AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 463.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
microman kaže...AA-d00d kaže...overhaul kaže...ko u sebi bih se nadao da bi većina bila Intel die-hard fanboyi i da nema šanse da neki tamo AMDov procesor "uprlja" nijhovo kućište{#}

Kad izađe što? o.O

Zašto i bi kad Intel ima OVO. {#}

halo, decko, {#}, to je moj procesor za kurciti se {#}{#}

14 godina
neaktivan
microman kaže...
c04x kaže...

Zato što su bubrezi jeftiniji, a LGA1567 nema u slobodnoj prodaji.

Da je naglasak bio na cijenu tada nebi ni stavio procesor koji dođe bez PDV-a i nameta 4300 dolara.  Naglasak je bio na performanse,a u tome ovome sa linka nema ravnoga

Definitivno i jest najjači. Kome treba takvo nešto neće ni pitat za cijenu. Samo što nema još novih matičnih pa nikako nemogu dobiti okvirnu cijenu platforme.

Meni je ipak nekako interesantnija hrpa jezgri na manjem taktu (i baš mislim hrpa, 20+), ubilo se za virtualizacije (pa i clouda možda).

AMDu trebaju najmanje 32 buldožerske jezgre da stigne tu zvjerinju, zavisno od takta naravno. Ipak za cijenu jednog tog Xeona se mogu uzet 4 interlagosa (6276) i quad socket G34 matična. Alaj bi to cuclalo struje, a tek što bi klima imala posla oko hlađenja. Još kad bi se malo povisio takt eto free grijanja zimi. Malo je bezveze nagađat a još nema bencheva  {#}

BTW

IB krenuo u masovnu proizvodnju, sve teče po planu. (za one koji su mislili da će intel odgađati predstavljanje zato što je Zambezi podbacio)

"During the third quarter, we began volume production of Ivy Bridge on our 22nm process technology. 22nm will usher-in the era of 3D transistors, which will pay dividends in power, performance and density for generations to come," said Paul Otellini, chief executive officer of Intel, during a conference call with financial analysts. 

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

Halo, nemoj prvocirat da nebi sad nazval Intela i Naručil ploču i proc. {#}{#}{#}

I'll be back
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

No uglavnom Windows 8 bude popravil, rad s tim prvim FX procesorima bit če tu poboljšanja itekak ko god ih je kupil a kupuju se itekako prošel bude ok na kraju.{#}{#}

Totalno kontradiktorna rečenica.

Znaš li ti da Windows 8 košta? I to poprilično? Ako nadodaš tu cijenu na procesor (tipa 6 jezgreni Bulldozer) dolaziš do cijene jednog i7 2600k. Kako korisnik "itekako može proći OK na kraju"?

17 godina
microman kaže...
xyan kaže...

Halo, nemoj prvocirat da nebi sad nazval Intela i Naručil ploču i proc. {#}{#}{#}

Zapravo dečko, daj ga malo provociraj{#}

U ime znanosti {#} ili ti ga znatiželje nas koji želimo vidjeti i to{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

FX 8 + Windows 8 (oko 1000kn) na kraju te izađe kao brži i7 2600k na starim Windowsima 7.

16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

FX 8 + Windows 8 (oko 1000kn) na kraju te izađe kao brži i7 2600k na starim Windowsima 7.

kako koga :P

14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Pa glupa vam je usporedba, bolje reć moronska. A jeste Windows 7 dobili besplatno ( mislim ja jesam kao i 95% naroda našeg {#} ) ? Uzimajući u obzor da spominjete kupovinu Win 8, znači da ste kupili i Win 7. Dakle glupa usporedba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 11:14 (itomic009).
17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

koštali ne koštali winsi 8 ljudi će prijeći na njih lol, kao što je bilo i sa win7 ovo-ono a svi sad na njima. jedino ako tko želi biti faca i govoriti kako je uštedio pa neka se zajeb sa win 95. što se tiče besplatnih windowsa vani ih dobiješ u masu skoženih konfiguracija zajedno sa kompom, o laptopima neću niti pričati, tako da će opet zadnju riječ imati krajnji korisnik. ruku na srce većina ih kupuje gotove konfiguracije.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 11:23 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
microman kaže...
xyan kaže...

Nabaci koji bench {#}

Ofc.
14 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

Da, za nas studente je nešto jeftinije. Ali i dalje skupo za fizičke osobe.

itomic009 kaže...

Pa glupa vam je usporedba, bolje reć moronska. A jeste Windows 7 dobili besplatno ( mislim ja jesam kao i 95% naroda našeg  {#} ) ? Uzimajući u obzor da spominjete kupovinu Win 8, znači da ste kupili i Win 7. Dakle glupa usporedba.

.....A još gluplji komentar.

Kupio sam Windows 7 i nemam namjeru kupovati Windows 8 jer sve što trebam mi nudi Windows 7 i zadovoljan sam. Kada se pogleda vrijeme koje ću ga koristiti (6-8 godina kao i XP) investicija je potpuno opravdana i isplativa. Windows 7 nisi dobio besplatno nego si ga ukrao.

I nema šanse da zbog Bulldozera kupim Windows 8. Fail je, i sada tražite spas u najmanjem fluidu. Ne interesiraju me revolucionarne mogućnosti za budućnost, davno sam odustao od takvih marketinških sranja. Zanimaju me konkretne perfomanse i to pod Windowsom 7, koji je aktualan i bit će dugo vremena još aktualan.

17 godina
Ranko Kukumar kaže...

itomic009 kaže...

Pa glupa vam je usporedba, bolje reć moronska. A jeste Windows 7 dobili besplatno ( mislim ja jesam kao i 95% naroda našeg {#} ) ? Uzimajući u obzor da spominjete kupovinu Win 8, znači da ste kupili i Win 7. Dakle glupa usporedba.

Kupio sam Windows 7 i nemam namjeru kupovati Windows 8 jer sve što trebam mi nudi Windows 7 i zadovoljan sam. Kada se pogleda vrijeme koje ću ga koristiti (6-8 godina kao i XP) investicija je potpuno opravdana i isplativa. Windows 7 nisi dobio besplatno nego si ga ukrao.

I nema šanse da zbog Bulldozera kupim Windows 8. Fail je, i sada tražite spas u najmanjem fluidu. Ne interesiraju me revolucionarne mogućnosti za budućnost, davno sam odustao od takvih marketinških sranja. Zanimaju me konkretne perfomanse i to pod Windowsom 7, koji je aktualan i bit će dugo vremena još aktualan.

prije ćeš sići sa win7 nego sa xp-a to definitivno.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Pa i mene živo zanima :D To bi samo imao da bi se mogao kurčiti na forumima pred onima koji imaju "pišljivog" i7 2600k (možda i 980/990x) :D

pitat cu jednog lika sa xeonima da odvrti (ne obecavam nista)

evo odvrtio je :)

14 godina
neaktivan
sokre kaže...

prije ćeš sići sa win7 nego sa xp-a to definitivno.

Na XP-u sam bio gotovo 5-6 godina. Vistu sam preskočio upotpunosti.

17 godina

također i ja ali samo zato što je vista na početku bila smeće  i nije mi ništa donjela osim problema,ali ako win8 budu donjeli značajna poljšanja zašto ne.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
xyan kaže...

sala mala, ali samo daj {#}

17 godina
neaktivan
microman kaže...
xyan kaže...

Do it....DO0 EEEEET!!!1{#}

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
neaktivan
dobro, ima li neki heroj koji je kupio tog bagera, a ne samo rekla kazala??
http://bambytalica.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
PaoloDP kaže...
dobro, ima li neki heroj koji je kupio tog bagera, a ne samo rekla kazala??

Po ovim cijenama vjerovatno niko pametan

I'll be back
16 godina
neaktivan

Misliš da će cijene pasti? Čisto sumnjam bar neko vrijeme, koliko vidim cijene procesora su dosta i poskupile zadnji tjedan ... npr i5 2500k koji je bio u Links oko 1600 - 1700 sad je 1800 Kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ranko Kukumar kaže...

itomic009 kaže...

A je imaš pravo, ukrao sam ga. Ipak, što kaže ona nardona, "prilika čini lopova". Kako mi se nudi na pladnju besplatno software, takva prilika me učinila lopovom. Nije da imam grižnju savjesti prema mega koroporacijama koje ljudima deru kožu i doslovno ubijaju milijune ljudi radi jebe..og profita. A što se tiče 8-ice, ionako neznam odakle se stvorila ta fama da će on ubrzat FX jako. Pomak će bit doslovno, ovisno od aplikacije, par postotnih vrijednosti što je zanemarivo ! Tako da onaj tko želi FX, nema šta čekat 8-icu, nego eventualno reviziju chipa.

17 godina

Stiže za 2 dana u Asbis FX-4100, 25 komada, cijena će im po trgovinama biti otprilike 900kn...

Također za 2 dana stiže 30 komada X4 960 BE, 3.0GHz 95W TDP ali nije Deneb nego Zosma, navodno bi se ovi procesori mogli otključavati u Thubane, i cijenom su jeftiniji od FX-4100 za nekih 50 kuna, mislim da ću si ja ubost jednu Zosmu za zezanciju prije bagera

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 14:19 (Cele303).
Moj PC  
6 0 hvala 6
17 godina
Cele303 kaže...

Stiže za 2 dana u Asbis FX-4100, 25 komada, cijena će im po trgovinama biti otprilike 900kn...

Također za 2 dana stiže 30 komada X4 960, 3.0GHz 95W TDP ali nije Deneb nego Zosma, navodno bi se ovi procesori mogli otključavati u Thubane, i cijenom su jeftiniji od FX-4100 za nekih 50 kuna

Zosma ?

Nije li ona trebala biti dostupna u samo gotovim brand-name konfiguracijama, tipa HP i sl. ?

Truth in engineering.
17 godina
Batista kaže...
Cele303 kaže...

Također za 2 dana stiže 30 komada X4 960, 3.0GHz 95W TDP ali nije Deneb nego Zosma, navodno bi se ovi procesori mogli otključavati u Thubane, i cijenom su jeftiniji od FX-4100 za nekih 50 kuna

Zosma ?

Nije li ona trebala biti dostupna u samo gotovim brand-name konfiguracijama, tipa HP i sl. ?

Tako je ali izgleda da bageri izlaze van na kapaljku pa su se u nedostatku boljega očito odlučili na "daj šta daš" i "sve dam da prodam"

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 14:21 (Cele303).
14 godina
Cele303 kaže...

Također za 2 dana stiže 30 komada X4 960 BE, 3.0GHz 95W TDP ali nije Deneb nego Zosma, navodno bi se ovi procesori mogli otključavati u Thubane, i cijenom su jeftiniji od FX-4100 za nekih 50 kuna, mislim da ću si ja ubost jednu Zosmu za zezanciju prije bagera

Znači Phenoma II X4 955BE i dalje ostaje best buy na tržištu za gamere i veliku većinu korisnika. Po ovim pregledima FX 4100 i na 4.2Ghz ( FX 4170 ) nije ništa bolji od Phenoma osim u nekim rijetkim aplikacijama. U biti onaj tko kupuje sad , bolje nek uzme "pola" bagera CPU ali mi koji već imamo X4 Phenoma ništa osim full bagera nema smisla kupit !

14 godina
Cele303 kaže...
Batista kaže...
Cele303 kaže...

Zosma ?

Tako je ali izgleda da bageri izlaze van na kapaljku pa su se u nedostatku boljega očito odlučili na "daj šta daš" i "sve dam da prodam"

Jesi to od Vlade Citroena pokupio izreku {#}.

17 godina
new kaže...
rambox kaže...

No uglavnom Windows 8 bude popravil, rad s tim prvim FX procesorima bit če tu poboljšanja itekak ko god ih je kupil a kupuju se itekako prošel bude ok na kraju.{#}{#}

Totalno kontradiktorna rečenica.

Znaš li ti da Windows 8 košta? I to poprilično? Ako nadodaš tu cijenu na procesor (tipa 6 jezgreni Bulldozer) dolaziš do cijene jednog i7 2600k. Kako korisnik "itekako može proći OK na kraju"?

Kam si ti sad zašel uopče ja kažem kak če Bager, bolje radit na Windows 8 a ko če ga kupit ili ne to je druga priča ionak velika vecina ima i imat če Windowse koje su platili 4kn jer tolko košta jedan DVD i to je to.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
AA-d00d kaže...
overhaul kaže...
AA-d00d kaže...

Pa i mene živo zanima :D To bi samo imao da bi se mogao kurčiti na forumima pred onima koji imaju "pišljivog" i7 2600k (možda i 980/990x) :D

Misliš li da ti koji sad imaju pišljive i7 2600k i 980/990x, imaju nekog problema da nabave i to s čime bi se ti kurchio?

Prati moj pc kad izađe :P

Duboko u sebi bih se nadao da bi većina bila Intel die-hard fanboyi i da nema šanse da neki tamo AMDov procesor "uprlja" nijhovo kućište{#}

Kad izađe što? o.O

Ah, pa imam ja AMD, rado kupujem od oba tabora,

ako se pokaže nešto baš u našem poslu povoljnim i dovoljno efikasnim,

kupimo 10 komada i dopunimo rend farmu.
Pripremio sam, ponavljam, sve i za ovaj procesor kao gotovu stvar za kupnju kad izađe,

jer mi nije nakraj pameti bilo da će 8 jezgri novije generacije

biti lošije od vlastitih 6 jezgri starije generacije. No, em su kasnili pa mi je u ljeto puko film i

uzeo i7-2600k, em testovi ispali ovakvi. Meni je najbitniji podatak cinebench i specapc,

a tu je priličan konsenzus da je i najjači bulldozer fail. Biste li ga vi kupili?

Mislim, ja obično kupujem nešto NOVO jer je brže, kako bi zamijenilo STARO koje je automatski sporije.

Sad ispada da je staro brže. Napominjem da mi je čak X6 1090t bio na limitu

isplativosti, jer po testovima je bio u rangu na istoj frekvenciji ohoho starijeg i7 965, pa

sam ga ipak uzeo i prodao potonjeg. Sad mi se trenutno ipak ne prodaje X6.

Napominjem da bih morao kupovati novu matičnu, jer sadašnja jebarem bila povoljna,

samo bios upgradeana na X6, što za fx nebude radilo.

A AMD- ne piše im se dobro ako im je vrh neka revizija koja čak po njihovim riječima početkom slijedeće

godine bude (čak!) 10% brža - uleti na svježe izdane Sandy bridge E i ekstra efikasne Ivy Bridge.

Na stranu sentimenti, nemam ja što onda sa takvim AMDom radit.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
AA-d00d kaže...
overhaul kaže...
AA-d00d kaže...

Misliš li da ti koji sad imaju pišljive i7 2600k i 980/990x, imaju nekog problema da nabave i to s čime bi se ti kurchio?

Prati moj pc kad izađe :P

Duboko u sebi bih se nadao da bi većina bila Intel die-hard fanboyi i da nema šanse da neki tamo AMDov procesor "uprlja" nijhovo kućište{#}

Kad izađe što? o.O

Ah, pa imam ja AMD, rado kupujem od oba tabora,

ako se pokaže nešto baš u našem poslu povoljnim i dovoljno efikasnim,

kupimo 10 komada i dopunimo rend farmu.
Pripremio sam, ponavljam, sve i za ovaj procesor kao gotovu stvar za kupnju kad izađe,

jer mi nije nakraj pameti bilo da će 8 jezgri novije generacije

biti lošije od vlastitih 6 jezgri starije generacije. No, em su kasnili pa mi je u ljeto puko film i

uzeo i7-2600k, em testovi ispali ovakvi. Meni je najbitniji podatak cinebench i specapc,

a tu je priličan konsenzus da je i najjači bulldozer fail. Biste li ga vi kupili?

Mislim, ja obično kupujem nešto NOVO jer je brže, kako bi zamijenilo STARO koje je automatski sporije.

Sad ispada da je staro brže. Napominjem da mi je čak X6 1090t bio na limitu

isplativosti, jer po testovima je bio u rangu na istoj frekvenciji ohoho starijeg i7 965, pa

sam ga ipak uzeo i prodao potonjeg. Sad mi se trenutno ipak ne prodaje X6.

Napominjem da bih morao kupovati novu matičnu, jer sadašnja jebarem bila povoljna,

samo bios upgradeana na X6, što za fx nebude radilo.

A AMD- ne piše im se dobro ako im je vrh neka revizija koja čak po njihovim riječima početkom slijedeće

godine bude (čak!) 10% brža - uleti na svježe izdane Sandy bridge E i ekstra efikasne Ivy Bridge.

Na stranu sentimenti, nemam ja što onda sa takvim AMDom radit.

ti nisi normalan prodo si bolji i efikasniji proc za losiji??i usto koji se pun k bolje kloka.. pa taj 965 ubije boga u tom 1090t lol http://www.anandtech.com/bench/Product/45?vs=146

xfact
14 godina
neaktivan

Jeli dobar ovaj proc.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.234

Jeli puno bolji od mog.

Amd athlon II x4 640

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice