Iskreno nimalo vas nerazumijem, pred par dana govorite, 800-900 sve je to isto razlika u PCIE i nešto dorađeno, sad obrnuto ,
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sta fali ovo gigabyteici sa 8+2 digi vrm-om?
Ja sam je imao i super je bila, nisam imao primjedbe !
sta fali ovo gigabyteici sa 8+2 digi vrm-om?
Ma ne fale joj ništa, zapravo je ta bolja od svih drugih iz serije X i FX, bilo UD5 ili UD7,
jer jedino ta ploča nema vDropove (od Gigabytea), ali nerazumljiva je njihova pohlepa
kojom su neodlučili staviti heatsink na VRM, a predvidjeli su mjesto za to (a ne možeš nigdje
kupiti aftermarket VRM pasivac tih dimenzija, dakle ostaje samo projekt uradi sam).
Napravit ću vodič za kupnju 990FX te 990X/970 ploča,
bar onih dostupnih kod nas.
Pogle na eBay imaš na tone hladnjaka za nju !
Pogle na eBay imaš na tone hladnjaka za nju !
Lokalnim smrtnicima je to dostupno.
Koliko košta taj heatsink na eBay-u?
1USD ili manje?
Onda je to škrtost, jer taj heatsink GA plati od Hon Hai-a MOŽDA 0.10USD-a,
a odlučili su ga uštedjeti.
Njima je to malo, ali na milijun ploča, to je štednja od 100.000USD + kvačice koje
su recimo 0.01USD dakle još 10.000USD.
Dobra ušteda. Na štetu korisnika.
Ček stani malo, ovi pričaju o 990XA UD3 a ona ima hladnjak, pogledaj malo bolje
Oho! Nisam znao da je vec dosao kod nas.
istaknuto je već tri puta ako se ne varam
Oho! Nisam znao da je vec dosao kod nas.
Znači propustio si zadnjih 10-ak stranica na kojima su ljudi već 16 puta postali isti link?
Ne brini, kladim se da će bar petorica nakon tebe zanemariti i tvoj i obradovati
nas još jednom
Done, jesam li dobro primjetio da forumasu preporucujes MSI plocu i onda u slijedeca 3 posta pljujes po njoj?
Imao sam MSI serije 8xx i VRM im je bio smeće,
no u 7xx i 9xx su to riješili.
I da krepa, ima jedina 3 godine jamstva u HR.
Znaci, u te 3 godine, koliko puta ce krepati?
Ja bi iskreno vise volio da mi ploca krepa nakon 2 godine i 1 dan nego da mi u 3 godine krepa 3 puta.
Bravo, samo ti link iz ADM-a fali!
Koji je već ovo danas!
A ja bi volio da nikad ne krepa, a ako i krepa, da krepa mjesec dana prije isteka jamstva da dobijem bolju.
Ali vjeruj mi, ako imaš UPS i prednaponsku letvu, dobro napajanje (ne MS šrotekse),
te ako ne overclockaš, ploča će ti durati godinama.
Moja zadnja socket A Soltekica radi evo ko urica, samo jednom mjenjao kondiće,
a od tad bez problema.
Abit-ica stara 12 godina sa dual procesorima s370 radi ko urica, nikad clockana.
ASRockica stara 5 godina socket A, nikad problema, OC-ana doduše od kupnje.
Ako spyzdi grom, ako OC-aš, ako imaš šrot napajanje, krepat će kad tad.
Bravo, samo ti link iz ADM-a fali!
Koji je već ovo danas!
pa evo link za kolegu da se ne mučiš
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10608
Evo malo sa Newegga:
"Our company makes cellular image analysis instrumentation and software that takes advantage of the multi-threading capabilities of multi-core CPUs. Since our analysis software runs hundreds of parallel image analysis algorithms that are heavily multi-threaded the CPU is generally maxed out. We’ve been looking for a low cost alternative solution for our customers to replace their current expensive dual-slot Xeon CPU workstations. In early testing with our software my current configuration of a single non-overclocked FX-8150 (ASRock 990FX Extreme 4 motherboard) running Windows 7 64-bit is outperforming our dual-quad core Xeon E5600 workstations by as much as 27%. What makes this even more impressive is that our software code is optimized to use the Intel performance primitives. The results are encouraging considering the BIOS, C++ compilers and Windows scheduler haven’t yet been optimized for the Bulldozer architecture. Once the software catches up this chip should be even more ama"
Evo malo sa Newegga:
"Our company makes cellular image analysis instrumentation and software that takes advantage of the multi-threading capabilities of multi-core CPUs. Since our analysis software runs hundreds of parallel image analysis algorithms that are heavily multi-threaded the CPU is generally maxed out. We’ve been looking for a low cost alternative solution for our customers to replace their current expensive dual-slot Xeon CPU workstations. In early testing with our software my current configuration of a single non-overclocked FX-8150 (ASRock 990FX Extreme 4 motherboard) running Windows 7 64-bit is outperforming our dual-quad core Xeon E5600 workstations by as much as 27%. What makes this even more impressive is that our software code is optimized to use the Intel performance primitives. The results are encouraging considering the BIOS, C++ compilers and Windows scheduler haven’t yet been optimized for the Bulldozer architecture. Once the software catches up this chip should be even more ama"
Samo još jedab dokaz da AMD ne razumije baš potrebe tržišta. Napravili su proc koji u ovom trenutku navodno, ako je ovo točno a ne samo neka patka, radi fenomenalno ali postavlja se pitanje koliko korisnika ima baš takvu, potrebu? Jako malo.
Samo još jedab dokaz da AMD ne razumije baš potrebe tržišta. Napravili su proc koji u ovom trenutku navodno, ako je ovo točno a ne samo neka patka, radi fenomenalno ali postavlja se pitanje koliko korisnika ima baš takvu, potrebu? Jako malo.
istina, ali da se čovjek vodio samo histerijom na netu bez da sam isproba, potrošio bi vjerojatno bar $2000 po radnoj stanici više a bez potrebe
Patka.
Ha, u biti, to je bio inicijalno serverski procesor, pa su ga "rekonfigurirali" da kao
može poslužiti kao desktop. Očito kao desktop nemože tako uspješno i pobjedonosno,
ali nebih skroz isključio mogućnost da za npr. neki web server nebi radio
kao jako povoljno i efikasno rješenje?
haha, ja sam vec neku stranicu prije rekao, trenutno, da bi AMD konkurirao Intelu u performansama, na trziste treba izbaciti Interlagosa, sa frekvencijama Zambezija...
Ha, u biti, to je bio inicijalno serverski procesor, pa su ga "rekonfigurirali" da kao
može poslužiti kao desktop. Očito kao desktop nemože tako uspješno i pobjedonosno,
ali nebih skroz isključio mogućnost da za npr. neki web server nebi radio
kao jako povoljno i efikasno rješenje?
Bageri i jesu prvo zamišljeni ko Serverski procovi, da pa ne bi bilo ništ čudno da se ponašaju bolje u takvoj ulozi kaj drugo normalno bez obzira kaj su za sad malo sprčkani.
ajde daj boze da se uspiju spasiti...kolko se dade. jedini spas sad bi ubiti bilo brzo ispravljanje grešaka i problema, i ponovno izbacivanje na trziste na am3+ socket pod imenom FX9xxx...al kad ispada ko da nisu predvidjali problem
Zanima me sta mislite dali se ispalti uzeti fx 8150 ili bolje uzet 2500k jer kolko sam gledo 2500k je dosta bolji od fx 8150 a meni treba proc za igre.
Zanima me sta mislite dali se ispalti uzeti fx 8150 ili bolje uzet 2500k jer kolko sam gledo 2500k je dosta bolji od fx 8150 a meni treba proc za igre.
Uzmi i5 2500k! Ista je cijena a i5 daleko bolji!
Uzmi i5, oko 80% je bolji u prosjeku, u nekim stvarima i do 400% bolji