AMD Bulldozer?

poruka: 58
|
čitano: 12.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
RE: AMD Bulldozer?

Nisam inzinjeri, ali AMD ovi inzinjeri i gospode su se dosta često pokazale glupim odlukama u nekim stvarima. Ne nemam ni 20% znanja koliko i oni medutim ovo je preočito da nebi skuzio.

L3 Cache nije duplo sporij od L2, uostalom brzina nije bitna nego količina. Q9550 ima 12MB L2, a i7 920 8MB L3, pa koji je sporij?

Shareani L2 Cache se koristi od početka Core 2 Duo generacije, a L3 Cache je veći stupanj od L2 koji dopušta veće količine koje su neophodne za novu arhitekturu.

Mogli su ostaviti 512kb po jezgri L2 i 8MB L3. To bi koštalo dosta manje u proizvodnji sigurno, a u perfomansama se vjerujem nebi bitno osjetilo.

Veći bi porast perfomansi donjeo 300Mhz veci takt za svaku jezgru i manju cjenu izrade.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
17 godina
AA-d00d kaže...
Weky kaže...

Totalno nepotrebnih 2MB po jezgri, vec ugurat veći L3 Cache kao i7 i to je to.

Ili mozda uvesti L4 cache (primjer navodim bezveze), ugl neki posten korak u razvoju.

Šta će im L4?

L3 je uvrd glave.

Weky kaže...

Nisam inzinjeri, ali AMD ovi inzinjeri i gospode su se dosta često pokazale glupim odlukama u nekim stvarima. Ne nemam ni 20% znanja koliko i oni medutim ovo je preočito da nebi skuzio.

L3 Cache nije duplo sporij od L2, uostalom brzina nije bitna nego količina. Q9550 ima 12MB L2, a i7 920 8MB L3, pa koji je sporij?

Shareani L2 Cache se koristi od početka Core 2 Duo generacije, a L3 Cache je veći stupanj od L2 koji dopušta veće količine koje su neophodne za novu arhitekturu.

Mogli su ostaviti 512kb po jezgri L2 i 8MB L3. To bi koštalo dosta manje u proizvodnji sigurno, a u perfomansama se vjerujem nebi bitno osjetilo.

Veći bi porast perfomansi donjeo 300Mhz veci takt za svaku jezgru i manju cjenu izrade.

L2 će pomoći u single threaded aplikacijama, da znam da je shareani l2 cache došao sa core 2 arhitekturom.

i7 je brži zbog drugih stvari ne zbog l3 cache-a, vjeruj mi dat će se oni clockat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.9.2010 19:54 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
AA-d00d kaže...
Weky kaže...

Totalno nepotrebnih 2MB po jezgri, vec ugurat veći L3 Cache kao i7 i to je to.

Ili mozda uvesti L4 cache (primjer navodim bezveze), ugl neki posten korak u razvoju.

Šta će im L4?

L3 je uvrd glave.

Kao sto rekoh, primjer sam naveo bezveze.

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

L2 će pomoći u single threaded aplikacijama

...Kojih je jako malo - Igre jedino koje gura bez problema i stara X4 9xx arhitekrura Phenoma II.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
14 godina
protjeran
AMD Bulldozer?

za te buldozere što budu trebali novi coket tu će biti GX/FX 890 čipseti Namigiva

Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
bobo_smrad kaže...

za te buldozere što budu trebali novi coket tu će biti GX/FX 890 čipseti Namigiva

Facepalm na tu izjavu

Ako novi bulldozer ima ht link i dvokanalni mem. kontroler, definitivno će ići u AM3+ socket i neće mu trebati nikakvi novi čipseti jer čipseti još od socketa 939 idu na bilo koji S939,Am2,AM3 procesor i obratno. Vjerojatno će AMD izbaciti i bulldozer za neki novi socket, možda s trokanalnim mem. kontrolerom, novom sabirnicom? Integriranom pci-e sabirnicom ili video izlazom? Nešto ala i5 i i7

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
17 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

samo da se ne razbahate i pretjeraju cijenu ovog bulldozera(ako ne i nove serije), e onda ću plaćat 1000 kn više :)

hyperione, izgleda da 7xxx dolazi krajem 2011/poč. 2012 :(

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

AMD se pravi tu bezveze sa njihovim ghz-ima i jezgrama...sto mu to vrijedi kad je upola slabiji od intela ...4 jezgre je dovoljno i sta ce ti vise

0 13 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

misli na budućnost. ženu, djecu.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
LuxZoRRR kaže...

AMD se pravi tu bezveze sa njihovim ghz-ima i jezgrama...sto mu to vrijedi kad je upola slabiji od intela ...4 jezgre je dovoljno i sta ce ti vise

Nemojmo sad bezrazložno trollati.

15 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 18:45 (Dad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Bulldozer?

Procesori temeljeni na Bulldozeru imat će i do 16 jezgri:

Cores - More is Better

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Procesori temeljeni na Bulldozeru imat će i do 16 jezgri:

Cores - More is Better

Jbš ti 16 jezgri kad ja ni 4 nemogu iskoristit'.

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina
djdomi kaže...

samo da se ne razbahate i pretjeraju cijenu ovog bulldozera(ako ne i nove serije), e onda ću plaćat 1000 kn više :)

To se i znalo da dolazi u H2, sve zavisi kako će tsmc se prebacit na 28nm, a da nebi možda GF prešao na 28nm prije njih... Bit će zanimljivo TSMC vs GF hehe

Ovaj bulldozer će imati modularan dizajn, navodno 1 blok ili kako već će sadržavat 2 jezgre i onda samo mogu spajat blokove i tako dobit mnogo jezgreni procesor.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
djdomi kaže...

To se i znalo da dolazi u H2, sve zavisi kako će tsmc se prebacit na 28nm, a da nebi možda GF prešao na 28nm prije njih... Bit će zanimljivo TSMC vs GF hehe

Ovaj bulldozer će imati modularan dizajn, navodno 1 blok ili kako već će sadržavat 2 jezgre i onda samo mogu spajat blokove i tako dobit mnogo jezgreni procesor.

a jbg, ipak ću uzet komp jesen/zima a ne ljeto. barem će se čekanje isplatiti.

15 godina
protjeran

Stvarno je šteta što AM3+ BullDozeri

neće moći na AM3 ploče,

dok će obični AM3 procesori moći na AM3+ ploče (jako čudno,

pomalo glupo, ali evo objasnit ću).

BullDozeri će imati 8 jezgri,

ali sa po dva glavna odjeljka u kojima su 4 jezgre.

Ploča će moći davati regulaciju za svaki

skup jezgri drugačije,

tako da doslovno imamo dva napona za CPU (kako će to funkcionirati u OC-u,

pitaj Boga).

E sad, baš zbog toga, AM3+ CPU-i nejdu na AM3 ploče

jer to one ne mogu odraditi (makar mislim da će svi

veći brandovi smisliti nešto preko BIOS updatea),

dok je za AM3 klasične procesore to nepotrebno,

i kada su oni postavljeni na AM3+ ploče,

opcija za dva napona se gubi...

Trenutno se raspravlja zašto AMD ne pogura

odmah sada AM3+ ploče, tako da sada ljudi

ne bacaju novce na AM3 ploče.

Fora je u tome, što ni AMD više ne zna šta želi a šta ne želi.

Sigurno je samo da će naponi biti u dva kanala,

i da će se moći regulirati (ako), a i nešto se

pričalo o tome da bi se za svaku jezgru mogli regulirati naponi,

što je preludo, dakle 8 jezgri = 8 napona...

Kako doći do stabilnog kod OC-a?

Testirati svaku jezgru jednu po jednu.

Uzet će mnogo vremena, ali ako bude tako,

rezultati i stabilnost bi mogli biti odlični.

Ali to povlači i činjenicu da bi se onda svaka jezgra

mogla zasebno OC-ati, što je i danas moguće,

ali samo preko množitelja, ne preko sabirnice.

Dakle, svi BullDozeri će biti BE, ili će imati

otključan množitelj jednim dijelom kao

Turbo u Thubanima?

Ne znam ne znam, nisam više pametan...

Šteta će stvarno biti ako je netko kupio sada

ploču za 4 soma kuna sa 890FX chipsetom,

a da na nju ne može staviti BullDozera...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

A cuj onaj koji ma 4 soma za maticnu valjda ima dosta pameti da pogleda da dolazi AM3+

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...

