgrade na 16 jezgr. proc ako te pukne..

ansha: Pomelo te
5 godina
protjeran
Kaby kaže...

Pa u čemu je razlika između 10600KF i 5600X? Performanse u igrama će bit unutar neprimjetnih 10%, za 10600KF treba bolji cooler i treba solidna Z490 ploča koje nema ispod 1400kn.. ako gledaš ITX onda kod AMDa imaš odličnu gigu B550I Aorus Pro AX za 1550kn, dok kod Intela nemaš ništa ispod 2200kn a da je Z490 i da ne throttla proc.

Sa obe varijante cjenovno praktički dođeš na isto, uz razliku što s AMDom dobiješ efikasniji(hladniji) i jači proc(u igrama tu i tamo), PCIe 4.0 i direkt vezu CPU-NVMe, mogućnosti za upgrade na 16 jezgr. proc ako te pukne..

Upravo to, AMD platforma je jednostavno bolja, što prodaja i pokazuje, a pričamo o Zen-u 2, Zen 3 će to nasapunati do kraja. Intel jako ovisi o taktu s kojim kompenziraju manjak IPC-a i prema tome treba ga puno clockati, a što zahtijeva skuplji cooler i matičnu koja ne ograničava ram-e, i k tome ono što si napisao ne dobiješ pcie 4.0 podršku koja nije za baciti definitivno, pogotovo ako ju za slične novce možeš dobiti. Svi ovdje jako dobro znaju da je AMD platforma bolja kupnja, no naravno radi se o sitnim trollanjima koje ne treba uzimati za ozbiljno, pa čak i ti trolleri ne skrivaju to da se samo malo šale.

13 godina
Kupite slobodno 5600X bit će odličan, ja se malo zajebavam. Vrijedi on tu lovu jer ste pet godina mirni s njim sigurno. I B550 radi smart accessa ako mislite uparit sa isto tako odličnim Navijem to su nijanse razlike i to nećete osjetit. Jedino šta bih ja izbjegao je serija 1000 i 2000 jer su serija 3000 i 5000 drugi level za njih.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 22:57 (mislioc).

0 0 hvala 0
15 godina

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
Kaby kaže...
The_Fichek kaže...

Bolje ulozit pare u graficku ili cak taj i5. Mamila me B550-F Strix Wifi koja je malo na popustu i bas mi treba tako neki wifi drek, ali za 1440kn se kupe 3 komponente za komp. Ustvari cekam jos testove sutra, ali nekak sumnjam da ce na recimo 1440p 5600X rasturati sve po redu jer ipak je to i dosta gpu bound rezolucija. Kod mene je i faktor sto vise nisam tolko doma, makar razmisljam o ITX kucistu da mogu nosit komp bilogdje. Da sam hardcore gamer bi se razmisljao.

A jbg, nemam pojma kakve su Z490 ploce, ne pratim sve. Ma ryzen 3600 i vozi, ali sutra cemo jos vidit. Nije problem u ITX maticnoj, nego ITX kucistu, ali to je druga tema ili preko PM. Problem je sta se ta kucista jedva proizvode, slaba konkurencija, slaba ponuda.

11 godina
goodie kaže...

5 godina
protjeran
mislioc kaže...
Kupite slobodno 5600X bit će odličan, ja se malo zajebavam. Vrijedi on tu lovu jer ste pet godina mirni s njim sigurno. I B550 radi smart accessa ako mislite uparit sa isto tako odličnim Navijem to su nijanse razlike i to nećete osjetit. Jedino šta bih ja izbjegao je serija 1000 i 2000 jer su serija 3000 i 5000 drugi level za njih.

Zgadio si mi ga- jos ovaj tjedann sam druga, ovi krecu u 15 sa prodajom...Ako nedobijem barem taj 5600x(kojeg si mi bas zgadio) nespavam sa Lisom vise.

A ti mislioce, si covjek za arhivu! seres po tom cipu i onomm 5800x a sam ces ici na intel 10th gen kada pripremaju 11th. A do malo prije si htio uzeti AMD combo osjeti se u tebi. Rekao sam ti jednom, izbaci te vragove iz sebe odi na AMD ovi su te dosta godina lagali ali ima plamen-a jos u tebi, svijeca nije izgorjela!

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 23:12 (HCgamingCRO).
13 godina
neaktivan

Ima li gdje za kupit u nas R9 bilo koji?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 8:04 (Zeus_CM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Zeus_CM kaže...

Ima li gdje za kupit u nas R9 bilo koji?

jesi pogledao koji webshop?

5950X

3900X

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

NDA se skida u 18h??

11 godina

Ovaj mislioc kao onaj lik iz Shyamalanovog filma Split, svaki post kao da pise druga licnost 

7 0 hvala 0
4 godine
protjeran

U Adm.hr su vam vec dostupni za kupnju, osim 5900x modela..

Klik

1 0 hvala 1
13 godina
Evo review ako je legit ocijena 5/5 za seriju 5000 kompletan proizvod, dominira u svemu:

0 0 hvala 1
13 godina
ActionReaction kaže...

Klik

Eto ga na, AMD nam je postao skup. 

14 godina
ActionReaction kaže...

Klik

nema coolera 5600x wtf 

13 godina
Da tog 5900X za sada nitko nema, a baš je taj ono prava raketa.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice