AM3 ili AM3+ Koju uzeti?

poruka: 44
|
čitano: 5.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AM3 ili AM3+ Koju uzeti?

po vasim tvrdnjama x8 proc moze ic na najeftiniju plocu koja je podrsku dobila kroz bios(podrsku za bagere) a ove skuplje su skroz nepotrebne...ok..kad izade bully uzimam oboje(x8 proc i navedenu plocu)ako sta rikne znam ko ce mi to nadoknadit...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: AM3 ili AM3+ Koju uzeti?
zoharbizo kaže...

po vasim tvrdnjama x8 proc moze ic na najeftiniju plocu koja je podrsku dobila kroz bios(podrsku za bagere) a ove skuplje su skroz nepotrebne...ok..kad izade bully uzimam oboje(x8 proc i navedenu plocu)ako sta rikne znam ko ce mi to nadoknadit...

Looool, ti si car i gotovo {#}.

14 godina
AM3 ili AM3+ Koju uzeti?

jesam i drzim se svega sta sam reka dok mi ne dokazete u praksi suprotno..to jest dok ne izade bully a ja ga kupim zajedno sa tom plocom i uvjerim se u svoju ili vasu teoriju...ili cu ja bit u krivu ili ce prsnit ploca zajedno sa procesorom...zivi bili pa vidili

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

docekat cu i ja bullya pa cemo vidit zasto ce izac ploce sa 18+2 ili 16+4 regulacijom...klepetat ce ti vi manje tada...kad vas se pita na ploci sa regulacijom 4+1 nedaj boze hexacore stavit a sada ce x8 radit na 8+1 regulaciji i ploci koja ce bit low end

Koliko puta još treba ponoviti da će Bulldozer biti ENERGETSKI EFIKASNIJI?

a ti to znas odakle?

Zbog manjeg pakovanja procesora (veća nm tehnologija).

Da nije tako, Athlon od 1GHz bi sa 4 jezgre trošio 460W,

jer jednojezgreni Athlon 1GHz Slot A je trošio 110W.

Uglavnom, Thuban X6 najjači model je energetski efikasan i efikasniji od najjačeg Phenoma X4.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
AM3 ili AM3+ Koju uzeti?

jasno je meni da se sa prelaskom na 32 nm amd rijesia vece temperature i potrosnje...bar bi tako tribalo bit...al kao prvo to ne znaci da je to tako jer nitko od vas nije testira doticni procesor jer nije niti izasa...a kao drugo i intelovi 32nm procevi tipa i5 2500 k manje trose pa rade na vecoj faznoj regulaciji

0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

jasno je meni da se sa prelaskom na 32 nm amd rijesia vece temperature i potrosnje...bar bi tako tribalo bit...al kao prvo to ne znaci da je to tako jer nitko od vas nije testira doticni procesor jer nije niti izasa...a kao drugo i intelovi 32nm procevi tipa i5 2500 k manje trose pa rade na vecoj faznoj regulaciji

Šta ti nisi razumio kod mog posta , DA ONI NEMAJU ISTI princip kod reguliranja napona cpu-a,  a nisu ni iste arhiktekture. Vjeruje ti lega u šta želiš, ali činjenice su jedno a u šta ti vjeruješ je drugo {#}.

14 godina
AM3 ili AM3+ Koju uzeti?

pa radit ce i buuly na novoj arhitekturi koji niko od vas nije vidia a uvjeravate me da ce na toj ploci radit x8...a pa to vam je sizifov posao kod mene...dok ne izade i ne kupim ga sa tom plocom ili vidim test sa istim komponentama nikome ne virujem nista...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To što rade sa brojnijom regulacijom, ne znači da ne rade i sa jednostavnijom regulacijom.

Look @ this:

http://content.it4profit.com/itshop/itemcard_cs.jsp?ITEM=81022064443356360&THEME=asbis-new&LANG=hr&SUPPLIER=709

4+2 fazna ploča za 1366 chipset. Where is the problem?

Čak ima i trokanalni način rada, osim kada se doda četvrta memorija, onda radi u single modu.

Radit će sve, ali OC neće biti MAX dobar kao što je kod najboljih ploča...

Max 5-10% razlike u OC-u, ali inače nikakve razlike..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
AM3 ili AM3+ Koju uzeti?

hvala na linku i sve je to meni jasno samo mi nije jasno kako to mozete znat unaprid i bit tako sigurni kad neznate kako funkcionira u praksi

0 0 hvala 0
14 godina
Zaključak
Evo ti zaključak recenzije te matične nove "koju niko nje vidio" pa pogledaj malo !!!

Sabertootheica 990FX je na kraju ostavila vrlo dobar dojam. Nije izrazito overclockerski orijentirana, no potencijala i mogućnosti za dobar OC ima zbog pregršt opcija u UEFI-u i odlične napojne jedinice. S druge strane njene su glavne karakteristike pouzdanost i opremljenost. Kvaliteta izrade je odlična, a pouzdanost se dobiva kroz korištenje kvalitetnih TUF elektroničkih komponenata i solidnog CeraM!X rashladnog sistema. Uz to se odlično uklapa i mreža temperaturnih senzora razmještenih po ključnim točkama i Thermal Radar aplikacija pomoću koje nadgledamo temperature. Količina opreme koju donosi je vrlo dobra, počevši od šest SATA 6Gbps konektora, četiri USB 3.0 konektora, Power eSATA konektora, UEFI-a, MemOK! funkcije i Firewirea. Ogroman je plus podrška za CrossFire i SLI te čak tri PCIe x16 utora koje možemo koristiti u maksimalnoj x16+x8+x8 kombinaciji. Uz petogodišnje jamstvo i cijenu od oko 180 - 190 € (u Njemačkoj) što kupac može više tražiti? Možda jedino stabilniju AISuite II aplikaciju.

S druge strane, AMD je svoju prethodnu 890FX+SB850 platformu tek malo dodtjerao i pripremio ju za novi tip procesora. Nije možda očekivani pomak unaprijed, no treba priznati kako je već i ta sada stara generacija bila dovoljno napredna i što je najvažnije pouzdana i stabilna. Najveći je zapravo pomak dodavanje podrške za SLI čime je kupcu otvorena mogućnost biranja kakav multi-GPU sustav želi. I drugi je dio buduće Scorpius platforme tu (prvi je grafika serije 6), i sada se samo procesori čekaju. Najjači će Zabmeziji kao što znamo imati do 8 jezgri i parirati će za sada najjačim Sandy Bridge procesorima.

http://www.pcekspert.com/articles/875-5.html
15 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

a ti to znas odakle?

Rek'o mi je Milan...

1.iz 125W octa core TDP-a

2.smanjenja proizvodnog procesa

3.iz iskustva

4.zato što bi u suprotnom FX8 trošio 200W

5.mislim da je dovoljno

6.ako ipak treba još, zovi

15 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

a ti to znas odakle?

Rek'o mi je Milan...

1.iz 125W octa core TDP-a

2.smanjenja proizvodnog procesa

3.iz iskustva

4.zato što bi u suprotnom FX8 trošio 200W

5.mislim da je dovoljno

6.ako ipak treba još, zovi

Dobar je taj Milan,a 6. odgovor je tek onak,da se zaradi koja para.{#}

Nemogu nac onu listu Bully,jer me zanima koliki TDP ce imat X4,pa ako netko zna.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Nemogu nac onu listu Bully,jer me zanima koliki TDP ce imat X4,pa ako netko zna.

95W

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice