AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 463.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Razmisljo sam da pocekam i sandy bridge E pa da mozda njega uzmem ako onaj najslabiji model nebude preko 2000 kuna pa ako nis mozda padne cijena 2500k kad izade E. Zna ko kad ce uopce izac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mislim da u prvih tri mjeseca 2012g, vjerojatno siječanj

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 22:58 (longlive775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

SBE ide na posebne matične ako sam dobro shvatio..

I par mjeseci nakon njega će izaći IB koji ide na iste ploče kao SB..

U prijevodu SBE je za "ovisnike"

14 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

SBE ide na posebne matične ako sam dobro shvatio..

I par mjeseci nakon njega će izaći IB koji ide na iste ploče kao SB..

U prijevodu SBE je za "ovisnike"

tako je, sb-e je lga2011.

isto tako ti procevi će bit jako skupi (tipa 990x), dok će ivy bridge bit zamjena za sandy bridge, na istom socketu, a izlaze malo poslije sb-e

14 godina
odjavljen

Naci najbolje da si uzmem 2500k  jer si nemislim dat za poroc preko 2000 kuna tako da sandy bridge E otpada,a vjerovatno nece ni utjecat na cijenu 2500k jos ako nece izac 15. studenog ko sta sam cito.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 23:36 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dino.Randic kaže...

Naci najbolje da si uzmem 2500k  jer si nemislim dat za poroc preko 2000 kuna tako da sandy bridge E otpada,a vjerovatno nece ni utjecat na cijenu 2500k jos ako nece izac 15. studenog ko sta sam cito.

Nece izac 15tog, izace 14tog  :P

3930K trenutno oko 570€ (sa PDV-om) u preorderu.

14 godina
xyan kaže...

ajde daj boze da se uspiju spasiti...kolko se dade. jedini spas sad bi ubiti bilo brzo ispravljanje grešaka i problema, i ponovno izbacivanje na trziste na am3+ socket pod imenom FX9xxx...al kad ispada ko da nisu predvidjali problem

Pa to je očito problem, jel se zna da je Zambezi desktop CPU ali na platformi serveskog procesora. Sumnajm da se tu nešto može napraviti do revizije hardware-a kroz Piledriver-a.

16 godina
protjeran

neznam kakve veze ima dal je serverski cpu zato kaj vidim ekipu da vrte 
X264 na 12x opteronu 

ovom ovom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

X264 na 12x opteronu 

Kolko bi trajalo ono enkodiranje na tom procesoru?{#}

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

X264 na 12x opteronu 

Kolko bi trajalo ono enkodiranje na tom procesoru?{#}

haha nemam pojma ,a nemogu ti opisat kolko me zanima 

:D

17 godina
neaktivan

Pa i mene živo zanima :D To bi samo imao da bi se mogao kurčiti na forumima pred onima koji imaju "pišljivog" i7 2600k (možda i 980/990x) :D

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 0:38 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
IVOX kaže...

Uzmi i5 2500k! Ista je cijena a i5 daleko bolji!

segregator kaže...

Uzmi i5, oko 80% je bolji u prosjeku, u nekim stvarima i do 400% bolji

Odakle samo vadite te "podatke"? :D

X264 na 12x opteronu 

Mogao bi te razočarat taj 12x opteron, čuj tako mali takt ima veliki utjecaj. Mislim da bio bio izjednačen sa OC-anim gulftownom.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Pa i mene živo zanima :D To bi samo imao da bi se mogao kurčiti na forumima pred onima koji imaju "pišljivog" i7 2600k (možda i 980/990x) :D

pitat cu jednog lika sa xeonima da odvrti (ne obecavam nista)

14 godina
neaktivan

Pa zar je bitno, Magny Cours je vani već godinu i pol, mogao si maloprogooglat. (tl;dr 6174 = 7,5 Cinebench). Ni od Interlagosa netreba previše očekivat, barem ću biti pozitivno iznenađen ako bude ičemu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 1:01 (c04x).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
c04x kaže...

Pa zar je bitno, Magny Cours je vani već godinu i pol, mogao si maloprogooglat. (tl;dr 6174 = 7,5 Cinebench)

vidio sam to ,ali mene jedino zanima x264 jer se time bavim i jedino mi za to komp sluzi + internet

14 godina
neaktivan
c04x kaže...

Pa zar je bitno, Magny Cours je vani već godinu i pol, mogao si maloprogooglat. (tl;dr 6174 = 7,5 Cinebench)

vidio sam to ,ali mene jedino zanima x264 jer se time bavim i jedino mi za to komp sluzi + internet

Pa nije teško prokužit budući da i enkodiranje i rendanje iskoriste max procesora. Tako da je nekih 25% brži od 1100T ili 30% od 2500k +/- jednoznamenkasti postotak.

14 godina
odjavljen

Sta mislite dali ce paste cijena 2500k u studenom kad dode sandy E ili da uzmem 2500k ovih dana posto svi mi govore da je bolje uzet njega nego fx8150 iako sam razmisljo i uzet sandy E ali koliko pricate ni najjeftinij model necu moc jer nemislim dat za proc preko 2000 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

So here's the story on IPC from my perspective.

The original design goal was higher IPC. Back before we had taped out the first processors the discussion came up. I am not allowed to say anything in public that hasn't been vetted past engineering. I specifically asked the engineering team about IPC and they replied that they expected higher IPC and I was cleared on that statement.

In my estimation, I made the IPC stament on XS and I don't recall making it other places (but I am sure that my comments were reposted.)

This is not a case of me lying, this is a case of me being wrong. And that happens to all of us. There is no way that I would intentionally say something that I did not believe to be true because a.) the interenet is a permanent record and b.) eventually you'll have to answer to those comments.

In these different forums that I would frequent, I have made thousands of posts about the product, always trying to help people understand the technology. Everything was done with the intention of being informative. I never made client performance predictions and was very clear on correcting people who took server benchmarks and tried to correlate client performance, because it just doesn't work like that.

Since the launch I haven't really been in any forums because I was in Seattle all week with MSFT. Once the product launched, I started receiving lots of hate mail. If I had a dollar for every message that used the word f*** I would have enough money to buy myself a bulldozer server.

Early on there were a lot of people that said I was crazy for trying to talk to the enthusiast community, but I persisted, the occasional idiot is something that everyone has to put up with from time to time. But the volume of hate messages that I received has unfortunately convinced me that I was wrong.

I was doing this on my own time, it was not part of my job. And because of that, I don't really feel compelled to take any more abuse.

All of the statements that I have made at the time were statements that I believed to be true. I am no more a liar than Paul Otellini when he said IB would ship in Q4. He is not a liar, he is giving the best information he has at the time and things change. If you are going to extend courtesy to others when their statements don't pan out, you should do that with everyone.

Thanks to exarkun and some of the others that have had a reasonable response in all of this. Too many people were waiting to attack, it's almost like they don't really care, maybe they just like to fight.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Misliš li da ti koji sad imaju pišljive i7 2600k i 980/990x, imaju nekog problema da nabave i to s čime bi se ti kurchio?

Prati moj pc kad izađe :P

Nego gledam, nije links puno ni digao cijenu fx 8120... sto kuna u odnosu na adm.

Za fx6100 ticu traže 1450kn. Toliko kod njih košta i Phenom2 X6 1090t.

Hm, što je bolji izbor?

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nego gledam, nije links puno ni digao cijenu fx 8120... sto kuna u odnosu na adm.

Hm, što je bolji izbor?

Ovo je jedna velika salata cijena. 1090T je u rangu i5 2500K( večinom brži) i u svakom slučaju isplativiji u odnosu na FX1600 koji je sporiji od i5 2500K.

I'll be back
17 godina
microman kaže...
overhaul kaže...

Hm, što je bolji izbor? 

Ovo je jedna velika salata cijena. 1090T je u rangu i5 2500K( večinom brži) i u svakom slučaju isplativiji u odnosu na FX1600 koji je sporiji od i5 2500K.

Slabiji je on barem prema našem PCE, i od vlastitog X4 980BE. Naravno osima ko netko netreba server:)

17 godina
overhaul kaže...
microman kaže...
overhaul kaže...

Hm, što je bolji izbor? 

Slabiji je on barem prema našem PCE, i od vlastitog X4 980BE. Naravno osima ko netko netreba server:)

A to je tak da sprčkani L1 pa L2 Cache, i još nekoliko raznih sitnica u dizajnu kod B2 revizije pa onda imaš to kaj imaš za sad čeka se nova revizija procesora. No uglavnom Windows 8 bude popravil, rad s tim prvim FX procesorima bit če tu poboljšanja itekak ko god ih je kupil a kupuju se itekako prošel bude ok na kraju.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
AA-d00d kaže...

Misliš li da ti koji sad imaju pišljive i7 2600k i 980/990x, imaju nekog problema da nabave i to s čime bi se ti kurchio?

Duboko u sebi bih se nadao da bi većina bila Intel die-hard fanboyi i da nema šanse da neki tamo AMDov procesor "uprlja" nijhovo kućište{#}

Kad izađe što? o.O

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 7:04 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
overhaul kaže...

Duboko u sebi bih se nadao da bi većina bila Intel die-hard fanboyi i da nema šanse da neki tamo AMDov procesor "uprlja" nijhovo kućište{#}

Kad izađe što? o.O

Zašto i bi kad Intel ima OVO. {#}

I'll be back
16 godina
neaktivan

Cekajte ko na kraju ipak kupuje Bullija? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
microman kaže...
AA-d00d kaže...
overhaul kaže...

Kad izađe što? o.O

Zašto i bi kad Intel ima OVO. {#}

Zato što su bubrezi jeftiniji, a LGA1567 nema u slobodnoj prodaji.

Yappa kaže...

Niko.

17 godina
Yappa kaže...

Onaj kome treba?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
Dino.Randic kaže...

Sta mislite dali ce paste cijena 2500k u studenom kad dode sandy E ili da uzmem 2500k ovih dana posto svi mi govore da je bolje uzet njega nego fx8150 iako sam razmisljo i uzet sandy E ali koliko pricate ni najjeftinij model necu moc jer nemislim dat za proc preko 2000 kn.

Neće bit o ako uopće i padne. Ako ti treba odličan CPU kupuj i5 2500K. Pogledaj sam koliko košta recimo "stari" i5 760 tek malo manje nego prije je izašao Sandy !

16 godina
neaktivan
c04x kaže...

Zato što su bubrezi jeftiniji, a LGA1567 nema u slobodnoj prodaji.

Da je naglasak bio na cijenu tada nebi ni stavio procesor koji dođe bez PDV-a i nameta 4300 dolara.  Naglasak je bio na performanse,a u tome ovome sa linka nema ravnoga

I'll be back
14 godina
overhaul kaže...
AA-d00d kaže...

Hm, što je bolji izbor?

Pa sudeći po ovim testovima FX 6100 je primašaj teški pogotovo ako košta 1450kn. Bolje je kupit 1055T i dignut ga na 3.5Ghz za 1200kn. FX 6100 je brži u samo nekim stvarima a većinom slabiji !

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice