AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
EricCartman kaže...

Izgleda da Ryzen 3000 slabo boosta, i ne sa svim jezgrama jednako, nekima je max clock 100MHz sporiji.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-3000-turbo-boost-frequency-analysis,6253.html

i dosta zanimljiva pitanja...

But this does open up another line of questions. How does AMD decide what the minimum bar for a 'slow' core is? Logic dictates that would be the base frequency of the chip, but that would theoretically mean some cores on a 3600X would only operate at 3.8 GHz.

How much variation can we expect in the cores of chips purchased at retail? How would the binning impact performance in systems where the software optimizations aren't installed, or if the scheduler doesn't profile all workloads correctly even when it is installed?

9 godina
funny games kaže...
EricCartman kaže...

Izgleda da Ryzen 3000 slabo boosta, i ne sa svim jezgrama jednako, nekima je max clock 100MHz sporiji.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-3000-turbo-boost-frequency-analysis,6253.html

To nije nikakav problem,ako je procesor dovoljno isplativ i dobro izvršava radnje u odnosu na prethodnu generaciju,nema potrebe za cijepidlačenjem.Uostalom,procesor jako dobro radi na stock  frekvencijama tako da.

Slažem se, i meni je proc samo na stock, već 20 godina. Ovo je upućeno svim ovim entuzijastima tu na temi.

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Mislim, dakle half adder

1 0 hvala 0
11 godina
EricCartman kaže...

Zavisi i od maticne kak ce boostat, svaka iole bolja ploca koja je sposobna clockat ce jednako boostat sve jezgre, ako oznacis tu opciju u BIOS-u i ako imas sposobno hladjenje.

13 godina

Ma te analize za +-100mhz su fakat no sense. Overclock na Ryzenima je sveden na upali PBO što je i u redu za 90% korisnika. 

Uhvati me proljev kad čitam tu na forumu da netko štela ručno voltažu sa 1.35v na 1.32v.

Pa na ovim MSI pločama overclock je doslovno upiši frekvenciju procesora ostavi sve na auto, upali memory try it probaj određenu frekvenciju rama od ponuđenih postavki ostavi sve na auto i save and exit.

Još mi je bolje vodeno od 1000kn na Ryzenu, recimo to mi je vrh.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2019 13:16 (mislioc).

2 0 hvala 0
12 godina
mislioc kaže...

Ma te analize za +-100mhz su fakat no sense. Overclock na Ryzenima je sveden na upali PBO što je i u redu za 90% korisnika. 

Uhvati me proljev kad čitam tu na forumu da netko štela ručno voltažu sa 1.35v na 1.32v.

Isti k je i sa Intelom (barem mojim). Ručni OC nije vridan ni truda ni spomena.

I di je tu gušt 🤨

11 godina

Pa ono, isplati se probat vidit jel nekog posrao 4.4 Ghz Ryzen primjerak :)

6 godina
protjeran

E razlike u chipset driverima izmedju msi-amd...e sad pitanje jel sam dobro uradio-poznavajuci se bas i ne....

rijec je o adata 3.1 usb stiku.na ssd-ovima nevidim nikak razlike..ali velim mislim nisam dobro uradio.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
hrvooje kaže...

Pa očekivano da, ili recimo do danas je Mindfactory prodal 4100komada R7 3700X proca.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opa-tema/249569.aspx?page=398&jumpto=5942889&sort=asc&view=flat

Prodaja i9 9900K je pala na vrlo niske grane, ali ništa čudno to smo sve več odavno prognozirali.

mislioc kaže...

Pa na ovim MSI pločama overclock je doslovno upiši frekvenciju procesora ostavi sve na auto, upali memory try it probaj određenu frekvenciju rama od ponuđenih postavki ostavi sve na auto i save and exit.

Još mi je bolje vodeno od 1000kn na Ryzenu, recimo to mi je vrh.

Voltažu štelaš na Yugu ili Fiči, a kaj se toga tiče ili zbrke oko kak ti previsokih Ryzen 3000 napona tu je sve čisto.

Ljudi mješaju ili uspoređuju Ryzen 2000 vs Ryzen 3000, pa to su kruške i jabuke a to se ne uspoređuje jer nisu identično dizajnirani proizvodi.

Eto človek je to detaljno objasnio, dakle ukratko ako je CPU na defoltu(bez klokanja, a ionako od klokanja nula bodova) nema frke i zaboravi/ne bulji u ili na nekakve previsoke CPU napone.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cjzax5/amd_cant_say_this_publicly_so_i_will_half_of_the/

"My other CPU didn't do this, so this one shouldn't do it either

Your other CPU indeed did not. But this is a result of bleeding edge technology with new features. Features that ultimately give you more performance over previous generations that didn't have those features. Older generations may have done something somewhat similar, but the only reason we're having such a lively debate on this topic right now is because on this architecture, with the tiny chiplets, these boost events go hand-in-hand with higher temperatures than we're used to."

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
15 godina
protjeran
EricCartman kaže...

Tako je i na starim Ryzenima, AMD-ovi deklarirani taktovi za procesore i gpu-ove su cisto lazno oglasavanje...

15 godina
protjeran
hrvooje kaže...

A sad upali prije par dana prijavljene prihode i profit AMD-a i Intela u 2019.... 

Al bitan je nemacki webshop 

Zapravo, zasto AMD prijavljuje globalne rezultate poslovanja kad se mogu pohvalit kako deru Intel u Mindfactory-u?

17 godina
odjavljen

Zanimljivo, kad ja napišem to isto onda me se vrijeđa, proziva i prijavljuje za spam i trolanje. Ide sve do grupnog bulinga.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Zanimljivo, kad ja napišem to isto onda me se vrijeđa, proziva i prijavljuje za spam i trolanje. Ide sve do grupnog bulinga.

Zato što ti nisi Drug Tile 

17 godina
odjavljen

Nekaj definitivno ne štima...AMD sighurno prodaje Ryzene ko blesav ali profit im je toliko mali, čak i sve manji da je to stavrno čudno. Izgleda da ti njihovi ugovori sa proizvođačima wafera ne mogu biti gori.

To je valjda tako kad prodaš vlastite pogone.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ako nekoga zanima, instalirao sam frendu ryzena 3900x na aorus x570 master, najnoviji bios od jučer (1003ABB), nzxt x72, i u cinebenchu r20 je multi skor oko 7290. Pod prime troši 122 W i dođe do 66C, dok se ventovi jedva čuju.

Ventilator od čipseta se čuo osjetno (dosta visok zvuk) dok nisam instalirao novi bios, na balanced profilu se nikad ne čuje, tako da nisam ni stavljao na silent profil.

Memorija je ova:

https://www.adm.hr/product.asp?product=ddr4-16gb-1x16-kingston-3200mhz-predatorhx432c16pb316&code=096%2E100%2E663

4x16 gb, dakle ukupno 64gb, radi bez ikakvih problema na XMP profilu (3200 cl16), nisam još probavao veći takt ali bih mogao. A ploča je daisy chain.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

12 0 hvala 4
8 godina
neaktivan
imaš microsoftov generički driver na tom screenshotu, kako misliš "msi" vs. amd?
na msijevoj stranici je stariji amdov chipset driver iz kojeg sudeći po screenshotu nisi instalirao usb 3.1 driver

znači trebaš testirati microsoftov generički driver vs. amdov driver
ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2019 19:58 (Louis Pluto).
13 godina

Jel postoji kakav koncenzus koja bi bila best buy maticna ako zelis ryzen 3600 s necim malo boljim od B450? Konkretno, bitan mi je audio codec i Intel LAN; kolko kuzim nijedna B450 ploca nema te znacajke, ali vidio sam da ima po nekih 1200 kn AsRock x470 Fatal1ty Link

Ta ima sve sto zelim, i cijena je cak ok, al jel postoji nesto tu negdje, ali recimo bez RGB sranja i stoga jos jeftinije? Bas sam neodlucan na sta uopce ici, B450 kojem fali par bitnih stavki s jedne strane, i daleko preskupe x570 bez ikakvog dodatnog benefita... A o x470 npr se uopce ne prica? :D

EDIT: nasao jednu solidnu, Gigabyte B450 Aorus Pro, 900 kn na Alzashopu, ima ALC1220 i Intel LAN i ako stavljas samo jednu graficku (sto je 99% ljudi) izgleda kao super opcija...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Minneyar kaže...

Jel postoji kakav koncenzus koja bi bila best buy maticna ako zelis ryzen 3600 s necim malo boljim od B450? Konkretno, bitan mi je audio codec i Intel LAN; kolko kuzim nijedna B450 ploca nema te znacajke, ali vidio sam da ima po nekih 1200 kn AsRock x470 Fatal1ty Link

Ta ima sve sto zelim, i cijena je cak ok, al jel postoji nesto tu negdje, ali recimo bez RGB sranja i stoga jos jeftinije? Bas sam neodlucan na sta uopce ici, B450 kojem fali par bitnih stavki s jedne strane, i daleko preskupe x570 bez ikakvog dodatnog benefita... A o x470 npr se uopce ne prica? :D

EDIT: nasao jednu solidnu, Gigabyte B450 Aorus Pro, 900 kn na Alzashopu, ima ALC1220 i Intel LAN i ako stavljas samo jednu graficku (sto je 99% ljudi) izgleda kao super opcija...

Doticnu ti ja posjedujem.

Za x470 ploci nema neki VRM sto je zapravo i nebitno osim ako ides na 3900+ i radis OC.

Sve preporuke za plocu. Cinema 5 je odlican feature pa ako gejmas, slusas glazbu i gledas filmove sw ce ti pruziti dodatan boost.

Ak te nesto jos zanima slobodno pitaj.

8 godina
neaktivan
13 godina

Ta isto izgleda super. Dodatan bonus sto ima opciju jednostavnog flasha biosa za podrsku 3600

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina

Imam ja tu Karbonicu, bez brige sam flashao bios prek tipke. Super ploča, dodatni plus je wifi i BT.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
pogledaj si informativan video od buildzoida ukoliko imaš vremena pa odluči što ćeš:

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
16 godina

Xxx nije stvar u tome sto si ti napisao. Nego je stvar u tome što si to jedno te isto do sad napiso 45 puta.. kužiš sad? Ko i rambo... Ljudi dolaze ovdje po korisne informacije a svako malo im iskaćeš s jednim te istim stvarima.. Da rezimiramo:

Amd je financijski u lošijem stanju od intela.. značajno.

Intel ima najbrži i najskuplji gaming procesor...

Konzole imaju svoju temu.

Možemo sad o pločama i o ryzenima?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
19 0 hvala 3
11 godina
Minneyar kaže...

Imas Asus X370 Pro s tim featureima, jako dobrim VRM-om (puno boljim od Aorus Pro) za 925kn u ADM, ali bez BIOS flashback tipke (treba ti Ryzen 1. generacije za BIOS flash). Isto tako imas Asus X370 Crosshair VI u Njemackoj za 900kn, jednu od najboljih AM4 ploca i platis dostavu Mailboxde ili nekom drugom posredniku pa dodjes na cifru oko 1000kn.

17 godina

Eto ima i toga, novi AMD Chipset driveri za Ryzen 3000 seriju nude još malo bolje CPU performanse.Direkt link na skidanje navedenih drivera je na dnu Techpowerup stranice.

https://www.techpowerup.com/review/new-amd-chipset-driver-performance-test-ryzen-9-3900x/3.html

"The biggest benefactors of these drivers are tests that are less parallelized, such as web rendering, in which all three benchmarks post over 5% performance gains. Microsoft Office tests also post 3-4 percent performance gains, as does Adobe Photoshop

Overall, to gain performance improvements of any kind through a "chipset" driver update is a pleasant surprise, and it's good to see AMD delivering lifecycle-quality updates mere weeks into the product launch, especially when it's troubleshooting not one, but two distinct product lines—Ryzen and Radeon. If you have one of these processors, we highly recommend you update your drivers."

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

jel nije negdje bila vijest da je gotovo sa samsung b-die chipovima?

vidim da je gskill objavio novu memoriju, sa b-die chipovima, pa pitam 

cini mi se da je ovo do sada najbrzi ddr4 kit sa CL14, pa mozda i zadnji sa b-die ako ih vise nece proizvoditi

DDR4-3800 CL14-16-16-36 i to sa 1:1 omjerom 

naravno ziher ce cijena biti poprilicna 

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2019 13:53 (Mitohondri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Finally =)) 

DeaathDealer
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
red_bull kaže...

Xxx nije stvar u tome sto si ti napisao. Nego je stvar u tome što si to jedno te isto do sad napiso 45 puta.. kužiš sad? Ko i rambo... Ljudi dolaze ovdje po korisne informacije a svako malo im iskaćeš s jednim te istim stvarima.. Da rezimiramo:

Amd je financijski u lošijem stanju od intela.. značajno.

Intel ima najbrži i najskuplji gaming procesor...

Konzole imaju svoju temu.

Možemo sad o pločama i o ryzenima?

Izgleda da ti ne kužiš da je netko drugi 55 puta do sada linkao prodaju jedno te istog njemačkoh shopa i da takvo linkanje provocira odgovor.

U toj statistici su procesori oba prizvođača, i to se konstantno linka kako bi se dokazao nekakav uspjeh pa ne vidim problem ako se konstantno likaju i 

stvarni poslovni uspjesi.

Ajmo prestati linkati taj shop ili se pomiriti da postoje dvije strane medalje. OK?

10 godina
neaktivan
Ne razumijem zašto je APU offtopic. Ima Zen jezgre iako na 12nm proizvodnom procesu i tek kasnije dolaze 7nm inačice.

Uglavnom ista tehnologija i vjerojatno ista rješenja za iste probleme, a ova tema ima iskusne članove.
SSD koliko si mi života uštedio...
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

.

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 1:47 (MasterOdisasteR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice