AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 462.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Matematika je vrlo jednostavna:

1 BD modul = 1.80 stvarnih performansi 2 odvojena jezgra -> 4 x 1.8 = 7,2 predvidivo

1 Intel HT jezgra = 1.30 max stvarnih performansi 2 jezgra -> 4 x 1.3 = 5.2 max (može biti samo manje)

Dakle, s jedne strane imaš 8 logičkih procesora koji imaju performanse kao 7,2 fizička, a s druge strane imaš 8 logičkih procesora koji u najboljem slučaju rade kao 5,2 fizička.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 14:42 (stef).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Commodore kaže...

Zanimljiva matematika, pogotovo za nekog amerikanca koji ne zna matematiku a ni logika mu nije jaca strana. na ovaj nacin performanse se nr mogu medjusobno usporedjivat. 100% cega? Ako uzmemo u obzir da postojece jezgre bez HTa, moduliranja i sl. nisu istih performansi to znaci da u formulu uvrstavamo razlicitu vrijednost i usporedba pada u vodu. kada bi znali tocne specifikacije jedne AMD-ove nove jezgre onda bi matematika bila moguca. Ovako je to jedan neozbiljan spin.

JF-AMD direktor server procesora iz AMD i ti kazes matematika mu losa strana.I uostalom da si procito cijeli tekst skuzio bi da ne negovori o brzini vec o kolicini propusnosti.

I vrlo je jednostavno, jedan modul(2 jezgre) ugrubo ima 180% propusnosti 2 jezgre.Ako imas takva 4 modula matematika je jednostavna.

I kako to moze bit neki neozbiljan spin kad covjek koji radi serverske bulldozerske proceve prica gluposti a ti sve znas jel?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 14:46 (traktorista).
15 godina
protjeran

Nije mu matematika losa strana ali nisu ni spinovi. Tebi je ocito matematika ipak problem. po toj formuli se ne moze izracunati nista. jer ako je cista jezgra 100% bez modulacije i HT-a cetiri jezgre dale bi 400%. Sad uzmi intelov i5 2500 i AMD Phenom x4 na istom taktu. Po toj formuli 4xjedna jezgra=400% u oba slucaja. Sad usporedi performanse x4 965 koji je na 3.4Ghz stock i i5 2500 koji je cak na nizem taktu(3.3Ghz) pa ces shvatiti da i jedan i drugi po toj formuli imaju 400% a da su im performanse veoma razlicite. Da me se krivo ne shvati, hebe mi se koji proizvodjac ce imati jaci procesor. Iskljucivo me zanima koji ce imati jaci procesor za manje para (oko 2-2,5k kn namjeravam potrositi za proc) i pretpostavljam da ce to biti AMD i zato ga cekam, ali nisam naivac koji nasjeda na onakve formule. Da bi se ona formula mogla pravilno upotrijebiti fali jedan podatak, a to je omjer stvarne snage jezgre (modula) kod Buldozera. Ako je stvarna snaga jedne AMD-ove jezgre iznad stvarne snage intelove jezgre, na istom taktu, onda AMDova prednost jos vise raste, no ako je recimo 20% manja od intelove onda probaj sam to preracunati pa ces vidjeti sta ces dobiti.  

0 4 hvala 0
17 godina
Commodore kaže...

Nije mu matematika losa strana ali nisu ni spinovi. Tebi je ocito matematika ipak problem. po toj formuli se ne moze izracunati nista. jer ako je cista jezgra 100% bez modulacije i HT-a cetiri jezgre dale bi 400%. Sad uzmi intelov i5 2500 i AMD Phenom x4 na istom taktu. Po toj formuli 4xjedna jezgra=400% u oba slucaja. Sad usporedi performanse x4 965 koji je na 3.4Ghz stock i i5 2500 koji je cak na nizem taktu(3.3Ghz) pa ces shvatiti da i jedan i drugi po toj formuli imaju 400% a da su im performanse veoma razlicite. Da me se krivo ne shvati, hebe mi se koji proizvodjac ce imati jaci procesor. Iskljucivo me zanima koji ce imati jaci procesor za manje para (oko 2-2,5k kn namjeravam potrositi za proc) i pretpostavljam da ce to biti AMD i zato ga cekam, ali nisam naivac koji nasjeda na onakve formule. Da bi se ona formula mogla pravilno upotrijebiti fali jedan podatak, a to je omjer stvarne snage jezgre (modula) kod Buldozera. Ako je stvarna snaga jedne AMD-ove jezgre iznad stvarne snage intelove jezgre, na istom taktu, onda AMDova prednost jos vise raste, no ako je recimo 20% manja od intelove onda probaj sam to preracunati pa ces vidjeti sta ces dobiti.  

Ti si napravil veliki FAIL mjeseca, na Forumu ili jedan od vecih u ovoj godini moraš znat ko kaj piše {#}. A ne samo tak popljuvat nekaj a nemaš blage dume ko piše, i napisat kak covjek ne zna kaj pise jezuš kristuš ak ti nisi skužil kaj je htel rec drugi jesu Throughtput to je bitno i opet treba reci to nije K10 arhitektura.{#}

Uglavnom popljuval si osobu, koja je uz normalno malo širi krug ljudi odgovorna za to kaj je ovaj dole proc vjerojatno najbolje rješenje u performansama a taj zakljucak nije izrecen samo od strane AMD-a neko i vecina drugih upucenih ljudi ima isto mišljene. Tu se normalno radi o trenutnim serverskim procevima, kaj drugo ali opet je sve jasno kaj AMD zapravo radi sa novim Buldozer procovima okreče se u sasvim drugom smjeru ja bi rekel pravom bez greške ko prije puno godina.{#}

http://www.tweaktown.com/news/14651/amd_s_opteron_6174_12_core_magny_cours_cpu_gets_tested/index.html

http://blogs.amd.com/work/2011/01/12/best-cpu-of-the-year/

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
protjeran

Još kad bi imao trostruki kanal za memoriju,

tu bi se vidjelo da je i Phenom X6 dostojan partner za i7.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran
rambox kaže...
Commodore kaže...

Ti si napravil veliki FAIL mjeseca, na Forumu ili jedan od vecih u ovoj godini moraš znat ko kaj piše {#}. A ne samo tak popljuvat nekaj a nemaš blage dume ko piše, i napisat kak covjek ne zna kaj pise jezuš kristuš ak ti nisi skužil kaj je htel rec drugi jesu Throughtput to je bitno i opet treba reci to nije K10 arhitektura.{#}

Uglavnom popljuval si osobu, koja je uz normalno malo širi krug ljudi odgovorna za to kaj je ovaj dole proc vjerojatno najbolje rješenje u performansama a taj zakljucak nije izrecen samo od strane AMD-a neko i vecina drugih upucenih ljudi ima isto mišljene. Tu se normalno radi o trenutnim serverskim procevima, kaj drugo ali opet je sve jasno kaj AMD zapravo radi sa novim Buldozer procovima okreče se u sasvim drugom smjeru ja bi rekel pravom bez greške ko prije puno godina.{#}

http://www.tweaktown.com/news/14651/amd_s_opteron_6174_12_core_magny_cours_cpu_gets_tested/index.html

http://blogs.amd.com/work/2011/01/12/best-cpu-of-the-year/

Ovdje se ocito s nekim ljudima ne da normalno razgovarati. Nikoga ja nisam popljuvao i jano mi je da ce celni covjek jedne firme lobirati za svoj proizvod. Moj osvrt je bio na njegovu formulu koja je neupotrebljiva za saznavanje stvarnih performansi procesora. Za razliku od tebe ja ne navijam za odredjene procesore graficke i sl.  i sudeci po informacijama do kojih dolazim moj slijedeci procesor ce biti upravo AMD 8X Buldozer. No ako ti ne mozes shvatiti da se ova formula odnosi na jednu arhitekturu, tj. da se pomocu nje moze vidjeti porast performansi upotrebom dvoglavih modula s jedne i HT-a s druge strane, a da se na taj nacin ne mogu usporedjivati medjusobno onda je to tvoj problem. Zbog takvih vjerovatno i postoje ovakve reklame. Kad bi jezgra kod oba proizvodjaca bila identicna a da je razlika iskljucivo u koristenju modula s jedne i HT-u s druge strane onda bi se ova formula mogla upotrijebiti za medjusobnu usporedbu.

Ovako, ako propusnost jedne jezgre AMD-a bude veca nego kod Intela onda ce ukupna razlika biti jos veca u korist AMD-a, ali ako bude manja onda razlika pada tako da na kraju moze biti i u minusu.

15 godina
neaktivan

Gledaj izjavu na pocetku posta.

First, everything that I am about to say below is about THROUGHPUT and throughput is different than speed. If you do not understand that, then please stop reading here.

Znaci on ne govori o nekim brzinama i klokovima,njegova poruka ovim postom je da UGRUBO pokaze kako novi modularni dizajn sa fizickim jezgrama daje bolju propusnost od bilo kakvog HT-a.

I opet to je ugrubo racunano samo da ti da ideju kako proc radi drugacije od intelovog ht-a

0 0 hvala 0
17 godina
Commodore kaže...

Ovdje se ocito s nekim ljudima ne da normalno razgovarati. Nikoga ja nisam popljuvao i jano mi je da ce celni covjek jedne firme lobirati za svoj proizvod. Moj osvrt je bio na njegovu formulu koja je neupotrebljiva za saznavanje stvarnih performansi procesora. Za razliku od tebe ja ne navijam za odredjene procesore graficke i sl.  i sudeci po informacijama do kojih dolazim moj slijedeci procesor ce biti upravo AMD 8X Buldozer. No ako ti ne mozes shvatiti da se ova formula odnosi na jednu arhitekturu, tj. da se pomocu nje moze vidjeti porast performansi upotrebom dvoglavih modula s jedne i HT-a s druge strane, a da se na taj nacin ne mogu usporedjivati medjusobno onda je to tvoj problem. Zbog takvih vjerovatno i postoje ovakve reklame. Kad bi jezgra kod oba proizvodjaca bila identicna a da je razlika iskljucivo u koristenju modula s jedne i HT-u s druge strane onda bi se ova formula mogla upotrijebiti za medjusobnu usporedbu.

Ovako, ako propusnost jedne jezgre AMD-a bude veca nego kod Intela onda ce ukupna razlika biti jos veca u korist AMD-a, ali ako bude manja onda razlika pada tako da na kraju moze biti i u minusu.

Ak je tebi njegova formula neupotrebljiva, za saznat kolke ce bit performanse meni nije uopce vec sam rekel prije nek me grom pogodi ak fulam kaj sad fuckaj.{#}

Uglavnom 20% bolje performanse, minimalno u odnosu na Intel SB procove to je moja procjena a nije samo moja tak misle dost drugih ljudi.{#} Kak bi ti nazval to da, "tipu ne ide matematika i logika mu je lošija strana"{#} neko pljuvanje i cisto omalovažavanje a covjek radi na serverskim procesorima i to odlicno.{#}

Na kaj ti lici takav tvoja izjava nego na glupost,  s obzirom cime se doticni gospon bavi pa valjda on zna kakav je zapravo Buldozer moze ga usporedit s Intel kakvo te lobiranje spopalo.{#} Ali ti to ne smije rec još nego se bavi matematikom,{#} no pokušal je to objasnit na malo zaguljen nacin pa ko skuzi ok i nema frke s obzirom na Buldozer arhitekturu tj odnos Intel HT prema stvarnim ali ne obicnim jezgrama na Buldozer procovima i to je to.{#}

15 godina
protjeran

Sad mi je jasno gdje se nismo razumjeli. Ono "Zanimljiva matematika, pogotovo za nekog amerikanca koji ne zna matematiku a ni logika mu nije jaca strana. " nije bilo upuceno tvorcu formule, nego onome prosjecnom amerikancu koji ce kad mu onako sastavis recenicu i kad s jedne strane procita 720% a sa druge 460% izracunati da je tu AMD u prednosti od 260%, ili za onog nijansu pametnijeg koji ce dobiti 63% i opet biti u teskoj zabludi o stvarnom odnosu performansi. Cisti marketinski spin. Ne pada mi na pamet budalom nazivati nekoga ko je to tako srocio, dapace, genijalan marketinski trik. 

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim kupiti neki laptop temeljen na AMD-ovom procesoru pa me zanima kad bi mogli doći neki primjerci nove serije za laptopte?

HTC Desire Android
15 godina
neaktivan

AMD FX Zambezi Processors Compatible AM3 Motherboards

Svakako zanimljiva informacija za vlasnike AM3 ploča, ukoliko je istinita naravno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 21:46 (Minos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja ću ipak kupit am3+ matičnu..samo ću neš zeznut s biosom :D

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Minos kaže...

Svakako zanimljiva informacija za vlasnike AM3 ploča, ukoliko je istinita naravno...

A cuj vjerojatno je istinita da valjda{#}, samo kaj nece Buldozer dat svoje pune mogucnosti ko na AM3+ friškoj maticnoj to sigurno. No za one koji su skupo platili svoje maticne, ionak nebitno super ne moraš ništa mjenjat kud ceš bolje.{#}{#}

17 godina
Minos kaže...

Malo sam pratio raspravu na PCEkspert forumu... 

Prema tvrdnjama tamošnjih kolega, čini se da je ovdje u pitanju dezinformacija. Naime, problem je taj što AM3+ procesori imaju jedan pin više u odnosu na AM3 i ne postoji niti teoretska mogućnost u kojoj bi AM3+ procesor "ušao" u AM3 socket. 

Kolega  vedranzeman  slikovito je objasnio ovu tvrdnju.

AM3 socket AM3 socket
AM3+ socket (boje su invertirane kako bi razlika bila uočljivija) AM3+ socket (boje su invertirane kako bi razlika bila uočljivija)
Sada se samo postavlja pitanje na koji je to način Asus smislio implementaciju AM3+ procesora na starim pločama!? 

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 22:55 (cro_blue).
17 godina
cro_blue kaže...

Sada se samo postavlja pitanje na koji je to način Asus smislio implementaciju AM3+ procesora na starim pločama!? 

A možda Asus ima neki adut u rukavo, pitaj boga ko ce ga znat meni je to cudno ali kaj buš nist strasno naspram svim drugim problemima trenutno u svijetu. Vjerojatno Asus skriva neki dodatak, neki carobni štapic ili male kromirane kombinirke s potpisom kaj drugo koje ce elegantno uklonit onaj PIN viška i rjeseno.{#}{#}

15 godina
protjeran

Ma kod njih se ne zna tko pije ko plaća:

http://event.asus.com/2011/mb/AM3_PLUS_Ready/

Možda dobiješ kit za bušenje rupice, ili za otkidanje PIN-a!{#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

Možda dobiješ kit za bušenje rupice, ili za otkidanje PIN-a!{#}

Nešto od to dvoje će tefinitivno biti... Ili će BIOS pretvoriti ploču u nekog transformera koji s jedne strane ima AM3 socket, a s druge AM3+!? {#}

15 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Možda se to odnosi na nove revizije ploča kao kod gigabyte-a

rev.3.1 - 942 rupe rev.3.1 - 942 rupe
rev3.0 - 941 rupa rev3.0 - 941 rupa
17 godina

Mene najviše zanima kako će se BD overclockati i gdje će se smjestiti u odnosu na Gulftowna... Nadam se da će biti tu negdje kao 980X samo za puno manje novaca {#}

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako po performansama bude tu negdje, bit ce sigurno dosta jeftiniji od 980x. 980x s obzirom na 2600K ima nerealno visoku cijenu (3x). U biti ce se cijena formirati prema 2700K a ako bude jaci od njega ne ocekuj da ce biti jeftiniji.

0 0 hvala 0
17 godina
Cele303 kaže...

Mene najviše zanima kako će se BD overclockati i gdje će se smjestiti u odnosu na Gulftowna... Nadam se da će biti tu negdje kao 980X samo za puno manje novaca {#}

Svi ovi FX modeli Buldozer-a, ce bit Black Edition ak su najave tocne pa s te strane zna se i onda kolko se još da potegnut na seljacki i to je to kaj ce ti više.{#}{#}

15 godina
protjeran
rambox kaže...
Cele303 kaže...

Svi ovi FX modeli Buldozer-a, ce bit Black Edition ak su najave tocne pa s te strane zna se i onda kolko se još da potegnut na seljacki i to je to kaj ce ti više.{#}{#}

Može biti a i ne mora...

FX se vraća kao ime, ali mijenja Phenom ime, ne mijenja Black Edition CPU-e kao takve..

Kao što su i Phenomi u klasi i BE i nonBE, tako će vjerovatno i FX biti i BE i nonBE.

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

The new chips in maximum eight-core configurations are projected - by AMD's internal documents - to offer roughly 50% performance improvement over Phenom II-series microprocessors in multimedia applications.

KLIK

Dakle 50% više preformanse u odnosu na trenutni PhenomII 1100T. Ukratko uz bok Intelovom i7 980X. Nažalost po AMD trenutni  i7 2600je također u tom rangu,  Intel će u trečem kvartalu predstaviti procesore bazirane na SB arhitekturi sa šest i osam jezgri koje će po ovome AMD teško pratiti.

I'll be back
17 godina
Minos kaže...

Gle... Asus govori o updateanju BIOS-a, a ne o novim revizijama ploča.

Nova revizija je nova ploča!

15 godina
protjeran
cro_blue kaže...
Minos kaže...

Gle... Asus govori o updateanju BIOS-a, a ne o novim revizijama ploča.

Nova revizija je nova ploča!

Da, zato i kažem, bušilica + pin cuter tool! {#}

Asus trolling, me hateing!{#}

17 godina
Don Kihoty kaže...

Da, zato i kažem, bušilica + pin cuter tool! {#}

Asus trolling, me hateing!{#}

ASUS ne trolla!

Hebo vas pin cuter, bušilica itd., a procesor niste ni vidjeli.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
17 godina
Don Kihoty kaže...

Može biti a i ne mora...

FX se vraća kao ime, ali mijenja Phenom ime, ne mijenja Black Edition CPU-e kao takve..

Kao što su i Phenomi u klasi i BE i nonBE, tako će vjerovatno i FX biti i BE i nonBE.

Zato se i zovu samo najave, no svi X8 i X6 Buldozeri bi vrlo lako mogli bit BE dok ovi X4 mozda ne vjerojatno no budemo videli.{#} Zapravo klokanje ko klokanje, ovak i onak se moze to odradit dobro bez BE ak sam ja svoj Athlon II za 700 mhz ko od šale dignul to je to. Minimalno za istu kolicinu frekvencije normalno, i još vise se moze ocekivat od jednog "obicnog" Buldozera koji nije BE pa nema frke ovak i onak opet dobro.{#}

Zapravo neke ultra visoke frekvencije, nisu nit potrebne danas 3.5ghz je dost bilo da doguraš do toga klokanjem ili imaš takav proc koji po defoltu radi na pribliznoj toj frekvenciji. Normalno bez klokanja reda radi, nema ništ to se mora obavit obavezno ak se korisnik malo kuži ne mora bit do daske niti da se sve praši ali se to odradi solidno i sve ovce na broju.{#}{#}

17 godina
Commodore kaže...

Ako po performansama bude tu negdje, bit ce sigurno dosta jeftiniji od 980x. 980x s obzirom na 2600K ima nerealno visoku cijenu (3x). U biti ce se cijena formirati prema 2700K a ako bude jaci od njega ne ocekuj da ce biti jeftiniji.

Ima nerealno visoku cijenu ali istu kao i svaki prijašnji Extreme procesor, katastrofalnu... 2600K je dosta slabiji od Gulfija pa mi nije zanimljiv, 970 je doživio 30% price drop i novi košta ispod 600$, Zambezi koliko god košta da košta, nije bed i da je 3000kn samo da daje proporcionalne performanse Gulfiju i meni puna šaka brade

clock2much
14 godina
protjeran

Je li ima kakvih naznaka hoce li AM3+ procesori moci na stare AM3 maticne? {#}

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
deepblue kaže...

Je li ima kakvih naznaka hoce li AM3+ procesori moci na stare AM3 maticne? {#}

Jesi li citao zadnjih nekoliko postova?

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice