Da
poanta je da imas i7 7700k na 5ghz i gtx 1080ti karticu i smanjujes detalje kako bi bio bolji od Ryzena.
Svaka cast na tome.
Ne, ti si bolji sa 7700k vec u startu. Za pocetak ne treba ti 7700k na 5GHz klik, skrolaj dolje i nadi BF1 koji je cpu intenzivan, razlika 7700k stock i 5.1 GHz 1.5 FPS, osim toga ja nigdje nisam rekao da se 120-144 FPS moze dobiti samo sa 1080ti i smanjivanjem detalja, sve ovisi od igre do igre. Istina je da visoki FPS nikad nece biti jeftin, ali optimizacija postavki pripomogne u tom slucaju, onaj tko voli fluidnost ce napraviti taj kompromis, stvar je u tome da mu taj kompromis sa Ryzenom 7 nije moguc.
Izvrtanje necijih rijeci tvoj argument ne cini jacim, bas suprotno.
Jao, ne ne znam da je isti k 4.5 ghz ili 5ghz, objasnjavao sam to u ovoj temi jedno milju puta, nisi nikad cuo za sarkazam valjda? Namjerno sam na to dodao jos i gtx 1080ti steta sto nisam sli napisao.
Kaj nije moguce s Ryzenom ?
Ajde molim te pojasni mi ovo boldano.
Teoretski imas jednu 1080ti koja u svakom slucaju moze vrtit 60 + fpsa kao minimun + imas gsync ili freesync.
O kakvom mi tu fluidnosti pricamo?
Dakle vidjeti ces razliku izmedu 110 fpsa koje ce 1080ti dati s ryzen za razliku 130 fpsa koje ces dobiti s i7 7700k? Nema hebene sanse.
Meni je apsolutno jasno sto ti zelis reci ali isto tako to se u realnosti ne dogada.
Razliku mozes vidjeti opet teorestski ako ti je minimalni fps drasticno losiji sto opet nije slucaj ako imas gsync/freesync a nema sanse da ce minimalni fps na granici neigrivog da ces reci a gle ovaj i7 7700k ipak ima prednost. Raspon gsync/freesynca ide od 35 fpsa pa prema gore.
Opet zao mi je sto vecina tulipana ovdje gleda Ryzen kao konkurenciju i7 7700k za gaming..
Ja znam limite tog i7 7700k na ryzenu taj limit neces dozivit samo tak bez obzira sto ce on teoretski u tom trenutku prikazati manje slicica u sekundi.
Izmedu ostalog onaj video gdje tip u pozadini renderira i igra overwatch ti je jasno lijepo rekao da kod i7 nije bas igrivo to kod ryzena neces vidjet jer njemu treba puuuno vise taskova da se zakuca zbog naravno vise jezgri.
Nikada ali nikada danas ne bih kupio i7 7700k pa cak da gledam samo i gaming.