AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Louis Pluto kaže...
The_Fichek kaže...

Baldrick76

Nemam pojma kaj tebe muci sa FX 8320, to radi stock ili OC, koje su temperature, napon? Imas problema jednom mjesecno sa FX-om od 2013.? Ako si otpocetka imao problema jesi li ikad reklamirao proc? Ovo da ti crkne LAN ili zvuk definitivno zvuci kao problem s maticnom. Restart i smrzavanje zvuci kao problem s windowsima/softverom.

to mi je najbolje, dođe i napiše ima problema, od 2013 svakih mjesec dana ima problema, 6 godina... i kaže komjuterski duhovi... pa sunce ti isusovo, i što to govori o juzeru? da mu se dovoljno jebe da ne pogleda u čemu je problem ali nedovoljno da ne napiše kilo sranja na forumu koja najviše govore o njemu... da kupi najbolji muški superkompjuter dešavat će mu se isto jer je...... zamislio da su procesori spolna duhovna bića... da je kojim slučajem na intelu nasrao virus, kakvo softversko sranje ili što ga već muči na tom pcu, sada bi kupovao moćno čedo Lise Su, toliko o odabiru platforme napamet...

piknul sam u osinjak izgleda. kad čitam ovaj forum imam osjećaj da se dopisuju torcidaši i bad blue boysi. AMD živi vječno!ja sam vam samo dao osobno generalno iskustvo i subjektivan dojam koji sam stekao koristeći te procesore godinama, otkrivajući im dušu i spol   na javnom forumu namjenjenom diskusiji o hardwareu, a ako to nekome nepaše može slobodno staviti prste u uši i derati se iz petnih žila da je amd savršen i najbolji a intel smeće. i djeco draga nemorate se opterećivati zašto su se događali ti problemi i omalovažavajući pametovati kako je to zbog virusa, softverskog sranja ili što već, jer nije zbog toga, isto tako je je i harwdware testiran i na kraju potpuno ispravan.  moj odgovor zašto se ti problemčići događaju je zato što je to AMD. usput, ne vidim zašto ovaj proc ne bi durao još bar 10 godina, ali došlo je vrijeme za upgrade i to definitvno neće biti oni. novi procovi su svakako dovoljno dobri i dovoljno močni za sve što korisniku treba, ali meni eto dvadesetogodišnje iskustvo s amd procesorima govori da su puno  skloniji sitnim nestabilnostima. intel sada ima svoje ozbiljne probleme, ali ja kao korisnik njihovih procesora nikad nisam imao tih sitnih hasselova s njima, a bogme nijednog prijatelja, poznanika, ni poslovnog kolegu koji je na intelu a ovi zadnji su do reda svi, ne znam da je došao i rekao kako mu restarta komp jer memorija nije podržana, jer mars nije u devetoj kući iza mjeseca ili nešto treće. koštaju previše ali daju to što daju. dao bog da se razvije što više konkurentih proceva, da qualcom uleti u desktop igru, ili netko drugi, neka amd stvarno uzme ogroman komad tržišta intelu, jer to vodi ka poboljšanju kvalitete i povećanju ponude i smanjenju cijena. a onda ovdje možemo pričati o iskustvima.

i kolektivno preći na ice lake 10 nm desktop intele kad konačno izađu i razbiju ryzenima pice.

ma samo se malo šalim . .. ili ipak...

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Brijem da je lik clockao taj FX 8320 do ibera, da mu se kuha u nekoj kantici od kućišta i da nema SSD za tih 15 tabova u Chromeu, al oke.

On-off topic, zamislite da vam Intel stavi akciju na high-end matičnu, makar staru 2-3 generacije. Koji bi ti šok bio.. dok se high-end X370 nađu za sitniš:

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5407550_-rog-crosshair-vi-hero-asus.html

https://www.futura-it.hr/search.asp?upit=CROSSHAIR%20VI%20HERO

E da, još jedna fora. Zamislite da vam Intel dozvoli da možete imati stock clock memorije na jeftinoj ploči. Npr. kupiš 3000 ili 3200Mhz memoriju, a ti dođeš na ovu temu i sav sretan kupiš i5-9400F da bi na best buy B360 matičnoj mogao imati max. 2666Mhz memoriju :(

Intel je možda bolji kad se gleda najskuplji proizvod, ali su židovi za naplaćivanje svakog megaherza i featurea, samim time nikad neće biti best buy kao AMD.

brij noge a ne po forumima. kučište je fractal ogromni tower, proluftani. klokan je na skromnih 4,1 trenutno i hladan ko island u 12 mjesecu, a za 15 tabova u chromu sam pričao da mali ryzen 220g nije u stanju izdržati, te da je fx dapače puno bolji kod toga, valjda zbog više jezgri. a fanboyisam u ovom threadu postaje pomalo otužan.

11 godina

Sretno s kupovinom Intela. Kako si samo izdrzao od 2013. do danas na AMDu meni nije jasno.

Baldrick76 kaže...

moj odgovor zašto se ti problemčići događaju je zato što je to AMD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 2:01 (The_Fichek).
8 godina
neaktivan
Baldrick76 kaže...
ma samo se malo šalim . .. ili ipak...

nezadovoljan sam odgovorom... inače za svaku ploču postoji popis podržane memorije a devetu kuću, zato što je to AMD, duhove i žensko-muške karakteristike procesora raspravi s vidovitom dalijom sa lokalne tv kuće, takvo što napisati na informatičkom forumu uz toliko iskustva koje tvrdiš da imaš je sramota, imo

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
14 godina
The_Fichek kaže... 

On-off topic, zamislite da vam Intel stavi akciju na high-end matičnu, makar staru 2-3 generacije. Koji bi ti šok bio.. 

Osobno ako bih već davao te novce sigurno ne bih išao na ploču tri generacije staru, pa makar bila i high end, a siguran sam da tebi

ne treba taj bijesan VRM za Ryzen 3600 ili 3700x koji budeš uzeo, pametnija opcija je MSI B450 Tomahawk pa makar i posuđivao

procesor prve ili druge generacije, nego ploča koja ima SAMO 2 godine garancije (nije nemoguće da je neki reparirani model),

FuturaIT je ovo vjerojatno uzela od UziShopa koji navodi na stanju čak 200 komada, malo čudno s obzirom da je to prva generacija,

a ako se već daju toliki novci, onda bolje uzeti ono što bi trebalo biti najbolje, a to je X570 ploča, KLIK, duža garancija, nove mogućnosti,

vjerojatno i duža podrška za nove procesore, iako bih ja uzeo ovo, KLIK.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

A ja opet ne bi ništa od toga uzimao jer pre brzo zastarjeva, PCIe 6.0 je najavljen i AM5 socket/DDR5 za Q4 2020. Ovo je trenutno ko grafičke kartice prije pet godina, zatarjeva brzo da bi se ulagalo puno.

Kupiš nižu srednju kalsu i BB procesor, pa prodaš i kupiš opet kad dođe DDR5, jer inače večina nas bu izlaskom nove platforme i tak nezadovoljna bez obzira koliko ti dobro radilo staro IMO.

Moj PC  
2 1 hvala 1
14 godina
XXX kaže...

Upravo to je razlog da se ne ulaže puno u ploču, MSI B450 Tomahawk i Ryzen 3600 i vozi, ako se već želi Ryzen procesor.

Ja čekam DDR5, od ponuđenoga ništa nije vrijedno prelaska, samo bi dosta novaca izgubio, kartice su ista stvar,

čekam da AMD izda jače modele pa onda budem vidio kaj bude isplativije za uzeti, iako ne bi bilo loše pričekati

trećega igrača u GPU segmentu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 8:54 (Valentin17).
15 godina
Istog sam misljenja svakom novom generacijom rama, sam prelazio na novu platformu nije bitno koja je bitno je da je najprihvatljivija sa cijenom i mogucnostima.
11 godina
Valentin17 kaže...
The_Fichek kaže... 

On-off topic, zamislite da vam Intel stavi akciju na high-end matičnu, makar staru 2-3 generacije. Koji bi ti šok bio.. 

Osobno ako bih već davao te novce sigurno ne bih išao na ploču tri generacije staru, pa makar bila i high end, a siguran sam da tebi

ne treba taj bijesan VRM za Ryzen 3600 ili 3700x koji budeš uzeo, pametnija opcija je MSI B450 Tomahawk pa makar i posuđivao

procesor prve ili druge generacije, nego ploča koja ima SAMO 2 godine garancije (nije nemoguće da je neki reparirani model),

FuturaIT je ovo vjerojatno uzela od UziShopa koji navodi na stanju čak 200 komada, malo čudno s obzirom da je to prva generacija,

a ako se već daju toliki novci, onda bolje uzeti ono što bi trebalo biti najbolje, a to je X570 ploča, KLIK, duža garancija, nove mogućnosti,

vjerojatno i duža podrška za nove procesore, iako bih ja uzeo ovo, KLIK.

Vidi vraga, Futura iz nekog razloga daje 2god, nisam ni skuzio. Njih sam linkao reda radi, ali poanta je bila da se Crosshair VI Hero regularno moze kupiti u Njemackoj za 900kn s 3g garancije. Tko se ne zeli zajebavati s Mailboxde-om ima direktnu dostavu iz Computeruniverse-a. Moguce da sam nekima dosadan, ali po meni je ovo velika prednost AMD-a kao i ostale slicne rasprodaje i bundlei, npr. MSI X570 (npr. ta gaming edge koju si zadnju linkao) + CM MasterLiquid ML240L / ML240R gratis, akcija u Njemackoj i jos 20-ak zemalja do 18.8: https://www.msi.com//Promotion/I-Love-You-3000-AMD X570 chipset donosi PCIE4 i stvarno nista vise u odnosu na X370/X470, ali nije losa kupovina uz bundle. B450 Tomahawk Max bi trebala biti blize 850kn za plug and play opciju, ali izgleda HR ducani osim ADM-a nisu zainteresirani za MSI Max ploce.

Inace, nisam ocekivao od tebe da ces reci da je B450 Tomahawk bolja opcija od CH6 s obzirom kako hvalis razne Asus Formule itd. Obje imaju BIOS flashback tipku. Evo najbolje suport stranice za bilokoju maticnu uopce, primjer za CH6: https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-4242.html Ne znam kako je tebi ~950kn velik ulog u novu plocu s 3g jamstva, pogotovo kad usporedis s Intelovom Z370 i Z390 ponudom za te i vece novce. Zasto ne iskoristiti pogodnosti EU? Usput nema duze ili krace podrske za AM4 dok got je ploca AM4.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 11:18 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Vidi vraga, Futura iz nekog razloga daje 2god, nisam ni skuzio. Njih sam linkao reda radi, ali poanta je bila da se Crosshair VI Hero regularno moze kupiti u Njemackoj za 900kn s 3g garancije. Tko se ne zeli zajebavati s Mailboxde-om ima direktnu dostavu iz Computeruniverse-a. Moguce da sam nekima dosadan, ali po meni je ovo velika prednost AMD-a kao i ostale slicne rasprodaje i bundlei, npr. MSI X570 (npr. ta gaming edge koju si zadnju linkao) + CM MasterLiquid ML240L / ML240R gratis, akcija u Njemackoj i jos 20-ak zemalja do 18.8: https://www.msi.com//Promotion/I-Love-You-3000-AMD X570 chipset donosi PCIE4 i stvarno nista vise u odnosu na X370/X470, ali nije losa kupovina uz bundle. B450 Tomahawk Max bi trebala biti blize 850kn za plug and play opciju, ali izgleda HR ducani osim ADM-a nisu zainteresirani za MSI Max ploce.

Inace, nisam ocekivao od tebe da ces reci da je B450 Tomahawk bolja opcija od CH6 s obzirom kako hvalis razne Asus Formule itd. Obje imaju BIOS flashback tipku. Evo najbolje suport stranice za bilokoju maticnu uopce, primjer za CH6: https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-4242.html Ne znam kako je tebi ~950kn velik ulog u novu plocu s 3g jamstva, pogotovo kad usporedis s Intelovom Z370 i Z390 ponudom za te i vece novce. Zasto ne iskoristiti pogodnosti EU? Usput nema duze ili krace podrske za AM4 dok got je ploca AM4.

Ljude ne zanimaju prastari x370, žele novo u obliku x570 sa svim novim benefitima. S razlogom košta 900kn jer ploča osim nebitnog zvuka nije ništa posebno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 11:31 (mislioc).
11 godina

Koje ljude? Ti si neki bug forum zastupnik? Kojim benefitima? Benefit je prednost od koje imas koristi. Tko ima koristi od PCIE4 trenutno i overkill VRM-a? Nema tog veceg forum threada ili reddita gdje se X570 preporucuje pored jace X370 ili nekih B450/X470.

12 godina
mislioc kaže...
The_Fichek kaže...

Ljude ne zanimaju prastari x370, žele novo u obliku x570 sa svim novim benefitima. S razlogom košta 900kn jer ploča osim nebitnog zvuka nije ništa posebno.

Benefitima ? Tebi je benefit dodatna zujalica i pcie 4.0 ? Jel si ti vidio sta uopce ima ta X370 ??

11 godina

Ma hateri, nema se smisla raspravljat.. Daj molim te pogledaj drlog od Z370 i Z390 ploca koje Intel nudi za te novce. Ekipa ce docekat DDR5 i kupit Intel maticnu za 1300+kn, tada ce biti opravdana kupnja :D

Edit: Salim se, oni cekaju DDR5 da mogu polovno kupit i7-8700K i slicne za normalne pare pa se hvalit dealom na forumu :) Nezz ima li ikoga na ovoj temi od nas koji spamamo (ukljucujuci mene) da je kupio novi, a ne polovni Intel (Anshu, nicky.sl i elitu koja ne spama ne racunam, znaci od ovih sta puno pisu i hvale Intel = ujedno vecina njih nema popunjen mojPC).

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 11:47 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Ma hateri, nema se smisla raspravljat.. Daj molim te pogledaj drlog od Z370 i Z390 ploca koje Intel nudi za te novce. Ekipa ce docekat DDR5 i kupit Intel maticnu za 1300+kn, tada ce biti opravdana kupnja :D

Edit: Salim se, oni cekaju DDR5 da mogu polovno kupit i7-8700K i slicne za normalne pare pa se hvalit dealom na forumu :) Nezz ima li ikoga na ovoj temi od nas koji spamamo (ukljucujuci mene) da je kupio novi, a ne polovni Intel (Anshu, nicky.sl i elitu koja ne spama ne racunam, znaci od ovih sta puno pisu i hvale Intel = ujedno vecina njih nema popunjen mojPC).

Čekaj malo kažem da je ta ch6 sranje od ploče na prastarom čipsetu i sad ja hvalim Intel? Linko si tu ploču tristo puta, s razlogom je 900kn i dalje stoji na lageru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 11:55 (mislioc).
16 godina

Baldrick76, ja sam imao problema sa intelom dok sa ovim rizenom nikad i šta mi je raditi za buduće da li da uzmem amd ili intel. Sad si me uvalio u govna eto mrzim te.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 12:04 (dery).
17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Kupuješ tu ploču i tog ryzena duže nego neki stan ili kuću 

11 godina

mislioc

Nije ti to prvi post, imas i7 kao avatar i opet se gledas kao nekog reprezentativnog forumasa. DDR5 se vise odnosio na XXX i Valentina.. Moram malo provocirat kad je vec tema otisla u tom smjeru, a sta ti hvalis ili ne hvalis ne znam tocno. Dobio sam dojam da iz nekog razloga suptilno bez argumenta preporucujes X570 pored ploca za 900kn, bila to CH6 ili Tomahawk. Ako ti se da objasnit zasto je ch6 ploca sranje samo daj. X370 i Z370 su izasli u 2017., procesori na oba socketa i dalje aktualni, zasto bi to bio prastari chipset?

13 godina
The_Fichek kaže...

mislioc

Nije ti to prvi post, imas i7 kao avatar i opet se gledas kao nekog reprezentativnog forumasa. DDR5 se vise odnosio na XXX i Valentina.. Moram malo provocirat kad je vec tema otisla u tom smjeru, a sta ti hvalis ili ne hvalis ne znam tocno. Dobio sam dojam da iz nekog razloga suptilno bez argumenta preporucujes X570 pored ploca za 900kn, bila to CH6 ili Tomahawk. Ako ti se da objasnit zasto je ch6 ploca sranje samo daj. X370 i Z370 su izasli u 2017., procesori na oba socketa i dalje aktualni, zasto bi to bio prastari chipset?

Moj stav je X570 za 1300kn plug&play sa pcie 4.0.Nisam znao da forum ima reprezentativce.

Eto za 1300kn https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X570-GAMING-PLUS.html ima sve šta korisniku treba i radi kao sat. 

Kad se miksa staro i novo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 12:33 (mislioc).
17 godina
odjavljen

Osim kaj je 700 kn preskupa i ima tu zujalicu koja ti zgadi komp.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Oko 1000kn bi bilo realno za nju. 

13 godina
hahhaajaads kaže...

Benefitima ? Tebi je benefit dodatna zujalica i pcie 4.0 ? Jel si ti vidio sta uopce ima ta X370 ??

Šta ima, daj objasni detaljnije.

12 godina
mislioc kaže...
hahhaajaads kaže...

Tesko guglat ? https://www.asus.com/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/ , sad prosjecnom gejmeru treba i pcie 4.0, overkill VRMa (iako je i ova x370 overkill)

13 godina
hahhaajaads kaže...
mislioc kaže...
hahhaajaads kaže...

Tesko guglat ? https://www.asus.com/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/ , sad prosjecnom gejmeru treba i pcie 4.0, overkill VRMa (iako je i ova x370 overkill)

Korisnici Ryzena nisu prosječni gameri to su streameri, renderaši i bave se video obradom, njima je naravno pcie 4.0 dosta bitan radi brzih nvme diskova.

17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina

I onda kad ja napišem da ta ploča ima problema i nije potrebno miksat te stare X370 sa novim serijama 3000, mislioc trola, hvali Intel itd...

14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ja imam novu ploču i prije kupnje bio sam skeptičan sa tim malim fanom ,međutim ne zuji uopće ,tj ne primjeti se od ostalih ventilatora u kućištu.

Tako da ,ne kaki bespotrebno....

A vi kad čekate DDR5 , možete onda i DDR6 jer će i on izać za 5-6 godina ,pa se ne isplati uzimat 5 

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 13:31 (MasterOdisasteR).
17 godina
odjavljen
MasterOdisasteR kaže...
XXX kaže...

Ja imam novu ploču i prije kupnje bio sam skeptičan sa tim malim fanom ,međutim ne zuji uopće ,tj ne primjeti se od ostalih ventilatora u kućištu.

Tako da ,ne kaki bespotrebno....

A vi kad čekate DDR5 , možete onda i DDR6 jer će i on izać za 5-6 godina ,pa se ne isplati uzimat 5 

Čekaj da malo napregneš taj chipset, ako ga ikada iskoristiš 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2019 13:45 (XXX).
11 godina
mislioc kaže...

I onda kad ja napišem da ta ploča ima problema i nije potrebno miksat te stare X370 sa novim serijama 3000, mislioc trola, hvali Intel itd...

Najbolje da postoji ijedna starija AM4 ploca bez problema, zato postoji forum i BIOS updateovi. Asus azurno rjesava te probleme, evo jos user input-a: https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1624603-rog-crosshair-vi-overclocking-thread-4241.html Za svaku malo bolju plocu se nadje thread na overclock.net ili reddit-u, inace uopce nebi spominjao X370.

Nisi napisao da ima problema, nego da CH6 nije nist posebna. Pitamo te kaj ne valja, ti pitas kontrapitanjem sta ima daj objasni. Primjer klasicnog trolla. Tu i tam nesto korisnog napises, tj. linkas u 5-10 stranica, al oke. I to se cijeni.

mislioc kaže...

Korisnici Ryzena nisu prosječni gameri to su streameri, renderaši i bave se video obradom, njima je naravno pcie 4.0 dosta bitan radi brzih nvme diskova.

I opet ga generaliziras i opet na istoj stranici:

mislioc kaže...

Nego sta si, nego reprezentativni forumas pa ti govoris u ime cijele jedne populacije, korisnika Ryzena.

Btw. PCIE4, ako se ne varam, ne ubrzava popularne NVMe diskove kao Adata SX8200 Pro ili Samsung 970 Evo.

14 godina
The_Fichek kaže...

Ja sam veliki fan ASUSa i uvijek budem birao ASUS ploču, MSI sam najviše preporučio zbog duže garancije, a pošto postoji opcija ASUS Hero

sa 3 godine garancije, preporuka ipak ide njoj iznad svih ostalih jer brdo je tu opreme i utora za proširenje u odnosu čak i na skuplje X570 ploče.

MSI bude dobra nekom tko je na striktnom budžetu i gleda svaku potrošenu kunu uz Ryzen 3600, a oni koji idu na 3700x, 3900x nemaju kaj

razmišljati o toj ploči, nego uzeti ASUS, taj VRM bude došao kao budali šamar uz te procesore, uz 3950X.

13 godina
Kak da ne na Ryzena od 5000kn će stavit X370 umjesto novog X570. Za takve grdosije se kupuju ploče od 3000kn+.

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice