AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.741.627
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
skank666 kaže...

Mene stako da je, ispada da je čak i b350 ploča prava dovoljna stvar? 

Pogledaj onaj video šta san priložija, nrmoj ić ispod Asus Prime x370 Pro, ili to ili nešto bolje. Također memorija iznad 2300 MHz ne daje neki pomak tj. nikakav, imaš video od Linusa, a i drugih. Znači jedino možeš čekati da izađu nove ne bi li ovima još pala cijena, to je neko moje mišljenje.

13 godina
protjeran
mrki_tua kaže...

Pogledaj onaj video šta san priložija, nrmoj ić ispod Asus Prime x370 Pro, ili to ili nešto bolje. Također memorija iznad 2300 MHz ne daje neki pomak tj. nikakav, imaš video od Linusa, a i drugih. Znači jedino možeš čekati da izađu nove ne bi li ovima još pala cijena, to je neko moje mišljenje.

Ovo boldano je teza bedastoca, pa valjda je do sad postala poznata i jasna stvar da ryzen uvelike profitira od brzeg rama (sa dobrim latencijama naravno). Razlika izmedu 2400 i 3200 u memory intenzivnim scenarijima, u koje spada gaming,  je 12.5% klik.

16 godina

Najbolje će biti sa kombinacijom b450 jer ono što je najbolje kod njih je taj precision boost uz xfr2, kako je onaj sa hocp-a reko da je riza sa tim potpuno drugačija životinja. 

kradem mine iz minskog polja
11 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Onda moram memoriju nadogradit, jer će pomak biti osjetan. Thx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ovisi jer testirano na istoj ploci, ne mozes usporedivati razlicit oc na razlicitim plocama, ja sam vidio da i ryzen 1700 ide bez beda preko 4.1ghz dok je 1800x na istoj ploci isao na 4050mhz tako da je to samo kakav te primjerak pogodi, nitko ti ne garantira da ces sa 1800x postici veci oc, a i koliko vidim ryzen 2700 vs 2700x je vani razlika 30eur a kod nas ce biti vjerojatno i vise, tako da po meni ne vrijedi davati 250-300kn vise za x model jer iovako ga neces drzati na max oc cijelo vrijeme jer koliko smo vidjeli nakon odredenog takta moras povisiti napon i to dosta. Mislim da je 4.2ghz sa 1.4 neki optimum za 24/7, inace ide on i preko 4.5ghz ako ces mu roknut napon preko 1.5v 

Sillicon lottery ih je hrpu binao, svi su testirani u identicnim uvjetima, statistika je neumoljiva, puno je veca sansa da ce 1800x ici na 4ghz nego da ce isto moci 1700. Tvoje price da postoje 1800x losiji od 1700 nemaju smisla, normalno da postoje, al to nije dokaz da je sansa za dobit odlican primjerak ista kod jednog i drugog. 

Dobar postotak 2700 ocito nece ici ni na 4.2ghz, a ti primjerci koji idu na 4.5ghz su ultrarijetki plus niti jedan to nece moci na 24/7 naponu pa je to potpuno nebitno.

I najbitnija stvar, takt ryzena je za igre nebitan u usporedbi sa optimizacijom memorije, za izvuc maksimum samsung b die cipovi su must, a i onda im treba postavit optimalne tajminge (ne samo primarne!). Dakle 3200 cl14, 3600 cl16 i sve preko toga....

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 12:06 (ansha).
17 godina
war3_tft kaže...
mrki_tua kaže...

Ovo boldano je teza bedastoca, pa valjda je do sad postala poznata i jasna stvar da ryzen uvelike profitira od brzeg rama (sa dobrim latencijama naravno). Razlika izmedu 2400 i 3200 u memory intenzivnim scenarijima, u koje spada gaming,  je 12.5% klik.

Mogao si staviti i 2133mhz memoriju vs 3200mhz memorijom. Vec sam 10 put napisao da je sasvim dovoljna i crucial balistix 2400mhz memorija koja ide bez beda preko 3ghz, eto i da pobijem taj tvoj mit kako treba ultra skupa memorija za ryzena 

, to je asmo jedan od testova i kao sta se moze vidjeti nije neki dobitak nakon 2933mhz, barem ne dobitak koji bi znacio da moras iskesirati dodatnu lovu za b-die memoriju. 

Evo tko vise voli grafove link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 12:16 (Patrick_cro).
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Mogao si staviti i 2133mhz memoriju vs 3200mhz memorijom. Vec sam 10 put napisao da je sasvim dovoljna i crucial balistix 2400mhz memorija koja ide bez beda preko 3ghz, eto i da pobijem taj tvoj mit kako treba ultra skupa memorija za ryzena 

, to je asmo jedan od testova i kao sta se moze vidjeti nije neki dobitak nakon 2933mhz, barem ne dobitak koji bi znacio da moras iskesirati dodatnu lovu za b-die memoriju. 

Na videu covjek nije spomenuo koje tajminge je koristio sto je jako vazan podatak, a ryzen+ koji ima poboljsan cache je sad jos osjetljiviji na bolju memoriju tj ima vece benefite od brze memorije tako da ovi stari grafovi bas inisu relevantni. Ta memorija koju si spomenuo mozda i ide na 3000, al upitno je na kojim latencijama.

11 godina
neaktivan

A može li se clockat kingston hyperx 1600 cl9 na 2000+ i ds to radi kao privremeno rješenje? Jel netko pokušavao? Možda je offtopic, ako treba pitat ću u temi za memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Moji ballistix-i 2400 ne idu ni na 3ghz, dakle netocno. A sa 2700x dobitci nakon 3ghz memorije su i dalje ogromni, pogotovo kad se tajminge i subtajminge namjesti.

Ovo na slici ispod ces postic samo i jedino sa b die cipovima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 13:08 (ansha).
17 godina

Jesi uopce pogledao grafove a i nije mi nek pomak sa 84 na 88 znaci cca 5%. crucial sport 2400 da ne ide na 3ghz i jos to na Intel platformi? Lijepo se vidi kolika je razlika izmedju 2933cl16 i 3200mhz cl14 rama u igrama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 13:26 (Patrick_cro).
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Jesi uopce pogledao grafove a i nije mi nek pomak sa 84 na 88 znaci cca 5%. crucial sport 2400 da ne ide na 3ghz i jos to na Intel platformi? Lijepo se vidi kolika je razlika izmedju 2933cl16 i 3200mhz cl14 rama u igrama.

Ja dal sam gledao? Pa jel vidis koliki je ogroman skok samo kad tajminge namjestis na 3466mhz? Ako ti iz ovog grafa nije jasno koliki ogroman skok mozes dobit s memorijom, onda to jednostavno nisi sposoban shvatit, a sta da ti kazem?

17 godina
Evo posto vidim da ne vidis link ili ga namjerno zaobilazis evo ti ovdje
http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_memory_and_tweaking_analysis_review,10.html
Pa mi ti objasni koliko su to velike razlike između 2933cl16 i 3200mhz cl14 u gamingu na sta se pozivate cijelo vrijeme da treba skupa memorija da izvuces max performanse za gaming.
11 godina
mrki_tua kaže...

A može li se clockat kingston hyperx 1600 cl9 na 2000+ i ds to radi kao privremeno rješenje? Jel netko pokušavao? Možda je offtopic, ako treba pitat ću u temi za memorije.

Vjerojatno pricas o DDR3 memoriji, dok entry DDR4 memorije idu od 2133Mhz i vecim latencijama, tipa CL16. Znaci ne, na Ryzen ne mozes staviti DDR3, nego DDR4 memoriju.

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_memory_and_tweaking_analysis_review,10.html
Pa mi ti objasni koliko su to velike razlike između 2933cl16 i 3200mhz cl14 u gamingu na sta se pozivate cijelo vrijeme da treba skupa memorija da izvuces max performanse za gaming.

To sto stavljas je test ryzena 1, ryzen + kako sam to gore vec napisao ima puno bolje cache latencije klik i zbog toga ima vece beneficije od brzeg rama.

15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

To je staro vise od godinu dana a ovo moje je staro par dana i sa 2700x.

U tom testu je stock 1700 jednostavno prespor da mi memorija mogla imat dovoljno utjecaja...

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
mrki_tua kaže...

Vjerojatno pricas o DDR3 memoriji, dok entry DDR4 memorije idu od 2133Mhz i vecim latencijama, tipa CL16. Znaci ne, na Ryzen ne mozes staviti DDR3, nego DDR4 memoriju.

Thx, nisam znao, onda u potragu...

11 godina

Mozes ovdje napisati gdje trazis i sto trazis pa ti ljudi mogu pomoci. Ako ces u Mindfactoryu onda su ovi best buy: https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-G-Skill-RipJaws-V-schwarz-DDR4-3200-DIMM-CL16-Dual-Kit_1013799.html, dok CL14 3200Mhz vjerojatno Samsung B die o kojima Ansha prica idu od 203 eura.

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Mozes ovdje napisati gdje trazis i sto trazis pa ti ljudi mogu pomoci. Ako ces u Mindfactoryu onda su ovi best buy: https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-G-Skill-RipJaws-V-schwarz-DDR4-3200-DIMM-CL16-Dual-Kit_1013799.html, dok CL14 3200Mhz vjerojatno Samsung B die o kojima Ansha prica idu od 203 eura.

Da, 3200 cl14 je 100% b-die, i 3000 cl14 ripjawsi bi trebali biti b-die..

11 godina

Samo kaj su rasprodani svi ti jeftiniji b-die ili ih se treba cekati. Oni na lageru idu od 216 eura, znaci 50 eura skuplji sport za malo vece performanse. Za 50 eura vise je mogao kupiti i5-8600K..

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Samo kaj su rasprodani svi ti jeftiniji b-die ili ih se treba cekati. Oni na lageru idu od 216 eura, znaci 50 eura skuplji sport za malo vece performanse. Za 50 eura vise je mogao kupiti i5-8600K..

Hvala na pomoći, kako nikada od 90-ih pa na ovamo nikad nisam imao AMD cpu, odlučio sam napraviti izlet jer namjeravam osvježiti malo konfu. Nema veze, vrebat ćemo memoriju...

P.S. Sad kad vidim da ću čekati pad cijena GPU-a, dođe mi da sve stavin na njuškalo pa ako se proda, proda...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 21:28 (mrki_tua).
11 godina

Nista.. Nemas kaj vrebati jer su iste cijene barem pola godine..

17 godina
A kao niste trubili da treba za ryzen brza i skupa memorija pun klinac vremena a da niste prethodno uopce istražili kakav ima utjecaj, imas i testova i sa oc ryzenom. Za ryzen 2 se jos nezna kolike ce biti razlike jer je testirano samo sa brzom memorijom da se vidi da radi bez problema i sa brzim kitom out od box. Da ryzen profitira sa memorijom je istina ali sada kolike ce to biti razlike u gamingu između 2933 i neke 3200 i 3400mhz memorije treba tek vidjeti i onda se moze vidjeti jer se isplati iskesirati za brzi ram, ako su to neki minimalni pomaci onda svatko treba odlučiti za sebe jer ce iskesirati vise love za par % bolje rezultate.
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
A kao niste trubili da treba za ryzen brza i skupa memorija pun klinac vremena a da niste prethodno uopce istražili kakav ima utjecaj, imas i testova i sa oc ryzenom. Za ryzen 2 se jos nezna kolike ce biti razlike jer je testirano samo sa brzom memorijom da se vidi da radi bez problema i sa brzim kitom out od box. Da ryzen profitira sa memorijom je istina ali sada kolike ce to biti razlike u gamingu između 2933 i neke 3200 i 3400mhz memorije treba tek vidjeti i onda se moze vidjeti jer se isplati iskesirati za brzi ram, ako su to neki minimalni pomaci onda svatko treba odlučiti za sebe jer ce iskesirati vise love za par % bolje rezultate.

Onaj test sta sam linkao pokazuje da je 2700x u igrama bottleneckan memorijom, razlika izmedju 2933mhz i 3466mhz sa optimiziranim tajminzima je jako velika, prosjecni fps u igrama je narastao 14% i presao stock 8700K. 

17 godina
neaktivan

Ne bih od vas shvatio o kojoj je frci rijec

Koliko se sjecam i ranije su bili prekinute komunikacije izmedu inzenjera i marketinga.

Annandtecvh npr i ostali testeri su testirali AMD Ryzen 2700x  bez ukljucenog CPB2 koji u MBO ima drugacije ime.

I tako svi odreda, nakon saznanja koje j cemu sluzi funkcija u BIOS-u (inace su defaultno iskljuceni sto mislim malo aljkavim, a vjerujme nije bez razloga ) daju bolje rezultate.

Ajde i to smo dozivjeli

Imam ja jos stari PC i znam da za AMD je uvijek bilo, da radi bolje s brzom memorijom. Pa makar 1 & brzi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Onaj test sta sam linkao pokazuje da je 2700x u igrama bottleneckan memorijom, razlika izmedju 2933mhz i 3466mhz sa optimiziranim tajminzima je jako velika, prosjecni fps u igrama je narastao 14% i presao stock 8700K

AMD Ryzen FTW. Šta reć i dodat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 19:09 (mislioc).
17 godina

35W TDP 2200GE i 2400GE, downclock-an CPU, GPU isti

https://www.tomshardware.com/news/amd-details-ryzen-2400ge-2200ge,36934.html

Nikad dosadno s ovim ZEN AMD-om. Sa tim da je figa u džepu s 2800X. Dobra fora s internetova, kaže lik uvjeri me da zamjenim 2700K na 4.5GHz sa novim Ryzenom. Odgovor je bio da može zadržati ime cpu-a, 2700X ;)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 19:52 (hrvooje).

0 0 hvala 1
13 godina
hrvooje kaže...

35W TDP 2200GE i 2400GE, downclock-an CPU, GPU isti

https://www.tomshardware.com/news/amd-details-ryzen-2400ge-2200ge,36934.html

pasivno hladjen 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Idealno za htpc

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

0 0 hvala 0
12 godina

ne znam jel bilo - test r5 2600 non x modela

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Zanimljivo, slabo ili nikako se usporedjuju R7 2700 i i7-8700 koji kostaju jednako, 280 eura, a ovaj i7 se nadje i jeftinije. Solidan boost do 4.6Ghz, neka B360 ploca i bok. Nije flame za AMD, al ono, mogli su malo jeftinije stavit 2700.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2018 21:33 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice