AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.699
|
čitano: 6.660.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kod mene je memorija (Vengeance 1x8 SR 3200 CL16 Samsung) potegla tih 3200, 16-18-18-36, 1.35V na b350m pro4 iz prvog pokušaja, ručno jer me xmp ne zanima. No nije mi bilo potrebno pa sam ostavio na 2666, 16-18-18-35, 1.2V. Nisam pokušava dobit nižu latenciju jer mi niti za tim nema potrebe pa sam se vodio službeno testiranim postavkama. Nije loše za stick plaćen 400kn.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
boxer kaže...

Pa vidiš da ti piše SK hyinix...

bo, nisam ni zagledao taj dio
mislio sam da ta informacija mora pisati pod DRAM manufacturer

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
16 godina

Dublji zaron kako kažu u precision boost i xfr ovdje, oduševljeni opet i nahvaljen prism cooler.

Zaključak jest da je bolje ne ocati ručno nego samo ostaviti precision i xfr da odradi svoje.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 21:14 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Ryzen 7 2700x is best overall gaming cpu 2018

https://www.tomshardware.com/reviews/best-cpus,3986.html

With its 2nd Gen Ryzen chips—and the flagship Ryzen 7 2700X specifically—AMD has fixed or minimized the major issues and reservations we had with its first-generation Ryzen parts. In gaming at 1080p, our tests show the Ryzen 7 2700X pulls near enough to the Core i7-8700K that the two are effectively tied. And AMD’s latest top-end mainstream chip easily wins the value proposition over Intel because of the inclusion of a premium, RGB-lit Wraith Prism cooler, not to mention backwards-compatibility with older, less-expensive 300-series boards.

On top off that, the Ryzen 7 2700X’s eight cores and 16 threads helps it pull well ahead of the six-core, 12-thread Core i7-8700K in multi-threaded tasks like rendering.

Moj PC  
10 0 hvala 4
17 godina
moderator

5 0 hvala 3
7 godina
neaktivan
dery kaže...

Zaključak jest da je bolje ne ocati ručno nego samo ostaviti precision i xfr da odradi svoje.

Pogrešan zaključak.

15 godina
protjeran
Festus kaže...
dery kaže...

Pogrešan zaključak.

Da malo obrazlozis?

17 godina
Nasty Hahahaha sad ih treba dosta ispisati s foruma
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 15:28 (igy).
17 godina
neaktivan

Zgodno za usporedit dvije generacije i različite RAM CAS latencije

Only real programmers collect their own garbage.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 22:06 (hrvooje).

1 0 hvala 4
13 godina
hrvooje kaže...

Zgodno za usporedit dvije generacije i različite RAM CAS latencije

Sve 5 ali za usporedbu stavit i7 7700k je pomalo tužno i jadno kad svi znamo da je intel izbacio i 8 generaciju procesora.

13 godina
protjeran

Nije poanta videa bila usporedivati procesore nego cisto vidjeti utjecaj rama i gain brzeg rama.

17 godina
neaktivan
mislioc kaže...

Sve 5 ali za usporedbu stavit i7 7700k je pomalo tužno i jadno kad svi znamo da je intel izbacio i 8 generaciju procesora.

Da si gledao video čuo bi kad čovjek kaže da nema Coffee Lake i da kad ga nabavi, napravit će usporedbu. Nadalje, ja govorim o usporedni dvije generacije Ryzena. Ima tu nešto tužno i jadno, a to nije ovaj video zasigurno ;)

Only real programmers collect their own garbage.
7 godina
neaktivan
ansha kaže...
Festus kaže...
dery kaže...

Pogrešan zaključak.

Da malo obrazlozis?

Uvijek je takve banalne radnje bolje ručno obavit i ne oslanjat se na nekakve automatike. Ovako imaš nešto više slobode i znaš šta si napravio. Impliciram na p-state način gdje se baš svaki detalj može dozirat po volji. Trebalo mi je svega pola sata čitanja na netu i sat vremena da postavim sve po volji toliko dobro da ne moram više nikad mijenjat.

Doduše, možda sam se izrazio pomalo oštro, ovakva automatika bi trebala dobro doć onima kojima ploča ne podržava p-state način, onima kojima je lijeno malo proć po netu i bojažljivima koji se ne siguraju bavit ovim sportom. Sve je to dobro, ali uz malo odvažnosti i strpljenja može i bolje pa ne bih tvrdio da je automatika ultimativna te da nema više potrebe za ručnim radom.

16 godina

Evo njihov zaključak

kradem mine iz minskog polja
15 godina
protjeran

Evo kazu da nam stize i Z490 chipset za AM4 procesore vec u 6. mjesecu. Decki brzo uce i mogli bi zatuc intela njihovim metodama ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Stara provjerena metoda, vatrom na vatru. To je zapravo znakovito, takvom taktikom se možeš poslužit samo kad si stabilan i samopouzdan, spreman za preć u vodstvo. Čini mi se da se predigra bliži kraju na Cpu/Gpu područjima, no na kraju će vjerojatno Nvidia izvuć najkraću šibicu, nešto mi govori da će s vremenom zeleno svjetlo prestat svijetlit.

@dery, to vrijedi za većinu korisnika, ali ipak ne za sve. Kod mene R5 1600 koristi po nekoliko različitih frekvencijskih taktova i voltaža u svim područjima rada (power save/idle, nekakav osrednji rad i zahtjevni scenariji), skalira kroz raspon maksimalno brzo zahvaljujući lagano prilagođenom High performance modu. Postavlja sam to sve skupa baš po osjećaju dok nisam dostiga zlatnu sredinu, možda sam ima sreće no cijeli proces je bio lagan i kratkotrajan, a bogme i zabavan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 15:58 (Festus).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Decki trebao bi savjet. Dakle nakon dugih 7 godina mijenjam komp. Zasad sam nabavio plocu Gigabyte aorus ga-ax370 gaming 5, am4 naravno.. i trebam savjet koju memoriju kupiti..volio bi da ima rgb.
Isto nisam ziher dal sa idem na prvu ili drugu gen. ryzena?
Fala...

0 0 hvala 0
13 godina
mrincognito_zg kaže...
Decki trebao bi savjet. Dakle nakon dugih 7 godina mijenjam komp. Zasad sam nabavio plocu Gigabyte aorus ga-ax370 gaming 5, am4 naravno.. i trebam savjet koju memoriju kupiti..volio bi da ima rgb.
Isto nisam ziher dal sa idem na prvu ili drugu gen. ryzena?
Fala...

Pa ovako odi na ryzen 2 s obzirom na bolji memorijski kontroler. Memoriju imaš https://www.adm.hr/product.asp?product=ddr4-16gb-2x8gb-pc4-24000u-3000mhz-cl14-gskill-trident-z-f4-3000c14d-16gtzr&code=83309 ovako nešto s obzirom da hoćeš RGB.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 22:21 (mislioc).
15 godina
neaktivan

Uzeo Ryzen 2600, memorija je Corsair Venegance low profile 2400 Mhz, pa me zanima neka ok ploča do 1000 kn?  Dali se zna kad ce doći B450 ploče u dućane?

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DwightSchrute kaže...

Uzeo Ryzen 2600, memorija je Corsair Venegance low profile 2400 Mhz, pa me zanima neka ok ploča do 1000 kn?  Dali se zna kad ce doći B450 ploče u dućane?

https://www.mall.hr/maticne-ploce/asus-maticna-ploca-prime-b350-plus-ddr4-sata3-usb31gen2-am4-atx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click b350 a te b450 bi mogao dosta dugo čekat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2018 22:25 (mislioc).
15 godina
odjavljen
DwightSchrute kaže...

Malo je više ali isplati se:

https://www.adm.hr/maticna-ploca-gigabyte-x470-aorus-ultra-gaming-am4/93063/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.adm.hr/maticna-ploca-asrock-x470-master-sli-sam4-90-mxb7f0-a0uayz/93068/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 0:54 (Jakovp).
13 godina
Ja uzeo 2600x s asrock ab350 pro4 plocom. Ne vidim smisla u kupovanju x470 ploca, a b450 ce tek na ljeto vjv. doci
11 godina
neaktivan
RedHill kaže...
Ja uzeo 2600x s asrock ab350 pro4 plocom. Ne vidim smisla u kupovanju x470 ploca, a b450 ce tek na ljeto vjv. doci

Logičnije bi bilo da si uzeo bolju matičnu ploču (x370), a slabiji procesor, mislim radi daljnje nadogradnje i oc memorije, trajnosti komponenti i elektroničkih sklopova na njoj.

@mrincognito_zg ako ti je za čisto gejmanje, uzmi Ryzen 1500X, sad je cijena ok u Njemačkoj 965kn (ako imaš nekoga da ti donese), a eDigital je 1111 kn što je ok cijena, jer si ipak uzeo bolju matičnu ploču, a procesor možeš za par godina promjeniti, sada tu razliku uloži u memoriju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 8:39 (mrki_tua).
9 godina
neaktivan
Nije samo gejmanje, bit ce i photoshopa i solidworksa..al ono..ne svakodnevno..
A plocu sam kupio jer je bila jeftina (sa 160 spustena na 99 eur) jer je falio i/o shield (limic) a ploca inace nova zapakirana.. i napisao mail u gigabyte da mi posalju limic.. i guess what, gospoda ce poslat..ofc. gigabyte forever! :)

Iskreno nije velika razlika brijem da cu ic na drugu gen.rayzena, jedino me brinuo ram koliko cujem ima velike razlike...
11 godina
neaktivan
mrincognito_zg kaže...
A plocu sam kupio jer je bila jeftina (sa 160 spustena na 99 eur) jer je falio i/o shield (limic) a ploca inace nova zapakirana.. i napisao mail u gigabyte da mi posalju limic.. i guess what, gospoda ce poslat..ofc. gigabyte forever! :)

Iskreno nije velika razlika brijem da cu ic na drugu gen.rayzena, jedino me brinuo ram koliko cujem ima velike razlike...

Za ram, koliko sam gledao i čitao, bitna je ploča i update biosa, a koji je vezan za kvalitetu tj. klasu matične ploče. Imaš precijenjene memorije koje se prodaju kao frekvencija 3200 Mhz, a ove od 2400 Mhz se klokaju na tu latenciju i napon, postigne taman tu frekvenciju tj. ova skuplja ništa nije bolja. Još šta sam gledao, neka najbolja frekvencija je 2666Mhz tj. sve preko je previše para za premalo muzike, tj. razlike u radu. Ništa, onda kupi procesor sa više jezgri te koji ti bude na boljoj akciji, mislim da je tako najbolje. 

13 godina
mrki_tua kaže...
mrincognito_zg kaže...

Za ram, koliko sam gledao i čitao, bitna je ploča i update biosa, a koji je vezan za kvalitetu tj. klasu matične ploče. Imaš precijenjene memorije koje se prodaju kao frekvencija 3200 Mhz, a ove od 2400 Mhz se klokaju na tu latenciju i napon, postigne taman tu frekvenciju tj. ova skuplja ništa nije bolja. Još šta sam gledao, neka najbolja frekvencija je 2666Mhz tj. sve preko je previše para za premalo muzike, tj. razlike u radu. Ništa, onda kupi procesor sa više jezgri te koji ti bude na boljoj akciji, mislim da je tako najbolje. 

Ovo baš i ne drži vodu i nije nužno da će se klokat stabilno ako je sitna razlika u cijeni uzmi bržu i vozi na sigurno.Nadalje ako misliš overclockat ali ništa extremno onda ona asus b350 je odličan izbor s obzirom na njenu cijenu.Plus nekakav extremni clock na Ryzenu traži em skupu matičnu još skuplju memoriju i jedno skupo AIO riješenje hlađenja.Tako da moj savijet bi bio b350 3000mhz ram i cooler tipa lc cc120.Znači jedna x470 ti najjeftinija košta 1200kn memorija na 3400mhz cl14 jedno 2200kn i dobar AIO cooler600-700kn.

A ovaj jeftiniji i ništa značajno slabiji setup te ispadne B350 600-700kn lc cc120 cooler 180kn i ram 3000mhz oiko 1500-1700kn. Sve  u svemu ušparaš oko 1500kn a razlika zanemariva a taj ostatk love baciš u jaču grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 10:17 (mislioc).
11 godina
neaktivan
mislioc kaže...
mrki_tua kaže...
mrincognito_zg kaže...

Ovo baš i ne drži vodu i nije nužno da će se klokat stabilno ako je sitna razlika u cijeni uzmi bržu i vozi na sigurno.Nadalje ako misliš overclockat ali ništa extremno onda ona asus b350 je odličan izbor s obzirom na njenu cijenu.Plus nekakav extremni clock na Ryzenu traži em skupu matičnu još skuplju memoriju i jedno skupo AIO riješenje hlađenja.Tako da moj savijet bi bio b350 3000mhz ram i cooler tipa lc cc120.Znači jedna x470 ti najjeftinija košta 1200kn memorija na 3400mhz cl14 jedno 2200kn i dobar AIO cooler600-700kn.

A ovaj jeftiniji i ništa značajno slabiji setup te ispadne B350 600-700kn lc cc120 cooler 180kn i ram 3000mhz oiko 1500-1700kn. Sve  u svemu ušparaš oko 1500kn a razlika zanemariva a taj ostatk love baciš u jaču grafičku.

Zašto bi išao na x470? S tim ništa, ali ama baš ništa, konkretno ne dobije. x370 je po meni najbolji izbor, a i po recenzijama nekih youtubera (za koje smatram da nisu potplaćeni), ja sam isto mislio ići na B350, ali sam nakon takvih stvari odustao te otišao na minimum minimuma tj. Asus Prime x370-PRO zbog komponenti te ploče, jer ako je napravljena za veći oc, onda je automatski ta ploča i kvalitetnija, a želim da ona traje bar 5,6 godina. Mislim da je marincognito pogodija s pločom i cijenom.

Šta se OC memorije tiče, te precijenjenosti ove skuplje, evo ti recenzija jedne koju sam ja kupio pa pročitaj:

http://www.overclockers.com/kingston-hyperx-fury-ddr4-2400mhz-32gb-memory-kit-review/

11 godina
neaktivan

Vec sam kupio GIGABYTE AORUS GA-AX370-Gaming 5

13 godina
mrki_tua kaže...
mislioc kaže...
mrki_tua kaže...
mrincognito_zg kaže...

Zašto bi išao na x470? S tim ništa, ali ama baš ništa, konkretno ne dobije. x370 je po meni najbolji izbor, a i po recenzijama nekih youtubera (za koje smatram da nisu potplaćeni), ja sam isto mislio ići na B350, ali sam nakon takvih stvari odustao te otišao na minimum minimuma tj. Asus Prime x370-PRO zbog komponenti te ploče, jer ako je napravljena za veći oc, onda je automatski ta ploča i kvalitetnija, a želim da ona traje bar 5,6 godina. Mislim da je marincognito pogodija s pločom i cijenom.

Šta se OC memorije tiče, te precijenjenosti ove skuplje, evo ti recenzija jedne koju sam ja kupio pa pročitaj:

http://www.overclockers.com/kingston-hyperx-fury-ddr4-2400mhz-32gb-memory-kit-review/

Super si napravio za 100kn više si mogao uzet x470 noviji chipset.Ja mu nisam rakao da ide na x470 nego b350.Ako več ima ryzen2600 onda je logičan izbor x470 naspram x370 ako je cijena u 100kn razlike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 10:31 (mislioc).
11 godina
neaktivan

Ej.. kupio sam mrak X370 plocu za 99 eur. :)

Cijena je bila presudan faktor.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice