AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.757.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
mislioc kaže...
Kak da ne na Ryzena od 5000kn će stavit X370 umjesto novog X570. Za takve grdosije se kupuju ploče od 3000kn+.

Pa zašto ne kad ta ploča ide u rang sa pločama od preko 3000 kn.

The_Fichek kaže...

Nikada u životu nisam imao polovnu komponentu u glavom računalu, polovno često imam sastrane za testiranje ako imam na stolu neispravan PC.

Iako kad pogledaš koliko se gubi na novom, pametije bi bilo uzimati polovno i slabo korišteno, od Augija recimo.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 14:30 (Valentin17).
11 godina
mislioc kaže...
Kak da ne na Ryzena od 5000kn će stavit X370 umjesto novog X570. Za takve grdosije se kupuju ploče od 3000kn+.

Čari AMD-a :)

11 godina
neaktivan
dery kaže...

Baldrick76, ja sam imao problema sa intelom dok sa ovim rizenom nikad i šta mi je raditi za buduće da li da uzmem amd ili intel. Sad si me uvalio u govna eto mrzim te.

sarkazam? svejedno, dati ću ti odgovor. u budućnosti ćeš uzeti ono za što imaš novaca, što odgovara tvojim potrebama i što ti je dostupno. kompjutorski bogovi dali da ponuda bude što raznolikija i povoljnija za tvoj džep. vjerojatno ćeš u obzir uzeti probleme koje si imao s intelima i na tome ćeš temeljiti svoju odluku.

Makar, ti si mi kao neki outlier, iznimka koja potvrđuje pravilo. jer kažem, iz osobnog iskustva ne znam nikoga tko je imao hassla s intelom (sigurno ih ima), dok sam se o amdu narazgovarao. a opet mrzim biti zaključan u neko uvjerenje i monolitnu stvarnost, tako da ostavljam mogućnost da na nekoj stvarno masovnoj skali možda sam u krivu, i moja iskustva nisu objektivno mjerilo pa nije točno to da je intel hassle free a amd nije.

13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 18:50 (mislioc).

0 2 hvala 0
16 godina

Jbt intel malom misliocu nikad do sad nije prodao muda pod bubrege.....

Iz protesta uzimam i3 umjesto ryzena..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Stalno nalazi greške u riži te nam se jada, nikako sam sebe da uvjeri kako riza ne valja. Evo mi šta imamo poručujemo mu da su nam prodali muda i uvalili ga do balčaka. Ne daj se da ti ga uvale mislioče -last man standing.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 18:51 (dery).
13 godina
dery kaže...

Stalno nalazi greške u riži te nam se jada, nikako sam sebe da uvjeri kako riza ne valja. Evo mi šta imamo poručujemo mu da su nam prodali muda i uvalili ga do balčaka. Ne daj se da ti ga uvale mislioče -last man standing.

Nije to muzika za uši fanboya, ali šta ćeš šuti i trpi.

12 godina

Editirao post dok moderatori nisu vidli sta je napisao, uff 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Disco zadnje nade poilaže u novi bios, restarta mu se komp dok surfa.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3326734#post3326734

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
XXX kaže...

Jako interesantna kombinacija matične ploče, procesora i memorije, o ovakvim stvarima ja govorim kad kažem da je AMD problematičan.

Nije nemoguće da čovjeku ili djetetu problem upravo predstavlja zastarjeli X370 čipset i NVME SSD, ne bi me uopće čudilo da je do toga.

Iako vidim da ima tu i dosta kemijanja što vjerojatno i prestavlja najveći problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 19:18 (Valentin17).
13 godina
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Jako interesantna kombinacija matične ploče, procesora i memorije, o ovakvim stvarima ja govorim kad kažem da je AMD problematičan.

Nije nemoguće da čovjeku ili djetetu problem upravo predstavlja zastarjeli X370 čipset i NVME SSD, ne bi me uopće čudilo da je do toga.

Sam si je kriv što nije uzeo X570 onu gigu recimo za 1650kn. Ovako je uzeo C6H za 1300kn ako je uzimao kod nas i sad mu je kompjuter naravno popijo živaca radi 300kn. Njemu je najbolje da vrati tu C6H i uzme gigu i riješio je problem, upali PBO i stavi rame na XMP.

12 godina

To sto jedan lik ima problem sa plocom odma svi imaju ? To je vasa logika ? Ima isto na redditu likova koji su prvi dan stavili novi ryzen na tu plocu i nemaju problema.

Moj PC  
4 1 hvala 1
11 godina
XXX kaže...

Disco zadnje nade poilaže u novi bios, restarta mu se komp dok surfa.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3326734#post3326734

1) neka pokusa stavit SoC VCC na 1.1V ili 1.15V

2) probat stavit DOCP enabled, iako to ima vise veze s memorijom

3) neka pokusa skinut chipset driver od AMD-a, iako sumnjam da je do toga

4) M.2 NVMe bi trebao staviti u donji slot, ako vec nije, a ne iznad grafe jer taj slot ima direktnu komunikaciju s CPU-om na CH6

5) moze slobodno napravit account ovdje, ako vec nije..

Neki izvori:

https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-4185.html

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?101950-Crosshair-VII-M-2-drives-steal-PCIE-bandwidth

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2019/07/30/community-update-5-let-s-talk-clocks-voltages-and-destiny-2

Link na nesluzbeni 7304 BIOS kome treba za CH6:

https://www.dropbox.com/s/f5llvy419j11qpt/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO-WIFI-AC-ASUS-7303.rar?dl=0

8 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Iako vidim da ima tu i dosta kemijanja što vjerojatno i prestavlja najveći problem.

ljudi su u kujcu a najviše ih je kad se svi sjate oko najnovijih komponenti koje svi moraju odmah imati, pa se ne rasporede tjekom cijele godine nego svi odmah nagrnu, što je s tisućama onih koji se ne javljaju? ništa, sve im radi... btw. on radi stress testove umjesto jednostavnog windows memory diagnostica, upravo random rušenje kod nezahtjevnih ili nikakvih zadataka je najbolji pokazatelj sjebane memorije... još kad bi znao upaliti plavi ekran ili ne daj bože pročitati .dmp gdje bi mu bio kraj

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 19:48 (Louis Pluto).
11 godina
mislioc kaže...

Sam si je kriv što nije uzeo X570 onu gigu recimo za 1650kn. Ovako je uzeo C6H za 1300kn ako je uzimao kod nas i sad mu je kompjuter naravno popijo živaca radi 300kn. Njemu je najbolje da vrati tu C6H i uzme gigu i riješio je problem, upali PBO i stavi rame na XMP.

CH6 kad je dosla u HR je kostala 1120kn, s onim popustom za forumase i manje. U Njemackoj kosta 900kn, s dostavom ~1000kn. Nagadjas i pogadjas, klasicni mislioc. Zasto bas Gigu uostalom? Prije stranicu ti se svidjela X570 MSI Gaming Plus. 

Mislim da smo svi ustanovili da X370 nije plug and play, sto je ocito. Tko hoce plug and play i Ryzena nek si kupi X570 ili Msi B450 Max.

16 godina
hahhaajaads kaže...

To sto jedan lik ima problem sa plocom odma svi imaju ? To je vasa logika ? Ima isto na redditu likova koji su prvi dan stavili novi ryzen na tu plocu i nemaju problema.

Mislim da ste oboje u pravu (Mislioc i ti).

Postoje ljudi koji vole prckati po kompu i njima se isplati uzeti starija generacija maticnih pa mogu isprobavati razne verzije biosa tj. mogu pronaci onu sa kojom ce sve stimati.

Ali postoje ljudi koji vole plug&play i ne zele prckati ama bas nista, za njih je preporuka da kupe X570 ili MAX verzije jer je manja sansa za probleme....ako su uzeli stariju generaciju ploca i krenu problemi oni ce biti glasniji od vecine zadovoljnih korisnika.

13 godina
The_Fichek kaže...

CH6 kad je dosla u HR je kostala 1120kn, s onim popustom za forumase i manje. U Njemackoj kosta 900kn, s dostavom ~1000kn. Nagadjas i pogadjas, klasicni mislioc. Zasto bas Gigu uostalom? Prije stranicu ti se svidjela X570 MSI Gaming Plus. 

Mislim da smo svi ustanovili da X370 nije plug and play, sto je ocito. Tko hoce plug and play i Ryzena nek si kupi X570 ili Msi B450 Max.

https://www.nabava.net/maticne-ploce/asus-crosshair-vi-hero-socket-am4-amd-x370-maticna-ploca-cijena-39115431 1250kn točnije. Dakle govorimo o trenutnoj cijeni koliko je bila ne znam, ali vidim da je trenutno 1250kn. Dakle ne nagađamo nego pratimo trenutne cijene.

14 godina
mislioc kaže...

Sam si je kriv što nije uzeo X570 onu gigu recimo za 1650kn.

Moguće i to, tvoja opcije svakako je idealna i svakako preporučljiva za 90% ljudi koji kupuju te procesore, ali za nekoga tko sudjeluje na jednom informatičkom forumu

nije loše uzeti kud i kamo opremljeniju ploču i ovako uz pomoć ostalih forumaša se zabavljati i isprobavati, bude proradilo, pitanje je vremena, ima ljudi koji vole ovako isprobavati,

meni osobno ovako nešto ne treba ako nekom nadograđujem računalo, meni i osobi kojoj ide nadogradnja je cilj da čim prije dobije računalo koje radi bez greške svaki put, 

za tako nešto bih svakako gledao X570 MSI Gaming Edge ili Gigabyte Elite, da uzimam sebi, uzeo bih ASUS X570 Hero svaki put.

Taj lik puno previše kemija sa nekim "ludim" BIOS verzijama i onda se čudi kad ne radi, po meni nije kriva ploča, nego osoba.

12 godina

A tko tek kupuje cijeli komp tak mu je svejedno dal je obicna, max ili x570, ducan odradi bios update i ti mozes ili sam slagat ili ti ducan sve slozi.. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Valentin17 kaže...
mislioc kaže...

Sam si je kriv što nije uzeo X570 onu gigu recimo za 1650kn.

Moguće i to, tvoja opcije svakako je idealna i svakako preporučljiva za 90% ljudi koji kupuju te procesore, ali za nekoga tko sudjeluje na jednom informatičkom forumu

nije loše uzeti kud i kamo opremljeniju ploču i ovako uz pomoć ostalih forumaša se zabavljati i isprobavati, bude proradilo, pitanje je vremena, ima ljudi koji vole ovako isprobavati,

meni osobno ovako nešto ne treba ako nekom nadograđujem računalo, meni i osobi kojoj ide nadogradnja je cilj da čim prije dobije računalo koje radi bez greške svaki put, 

za tako nešto bih svakako gledao X570 MSI Gaming Edge ili Gigabyte Elite, da uzimam sebi, uzeo bih ASUS X570 Hero svaki put.

Taj lik puno previše kemija sa nekim "ludim" BIOS verzijama i onda se čudi kad ne radi, po meni nije kriva ploča, nego osoba.

Pa eto čak mu i The_Fichel preporuča: Link na nesluzbeni 7304 BIOS kome treba za CH6.

14 godina
mislioc kaže...

Pa eto čak mu i The_Fichel preporuča: Link na nesluzbeni 7304 BIOS kome treba za CH6.

To je još nova platforma, ljudi i djeca očekuju da sve odmah radi bez greške, onaj lik je valjda pola toga izmijenjao i sad se čudi kaj mu ne radi,

ja osobno niti u ludilu nisam za takva kemijanja i neke "neslužbene" verzije BIOSa, da imam tu ploču osobno bih stavio zadnji dostupan službeni BIOS

i čekao da ASUS odradi svoj posao i pokrpa ono što se pokrpati mora, do tada bih vozio se na stocku, bez i jedne promjene.

15 godina

Nije "disco" sa pc eksperta baš takav noob.

Radi se e nezrelom neslužbenom BIOSu i potrefio ga je loš procesor.

Cijela platforma je još nezrela, pogotovo na starijim čipsetima.

Jedno mi se od svega ne sviđa, a to su temperature na novim Ryzenima.

Sjeća li se netko Prescotta?  

16 godina

Xxx vidim da pratiš pc expert.. Jesi probao tamo 47 puta postat onaj graf i prodat "predinfarktno stanje" foru? Izletio bi prije nego kažeš "mislioc".. 

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
red_bull kaže...

Xxx vidim da pratiš pc expert.. Jesi probao tamo 47 puta postat onaj graf i prodat "predinfarktno stanje" foru? Izletio bi prije nego kažeš "mislioc"..

Realno tamo kako npr. ja ili ti ili 90% ljudi ovdje ne bi dugo opstali.

17 godina
odjavljen
red_bull kaže...

Jesam, i imao sam također polemiku također sam zatražio od administracije ban te su isto i napravili jer rade svoj posao. Imam godišnji od dva mjeseca na vlastit zahtjev, napominjem ne po kazni, tamo sam puno duže nego ovdje od 2007., cijenim njihovu tržnicu, za drugo lako.

Ovdje sam tražio ne ban, nego brisanje profila, ali i dalje čekam isto preko tri mjeseca. Zatražio sam to prema adminu privatnom porukom ali i javno nekoliko puta. Kao što vidiš ne ustručavam se piati 

ono što mislim, ne trolam. Ako me konačno ovdje pobrišu napraviti će mi uslugu.

Ali ti i dalje po starome, jedino te zanimaju tračevi, i jedino imaš takve komentare. To kaj ljudi imaju stvarne probleme sa biosima bi po tebi trebalo sakrivati pod tepih, pa nek se netko slabije vičan pati.

To je valjda u redu, moralno i ispravno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2019 10:54 (XXX).
15 godina
Eh nema više..nestalo već akcije..
15 godina

Dok sam se registrirao prošla je akcija 

Update: Ugrabio sam je samo tako za 117 eura s dostavom. Iskoristio sam 5 eura kupon za popust (prijava na news letter).

U 13 sati se pojavila akcija opet 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2019 13:08 (El Coyote).
13 godina
red_bull kaže...

Kakav PC Ekspert pa zna se da je Bug broj jedan u ovom dijelu Europe.

Trebaš hardware ili software kupiš Bug sve je detaljno analizirano, istestirano i ovo kaj oni stave palac gore i preporuče znaš da je best buy.

Prođe njima hrpa hardwarea kroz redakciju ali rijetko je to da dobije Bug preporuku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2019 11:31 (mislioc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice