Čovjek vjerojatno slučajno dobio XT verziju...
Nebi bilo ni čudno, nekad je AMD dijelo 8/16 procesore pod 6/12.
Čovjek vjerojatno slučajno dobio XT verziju...
Nebi bilo ni čudno, nekad je AMD dijelo 8/16 procesore pod 6/12.
Sa 4.2 all core na 4.7. 3600 xt, savršena nadogradnja za gamera na AM4.
Ako je tko u potrazi, moze se 3900x za nekih 3300kn dobit preko
Amazon de. Iz prve ruke mogu potvrdit da je sve legit :)
Pa nista cudno!! U MF-u vec mjesecima mozes dobiti 3900x za manje od 3200 kuna ili 419 eurica
Noviji bachevi R5 3600 4.7GHz https://valid.x86.fr/b8mgd8 , 4.75GHz https://valid.x86.fr/zqxvdh
Gdje ima tih 3600XT za cijenu 3600? Dajem 1600kn za jednog.
Nema ih jos nigdje koliko vidim, to su mozda vani par komada za testere
Pozdrav,
Napravio sam upgrade sa 16 na 32GB RAM. Prethodni 16GB moduli su bili Hynix CJR i radili su odlicno, a sada su me zapali neki low binned Samsung B-die. Memorija je Ripjaws V 3200MHz C16 u oba slucaja.
Hynix CJR se clockao jako dobro i sa latencijama sam mogao manipulisati i raditi sve sto sam pozelio. Samsung je jako los. Druga prica je skroz i jedan dio me buni pa zelim pitati vas da li imate slicnih iskustava.
Dakle ako loadam XMP, frekvencija se automatski postavi na 3200MHz uz auto timinge 16-18-18-18-38. Medjutim, ako manualno unesem primary timinge 16-18-18-18-38, pc postane nestabilan iako su timinzi u oba slucaja identicni. Takvih problema nisam imao sa prethodnom Hynix CJR memorijom. Sta mislite da je u pitanju?
Noviji bachevi R5 3600 4.7GHz https://valid.x86.fr/b8mgd8 , 4.75GHz https://valid.x86.fr/zqxvdh
Prica se vec jedno vrijeme da je sada TSMC 7nm na oko 90-95% yielda, sto znaci da AMD nemora vise "best of the best" cuvati za TR ili EPYC
Evo 3600 kupljen prije 10tak dana za bratov upgrade ali buduci da on se nekonta u OC sebi sam uzeo taj a njemu dao svoj 3600 koji je mogao slapmavih 4.2 all core sa 1.31-1.32V
Ima jos ljudi po netu sto su pisali o ovome fenomenu.
Ide ovaj i do 4.6 1.35v u cinebenchu i igrama ali pada mi na prime-u tako da ovako je isto vec oke.
Prica se vec jedno vrijeme da je sada TSMC 7nm na oko 90-95% yielda, sto znaci da AMD nemora vise "best of the best" cuvati za TR ili EPYC
Evo 3600 kupljen prije 10tak dana za bratov upgrade ali buduci da on se nekonta u OC sebi sam uzeo taj a njemu dao svoj 3600 koji je mogao slapmavih 4.2 all core sa 1.31-1.32V
Ide ovaj i do 4.6 1.35v u cinebenchu i igrama ali pada mi na prime-u tako da ovako je isto vec oke.
Ja sam dobio valjda najgori 3700x lol. Max all core na 1.325 4.2, a If na 1800. Može bez beda na 1900, ali memorija ne prolazi test stabilnosti.
Nikad nisam imao sreće sa lutrijom, osim sa phenom x2 koji se otključavao u x4 potpuno stabilno i još klokao preko 4ghz i tako radio godinama i još uvijek radi lol.
Ja sam dobio valjda najgori 3700x lol. Max all core na 1.325 4.2, a If na 1800. Može bez beda na 1900, ali memorija ne prolazi test stabilnosti.
Nikad nisam imao sreće sa lutrijom, osim sa phenom x2 koji se otključavao u x4 potpuno stabilno i još klokao preko 4ghz i tako radio godinama i još uvijek radi lol.
Kazem ovo se tice za procesore kupljene negdje u proljece 2020, jer navodno ima dosta slucajeva gdje ovo podrvdjuju i u ovom vide-u na 9:10 spominje to.
A nista cudno za AMD, i 1600 je dao novi proces, i 1200 isto tako, i sada su i od strane TSMC-a prije nekoiko tjedana proglaseni najboljim partnerom i da ce im dati njihov napredniji 7NM node... sada AMD potajno to lupa na svaki noviji tiskani 3000 cip vjerojatno od 4tog,5tog mjeseca ove godine, a ovaj refresh sto dolazi je samo malo pored da se pokupi lova jos, ali opet kad gledas tvornicki ce boostati vise sto naprimjer nije slucaj u ovom r5 3600, i memoriju jednostavno nemogu vise od 3600 na 1:1 sa IF.
Da ja sam svoj nedavno kupio, prije par tjedana. Koliko vidim po redditu ima svega, od 4.2 do 4.5 čak i na vrlo niskom naponu.
Kazem ovo se tice za procesore kupljene negdje u proljece 2020, jer navodno ima dosta slucajeva gdje ovo podrvdjuju i u ovom vide-u na 9:10 spominje to.
A nista cudno za AMD, i 1600 je dao novi proces, i 1200 isto tako, i sada su i od strane TSMC-a prije nekoiko tjedana proglaseni najboljim partnerom i da ce im dati njihov napredniji 7NM node... sada AMD potajno to lupa na svaki noviji tiskani 3000 cip vjerojatno od 4tog,5tog mjeseca ove godine, a ovaj refresh sto dolazi je samo malo pored da se pokupi lova jos, ali opet kad gledas tvornicki ce boostati vise sto naprimjer nije slucaj u ovom r5 3600, i memoriju jednostavno nemogu vise od 3600 na 1:1 sa IF.
Budimo realni, kome od nas treba memorija veca od 3600 1:1 IF?? Ali kad smo vec kod toga, pricalo se da ce 3600XT moci ici 4000 1:1 IF. Hoce li biti ili ne istina, cemo vidjeti.
Nego, mene zanima je li itko ovdje uspio pobrat Ryzen 3600 iz Linksa kada je bio 1000kn i do kolko Ghz ide? :)
Javi na kolko Ghz ce ici kad slozis :D Cisto da bude indikator neki hehe.
Da, dok su bili kraljevi bencheva onda su to potencirali, sad je to bezveze.
I što je najgore, to im nikako ne ide u korist, jer je amd bolji izbor i dalje, bolja platforma, cijena, efikasnost, i puno bolja firma.
I što je najgore, to im nikako ne ide u korist, jer je amd bolji izbor i dalje, bolja platforma, cijena, efikasnost, i puno bolja firma.
AMD nije bolja platforma previše je mušičav a što se tiče cijene tu su daleko bolji od Intela.
Koja je firma bolja stvar je za diskusiju jer Intel je daleko veći i poslovno rašireniji i s poslovne strane mislim da je daleko ispred AMD-a.
Amd moda se nosi danas.Tko je bolji boli nas racku.
Kod nas su sve prebacili na AMD i nisam cuo da se ljudi iz tehnike zale kao ni radnici. Samo znam da puno bolje radi PC sa sest jezgri naspram prije na cetiri od 7700k.
Kod nas su sve prebacili na AMD i nisam cuo da se ljudi iz tehnike zale kao ni radnici. Samo znam da puno bolje radi PC sa sest jezgri naspram prije na cetiri od 7700k.
Ma to si ti krivo nesto cuo, pa vidis da netko na svakom uglu ima problem, istina da je u 98% slucajeva kriv korisnik ali ipak je amd kriv za to...
To je zato jer nisu dirali xmp ili im je memorija na qvl-u
Ljudi imam ponudu da uzmem polovno pa sta mislite?
Ryzen 3600
Corsair DDR4 3200mhz
MSI x570A-pro
Za nekih 720KM ili to je oko 2600 Kn
Jel vrijedi to sta ili da i dalje ganjam ovo sto ste mi rekli, malo tesko nać plocu, tek dolazi početkom sledeže sedmice pa eto ovo ispade...pa sad??
Po meni uzimaj, dobra ponuda, pogotovo za BIH
Po meni dobra ponuda, skuplje sam platio b450 , 3600 i 16GB 3200 cl16
Nista nije dirano, to su workstation masine, ram je na 3000 mhz.
Ajd super, drago mi je što smo doživjeli da ljudi stavljaju amd u workstatione.
Ljudi imam ponudu da uzmem polovno pa sta mislite?
Ryzen 3600
Corsair DDR4 3200mhz
MSI x570A-pro
Za nekih 720KM ili to je oko 2600 Kn
Jel vrijedi to sta ili da i dalje ganjam ovo sto ste mi rekli, malo tesko nać plocu, tek dolazi početkom sledeže sedmice pa eto ovo ispade...pa sad??
Koliko rama 16GB ili 8GB jer je 690KM isti taj setup sa 8GB, ako je sa 16GB onda uzimaj.
Ajd super, drago mi je što smo doživjeli da ljudi stavljaju amd u workstatione.
Stvarno ne kužim čemu ćuđenje, stavljaju se otkad su izašli prvi ryzeni.