Neznam mnogo o procesorima i nebih htio prčkat po biosu bez pomoći. Dakle, imam novo kupljeni AMD Phenom x4 955 BE i na task manageru i cpu-z prikazuje samo 2 jezgre.
Kako to popraviti na 4. Hvala i ispričavam se ako ovakva tema već postoji.
Neznam mnogo o procesorima i nebih htio prčkat po biosu bez pomoći. Dakle, imam novo kupljeni AMD Phenom x4 955 BE i na task manageru i cpu-z prikazuje samo 2 jezgre.
Kako to popraviti na 4. Hvala i ispričavam se ako ovakva tema već postoji.
Pretpostavljam da ti je netko ipak čačkao po biosu i stavio samo na jezgre 0 i 1. Jel možeš postat validaciju sa cpu-z?
EDIT: Vidim da si postao. Imaš li na kompu instaliran AMD Overdrive ili nešto slično? Koja je matična?
matična gigabyte 870A-UD3
nemam amd overdrive.
uzeo sam express install sa cd-a koji dobim uz matičnu i on mi je sve automatski istalirao. bios je sve defeault.
matična gigabyte 870A-UD3
nemam amd overdrive.
uzeo sam express install sa cd-a koji dobim uz matičnu i on mi je sve automatski istalirao. bios je sve defeault.
Ja bih, ipak za svaki slučaj zavirio u bios. Provjeri ACC dali je stavljen na auto. Provjeri UCC da je stavljen all cores. Pogledaj u biosu imaš li kakav info dali prikazuje sve 4 jezgre (da eliminiramo eventualni softwerski problem)
Restartaj PC i lupaj "DELETE", kad uđeš u BIOS nađi i stisani opciju "Load Safety Defoults",
te nakon toga stisni F10 i kad te pita za "SAVE" stisni ENTER ili Y(Z) za YES.
ok idem probat. stand by :)
load fail-safe defaults nije pomoglo. ista stvar..
jel treba nešto u windowsima namještavat?
WIN+R (iliti start -> run) -> msconfig -> tab "boot" -> advanced options -> makni sve kvačice -> restart PC
daj ti prvo udi u bios i stisni F9 i ako ti pise 4 cores onda je u winsima problem
Dosta su ti dvije jezgre
WIN+R (iliti start -> run) -> msconfig -> tab "boot" -> advanced options -> makni sve kvačice -> restart PC
to care! ovo je popravilo sve! može lock. thanks i ostalima na pomoći!