AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.754.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
hahhaajaads kaže...
CrossDeath kaže...

Jesu li ovo okej temperature nakon cca sat vremena MSFS? Više me zanima mišljenje za CPU (R5 3600, 61C max), s obzirom na to da ga hladi Kraken X52. Samo da se uvjerim da sam dobro namontirao AIO haha.

EDIT: Jesu li ove oscilacije CPU temperature normalne?

Ako nisi vec, malo si nastimaj to sve sa 1usmusovim CTRom da vidis kak ce ic, usput ce ti undervoltat proc (i manje temp) i dobit ces nesto bolje performanse.

Probat ću. A je li normalno da CPU temperatura toliko oscilira? Recimo GPU temp miruje konstantno.

12 godina
CrossDeath kaže...
hahhaajaads kaže...
CrossDeath kaže...

Jesu li ovo okej temperature nakon cca sat vremena MSFS? Više me zanima mišljenje za CPU (R5 3600, 61C max), s obzirom na to da ga hladi Kraken X52. Samo da se uvjerim da sam dobro namontirao AIO haha.

Ako nisi vec, malo si nastimaj to sve sa 1usmusovim CTRom da vidis kak ce ic, usput ce ti undervoltat proc (i manje temp) i dobit ces nesto bolje performanse.

Probat ću. A je li normalno da CPU temperatura toliko oscilira? Recimo GPU temp miruje konstantno.

Pa normalno kad je PBO u pitanju, jer on zna spajkat voltazu na 1.55v ponekad pa ti to trunku digne temperaturu u nekom periodu. Sa ovim 1ususovim programom ces vidjet dal si dobio novi ili stari bin (ako si ga kupio u 2019 onda je stari bin, isto je moguce i u 2020 jer ima hrpa izmjesanih novih i starih binova), undervoltat ce ti proc i probat dignut freq kolko god moze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 18:55 (hahhaajaads).
6 godina
protjeran
miki_the_pirat kaže...

Svaka čast... ljudina si nema šta

Pa tko si ti da ces ljudima govoriti  sto smiju pisati vamo a sto ne?!TKO? ima ljudi koji odrzavaju ovaj forum valjda...

D si malo realist vidjeo bi da najvise frejmova je zen3 dobio u heavy cpu bound igrama tipa ESports, to je meni najbitnije vamo da mogu uzeti 300+hertza monitor, mene nezanimaju igre kao Larica kroft i to, eventualno neki RPG.

A da jasno mi je sve, ceka se navi da popizdite do kraja i onda cete takvi kao ti i ekipa ubiti svaku temu gdje se AMD fanovi malo mogu nasladiti da ce imati najbolji gejming rig na svijetu.

E kakva si ti ljudina tek...

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 19:00 (HCgamingCRO).
12 godina
mislioc kaže...
segregator kaže... 

mislioc kaže...
Vidim da su Amd fanbojčeki vidno potreseni činjenicom da su im Ryzeni ipc-om u rangu i5 2500k čak i nešto inferiorniji dotičnom.Nema veze bolje i lagat sam sebe i živjeti u zabludi nego priznat činjenice.Svaka grafička iznad 1050ti s Ryzenom jednostavno nema smisla. Stoga preporučam Ryzena do maximum 1050ti sve preko toga je neiskoristivo.

Evo i5 2500k na 4.0ghz nađi mi Ryzen  1600.

http://valid.x86.fr/bench/gapij6

I5 2500k izašao 2011, r5 1600 2017.

Eno ti i 7600k na skoro 500 bodova, i onda ga opeljesi r5 1600 koji daje 100 bodova manje 

6 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Podsjećam kolege da 3rd party recenzije tek čekamo... Just saying.

Apoc
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže...
CrossDeath kaže...
hahhaajaads kaže...
CrossDeath kaže...

Pa normalno kad je PBO u pitanju, jer on zna spajkat voltazu na 1.55v ponekad pa ti to trunku digne temperaturu u nekom periodu. Sa ovim 1ususovim programom ces vidjet dal si dobio novi ili stari bin (ako si ga kupio u 2019 onda je stari bin, isto je moguce i u 2020 jer ima hrpa izmjesanih novih i starih binova), undervoltat ce ti proc i probat dignut freq kolko god moze.

ovo potpisujem . ja sam svoj uzeo u 6 mj o.g . , ali me zapao primjerak iz 47tj2019 , sredina neka .Nije ni los toliko , ali nije ni kao ovi noviji sto idu na 4.4 - 4.5. Poslije tretmana ctr-om  dobio sam 4225 MHz za ccx1 i 4200 za ccx2 na 1.25 V sa temperaturama do 65C max (silver sample), i 4075 na 1.089V UV . Uglavnom punoo bolje nego one koje sam imao dosad , a  defaultne AMD postavke koje su uzas , ne treba ni spominjati .

17 godina

Meni je super kak 7-8 intel fanboya, koji godinama nemaju kaj delat na intelovim temama - mrtvo - ovdje komentiraju jedno te isti.

I sad kad je AMD konačno ispred, ili barem stigao Intel i vodi mrtvu trku (u najboljem slučaju po njih) pišu jedno te isto, TU jedan drugome svaki jebeni post, i nekako "uspješno dokazuju" što?

Da intel vodi - definitivno ne. Da su smiješni? Pa svima osim sebi samima.

Ja bi vam klub otvorio da mogu. Nešto poput HDZ/SDP klubova gore na Markovom trgu - da imate negdje za dogovarat strategiju kad dođu benchmarci, kako i dalje pravdat da je Intel ipak bolji... u nečemu. Mislim ide vam i ovak dobro, ali argumenata je sve manje, skoro ne bu nijednog. Kraj vas rambox djeluje ko mila maca - skroz realna osoba :)

Dobar je rambox , po meni bar ne glumi.

Dodatno bih preporučio adminima da otvore novu sticky temu "AMD vs Intel" - abecednim redom molim, da se netko ne nađe uvrijeđenim, pa da na ovoj temi možemo zaista raspravljati o AMD-u. Mislim nemam niš protiv usporedbi, ali krenuli ste iz naftalina izvlačiti 2500K kad je Intel najviše dominirao. Kužim, sve iza 7700k je vrlo škakljivo spomenuti, kako cijenom, tako i performansama, još malo pa ćemo se vratiti na C2D i C2Q Q6600 - i onda sam bio na Intelu jer je bio bolesno dobar. Možemo se vratit i na 286, to su isto bili zlatni dani.

Moj PC  
7 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Meni je super kak 7-8 intel fanboya, koji godinama nemaju kaj delat na intelovim temama - mrtvo - ovdje komentiraju jedno te isti.

I sad kad je AMD konačno ispred, ili barem stigao Intel i vodi mrtvu trku (u najboljem slučaju po njih) pišu jedno te isto, TU jedan drugome svaki jebeni post, i nekako "uspješno dokazuju" što?

Ja bi vam klub otvorio da mogu. Nešto poput HDZ/SDP klubova gore na Markovom trgu - da imate negdje za dogovarat strategiju kad dođu benchmarci, kako i dalje pravdat da je Intel ipak bolji... u nečemu. Mislim ide vam i ovak dobro, ali argumenata je sve manje, skoro ne bu nijednog. Kraj vas rambox djeluje ko mila maca - skroz realna osoba :)

Dodatno bih preporučio adminima da otvore novu sticky temu "AMD vs Intel" - abecednim redom molim, da se netko ne nađe uvrijeđenim, pa da na ovoj temi možemo zaista raspravljati o AMD-u. Mislim nemam niš protiv usporedbi, ali krenuli ste iz naftalina izvlačiti 2500K kad je Intel najviše dominirao. Kužim, sve iza 7700k je vrlo škakljivo spomenuti, kako cijenom, tako i performansama, još malo pa ćemo se vratiti na C2D i C2Q Q6600 - i onda sam bio na Intelu jer je bio bolesno dobar. Možemo se vratit i na 286, to su isto bili zlatni dani.

ovako nesto?

15 godina
Bila je cpu chat tema nema potrebe je otvarat, sve što te zanima tamo možeš saznati kako su se stvari odvijale.
8 godina
mislioc kaže...
segregator kaže... 

mislioc kaže...
Vidim da su Amd fanbojčeki vidno potreseni činjenicom da su im Ryzeni ipc-om u rangu i5 2500k čak i nešto inferiorniji dotičnom.Nema veze bolje i lagat sam sebe i živjeti u zabludi nego priznat činjenice.Svaka grafička iznad 1050ti s Ryzenom jednostavno nema smisla. Stoga preporučam Ryzena do maximum 1050ti sve preko toga je neiskoristivo.

Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu. 

4 godine
protjeran

HAHAHAH

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...

Ja ne znam koji je vama kuki. Onog proganjaju pali ratnici, tebe Intel fanboyi, pa jer se može u ovoj temi napisat išta protiv Amd-a i potkrijepit činjenicama?

13 godina
Ja totalno kontam dizanje cijene 12 i 16 jezgrenim procovima, ali mi 6 i 8 nikako nema smisla pored trenutne generacije.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Ide u potpis. Zlatna!!

13 godina
GdjeSuBikovi kaže...
mislioc kaže...
segregator kaže... 

mislioc kaže...

Vidim da tvoja igraju. Čitaj sa razumjevanjem pa češ shvatit tko je uopće potegnuo pitanje te i5-ice. Čovijek vadi moje citate pa nešto dokazuje, ja mu pokažem činjenice. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 20:34 (mislioc).
8 godina

Kao prvo ja sam sterilan kao i witcher, a kad mi komp zaigra witchera postaje blago impotentan. 

Koji momak, koji bakrači, izjava ti je za ludnicu, i sigurno ga nisi sa njom otjera.

Nemam ništa protiv fanbojizma dok je u granicama zdravog razuma. 

17 godina
DarthMarkus kaže...
Ja totalno kontam dizanje cijene 12 i 16 jezgrenim procovima, ali mi 6 i 8 nikako nema smisla pored trenutne generacije.

Apsolutno se slažem, kao i večina nas, mislim da smo to apsolvirali i nitko ne kaže da je to dobro.

Ko pametan će napisati da je sretan što AMD diže cijenu?

Dal treba staviti anketu da se dokaže da se svi slažemo da smo nezadovoljni dizanjem cijena novih procesora?

13 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Kao prvo ja sam sterilan kao i witcher, a kad mi komp zaigra witchera postaje blago impotentan. 

Koji momak, koji bakrači, izjava ti je za ludnicu, i sigurno ga nisi sa njom otjera.

Nemam ništa protiv fanbojizma dok je u granicama zdravog razuma. 

Odi na taj post od prije par godina pa vidi o čemu se radi. I ne znam šta je htio uopće dokazat s tim citatom. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:09 (mislioc).
11 godina
DarthMarkus kaže...

Gotovo sigurno su dignute cijene u startu da se rasprodaju stare zalihe, prvenstveno 2xxx serije. Nesto slicno kao sto Nvidija radi. Jednom kad u igri ostanu samo Zen2 i Zen3, potonji bi trebao pojeftiniti, jos kad izadje 5600 bit ce svega. Strpljen spasen.

Ovdje svi skupa puno seruckamo, ali sve prikazano je ustvari i dalje najava. Treba vidjeti neovisne testove, sacekat da se malo stabilizira trziste, da eventualno dodju nonX ryzeni i onda donijet zakljucak.

8 godina

Zanci ja sam narkoman jer živim na određenom geografskom području? Hvala ljepo. 

Dok ti ljudima objašnjavaš činjjenice, ja igram na toj tvojoj činjenici. 

I umjesto da mi daš neki argument, ideš skrenit temu s vrijeđanjem. 

Pala bi ti kruna s glave da kažeš da si pogriješio.

17 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Misli, još misli, ali nije smislio da bi to bila dobra ideja.

Barem je maknuo intel avatar, sad duboko razmišlja.

EDIT: The_Fichek iskreno prežestoko su ušli u ovu prezentaciju da bi bili daleko ispod Intela. Ja očekujem SVE naslove gdje imaju +1 - +3 % da će na 3rd party reviewima gubiti ili biti tu negdje. Očekujem da će battlefield 5 unutar 7-10% i svim slučajevima na 1080p,očekujem da tamo gdje su pisali oko +20% da je realnost oko +15% .

Ono pak što to govori da su apsolutno slični, tu negdje, mrtva utrka, i da svi ovi Intelaši ovdje, koji inače igraju na 1440p i 4K, ovisno o temi i potrebi apsolutno im je presudno i biti kompetitivan na 1080p , ali da razliku neće naći niti prednost Intelu. Doduše.. od 2-3 apsolutno očekujem jedan "AAA-HAAAAA!!!!!" kad vide +3% Intelu gdje su na prezentaciji pisali +1% ili +2% AMD-u , kao da je to apsolutni dokaze ičega.

Ako se to ne desi, onda ćemo slušat rasprave kakvi su Inteli kad se OC-aju i koliko AMD lošiji OC potencijal ima.

Onda će AMD srušit cijene, pa će najbitnija i dalje bit igra gdje na 1080p low res Intel ima 10 fps prednosti, jer svi su profesionalno igrači fps igara... osim ako će AMd pobjeđivati, onda će se srat i dalje kak sad AMD fanboyi to čupaju ko argument, a nebitno je.

Onda će doć PS5 pa ćemo krenut raspravljat kak dobro zgleda Demon's Souls u 4k tamo. CyberPunk će bit malo u sjeni ovih rasprava jer do njega vjerojatno ni Big Navi ni RTX nVidie neće biti dostupne.

Zatim dolazi Božić, vjerojatno i Big Navi i RTX 3080 20GB, onda ćemo, ovisno o događajima u međuvremenu raspravljati ili kako AMD bottlenecka na 4K (Intel je ipak 2-3% jači) ili kako je nebitno jer su unutar 1% na 4k ili 5% na 1440p (što je istina od 3000 serije , al sada Intel gubi).

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:07 (Rhodin).
13 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Navedi na kojoj činjenici ti igraš?

Šta da ja sad odem unazad par godina tražit postove po forumu pa izvlačit nebuloze?

Ovo za grafičku je moj sarkazam, ali za IPC stoji kao što i sam vidiš. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:17 (mislioc).
8 godina

Činjenica mi je pod moj komp. na njemu igram igrice. Ali mi nisi pogleda profil?

A činjenica je da mi nije teško postić 60 sličica, ali, ovisno o igri, nekad se mom kompu štuca. 

Uglavnom igram starije igre, pa mi još nije velika smetnja.

S onim lošim ryzenom bih isto tako došao do 60 sličica, ali mome kompu se ne bi štucalo bez obzira na igru.

12 godina
Rhodin kaže...
GdjeSuBikovi kaže...

Misli, još misli, ali nije smislio da bi to bila dobra ideja.

Barem je maknuo intel avatar, sad duboko razmišlja.

EDIT: The_Fichek iskreno prežestoko su ušli u ovu prezentaciju da bi bili daleko ispod Intela. Ja očekujem SVE naslove gdje imaju +1 - +3 % da će na 3rd party reviewima gubiti ili biti tu negdje. Očekujem da će battlefield 5 unutar 7-10% i svim slučajevima na 1080p,očekujem da tamo gdje su pisali oko +20% da je realnost oko +15% .

Ono pak što to govori da su apsolutno slični, tu negdje, mrtva utrka, i da svi ovi Intelaši ovdje, koji inače igraju na 1440p i 4K, ovisno o temi i potrebi apsolutno im je presudno i biti kompetitivan na 1080p , ali da razliku neće naći niti prednost Intelu. Doduše.. od 2-3 apsolutno očekujem jedan "AAA-HAAAAA!!!!!" kad vide +3% Intelu gdje su na prezentaciji pisali +1% ili +2% AMD-u , kao da je to apsolutni dokaze ičega.

Ako se to ne desi, onda ćemo slušat rasprave kakvi su Inteli kad se OC-aju i koliko AMD lošiji OC potencijal ima.

Onda će AMD srušit cijene, pa će najbitnija i dalje bit igra gdje na 1080p low res Intel ima 10 fps prednosti, jer svi su profesionalno igrači fps igara... osim ako će AMd pobjeđivati, onda će se srat i dalje kak sad AMD fanboyi to čupaju ko argument, a nebitno je.

Onda će doć PS5 pa ćemo krenut raspravljat kak dobro zgleda Demon's Souls u 4k tamo. CyberPunk će bit malo u sjeni ovih rasprava jer do njega vjerojatno ni Big Navi ni RTX nVidie neće biti dostupne.

Zatim dolazi Božić, vjerojatno i Big Navi i RTX 3080 20GB, onda ćemo, ovisno o događajima u međuvremenu raspravljati ili kako AMD bottlenecka na 4K (Intel je ipak 2-3% jači) ili kako je nebitno jer su unutar 1% na 4k ili 5% na 1440p (što je istina od 3000 serije , al sada Intel gubi).

Po testovima sa neta (tipa sa jarrodovog kanala) je 3950x prosjecno losiji za 9 fpsa u bf5 na 1080p, tako da sigurno nece biti 7-10% slabiji. Znaci nadodas manje CCXa, veci IPC i eto te ispred toga. A prosjecno u 16 igara je bio sporiji za 8.69% na 1080p. Po ovome sta si ti rekao, znacilo bi da ce 5900X biti LOSIJI od 3950x. Ne moras se sad vadit da je ovo 3950X jer razlike izmedju 3700x/3900x/3950x u gamingu nema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:24 (hahhaajaads).
11 godina

Rhodin

Mrtva utrka je isto win za AMD s obzirom na puno bolji perf/W. Treba sacekati GN rezultate jer kod njega znas da ce testirat naklokani Intel. Meni osobno je prezentacija izgledala oke, ne znam tko bi drugi stavio TIE u nekom testu ili da su bolji par % u necemu. Takvo sto izgleda dosta legit, iako su postavke upitne.

13 godina
Ako igra ne traži više od 4 jezgre taj Ryzen je slabiji od tvog procesora.
Sad ne znam šta igraš pa ne mogu tvrdit dalje.
I uopće nije sporno da je ryzen 1600 bolji za igre koje traže više jezgri u odnosu na i5 4570k ali Ryzen je izašao 2017, a tvoj 2013 i još uvijek je bio jači per core od Ryzena.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:36 (mislioc).

2 1 hvala 0
17 godina
GdjeSuBikovi kaže...

Pa kud baš na dicu udaraš, ali da za gejming danas je 4/4 CPU šaka jada ili vrlo šepavo.

I da zakaj je Ryzen 5000 znatno skuplji, vrlo jednostavno zato jer treba prodat Zen 2/3000 procove.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:28 (rambox).
6 godina
protjeran

Ostaje pitanje šta će Intel napravit van monolitnog dizajna kojem dolazi polako kraj, ne samo u CPU segmentu, nego bi već sljedeće GPU generacije trebale koristiti neku vrstu MCM dizajna. AMD je svoj MCM dizajn usavršio i ispraksao se, dok intel tek treba to ponuditi za desktop tržište. Rocket Lake će navodno biti ograničen na 8 jezgri što je apsurd u 2020/2021 godini, a uz taj stari node potrošnja će idi do bolesnih razina. Alder Lake će nuditi neki hibridni dizajn big/little jezgri, no pitanje je kako će se igre ponašati na nečemu takvom, jedno su mobilne igre, a drugo punokrvne desktop igre.

0 0 hvala 0
8 godina
mislioc kaže...
Ako igra ne traži više od 4 jezgre taj Ryzen je slabiji od tvog procesora.
Sad ne znam šta igraš pa ne mogu tvrdit dalje.
I uopće nije sporno da je ryzen 1600 bolji za igre koje traže više jezgri u odnosu na i5 4570k ali Ryzen je izašao 2017, a tvoj 2013 i još uvijek je bio jači per core od Ryzena.

Ovako, imam 4/8 xeona u ormaru kupi prašinu, ali mi ga je lino stavit. 

Uzea sam xeona, jer mi je bilo bogohulno platit stari i7 više od ryzena.

Znači ovom izjavom si napokon priznao da i5 4 jezgre sa boljim IPC-om,s  većim taktom, s RGB-om .... nema šta tražit pored sporog ryzena na 60 hz.

U postu na koji sam ja reagirao insinuirao si nešto drugo. 

Bio je dug i naporan put, ali napokon smo došli kraju. 

Neću uopće otvarat pandorinu kutiju sa 4/8 i7/ryzen. Tu se samo slažem da se ne slažemo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2020 21:49 (GdjeSuBikovi).
8 godina
protjeran
mislioc kaže...
segregator kaže... 

mislioc kaže...

bilo bi kul naći usporedbu od tog doba amd vs intel, koliko rastu performanse sa svakom novom generacijom i koliko košta upgrade na iduću generaciju 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice