AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.733.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Da, ljudi jednostavno ne kuže da dobiju duplo više jezgra za iste pare, ili isto jezgra za duplo manje para, i što to znači.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
Jakovp kaže...

Da, ljudi jednostavno ne kuže da dobiju duplo više jezgra za iste pare, ili isto jezgra za duplo manje para, i što to znači.

Ali opet postoji situacija u kojoj i7 ima prednost, svatko tko prati, zna koja je to. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2017 20:03 (Valentin17).
15 godina
odjavljen

Istina, samo je pitanje kako će biti s novim igrama i kakva će biti implementacija DX12 i vulkana.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
10 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
Jakovp kaže...

Ali opet postoji situacija u kojoj i7 ima prednost, svatko tko prati, zna koja je to. 

Ne vuci Lucija za jezik, opet će dobit crveni karton.

The Show Must Go On
13 godina
Jakovp kaže...

99% foruma ne bi vidjelo razliku izmedju 7700K i G4560 u gamingu, jer nisu naucili na multi tasking.

Ja uzeo g4560 realno iz zajebancije, super cpu ako samo igras igre, neki dan pokrenuo ESO+Diablo 3, comp se zblesavio, jezgre zakucale na 100% odma :D ne daj boze da sam i CSGO pokrenuo (inace to troje mi je cesto upaljeno bilo na FX) a ni i5 ne bi bolje prosao :D

Gledam ovaj 6c/12t mislim da je to cpu za mene, 4 jezgre sj totalno 2012 :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Jakovp kaže...

99% foruma ne bi vidjelo razliku izmedju 7700K i G4560 u gamingu, jer nisu naucili na multi tasking.

Ja uzeo g4560 realno iz zajebancije, super cpu ako samo igras igre, neki dan pokrenuo ESO+Diablo 3, comp se zblesavio, jezgre zakucale na 100% odma :D ne daj boze da sam i CSGO pokrenuo (inace to troje mi je cesto upaljeno bilo na FX) a ni i5 ne bi bolje prosao :D

Zašto bi imao 3 igre u pozadini?Da nemaš možda više od dvije ruke? 

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ti nikada nisi cuo za multitasking 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Ti nikada nisi cuo za multitasking 

Navodno muškarci ne znaju što je multitasking.

Žene tu prednjace :)

17 godina

Ma vidis da i muskarci znaju, kada mogu igrati 3 igre odjednom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Ma vidis da i muskarci znaju, kada mogu igrati 3 igre odjednom

Vjerujem da mogu pratiti ali igrati tesko.

Bas razmisljam mogao bih igrati neke 3 turn based igre.

Npr EU IV, CIV 5 i Football Manager 

Ne vidim kako bih mogao uz npr Overwatch igrati jos nesto.

Razumijem da covjek kada igra ima u pozadini nesto kopirati/renderirati/kompresirati ali ovo ne kuzim.

12 godina

teška budaleština, proizašla iz nekadašnjih fx vs i5 ratova na forumu, gdje mu je glavni argument bio - ti nemereš odjednom igrat tri igre, aha!!!

Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

zna li se možda hoće li amd thread ripper biti kompatibilan sa h115i ili noctua nh d15?

0 0 hvala 0
17 godina
alexspalato kaže...

zna li se možda hoće li amd thread ripper biti kompatibilan sa h115i ili noctua nh d15?

jako tesko s obzirom koliko ce ogroman biti.

Tesko da baza hladnjaka moze sve pokriti, gotovo sam poprilcino siguran da ce za njih biti posebni hladnjaci a mozda sami original AMD ce raditi za njih.

Mozda netko zna vise o tome, ovo ja samo pretpostavljam.

Edit: izgleda da noctua priprema hladnjak za njih : https://www.lowyat.net/2017/133239/computex-2017-noctuas-amd-threadripper-cpu-cooler-massive/

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 10:27 (toxic).
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ovaj video o kojem se prica je ekstremna situacija i ako se netko bavi time Ryzen je naravno bolji, to nitko nikad niti nije osporavao, stvar je jedino u tome sto se 99% korisnika nece naci u toj situaciji. Plafon situacija u kojoj ce se netko naci je da igra neku igru, skida torrent i prebacuje video s mobitela na PC. Bas sam nekidan isprobao taj scenarij, eto jos sam upalio i stream u pozadini i krzljavi i5 je sve to gurao bez problema.

Vise jezgara je svakako buducnost, sadasnjost je za ljude kao sto je ovaj lik sa videa, prosjecnom korisniku koji igra igre, otvara mail i gleda jubito ce taj procesor jos neko vrijeme (1-2 godine) stajati na 30% usagea, al ajd nek se ima jezgara, uvijek mozes posudit malo susjedu koji ima g4560. 

13 godina

Ovo je najgluplje pitanje, sto bi pokrenuo tri igre odjednom?

Zato sto mi se moze?

Sto kupujete skuplje graficke kartice?

Sto kupujete vece monitore od 720p?

Sto kupovati bolje auto?

Jer mi se moze i hocu.

Pokrenem Diablo gdje botam mozda lvlam, ESO igram usput, a CSGO inspect/trade itemi.

Ponavljam, vecina ne bi vidjela razliku izmedju g4560 i 7700k jer samo igraju igre i vrte bencheve. Lupajte TD koliko hocete ali to je realnost.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Vise jezgara je svakako buducnost, sadasnjost je za ljude kao sto je ovaj lik sa videa, prosjecnom korisniku koji igra igre

Već sada cca. pola igara koristi više od 4 jezgre koje imaju i5 i i7, tako da nije budućnost, nego sadašnjost.

Nope.
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
war3_tft kaže...

Vise jezgara je svakako buducnost, sadasnjost je za ljude kao sto je ovaj lik sa videa, prosjecnom korisniku koji igra igre

Već sada cca. pola igara koristi više od 4 jezgre koje imaju i5 i i7, tako da nije budućnost, nego sadašnjost.

Vec sam to prije bio napisao al evo da ponovim, izlaskom Ryzena razni recenzenti su obradili brdo igara i u 99% slucajeva je i7 7700k bio bolji od Ryzena 7, cak i da su jednaki u gamingu (a nisu) kako je to moguce ako pola igara koristi vise od 4 jezgre?

17 godina

Ma u kakvih 99% slucajeva, o cemu ti trabunjas? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ajd mi nadi 5 igara gdje je Ryzen 7 bolji, mozes cak ubacit i Ashes kojeg igra sve ukupno 15 ljudi.

17 godina
war3_tft kaže...
Tonči kaže...
war3_tft kaže...

Vec sam to prije bio napisao al evo da ponovim, izlaskom Ryzena razni recenzenti su obradili brdo igara i u 99% slucajeva je i7 7700k bio bolji od Ryzena 7, cak i da su jednaki u gamingu (a nisu) kako je to moguce ako pola igara koristi vise od 4 jezgre?

Moram te ispraviti. 1080p gaming = brzi takt procesora = vise slicica u sekundi.

Jezgre ti omogucavaju da je sve fluidnije, da mozes raditi vise stvari itd..

Probajte Vi koji imate i7 procesore otic na bf1 multiplayer s nekom dobrom grafom gtx 1070 pa na više i pustite fps pri 1080p

Budete vidli kako je cpu usage jako visoko a nekada se zakuca na 99% u tom trenutku dobis sranje.

17 godina
war3_tft kaže...
Patrick_cro kaže...

Ajd mi nadi 5 igara gdje je Ryzen 7 bolji, mozes cak ubacit i Ashes kojeg igra sve ukupno 15 ljudi.

Ti si prvi tvrdio da je i7 7700k bolji u 99% slucajeva, pa onda potkrijepi svoje tvrdnje 

Evo ti primjer https://www.toptengamer.com/amd-ryzen-7-1700-vs-intel-i7-7700k-1800x/

imas testova pun klinac na netu. Za fhd i 144hz je bolji izbor za sve ostalo nije

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Moram te ispraviti. 1080p gaming = brzi takt procesora = vise slicica u sekundi.

Probajte Vi koji imate i7 procesore otic na bf1 multiplayer s nekom dobrom grafom gtx 1070 pa na više i pustite fps pri 1080p

Budete vidli kako je cpu usage jako visoko a nekada se zakuca na 99% u tom trenutku dobis sranje.

Nebitno koja je rezolucija, ako imas karticu koja gura neku igru na 144 slicica procesoru je svejedno koja je rezolucija, on mora odraditi svoj dio posla za tih 144 slicica. 7700k po svemu videnom moze izgurati vise slicica, cak i kad je opterecen 99% daje bolje rezultate od Ryzena 7, jedino pitanje je koliko dugo ce njegova prednost trajati.

Patrick_cro kaže...

Ti si prvi tvrdio da je i7 7700k bolji u 99% slucajeva, pa onda potkrijepi svoje tvrdnje 

Evo ti primjer https://www.toptengamer.com/amd-ryzen-7-1700-vs-intel-i7-7700k-1800x/

imas testova pun klinac na netu. Za fhd i 144hz je bolji izbor za sve ostalo nije

Jokerova recenzija sta drugo, jedina koja se razlikovala od ostalih, mislio sam da je to vec prozvakana tema al dobro, cak i tu je 7700k bolji, cak i sa gtx 1080 koja je bn u nekim igrama tipa Watch Dogs 2, evo par recenzija nije mi se dalo previse traziti jer rezultati uvijek idu u korist 7700k

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2827-amd-r7-1700-review-amd-competes-with-its-1800x

Onaj tko misli igrati na 60 FPS si ustedi novac i uzme Ryzen 1600 koji je definitivno best buy za te potrebe.

8 godina
neaktivan
Tonči kaže...
war3_tft kaže...

Možeš reći nešto više o tome (ili pokazati benchmarke)?To mi je jednostavno teško prihvatiti s obzirom da jedan mali pentium rastura čak i r5 1400 (cijenom), a većina ljudi čak ni nema više od 4 jezgre (osim ako misliš na threadove što nije isto).Nema smisla zahtijevati više nego što prosječan gejmer ima (osim ako pričamo o 144 Hz gejmingu).

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 11:51 (DaShip).
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Nebitno koja je rezolucija, ako imas karticu koja gura neku igru na 144 slicica procesoru je svejedno koja je rezolucija, on mora odraditi svoj dio posla za tih 144 slicica. 7700k po svemu videnom moze izgurati vise slicica, cak i kad je opterecen 99% daje bolje rezultate od Ryzena 7, jedino pitanje je koliko dugo ce njegova prednost trajati.

Zapravo bitno je, jer govorimo o danasnjem vremenu gdje ce svaka kartica vec na 1440p biti BN i samim time i7 7700k gubi jedinu prednost.

Za godinu dvije ce se mozda stvari promijeniti. Stanje je trenutno da je tako a i to mozes sam provjeriti a meni iskreno se neda jer ovo smo prosli valjda milijon puta.

Jednostavno i7 7700k danas je q za ryzena i ja to tvrdim i tocka.

Ako je nekome bitno imati tih 10 - 15 fpsa vise na 1080p okey, neka je te nek uzme bilo koji i7 6700 ili 7700k zapravo su isti racku.

Ja bih radije par jezgri vise i par fpsa manje ali ionako nemam fhd monitor pa mi je jos bolje uzet Ryzena.

Sto se tice samo gaminga ne bih uzimao vise od ryzena 1700 (ne x)

i da kada intel dodede do tih svojih 99% dobis jedno jako ugodno iskustvo u pm.. pa daj probaj pa javi kako ti je to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 11:59 (toxic).
16 godina
war3_tft kaže...

Njegova prednost traje točno do onog trenutka gdje kliknes na bilo koju rezoluciju koja prelazi 1080p

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
odjavljen
DaShip kaže...
Tonči kaže...
war3_tft kaže...

Možeš reći nešto više o tome (ili pokazati benchmarke)?To mi je jednostavno teško prihvatiti s obzirom da jedan mali pentium rastura čak i r5 1400 (cijenom), a većina ljudi čak ni nema više od 4 jezgre (osim ako misliš na threadove što nije isto).Nema smisla zahtijevati više nego što prosječan gejmer ima (osim ako pričamo o 144 Hz gejmingu).

Nisam ni ja mislio da je tako, ali čini se da su neki naslovi zaista napredovali. Morat ćeš pitati ansha , ja nemam spremljen link, ali u jednoj temi je oko ~40% igara imalo koristi od više jezgara, dakle 6+. HyperThreading je onako, bezveze, nekih do 20% profita, ali prave jezgre su real-deal.

Nope.
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Zapravo bitno je, jer govorimo o danasnjem vremenu gdje ce svaka kartica vec na 1440p biti BN i samim time i7 7700k gubi jedinu prednost.

Za godinu dvije ce se mozda stvari promijeniti. Stanje je trenutno da je tako a i to mozes sam provjeriti a meni iskreno se neda jer ovo smo prosli valjda milijon puta.

Jednostavno i7 7700k danas je q za ryzena i ja to tvrdim i tocka.

Ako je nekome bitno imati tih 10 - 15 fpsa vise na 1080p okey, neka je te nek uzme bilo koji i7 6700 ili 7700k zapravo su isti racku.

Ja bih radije par jezgri vise i par fpsa manje ali ionako nemam fhd monitor pa mi je jos bolje uzet Ryzena.

Sto se tice samo gaminga ne bih uzimao vise od ryzena 1700 (ne x)

i da kada intel dodede do tih svojih 99% dobis jedno jako ugodno iskustvo u pm.. pa daj probaj pa javi kako ti je to.

Gledajuci tako bitno je koja je rezolucija, jer tesko je gurati npr 120-144 FPS na 1440p, ali zato postoje postavke da si covjek optimitzira igru kako mu pase, ovisno o korisniku on ce ili smanjiti detalje ili ce kupiti jacu karticu, to je do njega. Ja sam samo htio reci da je jedino bitno koliko procesor moze FPS-a izgurati u nekoj igri, ako mu je 100 plafon, on ce tih 100 gurati na 1080p sa nekom slabijom karticom ili na 1440p sa nekom jacom karticom. Evo na sto sam mislio klik, e sad jedino ako se Tonciju vise nije dalo objasnjavati posto je dan prije eseje napisao u i7 temi objasnjavajuci istu stvar pa je bio sarkastican. 

mrsmith kaže...

Njegova prednost traje točno do onog trenutka gdje kliknes na bilo koju rezoluciju koja prelazi 1080p

Gore sve pise.

17 godina

Da

poanta je da imas i7 7700k na 5ghz i gtx 1080ti karticu i smanjujes detalje kako bi bio bolji od Ryzena.

Svaka cast na tome.

Moj PC  
3 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Tonči kaže...
DaShip kaže...
Tonči kaže...
war3_tft kaže...

Nisam ni ja mislio da je tako, ali čini se da su neki naslovi zaista napredovali. Morat ćeš pitati ansha , ja nemam spremljen link, ali u jednoj temi je oko ~40% igara imalo koristi od više jezgara, dakle 6+. HyperThreading je onako, bezveze, nekih do 20% profita, ali prave jezgre su real-deal.

Kod dvojezgrenih SMT predstavlja razliku između upotrebljivog i neupotrebljivog procesora.To što neke imaju koristi od više jezgri ne znači da zahtijevaju ta jezgra da bi radile (pretpostavljam da se radi o draw callovima, to onda znači da je dx 12 itekako pravilno implementiran).

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Da

poanta je da imas i7 7700k na 5ghz i gtx 1080ti karticu i smanjujes detalje kako bi bio bolji od Ryzena.

Svaka cast na tome.

Ne, ti si bolji sa 7700k vec u startu. Za pocetak ne treba ti 7700k na 5GHz klik, skrolaj dolje i nadi BF1 koji je cpu intenzivan, razlika 7700k stock i 5.1 GHz 1.5 FPS, osim toga ja nigdje nisam rekao da se 120-144 FPS moze dobiti samo sa 1080ti i smanjivanjem detalja, sve ovisi od igre do igre. Istina je da visoki FPS nikad nece biti jeftin, ali optimizacija postavki pripomogne u tom slucaju, onaj tko voli fluidnost ce napraviti taj kompromis, stvar je u tome da mu taj kompromis sa Ryzenom 7 nije moguc.

Izvrtanje necijih rijeci tvoj argument ne cini jacim, bas suprotno. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice