AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.742.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
The_Fichek kaže...

Naravno da ce isti igrac biti bolji na 144Hz, to nisam osporio. Nezz kak bi CRU funkcionirao na AOCu, mozda je malo prespor monitor za kompetitivne igre, vise za izvalit se i igrat s daljine.

Mislim na IPS verziju AOC-a, ona nema nikakvih problema s brzinom za razliku od VA varijante.

XXX kaže...

A i nije neka fora imati crne rubove kod takve custom rezolucije.

Probao, odlicno je, meni bolje nego da mi je rub monitora tu... Naravno, ne koristim to jer je  16:9 u punih 31.5" neusporedivo bolje ...

16 godina

Ne treba i jeftinjaci mogu na 3200mhz, na slici 2600sa 2666 ram vs 8400 vs 2600oc  ram 3200mhz

2600+stock+8400+i+oc+2600 2600+stock+8400+i+oc+2600
kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 17:14 (dery).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ima fini video sa ramom na 3000 mhza na Ryzenu i 2660 na i5 9400f

Ryzen je i kloknut.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
hahhaajaads kaže...
mislioc kaže...

Jel ima tko iskustva sa ovom MSI b450 Tomahawk. Kakva je po pitanju podržanih memorija i overclocka. 

Gledam tu kombo na nabavi ta ploča R5 2600 i oni G-skill Aegis 2800kn.

Ak se ne varam, najbolja b450 ploca. 2 frenda ju imaju sa r5 2600 I 2x8 aegisom, radi na 2933mhz. Jedan drzi 3200mhz 1.36v, drugi je stegnuo latencije...  Edit: vjerovatno moze xmp i na 3000, ali njima se neda azurirat bios 

Nije najbolja, ali je jako dobra B450 ploca radi kvalitetnog VRM i hladjenja istog. Bolji LAN i Audio joj fale da bude najbolja B450. To ima jedna druga ploca za te pare + jos neke feature kao debug display i mislim da je bolja kupovina, iako je X370: https://www.nabava.net/search.php?q=x370+gaming+x Jedina mana je sto nije 100% sigurno hoce li podrzavati Zen2, ali realno to nije sigurno s jako puno ploca. Vendori se ne moraju drzati AMDovog obecanja, nadajmo se da hoce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 18:54 (The_Fichek).
16 godina
XXX kaže...
itomic009 kaže...

Pa jasno je što je najbolje za normalne korisnike i normalne gamere. Ryzen 5 2600 + 16 GB DDR4 3200 Mhz normalne memorije i tuci. 

i5 9400f je jednako tako dobra ili čak bolja opcija. Nema greške ni sa jednim.

System: Windows 10 Pro Intel i5 9400F turbo boost 3.9Ghz Asus ROG Strix Z390-F Gaming AMD Ryzen 5 2600x OC 4.2Ghz Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING GeForce RTX 2080 8Gb 16Gb RAM 3200Mhz

samo za čisti gaming je bolja par posto, ali isto tako i skuplji.

Ono gdje je razlika, dolazi u tome što je na 2600 lakše raditi neki multitasking, snimati ili streamti. Svi ti videi koji stavljate ovdje sigurno nisu snimani kad netko ima pokrenut steam, discord i ostale stvari u pozadini gdje bi tih više jazgri moglo doći do izražaja.

Vidiš sam da na večini tih benchmarkova Ryzen ponekad nije iskorišten ni 20%. Sve radi toga jer igra radi loše optimizacije još uvijek traže jači single core.

Dakle ako netko kupi 2600, platit će ga manje i dobiva bolje performanse u svemu osim u igrama gdje gubi za par posto,a i to samo u niži rezolucijama i ne u baš svim igrama. Plus može OC-ati bez problema.

Ako pak ide na 9400f, plati će ga malo više za malo bolje performanse u igrama, ali zato gubiti u svemu ostalo i nema nekog pretjeranog clockanja.

Recimo razlika se vidi na ovom videu dolje. Iako je 9600k pobjedio u igrama po performansam, ono simanje pozadi je potpuno uništio. Dakle neki multitasking 0 bodova

Ako se nekom ne gleda nek prebaci na 5:04

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 20:19 (Jack Sparrow).
17 godina
odjavljen
Pokazuje manje zauzeče jer ima HT.
Za gaming su obje opcije jako dobre, intel nešto bolji za manju cijenu jer ne treba overklokersku ploču.

inače uvijek pričam iz vlastite perspektive i to strimanje me ne zanima ni 1%.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 20:28 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
Za gaming su obje opcije jako dobre, intel nešto bolji za manju cijenu jer ne treba overklokersku ploču.

Pa solidna B450 ploca je 550-700kn, nije to nista skupo a moze se klokat na njoj bez problema...

16 godina
XXX kaže...

Pa da ali zašto bi se limitirao. Za 5 frejmova više u igrama, prodaš sve ostale mogućnosti koje ti možda zatrebaju čak i ako te ne zanima. Recimo možda ćeš baš htjeti streamati ili snimati nešto, i eto onda ti CPU sjebe taj momenat jer napravi slideshow od videa.

15 godina
protjeran
dery kaže...

Ne treba i jeftinjaci mogu na 3200mhz, na slici 2600sa 2666 ram vs 8400 vs 2600oc  ram 3200mhz

Jeftinjak na 3200 sa krs latencijama nema veze sa b-die 3200...

17 godina
odjavljen

Snimanje jako dugo već radi preko grafičke kartice.

Ne bi se limitirao ako me ne zanima strimanje a i5 ima svoje prednosti...super performanse za jednaku ili manju cijenu i nema zajebancije sa overklokom, nestabilnostima zbog istog i sl. Uštekaš i vozi.

Ajmo biti malo objektivni za promjenu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 20:39 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ne bi se limitirao ako me ne zanima strimanje a i5 ima svoje prednosti...super performanse za jednaku ili manju cijenu i nema zajebancije sa overklokom, nestabilnostima zbog istog i sl. Uštekaš i vozi.

slažem se s tobom. ja sam imao sad pred malo jedan komp za frenda. i slažem ja njemu amd + nvidia 2070, i objašnjavam mu treba to klokat i ovo i ono. i na kraju kad sam vidio da od toga ništa, uzeo umjesto 2600x amd, intela 8700. šta da se ja patim sa par frejmova kad ja od toga nemam ništa. skuplje je u startu, ali znam da će igrat samo igrice i da mu je to najbolji izbor, jer će ga koristit minimalno 5 godina.

12 godina
XXX kaže...

r5 1600x (zajedno sa solidnim aftermaker coolerom je oko 1150kn, znamo i sami da nema velike razlike izmedju r5 1600x i r5 2600), solidna B450 ploca je oko 600kn, 2x8 g.skill aegis 3000mhz je oko 700kn sto zajedno ispadne oko 2450kn+-.

i5 9400f je 1400kn (najjeftiniji na nabavi, ali zaobisao sam extreme digital jer je poznat po svakavim stvarima), solidna B360 ploca je isto oko 600kn (ali treba obavit bios update za 9 gen) i rami su isti za 700kn i to ispadne oko 2700kn+-. 

Po meni ne vrijedi davat tih parsto kn vise za trunku veci fps (i to ako, da se obavi kvalitetan benchamark onda bi se vidjelo), s tim da nemas bas nekog prostora da imas hrpu stvari ukljucenih u pozadini kad si na intelu...

16 godina
ranko091 kaže...
XXX kaže...

slažem se s tobom. ja sam imao sad pred malo jedan komp za frenda. i slažem ja njemu amd + nvidia 2070, i objašnjavam mu treba to klokat i ovo i ono. i na kraju kad sam vidio da od toga ništa, uzeo umjesto 2600x amd, intela 8700. šta da se ja patim sa par frejmova kad ja od toga nemam ništa. skuplje je u startu, ali znam da će igrat samo igrice i da mu je to najbolji izbor, jer će ga koristit minimalno 5 godina.

1000kn skuplje u startru, za te pare je mogao prodati 2600x (kojeg ne treba oveclockati ako su ti performanse dobre) za pola godine i uzeti novi 7nm Ryzen 3xxx

16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

1000kn skuplje u startru, za te pare je mogao prodati 2600x (kojeg ne treba oveclockati ako su ti performanse dobre) za pola godine i uzeti novi 7nm Ryzen 3xxx

e to je problem. da sam ja u pitanju točno kako si napisao. ali on je informatički slab. kako tako nekome doć svako malo da nešto zamjeni. zadnji put sam mu slagao komp pred 7 godina.

htio sam ja čekat da vidim zen2. ali on nije imao više vremena (dizanje stambenog kredita). tako da je pala odluka na najbolji kombo do 10000 kuna. i7 8700 i 2070. imao sam više kombinacija ali htio sam da proc izdura bar 3 godine. a s druge strane ja sam na miru 3 godine jer znam da će mu sve dobro radit.

17 godina
odjavljen

Ove dropove ispod 60 skužiš i bez pomagala..na gtx 1660 ti. Tih par stotina kuna vrijedi ako te takve stvari nerviraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Ove dropove ispod 60 skužiš i bez pomagala..na gtx 1660 ti. Tih par stotina kuna vrijedi ako te takve stvari nerviraju.

O kakvim dropovima ispod 60 fpsa govoris i to jos na 1660ti ? To na nekakvih specificnim igrama na ultra high postavkama koje igraju 20% populacije ljudi u svijetu ?

17 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...
XXX kaže...

O kakvim dropovima ispod 60 fpsa govoris i to jos na 1660ti ? To na nekakvih specificnim igrama na ultra high postavkama koje igraju 20% populacije ljudi u svijetu ?

npr.

znači ovo je kloknuti ryzen 2600 koji je jači od ryzena 1600, grafa u videu je gtx 1660 ti

12 godina
XXX kaže...
hahhaajaads kaže...
XXX kaže...

npr.

znači ovo je kloknuti ryzen 2600 koji je jači od ryzena 1600, grafa u videu je gtx 1660 ti

A tko jos igra to ?

17 godina
odjavljen

Onaj tko nije odigrao ili onaj kome se igra. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bolje pitanje ko gleda to nerelavantno sranje od YT kanala? Jedino dobro kaj zna napravit je recenzija kucista.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 23:21 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Bolje pitanje ko gleda to nerelavantno sranje od YT kanala? Jedino dobro kaj zna napravit je recenzija kucista.

Čovjek je tu sa imanom i prezimenom i svatko može provjeriti njegove rezultate i osporiti ih. Ne vidim problem, tip nije nepoznat niti nestručan.

Napravio je recenziju sa ramom na 3000 mhza, više nije mogao jer na 3200 imao je BOSD-ove, a ovdje se rasapravljalo kako ryzen funkcionira sa takvom memorijom, i još je usporedba sa i5 na stock frekvi rama od 2666 mhza, skroz zanimljivo za razliku od drugih

koji koriste naskuplje ramove na najjačim pločama.

Znači ovo je kompletno defoltna postavka za intel sa 2666mhz ramom vs kloknuti ryzen sa 3000 mhz ramom skroz stabilno, uz jednu GTX 1660 ti grafom, nešto kaj si večina više manje može priuštiti i nekaj kaj se otprilike kupuje.

Meni baš zanimaju takve realne situacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 23:28 (XXX).
11 godina

On je rekao da je napravio tako, ali ja mu ne vjerujem, ne vjerujem tim grafovima. Nestrucan je da. Gledaj ovo, milijun puta manji kanali znaju kak se radi posao, npr:

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2019 23:40 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen

Ha gle ti vjeruj kome želiš 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Jbg XXX poceo si pravo trollati u amd temi, kako je 9400f best buy malo ohladi.Pa vidis da svi koji imaju amd to osporavaju, a sto mislis zasto zato sto nemaju argument.Da bi to osporili imaju argument da je ipak amd best buy iz razloga sto svi koriste render.Sto naravno nema veze sa zdravim razumom tako da je to prica ispricana i bezveze se vracas na tu temu.

AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ryzen 1600X, Ryzen 1700, i5 9400f i Ryzen 2600 su best bay ovisno o željama i potrebama. Meni nisu samo jasni ovi koji ne priznaju i5 9400f kao izvrsnu opciju uloženo/dobiveno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislim ok je lik, ali kaj je tak tesko snimit faking gameplay sa MSI afterburnerom kojeg ne mozes prevarit, stavit frame time po mogucnosti i to je to.

Realno oba proca su oke, u proslom postu drugi video ti veli kakva je situacija Ryzena s memorijom, video iz 1. mj ove godine, evo jos jednom:

Znaci za Ryzen je vise nego oke bilokoji 3000Mhz RAM, npr. onaj Aegis za 700kn. Lik u videju je koristio Crucial Ballistix Elite Micron B-Die 2666Mhz CL17 i B350 Strix, plocu koja je kostala 900kn u HR. Rami nisu nista extra, iako ime upucuje na drugacije. To bi bio rang tih Aegis koji se isto clockaju na CL14 i/ili 3200Mhz.

I to kaj netko zeli drzati defaultne postavke kod Intela nije bas neki argument za kupnju istog vs Ryzen..

17 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

I to kaj netko zeli drzati defaultne postavke kod Intela nije bas neki argument za kupnju istog vs Ryzen..

Kak nije argument ako za podjednako para ili čak i manje dobije podjednake ili čak bolje performanse, bez zajebancije sa klokanjem, nesećom ako dobiješ loš primjerak ili ako imaš neke nestabilnosti?

Po njegovoj recenziji, a vjerujem da je istinita stock inetl sa socijalon 2666 mhz memorijopm pobjeđuje u svakoj igri kloknuti ryzen sa memorijom na 3000 mhza za jednako novaca. 

16 godina

Kako ti nisu jasni pa ne zanima nikog to uškopljeno govance.Ljudi gledaju najbolje evo ti šta se sad trenutno prati najviše topklicks sortirano.

Evo i hardware topseller

topklicks topklicks
topseller topseller
kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2019 0:21 (dery).
17 godina
odjavljen

Inercija kao i inače a trnutno je Ryzen IN pa ljudima prođe ispod radara biser poput i5 9400f. Ali na kraju dana Intel je i zaslužio da ga se ignorira...šteta jer ovaj i5 daje puno muzike za malo para i bez bilo kakvih komplikacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ma kakve nestabilnosti? Pa kolko je izaslo od izlaska Ryzena, vise od 2 god?

Stock G.Skill Aegis 3000Mhz su isto skroz oke, a kolko su skuplji naspram najjeftinijih npr. DDR4 2x8GB:

https://www.nabava.net/search.php?q=2x8gb+ddr4

https://www.nabava.net/search.php?q=2x8gb+ddr4+aegis

Prakticki nista.

Kaj se tice nesrece, realno se procesor moze vratiti u ducan, kao i svaki proizvod unutar 10 ili 14 dana (neda mise provjeravat), ako si nezadovoljan istim.

Tko ne zeli clockat je lijen sto bi bio subjektivan, a ne objektivan argument za Intel. Znaci necija lijenost ne moze biti prednost kupovine Intela.

9400F je realno malo bolji od 2600 u gamingu, evo oba na 3900Mhz, ali nije nikakav grijeh uzet 2600 za te pare:

Osobno bih isao na Ryzen samo radi daleko boljih maticnih u rangu ~900kn od Intela.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice