AMD A10-5800k (problem)

poruka: 45
|
čitano: 12.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD A10-5800k (problem)
godo kaže...

Možeš molim te pojasniti.

Phenom 2 ima radnu temp do 70, ili 80, ovisno o modelu.

Nema toga koji će ići do 90 bez problema.

BTW, često se otključavanjem AMD-ovih proceva dogodi da temp senzori više nisu pouzdani.

15 godina
neaktivan
AMD A10-5800k (problem)

A što ako je bila loša disipacija topline, zbog stare paste?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

A što ako je bila loša disipacija topline, zbog stare paste?

Gle - ili lažeš, ili ti je temp senzor bio u banani...Phenom 2...90 stupnjeva...neće ići, ni približno, nikako, čak ni uz probleme u radu, jednostavno ne može. Na stranu pasta, hladnjak, položaj zvijezda.

15 godina
neaktivan
AMD A10-5800k (problem)

Samo sam htio dobiti objašnjenje na temelju činjenica i naučiti.

Nema potrebe za ljutnjom i riječima tipa lažeš!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

Samo sam htio dobiti objašnjenje na temelju činjenica i naučiti.

Nema potrebe za ljutnjom i riječima tipa lažeš!

Nisam ja uopće tebi govorio da lažeš nit se na išta ljutim. Samo sam ti htio na čim jednostavniji način dočarat da nema nikakve šanse da je to bilo išta drugo osim pokvarenog senzora.

A sad bi već mogli i prestat jer smo dosta u Off topicu od naslova teme.

15 godina
neaktivan
AMD A10-5800k (problem)

Imaš pravo za off topic.

Ma ja sam samo htio reći da stock hladnjaci i nisu toliko loši, odnosno da im je jednina (prava) mana, buka!

Za autora teme: Drago mi je da si riješio! Svejedno, ako financije dopuštaju, možeš razmisliti o aftermaket hladnjaku, ako ti ovaj postane prebučan i/ili ako se odlučiš poigrati sa OC-om.

Što se tiče pasti, nju je uvijek dobro imati doma, a izbor se svodi na Arctic MX-4, Arctic Silver 5 ili Arctic MX-2! U biti bilo koja cijene iznad barem 25-30 kuna!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nabavio sam Katanu 3, pa ćemo vidjeti kako ide s njom. Ovaj stock hladnjak sada drži oko 58C. da baš sam tražio review za paste. Kolika je razlika između MX-2 i MX-4?

15 godina
neaktivan
AMD A10-5800k (problem)

Nije velika, ali za 10 kn razlike bolje je uzeti MX-4!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzeo MX-4 i stavio katanu. Sad testiram sa primeom

Nakon   3min, sa ramom na 2400 temp stoji na 52C za razliku od prijašnjih kada bi sad već bio preko 65C

12 godina
protjeran
AMD A10-5800k (problem)

drugi puta uzmi pristojnog Intela,a ne tu kičmu izvijati da ti komp uopće radi kako treba da radi..{#}

0 10 hvala 0
14 godina
Redneck, ti si idiot...
15 godina
neaktivan
redneck kaže...

drugi puta uzmi pristojnog Intela,a ne tu kičmu izvijati da ti komp uopće radi kako treba da radi..{#}

Nije intel toliko 'bolji' od amd-a, koliko su ti roditelji zaradili novac za njega!

14 godina
neaktivan
AMD A10-5800k (problem)

ovako da ne otvaram novu temu imam par pitanja u vezi ovoga procesora i njegove 7660 grafike na njemu...e sad dali ja mogu staviti sa tom grafikom 7660 od procesora (inegriranom) hd7870 u cf ili neki hybrid cf unaprijed hvala

Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možeš jedino hybrid cf maksimalno sa hd 6670 !

cika batmen
12 godina

Što se tiče procesora, imam samo pohvale. Bez problema se OC-a na 4.2 ako je dobar primjerak ide i do 5. Za grfiku je jako bitna brzina memorije. Što veći takt to bolje performanse.

E sad, ako procesor ima dobar IMC(memorijiski kontrolor) može ići do 2400 i više. Sama grafika se jako dobro da OC, bez problema se digne preko 1Ghz. Tu je opet stvar IMC-a jer ako imaš  memoriju preko 1866 i OC grafu, onda sve ovisi o njegovoj kvaliteti.

Kod mene je mem na 2133 i grafa na 1013Mhz što nije nešto posebno jer je prosiječan primjerak proca. Na 3d mark11 dobijem oko 1800 bodova. što je otprilike hd 6670 sa gddr5.

Dakle što se tiče procesora i grafike sve 5. ( CF odnosno dual graphics funkcionira sa najviše 6670, kao što je kolga prije mene napisao). DG se isplati samo ako već imaš 6670, ovako je pametnije uzet hd 7770 za otprilike isto novaca, koja je dosta jača od bilo kakvog DG-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice