860k problem

poruka: 7
|
čitano: 1.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
860k problem

Pozdrav.

Eto danas mi dosao AMD Athlon II 860k i MSI A88x G45g. To sam sve upario sa 8gb Kingston HyperX Fury 1886Mhz memorijom. Koristim AMD Radeon 260x. Problem je sljedeci. Spojio sam sve van kucista,sve LEDice na maticnoj svijetle,ventilatori se vrte na i na procesoru i na maticnoj. Problem je da ne dobivam nikakvu sliku na monitor,ko da nema signala. Graficka je radila u starom racunalu,isprobao sam i sa Radeonom 4670,ista stvar. LED display mi pokazuje "5d" kod. Probao sam sve memorijske utore na maticnoj,ista stvar. Sad,moguce da je stvar u BIOS-u koji treba update posto je procesor prilicno nov,al dali nebi onda barem trebalo nekog signala na monitoru bit? Eto,svaka pomoc je dobrodosla,prije nego vratim maticnu. Unaprijed hvala.

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
860k problem

Najprije da BIOS ne podržava procesor ali poigraj se malo i sa RAM-om. Provjeri i da li spojio 4pinsko napajanje na matičnu ploču.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
860k problem

pa pise na njihovim stranicama da je taj proc podrzan od bios verzije 3.5 na na dalje.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
860k problem

Da,mislio sam da ce procesor biti podrzan,ili da cu barem dobiti POST,al kazem,ponasa se ko da graficka kartica uopce nije unutra. Najgore da nemogu do biosa,posto nemam slike. Eventualno mogu probat RAM iz drugog racunala,al pretpostavljam da je stvar do RAM-a da bi barem dobivao sliku. 

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
860k problem

obrati pozornost u koje utore stavljaš RAM.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
860k problem

Isprobani svi DIMM utori,isproban RAM iz drugog racunala,ista stvar. Izgleda da moram nositi plocu natrag u Futuru da mi naprave update...

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
860k problem

Eto,samo da zavrsim temu sa rjesenjem,ako ce netko drugi imati isti problem ili se odluci na kupnju pa da ima to na umu ili nema stariji FM2 procesor. Nakraju je trebalo napraviti samo update BIOS-a i sve radi normalno. Stvar je da MSI A88x G45 dolazi sa starijim BIOS-om,dok ista ploca samo Assasins Creed Edition (dobije se besplatna igra) dolazi sa novijim BIOS-om,a web-shopovima se cesto potkrade greska da je na slici Assasins Creed Edtion maticna iako se ne radi o njoj nego o standardnoj verziji. Vjerojatno ce se situacija sa verzijom BIOS-a promijeniti,kako ce novije ploce dolaziti sa pokretne trake,al ovo je bio moj trenutni slucaj.

Lijep pozdrav.

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 15:11 (swampcore).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice