Zamjena ventilatora hlađenja

poruka: 6
|
čitano: 1.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam laptop dell inspiron N5010 star 3godine i u zadnje vrijeme se jako grije ( otvoren firexox, adobe reader i word i nakon sat dva korištenja temp skoči na 70 C ) i jako se čuje ventilator.

krenuo bih u posao rastavljanja i čišćenja od prašine ( lani je to obavljeno u servisu, uzeli 200kn ), no prije nego ga rastavim me zanima da li onaj bakreni dio koji služi za odvođenje topline može sa vremenom izgubiti svoju termalnu vodljivost, tj da slabije odvodi toplinu?

pa da znam da li da si naručim i odmah zamijenim i taj bakreni dio ili ne?

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zamjena ventilatora hlađenja
hrc987 kaže...

imam laptop dell inspiron N5010 star 3godine i u zadnje vrijeme se jako grije ( otvoren firexox, adobe reader i word i nakon sat dva korištenja temp skoči na 70 C ) i jako se čuje ventilator.

krenuo bih u posao rastavljanja i čišćenja od prašine ( lani je to obavljeno u servisu, uzeli 200kn ), no prije nego ga rastavim me zanima da li onaj bakreni dio koji služi za odvođenje topline može sa vremenom izgubiti svoju termalnu vodljivost, tj da slabije odvodi toplinu?

hvala

Ja sam svog čistio i sve je bilo ok.

Ne može ti heatpipe izgubit vodljivost. Tj. može ako si luđak i ako ideš gledati u kakvom su stanju molekule i čestice u vodi zbog temperatura :)

Što ti ide do 70C? GPU?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
13 godina
protjeran
hrc987 kaže...

hvala

kolega chutac ti je objasnio za heatpajp :). otvori oprezno, skines cooler i doticni heat pipe naravno maknes staru pastu s cpu-a i gpu-a i namazes novu! naravno toliko da se niti slucajno ne preljeva prek cipa i vratis to sve na mjesto...nije tesko bez brige, temp sigurno drasticno padaju!{#} LP

Intel® Core™ i7-4770S inside
15 godina
neaktivan

Na GPU ostavi thermal pad.

Ja nisam pa mi je bilo veselo.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

koju termalnu pastu da kupim?

može li se i taj thermal pad kupiti? postoje li isto bolji i lošiji ili su svi oni isti?

0 0 hvala 0
14 godina
hrc987 kaže...

koju termalnu pastu da kupim?

može li se i taj thermal pad kupiti? postoje li isto bolji i lošiji ili su svi oni isti?

- Thermal pad možeš pronaći na Ebayu, samo treba obratiti pozornost na debljinu istoga, ali

kao što kolega reče, ako on nije oštećen, njega nemoj dirati, samo pastu na CPU zamjeni i najbitnije

očisti prašinu dobro.

- A termalnu pastu si uzmi neku malo kvalitetniju, npr. Artic Cooling MX-4, Artic Silver 5 ili sl.

- Ovo što kolega kaže za thermal pad, živa istina, samo ja sam imao slučaj gdje sam maknuo thermal pad,

stavio samo zeru više paste i sve bilo OK, ali moguće je i ovo što je kolega napisao da je imao problem.

- Samo jedan savjet, vijke heatsinka steži ravnomjerno i u križ.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 15:34 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice