AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD FX Club

Maloprije sam razgovarao s jednim od AMD-ovih inženjera. Znate što kaže? DO 85°C je sigurno za FX, preko toga šteti. Ne preporuča da prelazi 80°C pa kad overclocka pušta do tih temperatura (u Prime naravno).

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

To ti je rekao zato sto imaju ogroman pad u financijama pa te razmislja nalevatiti da to uradis pa kad rikne da kupis novi.I ja bi ti to rekao da radim za AMD.Usput da kazem max temperatura za fx je nekih 70°C-75°C da bude 100% operativan.Poslje toga imas problem sa trzanjem stekanjem itd samim misom imas problem tako je bilo sa starim generacijama procesora a ni fx ne odmice od toga.Nego drzi se ti stare skole do 70°C i ne vise.Ako je to tako onda bi amd napisao u garanciji za procesor da je 80°C 100% operativan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 8:50 (dreadmoore).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
dreadmoore kaže...

To ti je rekao zato sto imaju ogroman pad u financijama pa te razmislja nalevatiti da to uradis pa kad rikne da kupis novi.

Da AMD bi strasno profitirao da on sprzi svoj cpu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
191x7 kaže...

Maloprije sam razgovarao s jednim od AMD-ovih inženjera. Znate što kaže? DO 85°C je sigurno za FX, preko toga šteti. Ne preporuča da prelazi 80°C pa kad overclocka pušta do tih temperatura (u Prime naravno).

Inženjeru se valjda može vjerovati ali sa zrnom soli kao i uvijek u slučaju PC HW-a.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
AMD FX Club

Sad si  mi dokazao sa ovim komentarom koliku covjek ima glupost u sebi da ni glupomjer nemoze izmjeriti.Ali kako cu ja tebi objasniti kad ti samo gledas pravo sta cu ti ja  iskreno neda mi se pisati 15 stranica i objasnjavati kako ovdje stvari stoje vjerovatno ces i ti nadoci na vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pa kad si vec Mr. KnowItAll, trebao bi znati da sve i jedan CPU prije nego sto se zapakuje i pusti na trziste prolazi rigorozan test gdje se sigurno vrti pod najvecim opterecenjem i temperaturi pa se tek onda salje dalje kao uspijesno testiran i provjeren proizvod za trziste. Nesto slicno se radi i sa grafickim karticama, slobodno proguglaj ako ne vjerujes.

A sto se tice same temperature, stock sa ukljucenim turbo mode drzi FX ispod 70C, tako da tih +10-15% jaca temp u praksi ne bi trebala nastetiti procesoru, to je po logici svih masinskih uredjaja.

P.S. tugo moja koliko si nepismen

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 13:01 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Samo da bude jasno, pricamo o temperaturi na socketu a ne o jezgrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Nista druze najbolje da ti to testiras i vidis pa nam javis te rezultate koje si postigao da mi bezveze ne mlatimo u prazno ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozdrav, ovako odlućio sam se za amd fx6400 ili fx 8200 ,zanima me jel imaju integriranu grafiku i koju i cijene nove i polovne, di kupit,da i koju ploču da uzmem uz njih

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Previse vas gleda temp. na OCCT i prime95. Da budu "65" koliko vec ste rekli, meni je na intelu burn test do 80+-  prva jezgra, u stvarnosti pri igrama u dugim satima nikad neprelazi 65+- nijedna jezgra u full loadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
deda1953 kaže...

pozdrav, ovako odlućio sam se za amd fx6400 ili fx 8200 ,zanima me jel imaju integriranu grafiku i koju i cijene nove i polovne, di kupit,da i koju ploču da uzmem uz njih

E sad sve ovisi o tebi s koliko novca raspolazes sto tocno zelis 

14 godina
neaktivan

ma več sam lovu odlučio za Procesor AMD FX-Series X8 8300 3.3GHz,16MB,125W,AM3+, FD8300WMHK
[49207]MPC CIJENA:   sam me muči dal ima integriranu grafiku uz to ide ASUS M5A97 R2.0, AM3,AM3+, AMD 970, SB950, BUS 5200 MHz, DDR3 Napajanje Linkworld LPW12-35EC22, 580W, 
190,00Kn
[48170]MPC CIJENA:   
655,99Kn
1.041,98Kn SAMO MI JE PROBLEM GRAFIKA JEL INTEGRIRANA ILI NIJE ,neću sam sastavljat

15 godina
AMD FX Club

Nema integriran graficku nju isto moras kupiti amd a3+ Socket ne podrzava integriranu graficku to ti moze ovisiti od ploce ali ja osobno nikad nebih uzeo plocu sa integrisanom grafickom.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
AMD FX Club

Isto tako, mani se Linkworld napajanja. Ako trebas napajanje, uzmi kvalitetno a ne smece s rizikom.

Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav drustvo!

Malo pitanje ko ima iskustva sa fx procesorima i overclockom..

Imam maticnu plocu asrock 97pro r2 i zamjenio sam stari x3 440(otkjucan na b40 3.2)

sa novim fx 8300.

Ugradio sam hladnjak na mosfete i mali vent na northbridge.

Uspio sam dic takt na 4ghz ali mi temperature soketa prelaze 70c.

Sad radi na 3.8 i teperature soketa ne prelaze 65c a jezgri 50,

testirani sa prime95 2 sata na 32c sobne temp.

Votazu sam namjestio na 1.3250 , cpu nb na 1.300,

Nb frequency multipler na x10.

Meni 3.8 dosta samo neznam jeli stimaju te temperature/voltaze?

0 0 hvala 0
17 godina

Koji je hladnjak u pitanju?

14 godina
zakyy kaže...

Pozdrav drustvo!

Malo pitanje ko ima iskustva sa fx procesorima i overclockom..

Imam maticnu plocu asrock 97pro r2 i zamjenio sam stari x3 440(otkjucan na b40 3.2)

sa novim fx 8300.

Ugradio sam hladnjak na mosfete i mali vent na northbridge.

Uspio sam dic takt na 4ghz ali mi temperature soketa prelaze 70c.

Sad radi na 3.8 i teperature soketa ne prelaze 65c a jezgri 50,

testirani sa prime95 2 sata na 32c sobne temp.

Votazu sam namjestio na 1.3250 , cpu nb na 1.300,

Nb frequency multipler na x10.

Meni 3.8 dosta samo neznam jeli stimaju te temperature/voltaze?

Probaj voltažu držati na nižih 1.250V,inaće ta asrock ploča i nije nešto raspoložena za OC. 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Visoka voltaza, spustaj to dole.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Da li ima kakvog napredka da prodam svoj FX 8120 i uzmem 8300 il 8320. Mislim što se tiče arhitekture i jezgri. 

http://valid.x86.fr/4fgk63

0 0 hvala 0
17 godina
Ivanjino96 kaže...

Da li ima kakvog napredka da prodam svoj FX 8120 i uzmem 8300 il 8320. Mislim što se tiče arhitekture i jezgri. 

Malo, ne značajno. Moguće da ti se ne isplati dati 1000 Kn za to...

FX 8150 vs 8350

http://www.anandtech.com/bench/product/434?vs=697

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 19:18 (191x7).
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Hladnjak je lc-cc-120 hladan na dodir cak i na samom soketu kad njerim sa ic termometrom 45-50c.

Kad spusim voltazu na 1.250 smrzavaju mi windowsi,1.3125 mi je min za 3.8.

Po cpu z imam 1.300v bez loada i 1.240 pod prime95.

Mislim da je ploca u pitanju zbog 4+1,neznam jel mu steti taj napon?

Ako steti da spustam sve na stock do boljih dana tj nove mb?

0 0 hvala 0
14 godina
zakyy kaže...

Hladnjak je lc-cc-120 hladan na dodir cak i na samom soketu kad njerim sa ic termometrom 45-50c.

Kad spusim voltazu na 1.250 smrzavaju mi windowsi,1.3125 mi je min za 3.8.

Po cpu z imam 1.300v bez loada i 1.240 pod prime95.

Mislim da je ploca u pitanju zbog 4+1,neznam jel mu steti taj napon?

Ako steti da spustam sve na stock do boljih dana tj nove mb?

Moraš uključiti C&Q u BIOSu ako ti stalno cpu z očitava 1.3v napon...što se matične tiče ona svakako overvolta zbog slabijeg 4+1 phase ali to je nazovimo "normalo" više manje i držati na 3.8ghz s 1.3125v je u granicama nomalnog i slobodno ostani na tome iako da imaš poštenu ploču mogao bi OC do nekih 4.5gh.

9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Hvala na info malo mi novo pa da ne shebem nesto..

Ploca je ta koja je za sada,planirao sam ic na 6300 ali 

zbog premale razlike u cjeni ovaj mi bio logicniji 

izbor..ako nista drugo pogasim dvije jezgre pa sam

opet na istom..

2 0 hvala 0
14 godina
zakyy kaže...

opet na istom..

Nemoraš ništa gasiti ostani na 8 jezgri i 3.8GHz,ako želiš bolju ploču svako što prije prodaj tu asrock i kupi provjerenu Asus M5A97 EVO R2.0 da se po oglasu kupiti za 500-/+kn s garancijom.

13 godina
neaktivan
zakyy kaže...

opet na istom..

Koju graficku koristis? Mozda nemas potrebe clockati, samo ugasi turbo i gejmaj bez brige o ghz i temperaturi.

9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Graficka je radeon r7 250 oc,nju sam i mislio promjenit pa uzeo procesor prije.

Nisam imao pojma o fazama napajanja na maticnoj pa sam se malo zaletio.

Da sam znao da je ova maticna losa,nebi mjenjo nista dok ne nalovim

krznate zivotinjice za cjelu kofiguraciju.

Mislim da bi procesor "hranio" ovu graficku na 3.3 jer nije neka ali igram wot (dosta lose da budem iskren) pa imam lagani lag na stock.

Znam da je to zbog cuvene optimizacije ove igre ali ovako radi sve o.k.

Sta se temperatura u igi tice sve je na 35-40c osm graficke koja prelazi 60c.

Btw igram na srednjim postavkama imam oko 50-60 fps.

Za sada je ok ovako kako je dok ne promjenim maticnu i graficku.

Neko misljenje za ga-990-fxa?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kao sto sam i mislio, nemas potrebe da clockas ugasi turbo stavi ga na 3.3 stock i gejmaj.

Kad budes mijenjao grafiku, onda cemo mozgati o ploci a trenutno nista ne diraj i uzivaj.

Ja imam tu 990xa plocu i vrhunska je, to je tip ploce s kojom se moze na 5ghz ici.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nakon prelaska na haswella moram vam dati jednu informaciju. Naime, čitavo vrijeme otkad je izašao TXAA od nvidije - radio mi je jako loše, al baš ono loše. Rezao fps u pola ako ne i više.

Tad sam rekao "ok, možda je jednostavno prezahtjevan" i zaključio da se neću sekirat više, a niti ga pokušavat upalit. Probavao sam na gotovo svim igrama na koje sam naišao da su ga podržavale (a probam gotovo svaki novi naslov) i svugdje isto. 

Nekidan sam testirao haswella, upalio FC4 i probao txaa i očekujući isti pad fps-a...kad ono voilla! Sve ok, fps isti ko i msaa x4 otprilike. Fps je ostao više-manje isti na haswellu ko i fx-u, ali zato txaa radi ko urica.

Iako ga ne volim i ne koristim, evo ako se netko upita zašto mu txaa možda radi dosta lošije, razlog je možda FX (barem meni bio)...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
AMD FX Club

pozdrav, imam 8320, temp mi je za sad bar max 75c

bio je dignut na 4,2 pa spustio na 3,7 ali temp ostaje ista.

da li je ok temp, makar vidim da ljudi znaju imati dosta nize. pa da li ima neki test ili nesto da napravim pa da pustim ovdje pa da vidite da li je ok, ili bi trebalo nesto narihtat u biosu, power supply ili slicno .

ostale komponente se vide u moj kompjuter

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice