Dakle, što mi je isplativije za kupiti: AMD Athlon 64 X2 5200+ ili Intel Core2Duo E5200 BOX?? Dakle, koji je procesor općenito bolji (mislim u vrtnji igara)?? I još jedno pitanje; koju grafičku karticu do 700kn a koja bi vrtila Warhead bez problema?
AMD ili INTEL??
- poruka: 31
- |
- čitano: 14.789
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
u svakom slučaju intel...barem dok ne izađe nova generacija AMD-a...a da uzmeš AMd x4 ili x3, prilično su jeftini...grafu uzmi ATi HD 4670
e...a da umjesto intela uzmes AMD Phenom 8650
Šta misliš pod "bez problema", na kojim detaljima misliš igrati?
I mislim da je intelov bolji ali ti neću ništa obećati to neka netko drugi odgovori
Intel, naravno... a grafu za te novce polovnu npr. 8800gt za nekih 600kn....razmisli
također mislim da je bolji intel a grafulju hd3870
vidi ovo, pa odluči
www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4670
Ja sam uvijek na strani AMD bez obzira kaj su sporiji ali su zato i puno jeftiniji a i onako vecina obicnih korisnika ne treba vrlo brze procesore a i nemaju love za njih! Obicno je dovoljan jedan jeftin X2 procesor od AMD i to je to ili ovaj moj iz potpisa iako je jednojezgreni jase odlicno jos kad ga kloknes ljudi bi se iznenadili a kosta pisljivih 230kn evo jedan link na igracki test i performanse na defoltnom taktu ovog LE-1620 i jeftinih X2 amdeovaca!!!
http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14760&oliver=4961&quale=18
Dakle, nema kartice do 700 kn koja bi vrtila Warhead bez problema, barem ne s detaljima na maksimumu. Možda da skupiš za HD4850, znam da je skuplja, ali eto ona ga nekako uspije povuć. Što se tiče proca, E5200 ti je bolji izbor. Nedavno sam čak mislio kupit taj procesor sebi (odlučio sam iskeširat malo više za E7200 na kraju), i Athlon 5200+ mu nije niti prava konkurencija. Uz dobru ploču (ne nužno skupu već OC-bilnu) možeš ga dignit na 3,5 GHz i dobit računalo koje u igrama radi kao 4 jezgreni Intel na default taktovima, ako ne i bolje. To nikada nečeš moći s novim AMDom. Plus nije istina da ti ne treba jak procesor, svaka igra koja intenzivno koristi fiziku če ti štekat na AMDu, jer jednostavno nema konja
I ja sam razmišljao o Intelu puno više nego o Athlonu. Sada trenutačno imam 3200+ i radi bez problema, ali mogućnosti podizanja takta mu i nisu neke. Ovo što ste spominjali za Core2Duo 5200+ da mu se može dignuti takt do 3.5Ghz me fasciniralo. Zanima me da li se uz njega dobiva hladnjak i kakve su mu mogućnosti? Ili ga odmah treba mijenjati za bolji?? Što se tiče grafičke i igara, igre igram na 1024x768, a to nije rezolucija koja 'ubija' grafičke. Sada gledam specifikacije ATI HD 4670 HD i mogu reći da izgleda dosta sposobno. Crysis na gore navedenoj rezoluciji vrti na 42-43 fps, što je sasvim ok.
Kako si naveo da igras na 1024-768 tebi bi odlicno pasao LE-1620 ako ga mislis klokati on ide sa defoltnih 2.4 na 3.0 ghz bez dizanja napona F3 revizija je jasno ovisi i o maticnoj koliko ce ici a u paru sa HD 4670 bi gurao odlicno a kad vidis koliko si ga platio eto veselja! Ja sam ga na svojoj maticnoj iz potpisa dignuo na 3.2ghz pa sam ga spustio na 2.8ghz jer mi ne treba vise a i zbog grijanja chipseta!!!
I ja sam razmišljao o Intelu puno više nego o Athlonu. Sada trenutačno imam 3200+ i radi bez problema, ali mogućnosti podizanja takta mu i nisu neke. Ovo što ste spominjali za Core2Duo 5200+ da mu se može dignuti takt do 3.5Ghz me fasciniralo. Zanima me da li se uz njega dobiva hladnjak i kakve su mu mogućnosti? Ili ga odmah treba mijenjati za bolji?? Što se tiče grafičke i igara, igre igram na 1024x768, a to nije rezolucija koja 'ubija' grafičke. Sada gledam specifikacije ATI HD 4670 HD i mogu reći da izgleda dosta sposobno. Crysis na gore navedenoj rezoluciji vrti na 42-43 fps, što je sasvim ok.
Ma ni nemam neke želje vrtiti Crysis na maximumu, nego mislim da će mi ta kartica vrtiti naslove dvostruko bolje od moje sadašnje grafičke (His Excalibur X800 pro). Je li tako?
Ma ni nemam neke želje vrtiti Crysis na maximumu, nego mislim da će mi ta kartica vrtiti naslove dvostruko bolje od moje sadašnje grafičke (His Excalibur X800 pro). Je li tako?
Intel Core 2 Duo E5200 + ATi Radeon HD3850 512MB DDR3.Ukupno 1150KN.
Moja preporuka
Intel Core 2 Duo E5200 + Nvidia 9600GSO (malo iznad 700 kn za graf.)
9600gso malo bolja od 4670 i još se jako dobro kloka.
Ne, 9600GSO nije malo bolja od 4670. 9600 GT je malo bolja, ali je puno skuplja. Od svih navedenih ja bi preporučio HD4670. 128-bitna sabirnica ti ne igra toliko, a ipak je to novija serija... Daje dobre performanse i vrtit ćeš Crysis sigurno...
http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4670/6.html
To je samo za CoD 4, pogledaj i za ostale usporedbe. Istina, HD 3850 ima neke bolje 'tehničke komponente', i razlike između nje i 4670 nisu velike, ali ipak postoje.
kao što sam rekao, 4670 je jača od 3850
koji je boji od ova dva za gaming i multimediju:intel core duo 2 E8400 ili AMD Phenom™ X4 9950 Black Edition??
koji je boji od ova dva za gaming i multimediju:intel core duo 2 E8400 ili AMD Phenom™ X4 9950 Black Edition??

Da ne otvaram novu temu jer bi naslov bio isti. Neznam dali da uzmem Intelov Core 2 Duo E7300 ili AMD Phenom X3 8650 triple core. Iznenadio sam se kada sam procitao triple core jer nisam znao da postoji procesor sa 3 jezgre (ako triple core znaci 3 jezgre). Cijene su im priblizno iste pa me zanima vasa preporuka.
Da ne otvaram novu temu jer bi naslov bio isti. Neznam dali da uzmem Intelov Core 2 Duo E7300 ili AMD Phenom X3 8650 triple core. Iznenadio sam se kada sam procitao triple core jer nisam znao da postoji procesor sa 3 jezgre (ako triple core znaci 3 jezgre). Cijene su im priblizno iste pa me zanima vasa preporuka.
U pravu si za cijene tih procesora, ali za AMD možeš naći jeftiniju ploču nego za Intel, a pošto su im karakteristike tu negdje, možeš novac koji uštediš na ploči dodati za bolju grafu ili slično. Je tripl core znači 3 jezgre. Samo još da kažem da se E 7300 da više klokirati, pa ako si ljubitelj ubrzavanja ipak je bolji izbor Intel.
ATHLON x4 THE WAY TO GO!