Vađenje baterije iz laptopa

poruka: 6
|
čitano: 8.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Naime,

prijatelj me uvjerava kako je čuo da svakodnevno vađenje baterije iz laptopa kada se ne koristi čuva i bateriju i laptop te on vođen tim savjetom svaku noć to i radi.Neznam da li vadi po danu ali ga se definitino nemože od toga odgovoriti. Ja prvi put u životu za ovo čujem i uvjeravam ga da nema pojma sa pojmom. Može li dati neki komentar na ovo.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vađenje baterije iz laptopa
abyssis kaže...

Naime,

prijatelj me uvjerava kako je čuo da svakodnevno vađenje baterije iz laptopa kada se ne koristi čuva i bateriju i laptop te on vođen tim savjetom svaku noć to i radi.Neznam da li vadi po danu ali ga se definitino nemože od toga odgovoriti. Ja prvi put u životu za ovo čujem i uvjeravam ga da nema pojma sa pojmom. Može li dati neki komentar na ovo.

Da vadi van i ne koristi po mjesec - dva, ajde. Svaku noć je potpuno besmisleno, sj**** će mehaniku.

12 godina

Ja mi isto ponavljam ali neće da čuje.Više će štete napraviti nego spasiti laptop i bateriju

13 godina
neaktivan

Osim kad mi treba prenosiv uređaj, ja bateriju vadim iz laptopa. Napunim je do 40% i izvadim i pohranim u kutiju, svaki mjesec otprilike je stavim malo u pogon (malo potrošim pa opet napunim na 40% i u kutiju). To svakodnevno vađenje je bezveze, pokvarit će mehanizam a i nema razloga za to ako je laptop ugašen.

Ja nebi svakodnevno pali-gasio PC nema šanse, ovako samo poklopi-odklopi{#}

ex Quilombo23

0 0 hvala 0
12 godina

Mah, koliko je on uvjeren u to vađenje da sam posumnjao da nisam negdje nešto propustio po forumima i na internetu oko toga i da to stvarno tako treba.To isto kao kad bi vadio iz daljinskog baterije{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abyssis kaže...

Mah, koliko je on uvjeren u to vađenje da sam posumnjao da nisam negdje nešto propustio po forumima i na internetu oko toga i da to stvarno tako treba.To isto kao kad bi vadio iz daljinskog baterije{#}

Ako vadi bateriju s laptopa što nije baš najbolja rješenja. Zašto? Ako radite zadatak npr dokumenti, igrat igre, a kad se dogodi nestanak struje tj u pravilu gube se podatki ali nakon povratak struje neke će podaci biti izgubljeni a neke fali file i slično. 

Moj Acer 5520 stalno je na punjaču a punjač ima automat jer zna kad je punjen a kad nije. 

Jedanput kad je nestalo struje automatski prebace na bateriju a kad došla struje on prelazi na punjač tako da nisam nijednu podatku izgubio. To je puno sigurnija.

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice