pogotovo je ima na oglasima sada 1080 Ti sa garancijom za
ispod 4000 kn
Nakon što je debelo rudareno na njoj.
ispod 4000 kn
ispod 4000 kn
i?
Rudarenje ne utjece na preformanse , samo svatko neka sebi postavi pitanje zelim li graficku koja je radila 24/7 godinu dana ? Ako nema garanciju sigurno ne zelim.
Pa do sad nije bilo govora o novom socketu, AMD je još davno rekao da se sa AM4 ide do 2020. Mislim da bi među ovim leakovima procurilo nešto i o novom socketu, ako bi došlo do toga...
Komp ne može postati ako ram stoji u a2 ili b2 slotu, prije je bio ram u b2 slotu i radilo je sve normalno no sada boota samo kada je u a1 ili b1 slotu, pa eto zanima me što je i ako ukazuje na problem nečega
Jesi li probao staviti najnoviji bios pa vidjeti da li će se problem riješiti?
Ekipa, baš mi prošlo kroz vugla - što ako s novom Rižom dosta poboljašaju memorijsku podršku ?
Hipotetski - jel možete zamislit memoriju na 4Ghz sa upareno sa istim IPC-om kao kod Intela + dodatnim jezgrama ?
Pa samo to bi ga trebalo dić u nebesa .
bubam baš napamet jer nemam veze al mislim da ako odvoje infinity fabric od rama onda bi moga ram radit na full ali mislim da svejedno ostaje bottleneck na infinity-u pa je pitanje koliko ima smisla još jedan dodatni buffer ili keš ili kako već bi to radilo kad bi se odvojilo.
edit: ako bi infinity-u digli frekvenciju to bi bilo win-win vjerovatno al nekako ne vjerujem da je to toliko jednostavno.
Ekipa, baš mi prošlo kroz vugla - što ako s novom Rižom dosta poboljašaju memorijsku podršku ?
Hipotetski - jel možete zamislit memoriju na 4Ghz sa upareno sa istim IPC-om kao kod Intela + dodatnim jezgrama ?
Pa samo to bi ga trebalo dić u nebesa .
To bi bila bomba, ako bude samo ovako šta je procurilo onda nema se tu šta nadodati več samo sa amd-om
mislim da je puno jeftiniji potez, povečat memorijske kanale. s 2 na 4 i problem riješen.
Guram R5 1600 na 4.0GHz pri 1.38(1.375)V, s Prime95 blend testom padne i na 1.319V po jezgri, pa sam stavio LoadLineCalibration Mode 2 i sve je stabilno. Temperature cijelog packagea s blend testom ne idu preko 60C. Jesu li to OK naponi ?
Strah me malčice za VRM na B350 Tomahawku, jer sumnjam da HWInfo baca informacije o temp VRMa, al barem ja ne vidim koji bi bio baš od VRMa.
Zasto ga ne ostavis na 3.8, jer ne tribas ga za tu grafu posebno OC-ati...?
Full iskreno - jer mogu xD
Nemam bolji odgovor.
Nek uzivas u tome OC-u, ali meni je optimizacija puno drazi pojam.
Btw, nemas potrebu za dodatnim performansama, mozda volis"okrugle" brojke!? :)
Guram R5 1600 na 4.0GHz pri 1.38(1.375)V, s Prime95 blend testom padne i na 1.319V po jezgri, pa sam stavio LoadLineCalibration Mode 2 i sve je stabilno. Temperature cijelog packagea s blend testom ne idu preko 60C. Jesu li to OK naponi ?
Strah me malčice za VRM na B350 Tomahawku, jer sumnjam da HWInfo baca informacije o temp VRMa, al barem ja ne vidim koji bi bio baš od VRMa.
Super su to brojke.
Ne beri brigu, to je odlicno
probaj 4.2 na 1.475V bez straha ako imaš dobro hlađenje
loadline diži dok u prime-u ne bude stabilna voltaža, možda ćak i malo viša u loadu, i opet ako imaš dobro hlađenje ako si na stoku onda loadline šta manje to bolje..
Zar ne postaju voltaže iznad 1.4v štetne, skraćuju životni vijek ryzena dosta?
Da, takav napon nije siguran za dugotrajnu upotrebu. Nekoliko sekundi neće naškoditi, ali svakako se ne bi trebalo koristiti.
da, umjesto za 15 godina, degradaciju ces vidjeti za 10 godina, sto je strasno
Pa nije to intel da ga mijenjaš svake godine, zajedno sa pločom, pa možda tih 5godina i dođe do izražaja.
Šalu na stranu, možeš ga držat i na 1.45(+)V ako si prosječan korisnik tipa net, multimedia i igre pod uvjetom da ga možeš hladit. Naravno, netko tko ozbiljnije opterećuje proc na duže vrijeme vjerojatno neće držat tako visok napon. SoC napon je puno opasniji ako se s njim pretjera, pogotovo na 2xxx seriji koja je još osjetljivija na visoke SoC napone.
amd ces
Wednesday, January 9
9:00 – 10:00 AM
još jedan dan počekat...
Svašta se sada može pročitati o novoj generaciji Ryzen procesora, no meni to sve djeluje previše napuhano.
Sudeći prema trenutnim Ryzen procesorima i Intelovim igranjem s nazivima procesora, ja predviđam da ćemo vidjeti:
- Ryzen 3 procesori s 4 jezgre, bez i sa SMT. Dakle, 4 do 8 niti.
- Ryzen 5 procesori s 6 jezgri i s 8 jezgri, bez SMT, 6-8 niti.
- Ryzen 7 procesori s 6 i s 8 jezgri, ali uz SMT, 12 do 16 niti.
Takt će biti oko 500 Mhz veći po jezgri nego što je trenutno s Ryzen 2000, možda čak i manje.
IPC boost kao kod Intela prelazak s Ivy bridge i7 3770K na Skylake 6700K.
AM4 socket jednostavno nema dovoljno pinova za dodavati proizvoljno CCX-a zbog čega smatram da 12 jezgri ili 16 jezgri na AM4 nije izvedivo.
Dakle, dobiti ćemo, u usporedbi s Ryzen i Ryzen refresh, značajan skok performansi, malo smanjenje potrošnje, podjednako grijanje i jednako niske cijene.
Na istom taktu AMD će parirati Intelu po performansama, neće ići na 5 GHz ali će se približiti, a cijene će biti sića naspram Intela.
Ryzeni s 6 i 8 fizičkih jezgri bez SMT-a kao i Ryzen s 6 jezgri i SMT-om biti će i dalje opako dobre kupnje.
Eventualno bude Ryzen 3 ostao na 4 fizičke jezgre (sa ili bez SMT), Ryzen 5 s 6 jezgri (sa ili bez SMT) a Ryzen 7 s 8 jezgri (sa ili bez SMT).
Ili pak Ryzen 9 bude 8/16, Ryzen 7 bude 6/12 ili 8/8, Ryzen 5 bude 4/8, 6/6 i/ili 6/12.
Izgledno je da će AMD izbaciti procesore s 4 jezgre 8 niti iz ponude, baš kao Intel. Ili će pak izbaciti one bez SMT-a u inat Intelu.
Ryzen s 8 jezgri bez SMT bi bio pun pogodak.
Kako nije moguce 16 jezgri na am4 kada threadripperi imaju i po 32 jezgre...
Kako nije moguce 16 jezgri na am4 kada threadripperi imaju i po 32 jezgre...
Threadripperi imaju TR4 socket, nisu na AM4.