Molim vaše mišljenje, isplati li mi ga se uzeti ili da radije idem na nešto drugo
AMD Athlon 64 X2 6400+ black edition
- poruka: 54
- |
- čitano: 15.359
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Jel već imaš AM2 ploču ili kupuješ sve novo?
Kupujem još i novu ploču ( i mislio sam ueti novu grafičku nešto tipa radeon hd3870 ali to sada nije bitno ), pa gledam da li da ostanem na all amd ili da se prebacim na intela
Sada će najezda prepiranja intel-amd.
Kupi onaj brand koji si i do sada koristio.
Za nevjerovati, nisam ničiji fan,ali igrom slučaja imao sam 11 amd-ovih procesora i
Turiona u laptopu...ne znam zašto
Kupujem još i novu ploču ( i mislio sam ueti novu grafičku nešto tipa radeon hd3870 ali to sada nije bitno ), pa gledam da li da ostanem na all amd ili da se prebacim na intela

Zavisi kaj misliš radit sa kompom.
Što se cijene tiče je AMD u prednosti.
Jačina/brzina je na strani Intela ali uz veću cijenu.
Ja bi ti intela preporučio pošto kupuješ matičnu i proc onda rađe nešto od intela
Koliko god sam entuzijasticni AMD fan toliko isto preporucam da odes na intela jer zbilja ubija.
Za iste novce dobijes 6750 koji je zbilja odlican procesor i da se jako OC.
Ili za sto kuna vise i E8400 koji je jos bolji.
Svakako intel.
Dobar je E6750, samo je 8200 bolji izbor, a jos je i jeftiniji.
Mislim, svakako je novija generacija procesora bolji izbor, samo mislim da se tih 100 kn vise isplati dat za 8400.
A 6750 sam naveo jer sad kosta isto ko i 6400 black box na nabavi
Što sam vam rekao?!
Najezda!
Trebalo bi otvorit jos temu Intel VS AMD posto se Vista vs XP otvorila vec pa gledat ljude kako se svadaju i iznose vec 500 puta videne komentare.. e to je čar foruma... bespotrebne rasprave..
Mogao bi navesti koliko zelenih zivotinjica si spreman izdovjiti za novu konfiguraciju pa ce i lakše biti preporuciti nešto ;)
ma ne treba ti toliki dvo jezgreno računalo, dovoljan ti je i ovaj 5000+ be.
Citao sam clanak na Tomshardwareu, usporedivali su 5000+ BE i Intel koji je kostao isto koliko i taj BE dok su radili clanak. Ako su se procesori usporedivali (bez overclocka), Intel je bio u prednosti. No kad su se oba overclockirala do prihvatljive granice (nista extreme, sa stock memorijom i hladenjem) AMD je imao dosta bolji omjer cijena/brzina...
Mislim da je slicno i sa 6400+ BE. Ako ces ga overclockirati, mogao bi dobiti vise megaherca za iste novce neko kod Intela. Ako ga neces overclockirati, Intel je u prednosti.
edit: Link na clanak: http://www.tomshardware.com/2007/10/22/budget_overclocker/
Inace sam fan AMDa, ali da trenutno slazem novu masinu ili kupujem prijenosnik, moj izbor bi bio neki Penryn, 45nm CPU. AMD ima malo losije razdoblje u odnosu na Intel, moram priznati.
Naravno da sam mislio cloakati, inace bih odmah uzeo intela. Za BE sam mislio jer ima otključanog mnozitelja, pa bi zbog toga bio puno bolji materijal za OC od nekoga intela ili drugoga athlona
U biti ne znam, još ću morati odlučiti, imam još mjeseca dva dana za to
I, mislio sam za matičnu, grafičku i proc izdvojiti oko 4k kn
uzmeš radeon 3870,E8200 i GB p35-ds3 i imaš jači komp od AMD rješenja.
a i da klokneš amd proc na 3 ghz to ti još uvijek slabije od nekog E6750 na def. 2.66 ghz,s tim da za BE moraš kupit i hladnjak
za 4k kuna dobiješ već jako dobre dijelove koji pojedu svaki AMD koji naiđe.
Intel je jednostavno u prednosti što se tiče brzine.
A overclock ide na Intelu bez pola frke.
Pogledaj moj proc:
C2D E6320(normalno ima 1.86ghz) a digao sam ga na 3.36ghz na 1.35V.Išao bi i više ali mi memorija koči.
Idi za black edition jer ce ti olaksati puno toga oko ostalog hardware-a kao npr.,
jeftiniji motherboard nego u intela,
ne moras uzimat najkvalitetniju memoriju za overclocking,
otkljucan mnozilac,
jeftin povrh svega.
Nisam ni ja za AMD/Intel ratove al od '97 kupujem samo AMD procesore.
Ako misliš clockirati procesor onda je 5000 BE bolji izbor od 6400 BE, a i oko 400 kn je jeftiniji, a na kraju daju gotovo pa identične performanse, ako 5000 digneš s množiteljem na samo 3.2 GHz-a.
Što sam vam rekao?!
Najezda!
Da gle stvarno!!
Iskreno mislim da mu je bolje uzet Intelov E8200 i neku P35 ploču.
A ako već ide na AMD onda nikako 6400+BE već 5000+ BE koji je puno isplativiji.
Hmmm....ocigledno neko nema veze sta znaci Black Edition.AMD Athlon 64 X2 6400+ black edition je namijenjem iskljucivo overclockerima.
Hmmm....ocigledno neko nema veze sta znaci Black Edition.AMD Athlon 64 X2 6400+ black edition je namijenjem iskljucivo overclockerima.
Mislim da stvarno vise nema potrebe za te rasprave Intel ili AMD.Sve preko 3.0 Ghz na dual core procesorima je bespotrebno.Znam da ce uvijek biti entuzijasta koji ce gledati svaki poen u 3d marku ili da dobiju 5 frejmova vise u nekoj igri,ali to je danas manje vise na istoj razini.Najbolji primjer je Crysis.
Overklokas neki procesor dual core za 400 Mhz i dobijes 2 frejma vise,sto u konacnici znaci = procesor vise nije kocnica sistema.Uzmes AM2 BE 5000+ ,neku kvalitetnu plocu do 800 kuna,uparenu sa 8800 GT i miran si.Taj proc ti ide bez problema na 3 Ghz.Dolazi nova generacija procesora Quad core Phenom,(nova ispravna revizija) i to bi trebao pricekati.Ili ako imas visak novaca uzmi Intel Core2Quad 4500 i onda si napravio posao.
Mislim da stvarno vise nema potrebe za te rasprave Intel ili AMD.Sve preko 3.0 Ghz na dual core procesorima je bespotrebno.Znam da ce uvijek biti entuzijasta koji ce gledati svaki poen u 3d marku ili da dobiju 5 frejmova vise u nekoj igri,ali to je danas manje vise na istoj razini.Najbolji primjer je Crysis.

Ili ako imas visak novaca uzmi Intel Core2Quad 4500 i onda si napravio posao.
Napravio sam mali tipfeler na c2q nazivu.Ipak su quad procesori buducnost,htjeli mi to priznati ili ne.