Amd fx

poruka: 11
|
čitano: 1.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
amd fx

Kakvi su vaši dojmovi na nove buldozdere,jel se isplti kupit?

Ab

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: amd fx
ne, bar dok im ne padne cijena.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Amd fx

jel dobar-Procesor AMD FX-Series X6 6100 3.3/3.9GHz,14MB,95W,AM3+  ?   jel dobar kao intel i5?

Ab

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Amd fx

Kao 1/2 Intela i5.

http://www.evga.com/articles/00645/
14 godina

Vlada se vratio {#}. Sad sam baš pročitao ovaj članak ( link dolje ), i mogu reć da je AMD popljuvan što s razlogom, što bezveze. FX 6100 košta kod nas 1100 kn u kešu, a najjeftiniji i5 2300 oko 1400 kn. Hm, 300 kn je jeftiniji i ide na 4.5Ghz 99 %. Tada mu je jedini minus nešto veća potrošnja ( one potrošnje sa raznih pregleda su pretjerane u smislu da oni to brzinski clockaju saom benchanja radi i uvjek stave previše napona ), iako FX 6100 troši bitno manje od FX 81xx, otprilike nešto manje nego Phenom II X4. Još je sad zanimljivije što se FX 8120 može kod nas kupit za 1450kn keš. Dakle punokrvni FX košta kao najslabiji core i5. U ovoj izvrsnoj usporedbi je jasno da Sandy ima prednost u igrama, ali kad se FX clockne, ta se prednost topi, i kad se igra na 1080p i sa maximalnim detaljima, tada je to li-la. Što se tiče FX 6100 procesora, ovi rezultati benchani sa FX 8120 @ 4.5Ghz se mogu manje više preslikat i na FX 6100, jel malo koja igra efektivno korsiti više od 4 threada.  Bullodzer arhiktetura je inovacija ispred svog vremena i temelj AMD-a za blisku budućnost. Danas su programi i dalje ( dobar dio igara također ne koristi efektivno više od dvije ili tri jezgre iako su godinama prisutni procesori sa 4 i više jezgara) napisani tako da ne koriste multithreading. To se mjenja s vremenom i AMD je prerano žrtvovao performanse po jezgri u korist više jezgara sa više threadova. All in all, FX 6100 nije impresionirao, ali istini za volju ima i programa u kojima doslovno mete Phenome pa i Sandy procesore. Po cijeni od 1100 kn je svakako dobar izbor.

http://www.overclock.net/t/1210060/fx8120-vs-2500k-benchmark-results

13 godina
neaktivan

jel najbolji izbor intel i 5 2500 k,i dugo sam s njim miran?

Ab
14 godina
neaktivan
Tonimaster kaže...

Najbolji izbor, dosta dugo vremena si miran.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
13 godina
neaktivan
Tonimaster kaže...

dugo ce vjerojatno biti jaci od bilocega sto amd napravi(ne hejtam).

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
Amd fx

lock.

Ab

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
1