Ploča će moći davati regulaciju za svaki

skup jezgri drugačije,

tako da doslovno imamo dva napona za CPU (kako će to funkcionirati u OC-u,

pitaj Boga).

Za to nisam čuo.

15 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

Šta mislite oće li past cijene i7 kad izađu Bulldozeri?

OĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

Bulldozer izlazi tek za godinu dana, a do tada će se vjerojatno nuditi i bolje stvari nego sadašnji i7.

Iz istog razloga nema ni žurbe s pločama. AMD će tijekom 2011 imati tri predstavljanja novih arhitektura procesora, između svakog predstavljanja će biti bar jedan kvartal razmaka. Redom: Ontario, Llano, Bulldozer.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 9:10 (stef).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Intel i rušenje cijena ... malo sam skeptićan u vezi toga uzevši u obzir da još dan danas stari proc q9550 košta iznad 2000kn a šiša ga skoro svaki intelov procesor serije "i" (i3,i5,i7) koji su čak i jeftiniji.

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...
dr. zlo kaže...

Intel i rušenje cijena ... malo sam skeptićan u vezi toga uzevši u obzir da još dan danas stari proc q9550 košta iznad 2000kn a šiša ga skoro svaki intelov procesor serije "i" (i3,i5,i7) koji su čak i jeftiniji.

Istina ali cijenu  održava iz jednog drugog razloga... ipak "i" ne možeš ubacit u 775 ploču....

ako već netko želi "i" morat će izdvojit malo više novca... uključujući ram i novu ploču koju također neće moći baš previše nadograđivati s novim procesrima jer intel izbacuje novi socket.... ali ako već ima high end 775 komp i ako želi primjetit kakvu takvu razliku, nema smisla prelazit na ništa manje nego na high end nehalem-a za što opet treba izdvojit hrpu novca ...

15 godina
AMD Bulldozer?

zanimljiva stvar to sa 2 napona , to ce na neki nacin funkcjonirat kao 2 quad core proca u jednom , u principu su potpuno odvojeni , moje misljenje je da amd ocitno nikako nije mogao upasat nove proceve na am3 pa ih je stavio na am3+ a da se iskupi kupcima izbacili su ovu seriju thubana tako da socket ne ode bas u EOL , ugl takoder se slazem da su trebali dat na trziste am3+ ploče odmah pa sam mogo nju uzea a ne am3 , al nema veze sad, ionako cu za 2 god kupit novu ploču i proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

Ako procevi za socket am3+ imaju mogućnost za dva power raila, onda bi morali ići na am3 ploče, uz izostavku regulacije napona po modulu.

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Bulldozer?

znam citao sam o tome, al sam cuo da i intel izbacuje nove procesore i navodno da ce bit bolji

od amd bulldozer

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

Nema dvojbe da će intel izbacit bolje proceve opet, jednostavno intel je trenuto korak dva isprijed amd-a i bojim se da će to potrajat kao i u slučaju amd radeon-nvidia. {#}

Diablo 3, I'm still waiting!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Nema dvojbe da će intel izbacit bolje proceve opet, jednostavno intel je trenuto korak dva isprijed amd-a i bojim se da će to potrajat kao i u slučaju amd radeon-nvidia. {#}

Moze biti 6 koraka ispred sto se mene tice, cijena/preformanse su vazni ne KO IMA BOLJE

15 godina
neaktivan
AMD Bulldozer?

Znaš šta je čudno u cijeloj priči, što ja više volim amd a trenutno imam i 5 750. Jebiga, al amd kad se gleda performanse i uloženo dobiveno sigurno bolji. Ne zaostaje puno za intelom, a puno razumnije cijene stavlja. Normalno djelom zbog toga da bi mogo upast na tržište, koje većim djelom kontrolira intel a djelom i što su svijesni da će tako prodat više proceva. U svakom slučaju draži mi amd, samo šta je ovaj proc od intela bolji od phenoma bio kad sam ja kupovo konfiguraciju. Jebiga, sad planiram preć na bulldozera al sve ovisi o cijeni. Ako bude osjetno skuplji nego phenomi, ništa od prelaska na amd. Molim boga da budu neke cijene razumne, do dvije milje kuna sam spreman dat za proc može i do 2500 al to je baš zadnja ponuda s moje strane jer ću morat i novu matičnu kupit. {#}

Diablo 3, I'm still waiting!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice