AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
rappy kaže...

Bojim se uopce više skidat Cooler, toliko se zaljepi za processor da se jedva odvoji, Slomio sam jednu nožicu na processoru zadnji put kad sam skido. i stavljo termalnu pastu

upali komp prvo, vrti neki cpu bench aida64 itd nekih 15 min pa onda probaj

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
rappy kaže...

Bojim se uopce više skidat Cooler, toliko se zaljepi za processor da se jedva odvoji, Slomio sam jednu nožicu na processoru zadnji put kad sam skido. i stavljo termalnu pastu

upali komp prvo, vrti neki cpu bench aida64 itd nekih 15 min pa onda probaj

Ma radio je komp po cjeli dan pa se opet hladnjak jedva odvojio od procesora. kad skidam hladnjak skine se i procesor sa njim jer je zaljepljen zato mi je pukla jedna nozica na procesoru, ali procesor i dalje radi bez nje neznam kako ali radi.

temp su bile visoke i prije nego sam slomio tu nozicu

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
11 godina
neaktivan

Auu nije dobro ako si slomio pin, mogao bi naici na probleme. Ugl. neznam ja sam pretpostavio da senzor ne valja, zato sto upalim komp, odem u bios u minuti skoci sa 62c na skoro 80c u biosu... Ugasim, upalim ga odma, opet 62c i raste do 80c. To mi nema smisla, također stavi prst na hladnjak i vidjet ces da nece bit vrel. Da ti je cpu stvarno 88c osjetio bi itekako, sad Athlon 870k nema integriranu grafu kao APU, ali isti problem. Za njega piše max. temp 72,4c e sad bog zna jel se to odnosi na thermal margin ili na regularno mjerenje. Ovi screenshotovi sa TM izgledaju ok, znaci sto ti je optereceniji cpu - temperature u overdriveu ce ti bit nize, tj. idle ce recimo bit 60c što znaci 60c od krticine temperature, a u igrama 30c što znaci 30c od kriticnog.

Tako da ako fizicki ne osjetiš toplinu oko cpua i na heatsinku ja se nebi brinuo, više bi se brinuo oko polomljenog pina.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 14:58 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
rappy kaže...

Ma radio je komp po cjeli dan pa se opet hladnjak jedva odvojio od procesora. kad skidam hladnjak skine se i procesor sa njim jer je zaljepljen zato mi je pukla jedna nozica na procesoru, ali procesor i dalje radi bez nje neznam kako ali radi.

temp su bile visoke i prije nego sam slomio tu nozicu

Pa polako ga skidaj, lijevo desno nece se odvojiti iste sekunde, ako je pasta zapekla sigurno 30 + sekundi ces ga mrdati lijevo desno dok ne popusti, a kad popusti sam ce on spasti, samo polako nemoj da zuris pa i minut dva da ga mrdas nije strasno, koliko je pasta zapekla dobro je.
Sto prije uradis to bolje za tebe, tako da pocni 

I s(p)retno, nemoj da zuris.

15 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Auu nije dobro ako si slomio pin, mogao bi naici na probleme. Ugl. neznam ja sam pretpostavio da senzor ne valja, zato sto upalim komp, odem u bios u minuti skoci sa 62c na skoro 80c u biosu... Ugasim, upalim ga odma, opet 62c i raste do 80c. To mi nema smisla, također stavi prst na hladnjak i vidjet ces da nece bit vrel. Da ti je cpu stvarno 88c osjetio bi itekako, sad Athlon 870k nema integriranu grafu kao APU, ali isti problem. Za njega piše max. temp 72,4c e sad bog zna jel se to odnosi na thermal margin ili na regularno mjerenje. Ovi screenshotovi sa TM izgledaju ok, znaci sto ti je optereceniji cpu - temperature u overdriveu ce ti bit nize, tj. idle ce recimo bit 60c što znaci 60c od krticine temperature, a u igrama 30c što znaci 30c od kriticnog.

Tako da ako fizicki ne osjetiš toplinu oko cpua i na heatsinku ja se nebi brinuo, više bi se brinuo oko polomljenog pina.

evo igram igre i sve i komp normalno radi, sad neznam oce kasnije bit problem zbog tog slomljenog pina. što se tice temp odusto sam od svega ako ce crknit nek crkne. više mi se neda skidat cooler i ispravljat savijene pinove. 

Nego odlucio sam uzet AMD A10 X4 7890K. zanima me dali cu morat još šta mjenjat na kompu da bi ugradio taj processor. 

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
17 godina
AMD FX Club

A koji klinac ce ti taj procesor kad vec imas diskretnu grafu? Najbolja investicija za taj socket je neki bolji cooler i oc koliko ide a kasnije na novu platformu. Ne isplati se ulagati u tu platformu jer je preslaba za neke jace grafe a pun klinac love ces potrositi

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

A koji klinac ce ti taj procesor kad vec imas diskretnu grafu? Najbolja investicija za taj socket je neki bolji cooler i oc koliko ide a kasnije na novu platformu. Ne isplati se ulagati u tu platformu jer je preslaba za neke jace grafe a pun klinac love ces potrositi

Pa zato što se bojim više dirat ovaj cooler, slomio sam vec jedan pin na procesoru.

17 godina
AMD FX Club

Ako radi proc nema smisla dirati, a cooler se jako lagano skine. malo ga zagrijes npr 10min occt i polagano lijevo desno i bez beda ide dolje i stavis jaci cooler. Jesi siguran da si ga pokidao? da nisi samo malo savinuo? to se sa pincetom ispravi a ako radi i bez toga znaci nije nista strasno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ako radi proc nema smisla dirati, a cooler se jako lagano skine. malo ga zagrijes npr 10min occt i polagano lijevo desno i bez beda ide dolje i stavis jaci cooler. Jesi siguran da si ga pokidao? da nisi samo malo savinuo? to se sa pincetom ispravi a ako radi i bez toga znaci nije nista strasno

Ma ne otrgnio se je jedan pin, imo sam ga u ruci, to je pin koji stoji skroz uz kraj. sve radi ok kad sam vratio ali eto još te jb... temp ne valjaju

11 godina
neaktivan

Pa reko sam ti vec ocito na FM2+ je problem sa citanjem temperatura, tako da uzmes novi APU ili Athlon isto ces imat, a i nije ti neki upgrade

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...

Pa reko sam ti vec ocito na FM2+ je problem sa citanjem temperatura, tako da uzmes novi APU ili Athlon isto ces imat, a i nije ti neki upgrade

pa kaj nebi bilo nekak logični i pretpostavljam da bi bolje prerformanse izvuko iz svega, ak več uziš apu (cpu+gpu) da uzmeš i amd grafiku koja odgovara za taj apu i sve to zajedno u cf, ak imaš keša uzmeš amd grafu neku, nvidiu prodaš, nekak mi je to najlogičniji redošljed kad slažeš apu mašinu, a i pretpostavljam da bi puno bolje performanse izvuko iz toga.

edit

gledam na yt ekipa uz taj apu stavlja R7 360  i super performanse izvlači

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 8:42 (mrakky).
15 godina
neaktivan
mrakky kaže...
D3lBoy kaže...

pa kaj nebi bilo nekak logični i pretpostavljam da bi bolje prerformanse izvuko iz svega, ak več uziš apu (cpu+gpu) da uzmeš i amd grafiku koja odgovara za taj apu i sve to zajedno u cf, ak imaš keša uzmeš amd grafu neku, nvidiu prodaš, nekak mi je to najlogičniji redošljed kad slažeš apu mašinu, a i pretpostavljam da bi puno bolje performanse izvuko iz toga.

edit

Planiro sam i prije uzet taj Cpu, i prodat moju grafičku i ovaj A8 Cpu i uzet Amd graficku sad koliko je to pametno ni sam neznam.

17 godina
rappy kaže...
mrakky kaže...
D3lBoy kaže...

edit

Planiro sam i prije uzet taj Cpu, i prodat moju grafičku i ovaj A8 Cpu i uzet Amd graficku sad koliko je to pametno ni sam neznam.

nikad nisam imao, a ni radio/igrao na mašini sa apu + grafika, al nekak mi skroz logično ak imaš apu da češ uzet amd grafu i parit tu u cf i milina, jedino možda na tvojoj konfi za apu bi bilo usko grlo ram-i, nisam siguran 100% nek ti neko potvrdi ko ima više iskustva sa apu+amd grafa i koja bi bila najbolji izbor za tvoj apu, jer nebi bilo dobro stavit neku bijesnu grafdu, ak ju nemreš uparit sa apu ćipom.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nisam ni znao ovu kombinaciju i ponudu, LOL

KLIK

AMD X8 FX-8370E + SSD AMD Radeon R3 240GB u kompletu za 1700 kn :D još ako ovo ima wraith hladnjak onda je 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
XXX kaže...

Nisam ni znao ovu kombinaciju i ponudu, LOL

KLIK

AMD X8 FX-8370E + SSD AMD Radeon R3 240GB u kompletu za 1700 kn :D još ako ovo ima wraith hladnjak onda je 

Šta je tu toliko povoljno ??? 

FX8300+SanDisk 256gig+LC POWER CC-95 1620Kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 0:21 (Silent horror1992).
13 godina
neaktivan

Samim time sto je E serija, manje napona za clockanje i manje toplote dobijas za odredjeni clock tipa 4-4.6ghz

17 godina

Ma po meni nikakva dobra ponuda.
fx 8320e 1k kuna
kingston uv400 240gb cca 450kn
lc 120 cca 170kn
Totalno neisplativo po meni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 0:42 (Patrick_cro).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Da, u principu isti bog. Ak nema novi hladnjak je i lošija opcija.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

http://www.asus.com/Motherboards/TUF-SABERTOOTH-990FX-R3-0/ da mi je znati sto jos izbacuju ove ploce  eto bas ce netko sad kupovati top ponudu za amd kad za manje od pola godine ce izaci zen

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

http://www.asus.com/Motherboards/TUF-SABERTOOTH-990FX-R3-0/ da mi je znati sto jos izbacuju ove ploce  eto bas ce netko sad kupovati top ponudu za amd kad za manje od pola godine ce izaci zen

AURA RGB Lightning, da Stjepko ima FX on bi garant uzeo :D

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

A sigurno ih nebi izbacivali da nema kupaca.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

A sigurno ih nebi izbacivali da nema kupaca.

Pa sigurno ima jer pošto ima čudnih proizvođača tako ima i još čudnijih kupaca :-)

Neupućenom kupcu se može svašta podvalit pa tako i FX platforma jer onaj tko nešto o tome zna čekaće ZEN

Ajme ljudi puka san ka kokica
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 21:07 (nicky.sl).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Upućni kupac je svjestan kako će zen biti barem duplo skuplji. Koliko para toliko muzike. Neupućen misli da bu osamjezgrni zen platio soma knuna.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Upućni kupac je svjestan kako će zen biti barem duplo skuplji. Koliko para toliko muzike. Neupućen misli da bu osamjezgrni zen platio soma knuna.

Upućeni kupac će kupit platformu baziranu na Intelu.

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
XXX kaže...

Ili neupućeni.

12 godina
XXX kaže...
nicky.sl kaže...
XXX kaže...

Ili neupućeni.

Upućeni, jer šta će kome tko je upućen platforma koja ne može izgurat GPU srednjeg razreda. I nemoj me pokušavat razuvjerit jer ja sam se prije par miseci riješio FX-a 8350 i dobro znam kakav je.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

E naša si XXX koga ćeš učit.. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa je, čovjek je u pravu. Zajebo se sa kupnjom FX-a, pa je naučio i sad je upućen, i to je dao nekoliko stotica više za proc koji je mogao besplatno klonuti na isti takt...čak i na sranje MBO koju je imao. Upućenjiji su ipak kupovali najjeftiniji FX iz serije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 21:33 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Pa je, čovjek je u pravu. Zajebo se sa kupnjom FX-a, pa je naučio i sad je upućen.

Nisam se ja zayebo kupnjom FX-a već sam ja njega namjerno i pri čistom razumu kupio čisto da vidim što nudi.

Vidio sam probao i utvrdio da nije to za mene.

A pošto sam ga imao i bio član ovog kluba sad mi fanovi FX-a ne mogu prodavat muda pod bubrege.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa kada si ga kupovao bio si slabo upućen. Svaki čak i neupućen kupac zna da se kupuje FX 8320 koji je tada bio 300-400 kn jeftiniji i da se u dva klika pretvori u 8350. Barem toliko. Što se tiče prodavanja muda pod bubrege ako ti smatraš da taj procesor ne vrijedi soma kn onda smatraj što god želiš 

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice