Preletio mi ovaj post. Naravno da zavisi, ovo sto si napisao je u globalu tocno, ako obje ploce imaju isti primjerak CPU-a. Generalno sto vise pravih faza = stabilniji napon s time da je naravno bitno koji se mosfeti i kontroleri koriste. Npr. X370 Prime Pro s 6 faza za CPU istih kao na Crosshair VI (koja ima 8 faza za CPU) od 925kn bi u teoriji trebala dati malo stabilniji napon cak i od B450 Carbon od 1114kn, ali B450 Carbon moze dati sveukupno vise struje, tj. veci napon jer ima 4 faze + doublere (fakeanih 8 faza daje snage kao i 8 pravih faza, ali nemaju istu preciznost kontrole napona) i jos uz to 8+4, a ne klasicni 8pin za CPU napajanje, makar je ta zadnja stavka overkill za vecinu Ryzena. Znaci u teoriji bi sa X370 Prime Pro trebao imati isti clock na malo/mrvu nizem naponu, a sa B450 Carbon veci moguci napon prije nego se srusi sustav. Neka me netko ispravi, ako sam u krivu. Za kraj naravno da glavnu ulogu igra CPU lutrija radi koje odabir ploce cesto pada u drugi plan.
Ako obije ploče imaju isti primjerak CPU-a, na obije ploče taj CPU će biti stabilan na 1.40v za 4,0Ghz... To je voltaža koju i low end 4 fazni VRM može podnjeti bez overvolta radi kompenzacije... Dok god nisu u pitanju struje gladni procesori poput 9900K i dok god ne misliš koristit bar vlastito sastavljeno vodeno hlađenje za OC, do tada VRM nije neka bitna stavka kod odabira ploče... Ja sam recimo sa svojom napravio overkill, al samo zato jer izgleda sexy ... Sam R5 3600 bi radio stabilno na 4,2Ghz sa 1.4v i na nekoj jeftinoj AsRock ploči sa 4 faze...